Fualaau aina

Nofoaga faʻapitoa: e mafai ona totoina kukama ma tamato i totonu o le fale mafiafia taʻitasi ma pe faapefea ona fai?

O le fausiaina o se vateatea maoaʻe o se taugata taugata, ma e toʻaitiiti fai togalaau e mafai ona latou tuʻuina ese ni fausaga mo ituaiga fualaʻau eseese. E masani ona i ai se manaʻoga mo le galue faʻatasi o fua o loʻo i ai manaoga eseese.

O le tele o fai togalaau e mafaufau pe mafai ona fatuina ia tulaga ma microclimate ina ia maua ai e kukama ma tamato le lagona lelei i le potu e tasi. O faʻaaogaga ma faʻaogaina o le totōina o fualaau aina e lua i totonu o le tasi fale kiona o le a talanoaina i lenei tusiga.

E mafai ona toto faʻatasi faʻatasi i totonu o se fale kati?

E aoga?

O Tomatoes ma kukama o ni fua eseese, o lea pe a fesiligia pe mafai ona totoina i tafatafa o le isi, e mafai ona tali, ae o le a aafia ai nisi o faigata.

Talu ai ole taimi ole fafagaina, faʻaleleia o le ea, le numera o le malamalama, o le numera o laei mo laau taʻitasi e eseese - e tatau ona e maua se auala e faia ai ni tuutuuga mo i latou taitoatasi. I totonu ole microclimate e le talafeagai, o laau e tele lava ina maʻi ma mamae, o le mea lea o le mea sili ona faigata o le faʻaopoopoina o tulaga eseese o faʻatupulaia.

Faatoaga, oe faalagolago i le maualuga maualuga, e le tatau ona totoina kukama ma tamato faatasi. Ae oi latou e fiafia i le faagasologa lava ia, ae le o le tele o fua i le kilokalama, e mafai lava ona faia lenei mea faigata, ae manaia.

Faʻatau ma faʻasoa

Pe a latalata atu nei aganuu, o itu nei e le lelei e iloga:

  • laau leaga e afaina ai le tasi ma le isi;
  • i ai ni eseesega taua i le tekinolosi mea tau faatoʻaga;
  • manaʻomia le faʻatulagaina o tulaga eseese o tau.

Faatasi ai ma itu lelei, e mafai ona tuueseese le mea moni e faapea, o le felagolagomaʻi e matua laveaiina avanoa; o se auala faigofie e fua mai ai fualaau faisua i vaega taitasi. E le gata i lea, o aganuu eseese e puipuia ai le faʻapalapalaina o le eleele e leʻo faʻatasi, lea ei ai sona aafiaga lelei i le tofo o le fua. O le finauga sili ona malosi e faapea o le tamaoaiga e aoga mo se fai togalaau e fausia ai na o le tasi le faletaua.

Galuega sauniuni

O le a le mea e tatau ona avea ma se fale koli masani?

Ina ia faateleina le avanoa o se pitonuu manuia, e fausia ai se fale lanu meamata ma le lautele. O le a le gata ina faateleina ai le mamao i le va o vao, ae maua ai foi le faʻatonuga poʻo le vavaeeseina ina ia mafai ona maua ai tulaga talafeagai mo kukama ma tamato.

Mo tomato faʻatepaina e ave le itu i saute o le fale lauʻeleʻele. Kukama e fetaui i le itu i matu, e pei o ave saʻo o le la, o lau o le laau ua mamae. Afai o le falemalama e tu i autafa o le isi fale, ona sili atu lea ona tuu le kukama i le vaega lea e paʻu ai le fale tuaoi.

Laʻau maualuga mo le tuputupu ae malosi o tamato - 21-26⁰С, e ui lava o lenei fualaau faisua e sili atu ona lelei le vevela. E manaomia foi e ia i taimi uma le ea ma e le manaʻomia le suāsusu masani.

Kukama, i se isi tulaga, e manaomia ai le tumau ma le maualuga o le susu i le potu. E masani lava latou te le manaʻomia le ea, o le vevela mo le tuputupu ae ma o le ovary e 19-23 ° C.

Ae faatasi ai ma se malulu malulu, o aʻafiaga uma e lua e aafia i le po (lalo ifo o le 18 ° C). E le gata i lea, o le suavai tatau mo kukama, aafiaga leaga i le faiga o le palotaina o tamato, o laʻau paʻu, ma afai e sili atu le vevela i le 30 aso, e mafai ona pau ese fugalaau. O le mimiti microclimate e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi i tamato.

Ia mautinoa e tausisia le mamao i le va o aganuu. E talitonuina o le avanoa avanoa e fesoasoani i le faʻaleleia o le vevela ma le vevela, ona mafai ai lea e fualaʻau ona faʻafesoʻotaʻi vave atu le pitonuu. Toto Tomatoes ua totoina i lalo o le ea poʻo le ogatotonu o le fale lauʻeleʻele, ma kukama e mamao mai le faitotoa ma lele, ma vavalalata i puipui o le greenhouse (zoning).

O le vavaeeseina pe a faʻapipiʻi se vaeluaga o mea e faʻamalama ai fualaau faisua e sili atu ona lelei. O le mea moni, e tatau ona e saunia ni faitotoa se lua, ae o se taunuuga, o le a maua e laau taʻitasi le tausiga ma microclimate e manaʻomia. Mo le mauaina o le taunuuga sili ma ola i se fualaau sili ona lelei o tamato ma kukama, e aoga le faʻaaogaina o se falemalama e masani ai le polycarbonate mo le totoina faʻatasi ma le tuputupu ae - e sili atu ona faigofie le totoina o fua o laau ma o loʻo ola vevela iina.

Afai e le oi ai i totonu o le mamanu ni faʻailoga i totonu, e faia tutoatasi mai le polyethylene poo le plexiglas. O ia ituaiga o vaega o le a fesoasoani e tausia le eseese o le microclimate ma faatulaga vai inu eseese.

Vaʻaia faʻapitoa mo le galue faʻatasi

Filifiliga o fatu e taua tele. Mai le itu o tamato, o tulaga autu autu o le tetee atu i le tuai ma le susu ma le susu. Na amataina e le Agronomists ia ituaiga o ituaiga laau, faatasi ai ma a latou puipuiga malosi, ia onosaia lelei le maualuga o le vevela.

I totonu o tamato e aʻafia ai, e eseese mea eseese:

  • Dubrava;
  • De Barao Black;
  • Oka laau;
  • Faʻatasi;
  • Iuni 8;
  • Paʻu;
  • Tsar Peter;
  • La la fa fa;
  • Tausaga Fou;
  • Lark

Ae o kukama, latou te filifilia le malulu ma le faʻasao i le vevela o le vevela. Talu ai ona o le le talafeagai o le puleaina o le vevela e mafua ai le tele o ituaiga faʻamaʻi e faigofie lava ona alu i tamato lata ane.

O kulupu papapu e faigofie ona onosaia le faʻaleleia o le ea, e tatau ai mo tamato, ma e puipuia i le tele o faʻamaʻi.

Mo le faʻatasia faʻatasi e filifili ituaiga:

  • Masha;
  • Leandro;
  • Kene;
  • Faamanuiaga;
  • Princess;
  • Goosebump;
  • Pasadena;
  • Natalie;
  • Tama tama;
  • Nightingale;
  • Diva.

Eleele

O tapenaga o le eleele e amata i le autumn, manure, humus, ma luga o loʻo taoto i moega. Faʻaopopo fomaʻi faʻamalosi. Mai i luga, o mea uma e ufiufi i se palapala o le eleele, ma i le tautotogo o le eleele lelei mo fualaau faisua o le a saunia. I ni nai vaiaso ao le i totoina le eleele i totonu o le fale lauʻeleʻele ua vevelaMo lenei faamoemoe, ua ufiufi i le ata uliuli ma ua tapuni le faitotoa.

O le le lelei o le tino e avea ma nofoaga taua i le sauniuniga o le eleele; o le mea aupito sili ona mafai ona maua, o le togafitia lea o le palapala i se vaifofo o le potassium.

O le mea moni, mo le totoina o fatu, o nisi e faʻaaogaina se mea e faʻatauina, ae e mafai foi ona e saunia se ituaiga o fatuga:

  1. Latou te faia le peat e fai ma faavae, faaopoopo le humus, sawdust, oneone i se fua faatatau o le 1: 1: 0.5.
  2. Ona latou toliina lea ma faʻamaoaigaina i le superphosphate (double teaspoons) ma le ash ash (0.5 kg).

O le eleele aʻo lei totoina faʻamaʻi faʻatasi ma le alumia, potassium sulfate ma le magnesia magnesia.

Auala e toto ai: laasaga i lea laasaga

E faigata ona taʻu tonu le taimi e totō ai laau totō i totonu o le fale lauʻeleʻele. E faʻalagolago i tulaga tau fesuiaiga o le eria, o le vevela o le palapala, le vaitau o le tuputupu aʻe o le cultivar. O kukama e sili atu ona malulu, ma ua totoina i totonu o le kiona mai le amataga o Aperila seia oo i le faaiuga o Me, aua o le totoina o laau toto e amata mai i le amataga o Me i le amataga o Iuni. O le ea vevela e le tatau ona i lalo ifo o le 15 ° C, e tutusa uma lava i le eleele.

Fatu

  1. A o le lūlūina fatu o loʻo faʻavasegaina ma faʻapouliuli ma paʻu.
  2. Ina ia mafai ona totoina i laau e tetee atu i le malulu, e tineia le lapisi (tuu i le malulu mo ni nai aso).
  3. Latou te faia foi le gaosiga o meaʻai ma le faʻapalapalaina i le faʻaogaina o le manganese (1%).
  4. Ina ia faatelevaveina le germination o fatu o latou ua gase. E fautuaina e aua le lafoina i totonu o le vai, ae ia susu le gaosi ma afifi fatu i totonu. Afai o le mea e totoina ai e maualuga lona lelei, o le a pauu i totonu o le 5 aso.
  5. Ona totoina lea i totonu o pusa oloa (ipu poʻo pusa). Mo le faia o lenei mea, faʻamamaina le eleele, faʻapipiʻi fatu, ufiufi i se mea manifinifi o le meaʻai (0.5-1 cm).
  6. Ina ia taofia le faʻaleleia o le suavai ma faʻavave le faʻaleleia o fualaau aina, o le pusa pusa e ufiufi i se ata.
  7. A maeʻa foliga o 4-5 laʻau moni, e totoina fatu i le eleele.

Fatu laau

O fualaau e tatau ona vevela ma sosolo i lalo.Ua faia lenei mea e aveese ai le vaivai vaivai ma le le lelei ma ia maua ai le tuputupu ae malosi mo le tuputupu ae saoloto ma le atinaeina. I le vavao o Ome o le a vaivai ma faʻaloloa.

Faia o se pikiina, ave ni fualaau se lua ma faʻapipiʻi i se nofoaga sauniuni, ia faʻaeteete e le faʻaleagaina aʻa. Pe a faʻapipiʻi i totonu o le eleele, o vaieli ma laina e sauniuni muamua. O fualaʻau e totoina faʻatasi ma se paʻu o le eleele i aʻa ma i totonu o le susu susu. O le eleele o loʻo siomia le pu e fai si pamu ma faʻafeinu.

E faʻaaogaina le metotia o fatuga mo le totoina o tamato alofa vevela, latou te faʻafeiloaʻi lelei le gaosiga ma toetoe lava a tupu vave. Ae o kukama, e sili atu le vave totoina o fatu ile eleele.

O le tototi o laau e gafatia le gasegase malosi, o aʻa e matua vaivai ma maaleale, o le mea la pe a faʻaaogaina le fatu fatu e sili atu ona lelei le ave o se koneteina e aunoa ma se pito i lalo, poo se tasi e mafai ona totoina i se pupu (pulou pepa). Pe a totoina i le eleele ua saunia, ona tuʻuina lea o fatugogo i totonu o lua, e le sili atu i le 4-5 fatu ile sikuea mita, poʻo le mamao i le va o fatu pe a ma le 40 cm.

Ae o uiga o le galulue soofaatasi o kukama ma tamato, e aofia ai:

  • Puleaina o le vevela ma le vevela - o le sili ona lelei o le 70% o le manogi ma le 25§OD.
  • E lava le lautele o le aisles ma totoina togalaau i luga o moega e faʻafeagai, ma le auala e vavae ese ai e mafai ona totō ituaiga o tamato.
  • O se laulaau lanumeamata i totonu o se fale koli e masani ona fesoasoani e faatumauina le manava manaomia.
  • I le i ai o se vaeluaga e lagolago tulaga eseese e sili atu ona faigofie.

Ata

I lalo ifo e mafai ona e vaʻaia le faʻaogaina o fualaau aina i totonu o le greenhouse masani, pe a uma ona totoina:



E faʻapefea ona tausi?

Faʻasusu ma faʻamaina

A o leʻi fuga, e faʻamaʻaina kukama i aso uma e lima, pe a latou fuga - lua pe tolu taimi i le vaiaso, i se vevela taimi - i isi aso uma, ae le malulu, ae faʻafefe vai malulu. O laʻei pito i luga e faʻaaogaina i le soifuaga o le laau, e tusa ma le 1 le taimi i le 7-10 aso (o le tele o le faʻamaʻi i le vaitau - 5-6 taimi). Faʻaaogā fualaʻau minerale, faʻaoga e tusa ai ma faatonuga i luga o le afifi.

E faʻamamaina kulumati i aʻa, e tusa ma le tasi i le vaiaso, e taulai i le magoina o le pito i luga o le eleele, pei lava o le kukama, e vevela le vai. O laʻei pito i luga e tatau ona gaosia, ma o lenei mea latou te faʻaaogaina ai le moa ma moa, superphosphate ma le efuefu. Urea foi e talafeagai. E faʻaaogaina fualaʻau pe a uma ona fafaga i aso uma 10.

Trimming ma pinching, pasynkovanie

Ina ia faʻaleleia le gaosi ma faʻaleleia le tofo o kukama, fai le vavalo ma le pasynkovanie. E oʻo atu i le afa mita, e aveeseina uma laasaga i luga, luga aʻe - o pupu laulaa e pipiiina pe a uma le laʻau muamua, i le maualuga o le 1.5 mita, o le pine e faia pe a uma le lautusi lona lua. E fesuisuiaʻi - o le vavalalata i le aʻa, o le pupuu o le itu itu.

O le pasi e amata pe a uma lau lau 4 i luga o le ala. O fugalaau faaopoopo ma fugalaau e fai taulaga seʻia oo mai le sefulutasi laulaau, ona togi ai lea i luga.

E tatau foi ona totō tumato, aua o le mea lea latou te aveeseina ai aʻa uma, ma tuua ai le mea autu. Tipi le pito i luga fai pe a uma le fua lona fitu o le pulumu. Mo tomato laiti, e mafai ona e tuua le 2-3 ogaumu.

Polokalame, tautau

Liana kukama ua fusifusia i vaiaso uma. Mo le faia o lenei mea, faʻapipiʻi faʻasoa faapitoa i se maualuga o le tasi ma le afa mita, faʻaogaina le upega poʻo le masini. A o tuputupu ae, o le ufiufi e taʻitaʻia ma feliʻo faataamilo i le twine, ona tuu lea i luga.

O le totoa o tamato e faia i totonu o le vaiaso talu ona maeʻa. E sili atu le faʻaaogaina o se totoa e tasi e vavae ese ai siteki i 15 cm uma.

Tausia o aganuʻu eseese e iai foʻi ona uiga:

  • E tatau ona fusi ma fai ni lianas kukama i se taimi tatau ina ia latou le malulu pe tafu le tamato.
  • A faʻamaligiina, ia mautinoa e leai se eleele eleʻele. O le puipuia o le vai mai le kukama moe i se tamato tasi, o vaega e faia e le gata i luga o le luga, uamea, pepa laupapa poo palasitika ua paʻu i le eleele.
  • Ina ia tumau le susu i aʻa o kukama e aunoa ma le totoina o togalaau, e faʻaaoga ai e le faifaatoaga hydrogel. E maua ai se aofaiga tele o vai ma meaʻai, ona faasolosolo malie lea ona tuʻuina atu le palapala.
  • Talu ai o tamato e afaina mai le leva o le paʻu ona o le maualuga o le susu, latou te filifili ituaiga e puipuia i lenei sasa.
Afai e tatau ona manatuaina le faʻaleleiaina o laau, o mea e aofia ai le vailaʻau e lelei mo kukama i le gasologa o le vaitau, ma mo tamato e talafeagai lelei i le amataga o le tuputupu aʻe. A maeʻa le veleina, o tamato e manaomia le potassium ma phosphate-tamaoaiga maula.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi: oa ma pe faapefea ona tau?

I faʻamalama lanu eseese, o faʻamaʻi e maua i faʻamaʻi e pei o le papaʻe, o le faʻamalosi, ma le apogaleveleve. O le mea lea, soʻo se faʻamaʻi, e aʻafia ai se tasi aganuu, vave ona agai i seisi. O faamaʻi masani i greenhouses o:

  1. Anthracnose - Faʻafefiloi Bordeaux, copper oxychloride, sauniuniga o le sulfur e talafeagai mo le taua.
  2. Mealy dew - ua totoina laau i le paluga o le penisina ma le sulfur colloidal, faʻaitiitia le aofaʻi o fugalaʻau.
  3. Laʻu aʻa - pe a iloa ai faʻamaʻi o faʻamaʻi, e faʻafeinu ai laau i le Previcur.
  4. Paʻu mumu - faʻagasolo le tumutumu i le faʻaoga o le kalu ma le phytosporin.
  5. Septoria - ua totoina laau i le vai fasimoli faatasi ai ma le faaopoopoina o le copper oxychloride.

Ina ia puipuia le tupu mai o meaola faalafua ma faʻamaʻi, faʻaaogaina puipuiga:

  • Lafoaʻi fatu ma palapala aʻo le i totoina.
  • Aloese mai le suavai, lea e tau atu i le atinaʻeina o fomaʻi afaina.
  • Fertilizers e faʻaaogaina e tusa ai ma tulafono ma togafitia togafiti faʻamaʻi.
  • O laau mamaʻi e tatau ona aveʻesea mai le fale kiona e puipuia ai le salalau.

O le soʻotaga faʻatasi o aganuu eseese o loʻo tauaveina nisi o faʻafitauli. Ae afai e te mulimulitai i tulafono o le tausiga ma tuʻuina atu se microclimate sili ona lelei, e mafai lava ona maua se seleselega lelei.