Laʻau i totonu

O ituaiga lanu eseese o le orchids, aemaise lava o le totoina o se fugalaau ese

O le laulauliuli o le pepe e faʻamalosia ai le faʻapitoa ma le faʻamalosi. Ina ia iloa o se mea e le masani ai, lea e foliga mai o le fia miliona o tagata fiafia o le lalolagi fugalaau o se miti faifaatauli nai lo se mea moni. O lona igoa i aso nei ua tuʻuina atu i mea manogi, tusi ma ata. O se fugalaau mataga, e lilo i le mea lilo ma le malosi, ae i le taimi lava lea e tasi, e maua mai ai lona atoatoa, alofa tunoa ma le le mafaamatalaina. O le toʻatele na latou faʻasalaina i latou lava ma masalosaloga e uiga i lona i ai, aoi latou na faʻapotopotoina ma le faʻamaoni le viia o Olympus. E i ai moni lava se iniseti uliuli - taumafai e faʻaalia le mea lilo o le fugalaau fugalaau.

E te iloa? Mo se taimi umi, e le mautonu le au faifaatoʻaga fugalaau, mai le mea o loʻo salalau ai tala e uiga i lenei faʻataʻitaʻiga tulaga ese. Legends e mafua mai i fugalaau le afuaga mai loimata o le alofa e le mafaamatalaina ma e oo lava foi i togafiti faataulaitu. Ma na talitonu tagata Afuadoria i le lagolagoina o se tochidisa uliuli ma puipuia e avea o se totamu taugata.

Black Orchid - Talitonuga po o le Moni?

O loʻo faʻatuatuaina e le au Rationalists e leai se mea uliuli i le lalolagi o le laau, aua e leai se fesuiaiga o fatu, e nafa ma le paolo uliuli uliuli. O le mea lea, o le i ai o se fugalaau fugalaau e na o tala fatu, ma ata matagofie i lona ata o fua ia o ata faakomepiuta.

Ae ui i lea, o faifeʻau o loʻo tumau i le faʻafeagai. E le gata i lea, i le lagolagoina o latou talitonuga maumaututu, latou te taʻua le moni o le salalau o le orchid black i Europa e se tasi o George Cranlaite. O se tagata failaina na tuuaia ao femalagaaʻi i le talafatai o Amerika i Saute i le lamatiaga o lona ola o se laau e seasea ona tupu ma faamatala atu i le lalolagi atoa. Ae leai se faʻamaoniga tusitusia o lenei mea.

Ua faamatalaina e saienitisi le tulaga ese o se fugalaau ma le tele o fesuiaiga o le paʻu ma le pogisa uliuli. Ae peitai, afai e te vaʻaia, e mafai ona maua i soo se lanu uliuli. O le mea lea, e mafai ona ola se tochidine uliuli i vao vaovao, susu susu i luga o le sami i luga o le kelope, ae na faia e le au faifaimea sao a latou saofaga, ma fiafia i fualaau aina fugalaau ma fatu fou. O le a le gata e le gata ina aumai i fafo ituaiga eseese o le orchid, ae ia pateni foi i latou, ausia ai le tulaga faamanuiaina. E manino lava, o loʻo i ai se fugalaau ofoofogia, ma ina ia maua, e te le manaʻomia ona e feʻaveaʻi i le vaomatua Amerika, e tatau ona e alu i soʻo se faleoloa fugalaau.

Faʻamatalaga o ituaiga uliuli orchid

Black Orchid ... O le a se mea oi ai e mafai ona manumalo ai loto o le fia miliona ma iloga ai i ituaiga uma o vavao i le lalolagi? I le uma, o mea taʻitasi e iai se mea e faateʻia ai tagata o le lalelei.

O fugalaau matagofie e tosina ai se manogi malosi o le vanilla. Fugalaau lanu uliuli o se orchid, taaalo ma eseesega taua, matagofie ma toe faaleleia. I vasega uma ei ai se mea tulaga ese.

O aso nei ua mitamita saienitisi i le tele o suafa fou. Mafaufau i foliga o le sili ona matagofie ma sailia.

E te iloa? Orchids na faatumulia le lalolagi atoa. E mafai ona maua e le gata i le vevela vevela, ae o fafo foi o le Arctic Circle. Ae tutusa lava ituaiga eseese o nei lanu e faʻapitoa i le vailaʻau o le vevela. Ma latou ola i vaomatua, ma savannas, ma luga o mauga i luga o le 4.5,000 mita i luga aʻe o le sami.

Maxillaria schunkeana

O lenei ituaiga o meaola o loo i ai i lona tulaga masani i le vao. O ana faʻataʻitaʻiga na maua i le Brazilian Espiritu Santo i le talafatai Ausetalia o le vaomatua i le maualuga o le 700 - 3500 m luga aʻe o le sami.

O faailoga iloga o le tino pupuu, fugalaau laiti ma le leai o se manogi. O fatu ma lau laau e ola i le maualuga e 25 i le 30 cm, ma fugalaau e oo i le lapoa e tusa ma le 1.5 i le 2 cm. O le lanu o se itupa pogisa i le malamalama leaga e foliga mai e uliuli, ae afai e te vaʻaia, e mafai ona e vaʻai i se lanu violē paʻepaʻe. I le auala, i totonu o ituaiga uma o manulele uliuli, o lenei malu e sili ona tumu. E fa petals, faʻaalia, e foliga tutusa ma foliga o tulip. Inflorescences o loʻo i totonu o le vaega basal. Talu ai e tusa ma le 3-5 cm le umi o le gaʻo, e foliga mai o luga aʻe o maxillai saʻo mai puʻupuʻu. I tulaga o le potu, o le laau e fiafia i le mafanafana o le ea. O le uiga faʻaeteete e manaʻomia ai se vaega faʻasalalau, talu ai o soʻo se faʻasalalauga faʻapitoa e taufaʻatau e faʻaleagaina fatuga, o latou fatu. E le gata i lea, o le fugalaau o le a le faʻamagaloina oe e faʻafefete i totonu o se fagu. Totoina fausaga tutusa e fautuaina i tamai ipu.

Fredclarkeara Pe a mavae le Pogisa Paʻu

O le ituaiga o le taunuuga o se faʻalavelave faʻapitoa o le gasegase o le catasetum, Mormodes, ma clovesia. O se togi uʻamea e togiina ni taʻavale se fa i luga taʻitasi, mai le 10 i le 15 fugalaau e taʻitasi le lapisi e oʻo i le 5 cm. Fugalaau lanumoana ma se manogi manogi suamalie e foliga tutusa ma foliga o tulip, ma o le pulumu e faʻapipiʻi i luga o le puipui. O laulaau e feololo, lanumeamata lanumeamata, mate mo le taumalulu.

A maeʻa le sulufaʻi, o aʻa faatasi ma le aʻa e maua mai ai se pseudobulb, o se vavao vao. O loʻo i ai ni faʻalauteleina o meaʻai. Pe a maeʻa le olaola lanumeamata o le tuputupu aʻe, e faʻapipiʻi ai le faʻaogaina. I le avea ai ma tulafono, o lenei vaitaimi e pau i Oketopa - Novema. O le suamalie o petals e oʻo atu i le 8 vaiaso.O se faailo masani o le ituaiga o le tele o taimi e fuga ai. I le tausiga e fiafia i se vevela mafanafana lelei ma malamalama susulu. I le fale, faʻaleleia e aunoa ma ni faafitauli. E taua le aua le faʻaaogaina i le fafagaina ma le faʻasusuina i le taimi o le paʻu o lau laau. I le taimi lea, e sili atu le lelei o le laau e le faʻalavelave ai.

E taua! E manaʻomia ona faʻafeiloaʻi kulimi i le tasi taimi i le 3 i le 4 tausaga, i nisi tulaga ua lava lea e sui ai le pito i luga o le paʻu i totonu o le ulo.

Paphiopedilum Pisgah i le vaeluapo

Mai ituaiga uma o manulele uliuli, o nei mea e iloagofie e leo sili ona pogisa. Faʻafeʻaloi i luga o le meaʻai monophonic, faʻapouliuli le lanu violē, i luga o petals e mafai ona iloa vailaʻau uliuli. Pe a susulu mai le la i luga oi latou, o loʻo i ai se mea manaia o le uila. O foliga o fugalaau e pei o se seevae, gaugau mai i petale e tolu. Zev crimson ma se lamolemole sulu i le mumu, o le ogatotonu e samasama. I le tausiga o fugalaau e le ese mai isi papiopedilums. E manaomia e le laau se mea e fai ai paʻu ma se meaola manino, faʻaleleia o le ea i taimi uma, faʻamautuina masani ma faʻailoga pito i luga.

Paphiopedilum de Nachtwacht

Pogisa o le maroka i le la e susulu ai le lanu moana. I luga o se pale umi, e le sili atu ma le lua ni fugalaau e tutusa ma seevae e aliali mai i le taimi lava e tasi. O laulaau e laʻititi, faʻaloloa, susulu, faʻatusatusa i le pito i tua o se paʻu pogisa. Mo le atinaʻeina atoatoa o le ulo o le vevela o le potu e tatau ona i totonu o le 18-22 tikeri. E pei o papiopedilums uma, o lenei ituaiga e manaʻomia ai le palapala, lelei le palapala.

Phalaenopsis Black Butterfly

O le uliuli o le genus phalaenopsis na maua le igoa o le ituaiga ona o le pogisa e pei o apaau butterflies. O fuifui vine fugalaau matagofie o loo i ai le'oa o le uaina. Laʻau papaʻe faʻamaʻagofie i luga o le laugutu e faaopoopo ai se meaʻai i le fugalaau. I lalo o tulaga lelei, o tamai laititi e aliali i luga o pito o petals. O laʻau e lautele, malie, lanumeamata lanumeamata. Popo le umi. O le uiga lelei o fugalaau maualalo ifo o le pogisa o le pogisa, ma o le mea maualuga o loʻo i ai - e susulu atu a latou gaʻo.

Vaega o le tuputupu ae o le pepuni

E le eseese le tausiga o le nochidisi i isi ituaiga.

E pei lava o laʻau, e manaʻomia e le fugalaau:

  • nofoaga susulu e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga ma ni faʻataʻitaʻiga o le ultraviolet;
  • moli malamalama mama (e mafai ona saunia mai vaega tutusa o le vermiculite, paʻu pine ma le peat ground);
  • tele le suavai i le taumafanafana ma le talafeagai i le taumalulu (e le fiafia le laau i le tele o le susu);
  • o le faamamaina i aso taitasi i le vai mafanafana;
  • fafagaina taimi faʻatasi ma fomaʻi faʻapitoa faapitoa mo fomaʻi;
  • malologa malolo i le taimi o le faʻasalaga ma le vevela pulega e le itiiti ifo i le 14 tikeri.

Fugalaau fugalaau fugalaau, tusa lava po o le a le lanu lanu o petals, e manaʻomia le alofa ma le tausiga. Ma afai e maua e ia, o le a ia faʻafetai atoatoa i mafaufauga o le fugalaau.