Fua o le gaosiga

Faʻaalia o le totoina o laumei i lo latou fale taumafanafana

O le aufaatoaga o le togalaau e tautala lelei e uiga i le galueaina o lingonberries, aua e manaʻomia ai se tupe faʻaalu ma o se elemene matagofie o le teuteuga o le togalaau. O le mea autu o le faia lea o tulaga mo ia e sili ona tutusa ma lona nofoaga.

Faamatalaga faʻamalosi

Seʻio tatou vaai i foliga foliga o le lingonberries. O se laʻau vao o le aiga cowberry, e oʻo atu i se maualuga e tusa ma le 30 cm.

O loʻo i ai se rhizome e fetolofi, lea e mafai ona ola i le 18 mita ma e mafai ona tuʻuina ni aʻa vevela ma aʻa e fausia ai le mycorrhiza i pulou. O laulaau e lanu ma le paʻu, lanu uliuli mai le pito i luga ma le malamalama mai le pito i lalo, ae le o le pito i luga. O pito o le laʻau laititi e faʻafefe i lalo.

Fuga o le pulupulu o le 10-12 lanu paʻepaʻe, fugalaau fisexual fugalaau fugalaau, o loʻo i ai se manogi manogi lelei. Iniseti e afaina ai i latou. O le fuga e amata mai i le faaiuga o Me ma Iuni ma mulimuli pe a ma le 14 aso.

Matou te fautua e aʻoaʻo pe faʻapefea ona saunia fualaʻau aoga mo le taumalulu.
Calyx 4-5-vaeluaina, o ona tafatafa tafatolu le lanu mumu. Mala i le 6 mm le umi, ma le 4 lobes, foliga-logo. 1 pistil, e tusa ma le 10 sikola, faʻaitiitia le ovary. O le pollen o loʻo i ai i luga o le mea o loʻo i ai i le foliga o se masini faʻapipiʻiina, lea e faasolosolo malie ma vaʻaia i vaega e ala i pupu i pito o tua.

O le fua e fua tele, lanu mumu e oo i le 8 mm le lautele, e tofo malie-suamalie, e tele fatu lanumoana o se moli masina, e foliga susulu. Faʻatoʻa amata le fua o fualaau fai fua i le 14-20 tausaga, togalaau - i le 5-10 tausaga. Fua e fua i le tuai o le taumafanafana po o le amataga o le tautoulu.

E te iloa? O le tuufaatasiga o le lingonberry o le benzoic acid. O lenei vailaʻau o se faʻafitauli faʻapitoa, e fesoasoani i le faʻaogaina o le tino e tau ai faʻamaʻi ma faʻagesegese le faiga o faʻamalosi i totonu o le tino.

Filifilia se nofoaga e tulaueleele ai

E ui lava e le tele le tele o mea e manaʻomia e togafitiga o lingonberries, e tatau ona faia ni tulaga talafeagai ina ia maua ai le ola lelei ma maua mai i le togalaau.

Malamalama

E mafai ona ola laau vao vao i lalo o le paolo o laau o le vaomatua, ae le o le mea e manaʻomia le susulu o le la. Ae o le togalaau o le a le maua ai se seleselega lelei, pe afai o loʻo tu i luga o se fale paolo.

E le o fautuaina foi ia tupu ia currants, hawthorn, blueberries, gum, ma le ola vao i luga o se nofoaga paolo.
I lenei tulaga, o le a avea ma se mea matagofie. O le mea lea, ina ia maua se fuainumera tele o fualaʻau, e tatau ona totō laau toto i totonu o nofoaga lelei.

Lingonberry oneone

O le Lingonberry o le eleele talafeagai lelei, ma o le eletise o le 4.5-5, 5 pH, susu ma faʻalelei lelei, o lea mo le totoina o le togalaau e sili atu ona lelei le saunia o vaeluaga ma le pogisa. Afai o le eleele e matua tele ma mamafa, ave le 20-25 cm o le pito i luga. O le tuufaatasiga o peat ma oneone, e tutusa lelei, e tatau ona sasaa atu i totonu o le uali eliina, ma afai o le saite o loʻo i luga o se paʻu muamua, ona oneone lea i le loloto o le 13 cm.

E tatau ona faʻafefiloi eleele palapala ile nila, lea e faʻaaogaina ile taimi e faʻaleagaina ai. A lūlūina vao vao e le faʻafefeteina ma le humus ma le faapalaga. Ae i totonu o eleele taʻitasi faʻafefiloi e mafai ona e faʻaopopo 10-15 g / sq. m o le sulfur ma mineral fertilizers. I le pito i luga o loʻo maua ai le 20-25 g / sq. m o superphosphate e lua ma 15-20 g / sq. m o le potassium sulfate.

E taua! Aʻo lei momoe i totonu o le lua, o le faʻafefiloi o palapala ma le faʻapalaina e tatau ona faʻamamaina vao, o latou aʻa ma isi otaota.

Totoina o se laau

Muamua lava, e tatau ona taʻavale le togalaau ina ia leai ni lua ma ni faʻavaivai. O le mea moni e faʻapea, afai e iai le vai i totonu o laʻau i le maeʻa o le tautotogo, e mafai ona oʻo atu i le faaleagaina o ponuncles poʻo, i se tulaga sili ona leaga, i le oti o le laau.

Taʻaloga o le tau

O le taimi e sili ona lelei mo le totoina o vao o le tautotogo. I le taumafanafana ma le fua o le ola o le autumn, e sili atu le maualalo.

Tekinolosi ma fuafuaga

Ina ia laufanua taʻitasi o laumei, faʻaaoga le metotia faʻamau. O le lautele o le lipine e 80 cm. O le lautele o le laina laina o le 40 cm. O le lingonberry e vave televave ma faʻatumu le avanoa avanoa maualuga, o nisi taimi e tatau ai ona faʻanenefu. Vaovao ile 1-3 tausaga le matutua i le malolo ile 7-8 cm O le va i le va o le vao e 30 cm.

E taua! O le aʻa o le laau e tatau ona toto i le 2.0-2.5 cm i lalo o le eleele.
A maeʻa ona totoina le lingonberry mo aso e 10, e manaʻomia foi le tausiga, aemaise lava le faʻamaina. E manaʻomia foʻi ona mulimulitaʻi i moa, nutimomoia ma le vaʻai poʻo le vao o coniferous trees, lea o le a mafai ai ona taofiofia le susu.
Matou te fautuaina oe e aʻoaʻo pe faʻapefea ona faʻapipiʻi le gasegase o le timu.

Tulafono Laiti o le Laʻau

  • Aua le faatagaina le toe faʻalogo.
  • Faamama le palapala mai vao i le taimi mafanafana.
  • Laʻau mamago vavalalata ma se pulu.
  • Afai o le fuga o le vevela vevela e pa'ū i lalo ifo -3 ° C, e tatau ona ufiufi i le spunbond poʻo le agryl.
  • O le eleele e faʻataʻamilo i laau tipi e tatau ona vaʻai i le vaitau o le taumafanafana.

Tausiga ma le tausiga ile eleele

E sili ona lelei le faʻaaogaina o le suavai pe faalua i le vaiaso e faʻafefe ai ma le lima. O le mea taua o le matauina o le "uiga auro" i le va o le mago ma le susu.

O le vai e faʻaitiitia ai le eleʻele o le eleele i le taimi, e mafai ai ona faʻapitoa le faʻaleleia o le eleele i vaiaso taʻitasi. O le tuputupu aʻe o lingonberries e manaʻomia ai foʻi le tausiga mo le eleele. E manaomia le tatalaina i le taimi, aveeseina o vao, mulimulitaʻi taimi.

Fertilizer

O fualaʻau minerale i le vaitaimi o fualaau aina e faʻaaogaina i ni mea laiti - 1 tbsp. sipuni i le sikuea mita 10. m. O luga o laei e sili ona faatulagaina i le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana. Mo lenei mea e mafai ona e faʻaaoga le superphosphate 30 g / sq. m, ammonium nitrate (30-40 g i le 10 lita o le vai). E faʻapitoa foʻi sauniuniga faʻapitoa mo Hate, e pei o le "Mortar" ma le "Kemira".

E taua! E le mafai ona e faia ni meaʻai faʻamalosi ile eleele ma lingonberries pe a uma ona totoina, aua latou te taofia le faia o aʻa.

Teuteu

A oʻo i le fitu tausaga o le vao, o le a maua ai se toe teuteuina, ma totoe ai le tupu e 4 cm le umi. O le a amata ona toe fua mai pe a uma le tausaga. O le teuteuina e tatau ona faia i le amataga o le tautotogo, pe a le amataina le gaioiga o sua i totonu o laau.

E manaʻomia le malulu malulu?

Faʻamatalaga o loʻo totoina e le au faifaatoʻaga le mea moni, o le tele o tulaga, e le manaʻomia ni fale mo le malulu o le taumalulu. O lenei tama na tupu ma ua faateleina i le malulu o Matu, o lea e manino ai e mafai ona tatalia matagi ma le kiona. Ae peitai, pe a fuga mai, o se pa'ū mataʻutia ma le taua o le vevela, mo se faataitaiga, pe a toe foi mai pulu i le amataga o le tautotogo, e mafai ona faaleagaina le seleselega i le lumanai. O le mea lea, e mafai ona ufiufi le laumei mo le po i le lutrasil poʻo isi mea e le o lalagaina.

Seleseleina

O le seleseleina o le kalani e le gata o vine, ae o laulaau foi. O loʻo i ai i le vaega mulimuli se maualuga maualuga o mea aoga aoga, e pei o le faʻailoa. I le taimi o le aoina, e vavae ese ma le totoa pe vavae ese, ina ia faʻapipiʻi ese, vavae ese mai soʻo se otaota, tele lala, ona vavae ma faʻapipiʻi luga o pale (pepa, ie), o le a latou faʻamago ai. E tatau foi ona e tausia le potu o le a fai ai le mago: e tatau ona lelei. O laulaau e tatau ona luluina mai lea taimi i lea taimi, luluina, e manaʻomia ona ufitia mai le la.

E mafai ona e faʻamagoina paʻu ma le Ezidri Snackmaker FD500 masini faʻamago.
O togalaau e selesele i le tau vevela. E sili ona lelei le faʻaaogaina o ato vicker mo le totoina, e pei o le lingonberries e le o maanuminumi i totonu, ma aloese ai mai le leiloa o mea aoga aoga.

E te iloa? Pe a fua le sua, ona liu mumu ma afai e faatagaina i latou e tautau i luga o le vao mo ni nai aso, o le a sili atu ona suamalie ma sili atu le tumu o lo latou tofo.
A maeʻa ona aoina fua o fualaau aina e manaʻomia ona suʻe ese, aveese le vevela, lanumeamata, fuagogogogogogogo ma togi mai laulaʻau ma laʻau. Ma le isi, fufuluina le tele o vine i le tele o taimi i lalo o le vai tafe. Ona faʻamago ai lea ile ogaumu i le vevela e le sili atu i le 60 ° C, poʻo totonu o se potu mafanafana ma se mafanafana lelei mo ni nai aso. O vine mamago o loʻo teuina i ipu tioata i se mea pogisa.

I le laufanua laufanua laufanua teuteu laʻau o lingonberries ma ua ia maua se seleselega tele, e tatau ona e tausia le moli ma le eleele. E tatau foi ona e mulimuli i tulafono faavae o tausiga o laau, i le taimi e faʻafeinu ai, faʻamamaina, tafe ma fafaga.