Lafumanu

Fasiotiina o povi i le fale ma mea e gaosi ai meaʻai: tulafono ma tulafono faatonutonu

O ē e ona povi e vave ona latou feagai ma le fesili i le manaʻoga e fasi manu.

Mo nei faʻamoemoega, e mafai ona e valaʻauina se tagata o ia na te umia le fasiga fasia, avatu le povi i se fale gaosimea, fasimanu, poʻo, pe afai e mafai e le mafaufau ma tuutuuga, ona faʻatino le faiga oe lava.

Faʻafefea ona fai sao, faitau i la matou tusiga.

Le tatau ona fasia se povi i le fale

Ina ia aua nei aumaia le manu ma mafatia e aunoa ma ni faafitauli e le tatau ai ma ni faafitauli, pe afai e tatau ona mulimuli se tasi i se tekinolosi. O le faʻasalaga e tatau ona faia pe'ā uma ona suʻesuʻeina le povi e le fomaʻi ma tuʻuina atu le faatagaga. E mafai ona ia tuʻuina atu se teena pe afai na te faʻaalia faailoga o se faʻamaʻi i se povi pe afai na faia le tui i le tele o aso aʻo le i fasia ma o le siama e ono iai i totonu o aano o manu.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai ua faia le tui i le anthrax, ona mafai lea ona fasi le povi ina ia maua ai aano o manu pe a uma le 2-3 vaiaso: i le taimi lea o le a avea le aano ma se lamatiaga i le soifua maloloina o le tagata. Ma faatasi ai ma le faʻaofiina o le tui antihelminthic e fasiotia ai le povi e le itiiti ifo i le masina.

Faatali mo le taimi e manaʻomia i le mataupu o togafitiga faʻamaʻi.

O le fasia o povi e aofia ai vaega eseese:

  • sauniuni muamua aʻo sauniuni;
  • ofoofogia;
  • totoga;
  • faʻalialia;
  • paʻu;
  • malulu

E te iloa? O le pusi sili ona taugata i le lalolagi e mai le vaomatua a Iapani Wagyu. Ona o le mea moni o tagata Iapani e faapelepele ia latou manu ma fafaga i latou meaai sili ona lelei, latou te aumaia se meaʻai manaia ma le manaia. O le tau i le 100 g e oʻo atu ile 50 euros.

Le saunia o le vavao

E tatau ona saunia le povi mo le fasia i se tasi aso ao lei faia le taotoga. Latou te taofi le fafagaina o ia ma inuina le tele o vai mafanafana. O le matelaina o le fiaai, ma le masani ai ma le tele o le inu, faataga le manu e faʻamalo le gastrointestinal tract o le tele o fecal masses, lea e mafai mulimuli ane ona faʻalavelaveina le paʻu ma le oti. E le gata i lea, o le manu e tatau ona mulumulu - faʻamamā ile vai mai le pulupulu e fufuluina ai le palapala mai le fulufulu mamoe, lea e maua mulimuli ane aano o manu.

Mea uma e tatau mo le fasia - o le nofoaga, o meafaigaluega, o mea faʻapipiʻi - e tatau ona saunia ina ia le iloa e le povi. O faifeʻau faʻamalosia e fai mai o ia na amata amata ona iloa mea e tatau ona tupu ia te ia.

O le mea lea, e masani lava mo sina taimi ao leʻi amataina le fasia amata ona amio faʻamalosi ma faʻamaʻaʻa.

Mo le fasia e manaʻomia ona e saunia meafaigaluega, meafaigaluega ma masini:

  • alalaupapa mo le tautau o le tino maliu mo le faamoemoe o le laei;
  • matau;
  • maea;
  • se naifi malosi po o se matau;
  • togitogi;
  • pusa e aoina ai toto;
  • se pesini i vai mafanafana;
  • solo taele;
  • palasitika, lea o le a tuʻu i luga o le paʻu.

E te iloa? I le vaitaimi muamua o Neolithic, na taofiofi ai e tagata anamua ni povi vao, se taamilosaga, zeb, ma isi, ina ia maua ai aano o manu ma susu. E talitonu o le taimi muamua lava na manuia ai tagata o Altai, Initia ma Asia i Sisifo. O le mea lea, o le povi povi lea na avea ma tuaa o le povi a le aiga, e masani ai le au faifaatoaga i aso nei.

Mo le fasia o le a manaʻomia ai se nofoaga faapitoa, ese mai nofoaga ma fale o loʻo teu ai isi meaola. E tatau ona fufuluina lelei ma faʻamaʻi. I lenei nofoaga, o le povi ua nonoa i maea e gata ma le ua. Ona tuu atu lea ia te ia le taimi e faatoafilemu ai. E mafai ona amata le fasia pe afai o le povi i se tulaga paleni. A leai, o le a afaina mai le leaga ma o le a aafia ai le lelei o aano o manu.

A uma, i le taimi o le atuatuvale i le tino o le manu, o le taumafaina o meaʻai e faateleina ma le gaosia o le lactic acid, lea o se puipuiga masani, e faaitiitia. O se taunuuga, o le a avea le aano o le a itiiti ifo le lelei ma itiiti le teuina.

O le a aoga foi mo oe e faamasani oe lava i le tino o se povi. Ma ia iloa foi le auala e faatulaga ai le manava, fatu, nifo, mata, ma le uʻu i se povi.

Auala e tu ai

O le a manaʻomia le maofa o se manuʻai faʻamafanafana ma toʻa. O le ofoofogia o le a taʻitaʻia ai le mea moni o le manu o le a le iloa se taimi le tumau, ae o lona fatu o le a galue, ma o lenei mea o le a faigofie ai le toto mulimuli ane. Ina ia paʻu se povi po o se povi, e tele auala.

Faʻatau le pu

O le auala pito sili ona faigofie ma sili ona leva. O se tagata fasioti tagata e tatau ona aʻafia i le vaeluaga o le uluaʻi vetebra ma le ponaivi.

Afai e malosi le pu, o le a paʻu le manu i luma o ona vae. A maeʻa lena, e tatau ona e alu i le isi laasaga o le fasiga - totoʻa.

E taua! Ina ia mafai ona lelei le polo, e tatau ona filifili se hama e mamafa pe a ma le 2 kilokalama.

I le faʻaopoopoga i le samala, faʻatasi ai ma lenei metotia e mafai ona e faʻaaogaina ai se toʻi, se sledgehammer, se laupepa.

Taimi nei

I aso nei, e masani ona faʻaaoga le eletise. Faʻasaoina o le eletise e faʻalelei ai le paluga mo sina taimi.

O le paʻu o se tagata talavou e oʻo atu i le 1 tausaga le matua o le a manaʻomia se 80-90 V le faʻatinoga mo le 3-5 sekone. Ina ia paʻu palu i le tausaga mai le tasi tausaga i le tolu tausaga, e manaomia le voltage 90-100 V, lea e aafia ai le manu mo le 9-12 sekone. O tagata matutua matutua e maofa i le 100-120-volt discharge, lea e tatau ona umi le 15-20 sekone.

E taua! Pe a faia se mea mataʻina o le eletise eletise, e tatau i se tagata ona tu i luga o le fala.

O le faʻaleagaina o le faʻalavelave o se meaola faʻatasi ma le eletise eletise o se auala o lona maʻi pipili ua faʻalauiloaina pea o se auala e le masani ai e tatau ona lafoaʻi. Fai mai tagata popoto pe afai e mafai ona gasegase o le uaea, lea e mafua ai le leaga o le faatinoga o aano o manu ma le leiloa o lona uiga lelei.

O lenei tino maliu e le talafeagai mo le faʻatau atu, ma e naʻo le faʻaaogaina o pisinisi soisi.

Pistol

A sili atu aso nei ma, afai e mafai ona ou faʻapea atu, o le auala faʻalelei o le paʻu o le povi e ofoofogia ma se pusa afi. O se auala taugata lea e na o fasi fasimanu e mafai ona faʻaaogaina. Faʻatasi ai, e ono mafai ona taʻi 60 tagata taitoatasi i le 1 itula.

E le eseese ni fana fana. E filifilia i latou e fuafua i ai o le a fasiotia - se povi, povi po o se tamai povi.

E taua! Manatua o le mea ofoofogia e le fasioti ai le manu, ae na o le taʻitaʻituina o le mafaufau, ma e mafai ona toe maua le povi i soo se taimi. O le mea lea, o isi gaioiga uma e manaʻomia ona faia vave ma manino.

Faʻasalaga

A maeʻaeʻa, e manaʻomia ona tipi le veins ma le uaua i le ua. O le faia o lenei mea, o se naifi maamaʻai i le vaega pito i lalo o le ua na faia ai se faʻaogaina loloto i lalo ma se malosi malosi. Ma le isi, e tatau ona vave sasaa e le manu i luga o le alalaʻau ma tautau faʻamau i luga.

I lalo o le malosi o le tino maliu, o le a faʻafefe ai le toto. O le faʻasalaga e umi pe a ma le 10 minute. Ona mafai lea ona e amata oti.

O le toto e tatau ona lafoaʻi poʻo le agavale e fafaga ai moa ma manu.

Tipi le povi

O le tipiina o le tino maliu o se laasaga sili ona taua, aua o le lelei o le paʻu ma aano o manufasi o le a faʻalagolago i le lelei o le faatinoga.

Le taimi e amata ai

E tatau ona amata le tipi i le taimi e faʻamuta ai le toto e tafe mai le tino. O vai toto i luga o le paʻu ma aano o manufasi e tatau ona fufuluina ile solo susu.

Muamua, o se povi po o se povi paʻu e paʻu, ona latou o atu sao lea i le laei.

Paʻu

O le faagasologa o le paʻu e mafai ona faʻatino i le faʻaaogaina o le laasaga o loʻo mulimuli mai i lea laasaga:

  1. Muamua matou te tipiina taliga.
  2. O le vaevaega o vae e tipi ese le paʻu i laugutu ma pogaiisu.
  3. O poro faʻasalalau e tipi le paʻu i le nifo.
  4. Matou te faagasolo i le faagasologa o le paʻu, amata mai i le ulu. Muamua, aveese le tui o le tino i laugutu.
  5. Fai se faʻasaga i le va o le ulupoo ma le vetebra ma vavae ese le ulu mai le tino.
  6. O le tino e tuʻuina i luga o se tulaga faʻasaga i luga o se ata tifaga na saunia muamua ma i se gaioiga faʻasolosolo tatou te faia se faʻataʻotoga faataamilo i le va.
  7. O ia lava togafiti e toe faia i luga o vae.
  8. Tatou te tipi i totonu o vae, e amata mai i vaeluaga.
  9. O vaega pito i lalo o vae vae o le a vavae ese i le pusa.
  10. O vaega pito i lalo o vae pito i luma e tipiina i luga o sooga.
  11. Ave ese le paʻu mai vae, ua, itu, sternum.
  12. O le faʻagasologa o le faʻagasologa ua maeʻa i le vaega o le vaʻa, o le uila ma isi vaega.
  13. Faʻamama le paʻu paʻu i luga o se uila paʻu ma faʻafefete, fufulu i le masima ma tuu i totonu o se potu ma se malulu vevela lea e le mafai e le la ona ulu. I le vaiaso, o le a saunia mo le felauaiga.

Polokalame seleselega

A maeʻa ona aveese le paʻu, ua sauni le tino maliu mo le tipi.

O le polokalame o le tipiina o se povi po o se povi e mafai ona maua i le ata:

  1. Tatou amata i le aveesea o totoga i totonu. Ina ia faia lenei mea, fai se pu i totonu o le pusa. E ala mai i lea mea tatou te aveeseina ai le vevela, lea e tatau ona fusifusia muamua ina ia le oona ai mea o loʻo i ai ma aano, ma inumaga.
  2. Faʻaeteete, e le faʻaleaga, aveese le gallbladder.
  3. Tuʻu vavae.
  4. Vavaeese le gaʻo e ufitia ai totoga i totonuma tuu i se pusa eseese. E mafai ona e manaʻomia e kuka ai ipu eseese.
  5. Tatou te tipi le tino i se toʻi i ni vaega tetele (silasila i le ata).

E taua! O gaioiga i totonu ma polokalama e tatau ona aveeseina e le sili atu ma le 45 minute talu ona fasia le povi. A le o lea, o le tino o le a faʻamalosi ma aveese le inisiua o le a avea ma se faʻafitauli.

E faapefea ona fasia manu i fasimanu (fale fasimanu)

O le tekonolosi o le fasia o povi i le fale ma le gaosiga o mea e gaosia ai manu e ese lava. I pisinisi, o le tele o laasaga e faʻanofoina, o le mea lea e sili atu le faigofie, faigofie ma sili atu ona agavaa. O le fasioti tagata e faia i ni fonotaga faʻapitoa na tuʻuina atu i mea uma e tatau ai. Matou te fautua atu ia te oe e te faamasani puupuu i le faagasologa o le fasia o povi ma povi i fale fasimanu.

O lea la, o mea e sili ona ofoofogia e masani lava ona i ai i le taimi nei poʻo le pneumogun. O le povi e tulia i totonu o se pusa faʻapitoa, i le mea e teʻi ai. Ona latou tipiina lea o latou faai ma tautau i latou i tafatafa o le vae e fagu ai le toto. E tafe atu le toto i tane faapitoa, mai le mea e ave vave ai mo le gaosia o le kuka ma isi oloa. Ona aveese lea o le paʻu mai le tino. O le gauiina e faia e tagata faigaluega ma le lima. I le avea ai o se tulafono, o le faagasologa atoa e gaosia e le 4 tagata. Muamua, latou te aveesea ia totoga i totonu. Ona fufulu ese lea o le tino i se pulumu, mago ma faʻamaʻati. O le tino, o le iniseti ma le paʻu o loʻo suʻesuʻeina e se fomai manu, ma ua maeʻa ona auina atu i latou ile malulu.

O le mea lea, pe a fasia povi ma povi, e tatau i se tasi ona pipii i se tekonolosi. Afai e te faatagaina tomai, malosi ma le mafaufau, o le fasi e mafai ona maua i le fale. I le leai o nei mea taua, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi poʻo le tuʻuina atu o le povi i le fale fasimanu. E tatau ona malamalama e tusa lava pe tasi le mea sese e mafai ona tupu i le mea moni o le manu o le a oti i le tiga matuia, ma o le ai ai lau manu lelei. O le mea lea, o faifaʻatasiga masani e mafai ona fuafua i le lanu o le pusi pe na saʻo lelei le fasiga - paleni po o le aano o manu e taʻu mai ai na faia ni mea sese.