Fuga Faʻaopoopoga

Filifilia o fuamoa lelei mo le faʻaoʻo

Pe a fafagaina manufelelei e masani ona siitia le fesili o le fausiaina o fanau, ma o lea e le mafai ona faia e aunoa ma le faataatia o fuamoa i le incubator. I lenei tusiga o le a matou taʻuina atu ia te oe vaega e tatau ona e gauai i ai pe a filifilia fuamoa, faʻapea foi ma le taimi o le teuina.

E tusa ai ma uiga i fafo

O le laʻasaga muamua lenei o le filifilia o mea lelei mo le faʻaogaina. Aʻo faʻapipiʻi i totonu o le incubator o le siakiina o le mafiafia, o le malosi ma le malosi o le atigi. Pe a oso le tasi fuamoa i le isi, o se leo ua faaleagaina o le a maua ai se leo lemu.

Mass

O le mamafa o le fuamoa e aʻafia ai le faʻaoga saʻo. O le auala pito i sili ona lelei e tuʻu ai i totonu o se masini faʻapipiʻi o se masini faataitai tele. O fuamoa lapoa e mafai ona oʻo atu ai i le oti o le pepe, ma e mafai e tamaiti laiti ona puʻe manu felelei, lea o le a ave fuamoa laiti ma osofaia e tagata malolosi.

Aoao pe faapefea ona e filifili le mea saʻo mo le fale.

Ae ui i lea, e le o taimi uma e mafai ai ona tuʻuina kopi o foliga tutusa i totonu o le incubator; o nisi oi latou e tele, o isi e laʻititi lava. Ina ia mafai ona maua mai le moa i le taimi e tasi, e tusa lava pe faʻapipiʻi fuamoa o lapoa eseese, e tatau ona muamua tuʻu mea aupito sili ona tele i totonu o le incubator, a maeʻa le 4 itula tuʻuina i le tele o faʻataʻitaʻiga, ma a maeʻa le isi 4 itula - o mea laiti.

E taua! Aʻo leʻi tuʻuina fuamoa i totonu o se mea faʻavevela, e matua le fautuaina e fufuluina i lalo o le tap ma aveese le palapala mai ia i latou i se naifi, aua e ono afaina ai i latou ma faʻaitiitia le ono mafai ona maua e moa.

Pepa

O le foliga o le meafaitino mo faailoga tusi i totonu o le incubator e le o le mulimuli. I le taimi lava e tatau ai ona teena ni kopi laiti ma iai se fausaga sese. O faʻaaliga ma le gaogao i luga o le atigi mea e le talafeagai ai mo le faʻavevesi. I totonu o se fuamoa, e tatau ona i ai se eseesega manino ma se sosoʻo lelei mai se tasi vaega i le isi.

Tele o le potu vaalele

O lenei fua faʻatatau e fuaina e faʻaaoga ai se masini faapitoa i luga o le masini e ala i le suʻesuʻeina o fuamoa. O le potu malulu (peʻapeʻape pe a ma le 4-9 millimita) e tatau ona tuʻuina i le pito iʻuvale, aʻo i ai le nuanua i le ogatotonu, ma fai sina suiga i le potu vaalele. Pe a liua ia fuamoa, e tumau pea le potu o le ea. O le faateleina o le lanu e faʻaalia ai se mea faʻapitoa.

Lanu lanu

O le faʻamalosi malosi o loʻo faʻaalia i totonu o le fuamoa, o le tele foi lea e ono mafai ona puʻe. Afai e mataʻituina le vaʻaia i luga o le atigi, e sili pe a le faʻaaogaina. E le gata i lea, e le manaʻomia le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi, o se faʻaaliga o mea faʻapipiʻi uumi lauulu.

E te iloa? O uluaʻi mea na tutupu i Aikupito anamua, o le mamalu maualuga o le fanau mai o manulele na tuuina atu faapitoa lava i faitaulaga i totonu o malumalu.

Olive-lanumeamata, grayish po o piniki i luga o le atigi o loʻo taʻu mai ai le amataga o le faʻavaeina, o lea la e tatau ona lafoaʻi le faailoga tusi o ia tulaga. O le lanu faalenatura o le atigi e le afaina ai le gaogao o moa, e tatau lava ona masani mo manulele o se meaola ma ituaiga.

Faʻasologa o fua masani mo manu felelei

Afai oi ai ni fua faʻapitoa, o le laulau o loʻo i lalo o le a fesoasoani ia te oe e filifilia mea sili ona talafeagai mo le faʻaofiina i le incubator.

Manu feleleiFua mamafa i le kalama
Poula60
Turkey70
O se pato70
Goose120
Guinea fowl50
Quail10

O le a le tele o fuamoa e teuina mo le susunuina

O le faʻaaogaina lelei o mea mo le faʻaauau o se mea taua. E tatau ona laʻititi le ola ile ola ma ia:

  • mo fuamoa moa ma le kulumu - e le silia le 5 aso,
  • tolo ma salu - e oʻo atu i le 8 aso,
  • mai geese ma manu moa - e le silia le 10 aso.

E taua! O le umi e teuina ai fuamoa, o le faʻaitiitia o le gaogao o moa.
O le leaga o le vevela ma le malulu o le teu malu e fesoasoani i le matua o fuamoa. O le maualuga i lalo o le 0 ° C e mafua ai le tosoina o le atigi ma le maliu o le tamaititi, pe afai e sili atu i le +20 ° C, o le a tupu le tamaititi i le mea saʻo ma o le a oti i le taimi. O le vevela aupito sili ona talafeagai e tatau ona iai i le maualuga o + 10 ... +15 ° C, e tatau ona i ai le 65-80%. O le potu e teu ai e tatau ona faʻasaina ma puipui mai le susulu o le la. E mafai ona atiaʻe e Malala i totonu o se potu e le lelei le vaʻaia, lea o le ai ai se aafiaga le lelei i luga o mea mo le incubator. O le tulaga o fuamoa ile taimi e teu ai e taua foi:

  • moa, tamai pato, moa ma tumutumu o le vaomatua ua setiina i luga i se laina i lalo;
  • lapisi lapopoa i totonu o se tulaga tuʻufaʻatasi;
  • kusi - i le itu.

E te iloa? I Europa, o le uluai masini na fausia e le Italia Itumalo o Italia i le 18 senituri, ae na susunuina i le talosaga a le Inquisition.

E manaʻomia lou teuina o fuamoa i ni pusa faʻapitoa i pusa felafolafoaʻi, tuu i totonu o se isi potu, ae i totonu o se faʻatoʻaga laʻititi e mafai ona e faʻaogaina ai siama e faʻatau ai fua i totonu o faleoloa. I lenei tulaga, e sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona fiafia i le palasitikī, talu ai o le pepa palama e faʻafefe ai le susu ma sili atu le manogi, ma o le taunuuga o lea mea e mafai ona fausia ai iina.

O le filifilia o fuamoa mo se incubator e manaʻomia ai le tausiga ma se auala ogaoga. I le mulimuli i fautuaga uma ma faatonuga, e mafai ona e filifilia mea talafeagai mo le faʻavevesi, lea i le lumanaʻi o le a fesoasoani e faateleina le numera o manulele.

Vitio: pe faapefea ona filifili se fuamoa faʻafefiloi