Laʻau

Raspberry Glen Ampl: mealilo o le lauiloa ma lona uiga

Raspberry Glen Ampl o se tagata Europa o ia lea o loʻo faamanuiaina nei i le manumalo i lona nofoaga i togalaau Rusia. O lenei ituaiga fou fou ua vave ona salalau i Europa i Sisifo ma o loo i ai se tulaga maualuga i le aofaiga o le totoina o faatoaga i fale gaosi oloa ma togalaau aina. O le tele o lauiloa o fugalaau Glen Ampl e faʻaleleia ona o le maualuga o lona gaosiga ma le faʻatoʻa faʻatasi ma le maualuga o le tofo.

Le talaaga o vine olaola Glen Ampl

O Raspberries Glen Ample (Glen Ample) na faia i le 1998 i le Scottish Institute of Plant Plant i le aai o Dundee (Dundee) e ala i le sopoia o le tele o vine o Glen Prosen ma Amerika i Saute Meeker. O le filifiliga filifilia na manuia: o le le maua o ni meaʻai ma le tumau na tuʻuina atu i le Glen Ampl ituaiga mai le matua matua, ma o le maualuga o le tuputupu ae o le malosi ma fua na maua mai le matua lona lua.

O le fualaau vine Glen Ampl e le o aofia ai i totonu o le tusi resitala o filifiliga filifiliga a le Rusia, ae peitai, sa masani ona faaaogaina i itu uma ona o ona uiga lelei. Ua tupu uma i totonu o faatoaga ma fale vevela.

Faamatalaga ma uiga o le ituaiga

O le matua o Glen Ampl o se taimi umi, o le uluai vine i le totonugalemu o Rusia e mafai ona tofo i le lua pe tolu sefulu tausaga o Iulai. O fua e fua lemu, o le fua o le fua e tumau mo le masina. O le taimi matua e ono fesuisuiaʻi ona o le tau ma le tau. O le fualaau autu e faia i luga o vine e lua tausaga. Glen Ampl - fualaʻau masani (e le o toe ola), ae o nisi taimi i se mafanafana mafanafana ma se vaitau vevela umi i Aokuso, e mafai ona fugalaau fugalaau ma ovary i tumutumu o vaʻa tausaga.

O se tasi o foliga o Glen Amplus o loʻo malosi, ola, mafiafia e oʻo i le 3-3.5 mita le maualuga, lea e tuʻuina atu ai i le laau se foliga tutusa i se tamai laau. Sulu i luga o fulafula lanumoana-lanu enaena ma se paʻu laititi. O le uumi pito i luga e oʻo atu i le 0.5 mita.

Lamera o fualaau aina fua ma laʻau ma inflorescences e fausia ile taʻi lua tausaga le matutua.

Faʻafetai i laʻau vaʻaiga, o le fugalaau Glen Ampl e pei o se tamai laau

O le fuaina o fugalaau Glen Ampl e maualuga ma tumau. O fualaau e lua tausaga le matutua e fua mai, mai le 20 i le 30 lala o fualaau aina, o loʻo i luga o nei fualaau e oʻo i le 20 vine. Mai le tasi pupu fua e mafai ona e maua se fualaau e 1.2 i le 1.6 kilokalama. A oʻo ina tupu aʻe i luga o le telefoni, o le gaosiga e 2.0-2.2 kg / m2, ae i totonu o togalaau aina ma le tele o le gauai atu i laau taʻitasi, na maua ai e le togalaau togalaau e oo atu i le 4-6 kilokalama i le sikuea mita. O le maualuga o le gaosiga o loʻo faʻaalia ai le Glen Ampl rasipi e pei o se ituaiga o le malosi tele ma le malosi tele mo fualaau aina, ma o lona aoga sili lea.

O le faʻatupulaia o le kulupu vine Glen Ampl maualuga - e oo atu i le 1.6 kilokalama mai le tasi fuʻa fana

O togalaau o loʻo i ai se foliga lapopoa, pe a oʻo ina latou maua se lanu mumu mūmū. I le averesi, o le mamafa o le fualaau aina e 4-5 g, ae o le tausiga lelei e mafai ona oʻo i le 10 g. O le faʻatinoga o le oloa e sili ona manaia. Talu ai ona o le suamalie suamalie ma le manaia o fualaau suamalie, o fualaau na togiina le Glen Ampl i le 9 points. O le faʻaaogaina o fualaau aina o le lautele, o vine foi e mafai ona tio.

Berries o le fusi Glen Ampl round-conical, o lo latou mamafa o le 4-5 g (mafai ona oʻo i le 10 g)

Pe a matua, o vine e mafai ona i luga o le vao mo le 2-3 aso, e aunoa ma le leiloa o uiga tau pisinisi, o lea e le mafai ona e filifilia i latou i aso uma. O le tele o le fausaga o vine ma paʻaga faʻamausali e faʻalagolago i le faʻasaoina o fua ile taimi o le seleselega ma felauaiga.

Glen Ampl vine e televave feaveaʻi

O le kulupu Glen Amplus e faigata i mea leaga. O le faigata o le taumalulu ma le faapaleʻaina o le lamala e faʻatusatusa i le 9 itu, i vaeluaga i lalo -30 ° C e manaʻomia ai le malulu. Immunity i faamaʻi - 8 mea, tetee i meaola faalafua - 7-8 points. E le afaina laau toto i aphids, ae mafai ona ono aafia i siama.

Vitio: Glen Ampl vine valuation vine

Vaega o le totoina ma le tuputupu ae

Raspberry Glen Ampl ei ai uiga lelei tau tamaoaiga e mafai ai ona maua se seleselega lelei i soo se tau. Ae ui i lea, o le amanaʻiaina o mea faʻapitoa o tekinolosi tau faʻatoaga o lenei ituaiga, o le a mafai ona faʻapupulaina lona gaosiga.

Tulaga tuputupu ae

O le nofoaga e ola ai Glen Ampl, pei o isi lava fusi, e sili atu ona filifili le matala ma le la, ae afai e le mafai, ona mafai lea e le ituaiga ona faapalepale sina malu. O le eleele palapala e le tatau ona mama tele pe mamafa foi. O le ituaiga e faigata tele i le vevela ma le palapala, ae o loʻo ola pea lelei, fua mai ma talia toleniga i le malulu i luga o eleele susu. I luga o nofoaga o le gataifale e le tupu, aua e le taliaina le susu o le aʻa.

Glen Ampl, e le pei o le tele o ituaiga Europa, o loʻo faʻamalieina lelei le manumalo o Russian. O laau sili ona lelei o lenei ituaiga taumalulu i itulagi o loʻo ufitia ai le kiona i le taimi o le taumalulu, i lenei tulaga, e le manaomia e le laau ni fale faaopoopo. I nofoaga i saute, i le mea e le lava le kiona ma e masani ona i ai le taumalulu taumalulu, e iai ni iloiloga taua e uiga i lenei ituaiga. E le o taimi uma e lelei ai togavao e faʻafefeina ai tulaga taumalulu. E mafai ona tatou faʻamaonia o le kulupu sili ona lelei o le Glen Ampl o le a lagona i le vaeluagalemu, o loʻo i ai le mafanafana mafanafana ma le malulu.

O le Raspberry Glen Amplus e faʻafeiloaʻi malulu malo i lalo ifo o le kiona

Faʻamasinoga

O le kulupu Glen Ampl o loʻo mamafa i le meaʻai i le eleele, ma le leai o le paluka ma le fulukalama, faʻaitiitia le gaosiga o oloa, faʻapea foʻi ma le tele ma le lelei o fua. E tāua pe a sauniuni le palapala aʻo lei totoina e fai ai se aofaʻiga o mea faʻalaʻau. Mo le eli i le 1 m2 faia 2-3 pakete o le humus poo le faapalaga. O le 1 lita o le fafie laupapa ma le faʻaaogaina o fugalaʻau faʻapitoa e faʻapipiʻi i lua toto.

Talu ai o le vao o lenei ituaiga e matua malosi tele, o le faʻatoʻa totoina o le a fesoasoani i le faʻafefe ma faia ai tuutuuga mo le atinaʻe o faʻamaʻi faʻaleaga. I le gaosiga o alamanuia, o le mamao i le va o laina e tatau ona 3-3.5 m, ma i le va o laau i le laina - 0.5-0.7 m. I tulaga o le togalaau o le vavae, e mafai ona faʻaitiitia i le 2.5 m pe faia foi se togalaau e tasi. O mea e totoe mo le totoina o nei fualaau vine o tulaga masani ia mo lenei faatoaga.

Aisles mo vine malolosi Glen Apple e tatau ona lautele, 3-3.5 mita

Tausia o fugalaau Glen Ampl

O lenei vailaʻau e faigofie i faʻamalosi o pusi malolosi ma e manaʻomia le faʻasalalauga i le tele. O le au faifaatoʻaga i togafitiga mai le tautoulu o loʻo fautuaina e totoe i le 20 taʻavale i mita taʻitasi. I le tautotogo, latou te toe siakiina vao ma tuu 10-12 pago sui i le laina laina. Pe a tuu i se laina o laau i se mamao o le 0.5 mita, e foliga mai o le 5-6 togi e tumau ai i luga o le tasi vao. O pito i luga e faʻapuupuuina e le sili atu i le 20-25 cm, talu ona faʻapupulaina lala laau i le umi atoa o le pupu. O le umi o le teuteu e faʻaleleia ai le tele o le seleselega ma le umi o lona toe foʻi mai.

O mama e lua tausaga le matua i le taimi o le seleselega o le seleselega e le mafai ona tatalia lona malosi ma e manaʻomia ai le puipuia. O le maualuga o le maualuga e tatau ona 1.8-2 m. Pe a faʻaputuina ituaiga o raspberries, o le mea ua taʻua o le taʻavale ua faamaonia lelei lava. Na o le uluai fana e faʻasoa i le va. O le isi e taʻitaʻia i fafo o le laina, afifiina i luga o se uaea i se taamilosaga ma punou i lalo o le muamua. O le mea lea, o fuʻa uma lava e faʻapipiʻi. O le faʻaaogaina o lenei metotia, e te le manaʻomia le nonoa o fuʻa taʻitasi, o lala uma ma pito i tua e lava le avanoa, e maua ai avanoa lelei mo le seleseleina. O fualaau aina, e ui lava i le umi, e umi lava le umi ma e le manaʻomia se mea e teu ai.

Vitio: Glen Ample Gap i Tall Trees Raspberry Trellis

E ui lava i le mea moni o le Glen Ampl o le tulaga o loʻo faʻatulagaina e pei o le puipuia i le ea malulu ma le palapala, o le a sili atu le maualuga o le fua ma o le lelei o vine e sili atu pe afai e maua i le laau ni suāvai lelei. Ole laʻau faapitoa e manaʻomia le susu i le taimi o le faʻatulagaina ma le faʻatumu o vine. Ina ia maualuga le puipuia o le susu i totonu o le eleele, faʻaaogaina le meaʻai faʻamalosi, pei o so o se isi lava fusi.

O ituaiga o ituaiga ogaoga, e pei o Glen Ampl, ua na o le pau lava le mea e mafai ai ona fua mai pe afai e lelei le tuʻuina atu o le eleele i meaʻai. O fualaʻau e sili ona mataʻutia i le le lava o le vevela, ao latou aveina mai fafo mai le eleele i ni aofaiga tetele.

Fafagaina ma faʻamaʻi faʻamaʻi vai e sili ona aoga, e pei o le faʻafefeteina o fusi manu (faʻafefe i le vai i le fua o le 1:20) po o le povi (diluted 1:10). Mo sikuea mita taʻitasi, 3-5 lita o nei faʻaaogaina o loʻo faʻaaogaina. I le leai o ni fugalaʻau faʻasaina, o se vailaʻau oona (30 g mo le 10 lita o le vai) e faʻaopoopo, 1-1.5 lita i le vao. O le uluai fafagaina o loʻo faia i le tautotogo, ona fafagaina lea ile 1-2 isi taimi faatasi ma se vaeluaga 2-3 2-3 vaiaso.

Maʻi ma meaʻai

Faatasi ai ma se puipuiga maualuga maualuga o fugalaau Glen Ampl i faamaʻi (8 points) e aloese ai mai faamaʻi, i le avea ai o se tulafono, ua lava lea e tausisia ai tulaga tuputupu ae ma tulafono o le tekinolosi meaola, faapea foi ma puipuiga. Faafetai i le vevela i luga o pou, o laau e puipuia tele mai faʻamaʻi pipisi e pei o le doimella ma le anthracnose. O loʻo i ai se faʻafitauli faapitoa o le vailaʻau i faʻamaʻi vailaʻau, faʻapea foʻi ma le maualuga o le faʻamafanafana ma le faʻamaina o laau, fualaʻau Glen Ampl e mafai ona pagatia i le paʻu ma le pala.

Faʻasolosolo faʻamaʻi, paʻu paʻu i luga o fualaau aina, o le tuputupu ae o lala ma lala laulaau, o paʻu ma se paʻu lanu enaena o le natura o le upega tafaʻilagi (ua foliga mai e fufuluina i le falaoamata). Fualaau aina e leiloa a latou ata ma uiga, e le talafeagai mo le taumafa. O le faʻafefeteina o paʻu palapala, biofungicides (Fitosporin-M, Planriz, Gamair ma isi) e faʻaaogaina, e faʻalelei ai le siosiomaga. O nei sauniuniga o loʻo i ai ni agavaʻa faʻainitaneti e taofia ai le toe gaosia o fualaau pathogenic. O vailaʻau faʻasaina e pei o Topaz, Bayleton, Quadris ma isi e sili atu ona aoga (ae e le faʻaleagaina foi).

Faatasi ai ma le lūlū paʻu palapala paʻu, o laulaau e ufiufiina i se paʻu lanu enaena

Faailoga o le gauga o le fugalaau e laiti lanu samasama-lanu samasama i le pito i luga o laulaau, faapea foi ma le lanu enaena ma se lanu mumu lanu i luga o nila taʻitasi o loo fusia i totonu o ni mea umi. O aʻafiaga ogaoga o le lūlū e taʻitaʻi atu ai i le faʻamamaina mai lau, lea e aʻafia ai le fua ma faʻaitiitia le faigata o le taumalulu o laau totō. O le auala sili ona lelei e faʻafetaui ai lenei faʻamaʻi o le faʻaaogaina lea o fualaau oona, e pei o Poliram DF, Cuproxate, suavai Bordeaux ma isi.

O le lapisi o le fugalaau o loʻo faʻaalia i foliga vaaia i le pito i luga o lau o laʻau samasama-lanu moli

O fua nei e fautuaina mo le puipuia o faʻamaʻi vine:

  • le faʻaaogaina o mea totō totoina;
  • vevela laau;
  • seleselega tatau;
  • faamamaina le nofoaga o otaota laau e aafia i faʻamaʻi;
  • sosolo i le mumusu i le amataga o le tautotogo aʻo leʻi tatalaina, aʻo faʻaalia foliga ma pe a uma le seleselega.

O le kulupu Glen Ampl e puipuia i aphids, o se vailaʻau o le tele o faamai. Ina ia puipuia le osofaia o isi meaola faalafua, o le tele o puipuiga e faaaoga:

  • eliina le palapala i lalo o le vao;
  • vave le taina ma le susunuina o moli tuai, toe faʻafouina o le fuga;
  • asiasiga masani o laau;
  • aoina o mea na faaleagaina o le fusi vine-vine.

Vitio: togafiti togafiti faʻataʻitaʻi e aunoa ma le kemisi

Faʻamatalaga i luga o le Rasipi Glen Ampl

Ma sa ou fiafia i le ituaiga Glen Ampl. O le au e matagofie, o le tofo o le averesi, ae le o le leaga, o le fua o le gaosiga e lelei foi. Ma faʻatasi foi ma i tatou, ua na o le taimi nei ua tuʻuina atu le pule pe a uma ona tuʻuina atu e tagata uma, o lona uiga, e foliga mai ua sili atu ona tuai nai lo le fua, e pei ona taua. E talisapaia le vave o le pipi (summer).

Nab

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=4424&page=3

O lenei tautotogo sa ou faatauina ai lenei ituaiga. Na vave ona tupu, ae o le vaʻai na matuā malosi lava ma malosi (e ui ou te masalo o le a tupu se mea lelei i le totoina o le tautotogo) - ae le o se aʻa malosi ma atonu e mafai ona faʻagogo aʻa. Ae - o le a se mea e mafai ona ou fai atu i le togi? E leai ni vao tuitui! O le tofo e masani (lelei), e ui lava e faigata ona faʻamasino e uluaʻi fua. Le lapisi tele! Na ia tuua le faailo o le togavao, o lea la o lenei lala na ufiufi i le lanu lea na ia masalosalo ai pe aoga le tuua o le tele o ovaries.

Vladidmdr-76

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=4424&page=4

O Glen Ample ua amata ona vevela, o le a se mea e mafai ona ou fai atu ai? Ua ou ofo ma maofa. Berries e tautau mai le fala, ma na o le tasi lava, ma avea ma polo, le tele o se hryvnia. Ma o le tofo o se mea sili ona lelei. Better Lyashka pe leai, o le pisinisi lenei a tagata uma o loʻo taumafai i nei ituaiga e lua. Aisea e lelei ai mo au (tofo), ona malogo ai lea o le pusi a Laseka, ma Glen o le juicier!

Limoner

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=4424&page=5

Pau le tautoulu, totō 50 vao. E pei ona taʻua muamua, e leʻi umi se taimi umi na ola ai laau i luga o le eleele, e ui lava na atiaʻe le aʻa, muamua na susu i aʻa. Na totoina e ia i se auala vavao. O le mamao i le va o laina e 2.0 mita (o lea ua ou iloa e le lava, e lua laina o le 25 laau taʻitasi). O le mamao i le laina o le 0.5 mita. O le tautotogo lenei e lua (38) e le mafai ona alu ese (lelei, a itiiti mai). O le maualuga o laau toto e eseese, mai le 30 cm i le 1.5 mita. E tolu laina vao, na totoe ai vine, ae masani, 3-7 pcs i le vao. Ina ua uma, sa ou toesea, taumafai i ai. Ou te leʻi fiafia lava i ai, e ui lava ina mumu ... O le isi mea na teu ai le umi, na ia tosoina se paʻu. E manaia le tofo. Talia i le manava. Fleshy. Mo se tagata amu. Mo aʻu o loʻo i luga o le 4 i le 5-sikuea fua. O loʻo i ai le manogi manogi manogi. Tele lapoa. Telefoni. Ae o le mea moni e faʻamaonia le leaga ... ou te leʻi matauina. Na le manuia pe a maeʻa, lelei, uma. E tusa ai ma lena mea, na malepelepe ai ... E oo lava i vine paʻu i luga o le laulau na taoto mo le 2-3 aso ma e leʻi aveesea le tele. Na 'aʻai i le maeʻa o lenei faʻataʻitaʻiga) I le gasologa o le tofo e leʻi suia ... Afai e aveeseina ma le le lelei ma ua malepelepe le fale, e te mautinoa o Glen Ampl? E le tatau ona ia amio pei o lena ... I luga o se garter .... Atonu o le a ou nonoa ... E na o fua e fua mai e fusifusia. O manu laiti e le nonoa, e faigofie ona selesele, punou ma aʻe i totonu o le mafiafia) Saunia e trimming .... Na ou seleseleina fugalaau uma i le tautoulu ina ua maeʻa le faamamaina i le maualuga o le solo. Afai e le tipi, pe faʻapefea ona ao mai mai le maualuga o le 2.5-3.0 mita? E le faigofie le alu ese mai se laasaga.

entiGO

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=4424&page=7

Glen Ample, na iu lava ina matua fua muamua. O le tofo e tutusa lelei, ou te fiafia i ai, o le lapoa e manaia, e le pala, fuaina fua e faigofie ona aveese.

Irina (Shrew)

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=4424&page=9

Talofa Sa masani ona ou ola i vine pe tusa ma le 15 tausaga, o ituaiga eseese ou te le iloa, ae o le tausaga lenei na ou maua ai se fua tele i Glen Ample. Ou te fiafia o le seleselega e matua manaia ma ou te fiafia i le tofo, o le berry e tele ma suamalie. I le 2013, faatasi ai ma Glen Ample, sa ou totoina Patricia, Rusia Beauty ma Lilac Fog, o lea na ou fiafia tele ai i le Glen Ample tele.

Victor Molnar

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=4424&page=9

O lenei ituaiga e sili atu nai lo isi na aumaia i le au faatau (e lemu ma kesi) e uiga i le fua ma le mamafa (mamafa) o vine ou te le pisa, o se fiafiaga le aoina mai (maualuga galuega), o le tofo e le o le mea aupito sili lea, ae o tagata faatau e sili atu ona taugata mo le tele o vine ma le foliga sili ona lelei. Faʻafetai ma faʻafetai i le aufaifaatoaga Igilisi.

bozhka dima

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=4424&page=9

Raspberry Glen Ampl - vasega sili ona lelei. E faigata ona maua ni mea le lelei i totonu - e matua le taua lava pe a faʻatusatusa i mea lelei.Ata matagofie ma tele Glen Ampl o le a teuteuina togalaau i soo se itulagi, ona o uiga o le ituaiga ma sina gauai atu i lenei fusi. O fualaau suamalie lelei ma maloloina lelei e mafai ona faʻaumatia i le vaitau o le tau vevela, faʻapea foi i le taumalulu e alu ese ai mai le pusaaisa ma manatua e uiga i le taumafanafana.