Duck breed

Tausia ma fafagaina paʻu nofoa i le fale

E i ai se vaega o manulele e le o tausia mo aano o manufasi po o fuamoa, ae ona o la latou leo ​​leotele ma leotele - o nei pato pato pato. O i latou o fesoasoani o tulimanu i le maua o pato vao, ma tosina atu i latou i faailo leo. Sei o tatou aoao atili e uiga i le auala e filifili ai, tausia ma faʻailoa ituaiga o manulele.

O ai le pato aulelei

O le sui lea o se vaega o ituaiga o togomatua e foliga mai e pei o ni otaota vao, lea e faʻaaogaina e suʻe ai manu felelei. I le taimi o le sailiga, o se manulele o loʻo i luga o le vai o se faatanoa, ma o le tulimanu o loʻo lafi i totonu o se vaʻa vevesi poʻo se fale-fale.

O le ae fiafia e mafaufau i uiga o le fausiaina o pato vao.

O le matafaioi o le tiapolo teuteu o le talotaloina o leo ma foliga vaaia o vaʻavao vao, lea na osoosoina e le tuli manu pe a uma ona oso i luga o le vai. O le mea teuteu e tatau ona:

  • ia leo leotele, leo ma le mafiafia;
  • matua amio i nofoaga e le masani ai;
  • ia faʻamalosi ma faʻamalosi e tosina mai vaʻa;
  • Aua le fefe i le leo o se fana.

E taua! I le tulituliloaina o siaki, e na o alii na maua - tafe, lea e sili atu ona faigofie mo le faitau aofaʻi o le faʻafefe.

O nei manulele e lua ituaiga o leo, o le uluaʻi igoa o le "Quack" (fuaina o le monotonous grunting), ma le lona lua ua taua o le "ata" (o se valaau puupuu le tagi i se manu felelei).

I lo tatou teritori o loʻo i ai le tele o vaega o ituaiga o tagata faʻaleagaina, e eseese i foliga vaaia ma le faʻaleleia o nofoaga: Semenovskaya (Nizhegorodskaya), Tula, Saratovskaya, Penzenskaya, Voronezhskaya. O le lua muamua e sili ona lauiloa ma o loʻo faʻamalamalamaina i uiga sili ona lelei.

Chubary decoy duke

O nei manulele o se tasi lea o ituaiga o siaki lauiloa a Semenovsky ma o loʻo faʻamaonia e le mafiafia, mama, ma sina siʻosiʻomaga leotele.

Faʻaaliga o Chubarykh:

  • plumage - pouliuli, e aunoa ma ni vaega malamalama, ma se lanu vaivai o le siʻusiʻu ma le pito i totonu o apaʻau;
  • tino - maualalo eleele, faʻaloloa i le siʻusiʻu;
  • pulu - fulufulu, e aunoa ma se paʻu paʻepaʻe i luga o le ua;
  • uaua - faʻafiafia, umi;
  • o le ulu e pogisa, lapotopoto, faataamilomilo, lobasi, faʻamafola i le maualuga o alafau;
  • mata - leai se vaʻaia;
  • beak - toetoe a uliuli, puupuu, ma vaapiapi;
  • o le faʻata e agamalu;
  • uʻamea le faʻailoa.
E le gata i le leo, e talisapaia foi uiga o le ituaiga - filemu ma le toʻa. O nei manulele e faigofie ona faʻaaogaina i latou na latou nofo ai ma o atu io latou lima. E le gata i lea, o loʻo galulue lelei le Chubarii i le taimi sili ona aoga mo le tulituliloa - i le vaveao ma le po, e mafai ona latou tausia a latou "tautala" e le gata o se tamaʻi tamaʻi lima e leai se popole, ae o se tamaʻi vaʻaia foʻi.

Faitau foi pe faʻapefea ona tausia le tiʻetiʻe pei o le tagata Initia, Temp, Kayuga, Bashkir, Mulard, Peking (Fetu-53) ma le manulele lanu moana i le fale.

Auala e filifili ai

A e filifilia se pule e te manaʻomia ona e vaʻavaʻai atu i tagata totoa o le a le faʻalogo i le lumanai i le taimi o le sailiga. E tatau foi ona i ai se leo-faatosina-leo-e leotele, e le maualuga tele, ma e itiiti lava lona leo.

E sili ona lelei le faʻatau mai o manulele e taʻi 4 i le 10 masina mai matua e lelei mea teuteu. Afai o loʻo iai se faʻataʻitaʻiga sili atu nai lo le tausaga, o lona laʻitiiti o le a fesoasoani e faʻamautinoa le malulu o le gutu o le gutu ma le mea e mafai ai ona faʻaaogaina i lalo. E le gata i lea, e maua e tama talavou talavou ni paʻu lamolemole e aunoa ma ni faʻamaufaʻailoga tetele ma ni laupepa. O se mea tāua pe a faʻatau le amio a le manulele. Pe a oʻo atu i ai, e tatau i le pule ona amio faʻamalosi - o ia, alaga ma fulufulu puff: mai i na faʻataʻitaʻiga o loʻo maua ai le au pele.

Afai o le pule e laʻititi ma faʻaeteete, ona faʻatautaia lelei lea o le fefe. O le filifilia o se pato, e mafai ona e taumafai e suia le mea i se nofoaga fou, ma afai e amata ona faʻaalia e le pule le leo, o le a le faʻalologo i luga o le tuliga.

Atonu o le ae fia iloa pe aisea e tafe ai se pato i luga o le vai, pe faapefea ona lelei ona tatutu apaʻau o pato, ituaiga ituaiga o pato ma pe o fea o faʻamaʻi e matautia mo pato.

Auala e nonoa ai

Ina ia mafai ona tosina mai ai taʻaloga, ae le o le leiloa le pusi lava ia, e faʻaaoga se masini faʻapitoa - o le nogawk. Faatasi ai ma lana fesoasoani, ua nonoa le manulele i se laau laau ina ia le mafai ona lele ese.

E tusa ai ma tulafono, e tatau ona nofo le manulele e le itiiti ifo ma le 15 mita mai le tulimanu. Talu ai e faigata tele ona pulea i totonu o le vaituloto, o se laupapa laupapa lelei ua lafoina i lona pito i lalo, luga o luga o le pito i luga o se liʻo ma se limite o le 25 cm ua faapipiiina i autafa o le vai. e manaʻomia. I luga o le paʻu o se totini teuteu, e tuʻuina se toevae ma faʻapipiʻi i luga o le siteki faʻatasi ai ma le fesoasoani a se maea o le nailo. O le masini e pei o se taulima, fusi i le vae o le manulele, ma se mama e pipii i ai, lea e faapipii ai le isi pito o le maea.

E taua! O le plyus ma le vae o le nogawk o se faailoilo manino o le pato o le pato na faʻaaogaina i le tele o taimi i le taimi o se tuliga. Ma e mafai ona latou faʻatau atu ona o uiga le lelei o sailiga.

E mafai ona faia toʻatasi Nogavku. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga:

  • se taulima paʻu faigofie mai se taga tuai, se pea seevae poʻo se isi oloa;
  • paʻu palasitika mo eletise eletise;
  • auala e faʻaleleia ai - fusipaʻu, nailoni paʻu, fusi faʻamalosi.
Soo se tasi o nei filifiliga e sili atu le lelei nai lo le nonoaina o le maea poʻo le maea i manoa a le manulele, aua o lenei mea o le a mafua ai pea le le mautonu ma faʻaleagaina ona uiga galue. Nogawka mo le teuteu o le pato

O mea o loʻo i totonu o le totoa o pato i le fale

Ina ia faia le tiati teuteu o se paʻu lelei mo taʻaloga, e tatau ona e tausia tuʻutuʻuga o ona anotusi.

Tuutuuga o le taofia

  1. E sili atu ona lelei le fofoina o le pato i totonu o se fale uamea faapitoa - mago ma aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga.
  2. I le le i ai o se vaituloto lata ane, e aoga tele le faʻapipiʻiina o se vaʻa vailaʻau faʻatasi ma se faletalimalo agavaivai ma faʻafouina le vai ia le itiiti ifo ma le tasi i aso uma e tolu.
  3. I le taimi malulu, e tatau ona e faʻatulagaina le aau i totonu o se meaʻai i totonu o se potu mafanafana ia le itiiti ifo ile tasi i le vaiaso. A maeʻa e manaʻomia ona tuʻuina atu i manulele taimi e faʻagogo ai, mama ma lūlūina le fulufulu, ma na o le ave i le fale o manu.
  4. E taua tele le tuʻuina atu o le aofaiga tatau o le inu vai. E le mafai e aau ona aau i nei tane, e tatau ona e puipuiina i latou i se faasologa ma sela tele, pe a pasi le ulu o le manulele.
  5. E tatau ona faʻapipiʻiina se vavao o vaomago, otaota poʻo vali i totonu o le fale. E tatau ona faʻamamāina i nisi o taimi ma suia ina ia aua nei faʻaumatia le fulufulu o manulele mai le palapala ma le palapala.
  6. O se vaega o tagata tulimanu o loʻo taofia le faʻaleleiina o fanua i luga o vaʻalele ma faletalimalo, lea e tatau ona vaevaeina ai le manu e tasi i le maualuga o le sikuea mita i le maualuga o le 70-100 cm.

O le a le mea e fafaga

O moa faatoa fananau mai e oo atu i le sefulu aso o le soifuaga e fafagaina i le paluga o fafaga ma le upega o loʻo i ai ma le faʻaopoopoga o fuamoa kuka kuka ma le kuka. Mulimuli ane, o tamaʻi pato o loʻo tuʻuina atu meaai mamago mo moa lapisi, mai lea taimi i lea taimi e faaopoopo ai le falaoamata millet ma le suāuʻu fualaʻau. E le gata i lea, mo le lelei o le 'aina o otaota, ua tuʻuina atu i ai moa ni mea faʻapipiʻi - o laʻau eleele, seashell poʻo le oneone.

E te iloa? "Na faatauina mai e se saienitisi se 20 siaki, ona faatonu loa lea e fasi se tasi oi latou, ma na ia fafagaina isi manufelelei. O sea tusi na lolomiina i se nusipepa a Peregelani e se tagata agamalua Cornelissen ina ia taufaasese ai le au faitau faitaugata. Talu mai lena taimi, na amata ona taʻua uma tala fou nusipepa o "nusipepa nusipepa."

E faalua faalua ona fafagaina manulele matutua i aso nei:

  • taumafa moa;
  • saito, suka, karite, oisa;
  • iʻa, meaʻai aano, kusi falaoa;
  • Greens greens - o le fala e ufiufi i le vai e kuka ai, o le otaota, ma isi.

E le tatau ona faʻatagaina le tele o pato, aua o le a avea i latou ma mea e le faʻaaogaina ma le lelei e taʻua o vaʻa. O le mea lea, i le taimi lava lea ao leʻi amataina le vaʻa, o le aofaʻi o meaai, aemaise lava o saito, e tatau ona faʻaitiitia.

E talitonuina o peʻa e le mafai ona faʻamaonia i meaʻai, ae tatau ona e nofouta i mea e fafagaina ai. Aoao pe faapefea ona fai se meaai mo pato i le fale.

I le taumalulu, e masani ona fafagaina peʻa i le saito po o le millet. E tasi i le vaiaso, latou te tuʻuina fatu fatu, greens tapaʻese, kapisi, beets ma kāloti. E le gata i lea, o le muai seleseleina o le tilotilo o le a faaopoopo atu ai vitamini talafeagai i meaai a manulele.

Tofiga

Muamua e te manaʻomia le faʻatulagaina o se faamoega mo fagafao i le tulaga o se atigipusa laupapa ma se slotted manhole. O le mea masani, e fautuaina e tagata atamamai e faʻafoʻi 3-4 laumei ma le tasi drake. I le taimi lava lea i totonu o se tasi o faamoega e le tatau ona sili atu i le 12 fuamoa. E tatau foi ona e mautinoa latou te le faia i se nofoaga tutoatasi i se mea i totonu o le fanua poo latalata i le vai, o le a leiloloa le leiloloa.

E masani lava ona maua mai e le au fai pisinisi galuega mai le sopoʻia o vaʻavao vao. E ui lava e faigata ona faʻamalolo manu feʻai, e masani lava ona i ai se leo leo, lea e tuʻuina atu ia latou fanau. E ui i lea, o loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga iinei: Muamua, o le umi o le taimi faigaluega o ia manulele e puupuu atu nai lo le masani ai, o nisi tagata e matua fefefe ona latou mumusu e alaga i le taimi o le sailiga.

Pusa ma ona lava lima

O se fale mo tagata nofo aitalafu ei ai se mamanu faigofie lava, ma e mafai ona faia tutoatasi.

E te iloa? E ui lava i la latou laʻititi laʻititi, o letele e tele atu le vetebra i le vaʻavaʻai nai lo se laʻau! Ma oi latou o ni tagata ese tele e mafai ona o ifo i lalo o le vai i se loloto e silia ma le 6 mita e maua a latou meaai.

Meafaitino

E mafai ona fai le atigipusa i mea nei:

  • plywood;
  • pepa pepa;
  • fafie laupapa;
  • pulumu i le sel 1-2.5 cm

Faatonuga

Laasaga o lea laasaga ma lea laasaga mo le gaosia o pusa meli welded:

  1. Otioti le vaega autū ma le tele o le 40x90 cm ma alauni laiti, faʻafesoʻotaʻi le vaega i vaega vaapiapi ma faʻagasolo i totonu o se pusa faʻamau (i lalo o le atigipusa ma le tele o le 20x25x40 cm).
  2. Otioti pito e lua: tutuli le 20x25 cm ma ufiufi le vaega 22x27 cm.
  3. Faʻamau le puʻu ma faʻamautinoa i le uaea.
  4. Fai se uaea uaea ma le pupuni mo le vaega faaiu.
  5. Paʻu le oloa i lanu lanu meamata poʻo le faʻaaogaina o se camouflage net.
  6. Tuu se pepa malulu ile pito i lalo ina ia le afaina ai le paʻu.
  7. Faʻatino ma se manoa talafeagai mo femalagaiga.

Faitau e uiga i le auala e faia ai se pato.

I le tulaga o le felauaiga o manulele, e tatau ona tele le pusa ma vaeluaina i ni vaega. E tatau foi ona maitauina, e ui i le faigofie o le felauaiga i totonu o le taavale, o plywood ma pusa laupapa e vave ona susu ma amata ona pala. O le mea lea, i lenei tulaga e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le kateti, lea e vave ona pala, ma o ona vaega e faigofie ona suia.

O le tulituliloa ua tosina tagata talu mai aso anamua, ma o se tasi o ona lauiloa e sili ona lauiloa o le tulimanu manu. Faʻataʻaloga o pato, faʻailogaina ma le tausiga lelei e le faigata, e mafai ona fesoasoani i le tulimanu i lenei lesona fiafia ma le fiafia.

Vitio: mataupu ma le fafagaina o pato