Lafumanu

Tulaga taua o le tausia o povi i le taumalulu

O se mea tāua e mafai ona faia ai fetuunaiga i le tausiga faifaipea o lafu povi o le vaitau. Afai o mea uma e sili atu pe itiiti ifo foi le manino i mea taua i le taumafanafana o fale povi, ona oʻo mai ai lea o le tele o fesili i le taumalulu o loʻo sau, aemaise lava mo faifaatoaga amata.

Sauniaina o se fale mo le malulu malulu

O le sauniuni mo se vaitau umi o le taumalulu e masani ona amata i galuega i totonu o le falesa, lea e tatau ona faʻapipiʻi lelei:

  • felafoaʻi solo ma vaeluaga o puipui o mea faʻasaʻo (e le itiiti ifo ma le 30%);
  • e faʻamafanafana ai faitotoʻa ma faamalama ina ia tapunia lelei: mo lenei mea e mafai ona e faʻaogaina ai falaoamata vaomago, laupapa tuai, mea faʻapipiʻi ma mea faʻapipiʻi faaopoopo;
  • ia asiasia le vaega pito i luga, pe afai e tatau ai, toe faʻaleleia ma vaʻavaʻai i le fulufulu mamoe;
  • ia faia le eletise talafeagai faʻatasi ai ma le fesoasoani a pulu afi faʻafetaʻi poʻo afi afi moli eletise, maua ai le umi o le ola auaunaga;
  • faia faʻamalosi lautele lautele ma le faʻapalapalaina o le fale, mea inu pusa, fafaga, vaega.
Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le auala e fausia ai se falesa mo povi i ou lava lima.

I le faʻatinoga o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina, e taua le mafaufau i le vevela ma le susu o le lumanaʻi (microclimate) i le potu. O se fale e saunia mo le taumalulu e tatau ona puipuia lelei mai le malulu ma i le taimi e tasi e faʻaauau ona faʻaauau pea.

Manaoga autu:

  • O le malulu o le ea e le tatau ona paʻu i lalo ifo o le +4 ° C, o le filifiliga aupito sili ona lelei o le a +8 ° C;
  • e tatau ona faatumauina le lele i le aofaiga o le 17 kupita mita i le itula mo center uma o povi matua, mai le 50 kupita mita i le itula mo manu laiti;
  • vave o le ea - tusa o le 0.5 m / s;
  • ea o le ea - 50-60%.

Tausia se povi i le taumalulu

O le tausiga o povi i le taumalulu o se mea e sili ona faʻalavelave ma ei ai ona lava uiga taua. Ae peitai, afai e te amanaʻia uma le taua, o le a le mafua ai ni faafitauli ile povi poʻo lē e ona.

Litia

A o le i faia se mea mafanafana i totonu o le falesa, e tatau ona e tausia lelei se fola o le fale. E manaʻomia le faia o le mea e fai i fafie masani, poʻo, i ni tulaga ogaoga, o le sima.

E taua! O nisi o faifaatoaga e fesoasoani tele i le faʻasolosolo o paʻu i vao. Ae ui i lea, o le vaega o loʻo i ai se mea le lelei tele - e leaga tele ai le povi o le po, lea e mafai ona avea o se siosiomaga lelei mo pathogens.
O le ufiufi o le otaota e tatau ona aofia ai le tipiina i ni fasi fasi vaomago (tusa ma le 15 cm) ma se fua faatatau lelei o le tafe mo tagata taitoatasi mai le 2.5 kilokalama. I totonu o lona vevela ma le faʻafefe o mea, o lenei lapisi e sili atu le maualuga nai lo isi mea: salu, fafie laupapa poʻo lau.

Faʻatulagaina o le tausiga o fale

O le toetoe lava o le i ai i taimi uma o povi i totonu o se fale i luga o se laupepa e faʻataunuʻuina ai le faʻamalieina o mea e manaʻomia:

  1. E tatau ona nonoa le povi i le tasi pito o le maea i le fagu, o le isi - i lana fagu. O le mea lea, o le a faigofie le aveeseina o le laupepa pe a manaʻomia. O le mea taua, o le umi e le faʻalavelave i manu ina ia maua ai le suavai ma le fafaga.
  2. I le taumalulu, e mafai ona faʻamamaina le fale i auala e lua: e seleseleina le togafusi i aso uma ma faʻalauteleina se mea fou, o le lona lua o le fafie e le seleseleina seia oʻo i le tautotogo, ma faʻapipiʻiina se vaega fou o moega palapala. O le filifiliga lona lua e fetaui lelei mo faatoaga o loʻo iai i itulagi ma se tau malulu taumalulu - o le a faʻamafanafanaina le lafu manu i le tele o laʻau seia oʻo i le taumalulu.
  3. O aso uma lava, e manaomia le faamamaina o le povi ma, i nisi tulaga, i le vai, lea, faatasi ai ma le massage, fesoasoani e faaleleia le tafe toto i le paʻu, faʻaleleia le gaosiga o le afu ma le vaʻaia, ma faʻalauteleina le manaʻo i manu. O le togafitiga e faia i le faʻaaogaina o se pulumu malosi ma le vai mafanafana, i taimi uma lava i le itula ao leʻi oʻo i le susu poʻo le tasi itula mulimuli ane.
E te iloa? O povi taʻitasi i le isu ei ai se mamanu taʻitasi e mafai ona faʻatusatusa i tamatamai lima o se tagata. O le aufaifaatoaga i se tasi o setete o Amerika sa faamanuiaina ma le faʻaaogaina lenei mea i le sailiga o povi na gaoia.

Savalivali i fafo

O le savali masani i lafumanu i le taumalulu e fesoasoani e taofi ai maso o manu i le sao saʻo. Afai e tausia i taimi uma ia povi i totonu o le pa, taofia ai gaioiga o gaioiga ma aua nei tuʻuina i latou i lalo o le la vaivai - latou te le fiafia, aua nei faʻaalia le fiafia i feusuaiga ma le maumau ai o latou manaʻo. I manu, e mafai foi e le ponaivi ona faamaluluina, lea e mafai mulimuli ane ona taitai atu i manuʻa o vae i tagata matutua, ma i tamaʻi povi - i rickets.

O nisi fautuaga taua:

  • e tatau ona masani i le vavao o manu o manu, talu mai le autumn;
  • e tatau ona fausia le peni i autafa o pusi manu, ma e tusa ma le 15-20 sikuea mita. m, i totonu e tuu ai pine pine pine ma isi mea e fafaga mo le fafagaina o le vaega o le roughage;
  • lafumanu e manaʻomia ona savali i aso uma mo le 2-3 itula i le lelei o le tau, e aunoa ma timuga po o le kiona;
  • O le fanua e tatau ona ufiufi i le moega mafiafia, a e susu oe e mafai ona faʻaopoopoina se vaovao fou o vaomatua po o vaomago i le ufiufi ina ia tumau pea le mago o luga.
E taua! E manaʻomia e le faifaatoʻaga ona aʻoaʻo atu povi e tausisia le masani i aso taʻitasi, i le taimi lava lea e tasi e tatau ai ona latou 'ai, savali, inu vai ma faʻaaogā vai, talu ai ona o le soliga o faiga faʻavae e mafai ona afaina ai le gaosia.

Suavai ma taumafa mo povi i le taumalulu

I le taumalulu, o le povi e sili atu le tele o le malosi e faʻaalu ai, o lea e taua ai i le faifaatoʻaga ona fausiaina se paleni sili atu paleni, lelei ma tuʻuina atu ia i latou le aofaʻi saʻo ole vai mafanafana ma mama.

O le a le mea e fafaga

Fafaga manu e faʻatolu faʻatolu i le aso ma tutusa le va o le 'aiga. O se taumafa talafeagai e pei o lenei:

  • vaovao mai vao vao (vaega e mafai ona suia i vaovao);
  • pateta, fatukalo, kāloti;
  • fafaga vao;
  • mea faʻapitoa fugalatini soy.

Mai lea taimi i lea taimi ua faʻaaogaina le faʻanofo i le silasila ma le gaosia o fualaʻau aʻa. E tatau ona tuʻuina atu le fafaga i le taeao ma i le aoauli, e matua fesuisuiaʻi - ile fafagaina taitasi. Tasi le tagata mo le 1 aso mo le galue masani e tatau ona 'ai mai le 30 i le 40 kilokalama o le tele o fafaga.

Saili po o le a le mutia e 'ai, o a mea e manaʻomia mo manu, ma mea e fai pe afai e le lelei le povi.

Laupapa o le tau faʻatatau i le taumalulu mo povi (i le kg) ma le mamafa o le 400-500 kilokalama ma le susu o le susu o le sili atu i le 3000 kilokalama mo ni nai aso:

Fafaga faapitoa810121416
Fua o le fanua vao po o fualaau aina66788
Saito vevela22222
Silo mai togalaau ma togalaau1010101010
Stern beets ma le pauka1010131418
Fualaau fufulu11111
Faʻatatau0,50,61,822,5
Suamalie0,520,0500,0080,0770,087
Faʻafeeseesea le taumafa i le malulu e ono mafai ona maua ai ni oloa faapena:
  1. Chaff - o vaega laiti o le ogaumu ma le totō o fua o saito, lea na totoe ina ua uma ona soli. I le taimi lava ao leʻi tuʻuina atu le oloa e tatau ona totoina ma faʻamamaina. Fufulu, afaina, faʻalelei - e teena.
  2. Twig feed - brooms of birch, aspen, acacia, willow, poplar, maple. O le taua o mea taumafa o nei lala e tutusa lava ma vaomago. Ae ui i lea, e le fautuaina e tuʻuina atu ia brooms i taimi uma - e le sili atu ma le masina, ona malolo mo le 10-15 aso.
  3. Totoina o le seleselega o laau toto. A o leʻi tuʻuina atu le oloa e tatau ona faʻamamaina i le vai mafanafana. "Laʻau" e tatau ona fafagaina i povi i se foliga fou saunia, o lona sauniuniga e tatau ona amata i le 15-20 minute ao leʻi faʻaaogaina.
  4. O fualaau o le saito (o le karite, oatmeal) e tuʻuina atu i le au fai kuka e le fesuiaʻi, ma o le vaitau o le tautotogo e sili atu ona lelei.
  5. Hay, haylage.

Mea e ono tutupu:

  • fafaga faaluaina ma solia le pulega i aso taitasi;
  • se suiga malosi mai le tasi ituaiga o fafaga i le isi;
  • le tele o le fafagaina ma le faʻalauteleina e mafai ona oʻo atu ai i le faʻateleina o le maualuga i le gastrointestinal tract ma le leaga o le digestibility o vitamini.
Faitau atili e uiga i le auala ma le mea e fafaga ai se povi i le taumalulu.

E faʻafefea vai

I le faaopoopo i le maualuga ma le paleni o le fafaga, o povi, aemaise lava i le taimi o le taumalulu, e manaʻomia le mama ma le vevela. Tasi le tagata i le aso e tatau ona inu le itiiti ifo ma le 5 pakete o vai mama, lea, ao le i sasaa atu i totonu o le tagata inu, e tatau ona mafanafana i le vevela vevela e faaaoga ai tane faapitoa poo ni faiga na faʻapipiʻiina i totonu o le fale.

Vitamini

O se vaega tāua i le sauniuniga o se paleni paleni taumafa o le vailaʻau ma supplements.

A aunoa ma le taimi e toe faʻatumu ai le tino, e mafai e povi ona atiaʻe tulaga leaga:

  • gaosia ma gaosia o le a faʻaitiitia;
  • o le tuputupu ae ma le saʻo lelei o le a faʻateleina;
  • natia ma faʻalavelave ai faʻamaʻi faʻamaʻi o le a faateleina.

E ono iai ni faʻaaliga: faʻateleina le sologa lelei, osofaʻiga, faʻalavelave le mautonu ole fatu, puupuu le manava, anaemia.

E te iloa? O povi ei ai se manatua lelei. Latou te faʻasauāina tagata na faʻasauā i latou, ma le alofa - faifaatoaga oe tausia i latou i taimi uma. O tagata nei meaola e iloga le vaaia, e ala i le manogi, leo, lanu o laei.
O le tele o vailaʻau fesoasoani mo le faʻaleleia o taumafa taumalulu e tuʻuina atu i luga o le maketi o faifaatoaga i aso nei, o le sili ona lelei e:
  1. I le ituaiga o injections - "Eleovit", "Tetravit" (faʻalavelave e iai vitamini A, B, E, folic acid, sulfur, acidic nicotinic).
  2. "Felstone" - faʻaopoopoga o meaai e faʻaleleia ai le maualuga o le seleni, vitamini, uʻamea ma le iodine.
  3. "BMVD" (mineral proteins ma supplements vitamins). Meaʻai: faʻaleagaina le palatini, fiber, gaʻo leaga, lysine, suauu leaga, suka, methionine, cystine. E tatau ona faʻafefiloi le vailaʻau ma fafaga.
O masina taumalulu mo meaʻai manu e mafai ona faʻatusatusa i le faʻalavelave moni, talu mai le vaitau lenei e manaʻomia ai e le povi le tele o le gauai ma le tausiga. Ae mo se faifaatoaga galue malosi, o le a le o se faafitauli matuia - o lona onosaʻi, taumafaiga ma tau o le a vave ona totogiina atoa.