Laʻau

Faʻaleleina o laʻau vine Caramel - ituaiga faʻatoʻa fua tele

E toatele tagata e talitonu o fua tetele o togalaau aina e le lelei tele, ae o manogi o vine vao e matua suamalie ma manogi. O le mea moni, o le faamamafa autu i le gaosia o le galue sa faia muamua i le faigata o le taumalulu, gaosia o oloa ma aganuu. Talu ai nei, e ui i lea, o le gauai faapitoa ua totogiina i le tofo. O se tasi o nei mea fou e toe faaleleia ai o Caramel, e pei ona taua mo lona suamalie suamalie ma le manogi, pei o vaomatua vaomatua.

Talafaasolopito ma le faʻamatalaga o le ituaiga

Mo le sili atu ma le 200 tausaga, ua totoina ai vine vao, ae o fualaau aina tuai ua fua mai i le tautotogo ua le aoga. O Karamel o se mea na ausia i le filifiliga faaonaponei a Rusia. Mo le 10 tausaga, na faia ai eo tatou saienitisi le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga i le tele o itulagi o le atunuʻu, o se taunuuga, na faia ai e le tagata suʻesuʻe I.V.Shiblev mai Nizhny Novgorod le mea manogi o Caramel. I le 2016, na aofia ai i totonu o le Setete Setete ma fautuaina mo le galueaina i Rusia mai Kaliningrad i Kamchatka.

O se mea e faʻaleleia ai-vave vaʻaia. Talu ai e le na o le lua tausaga, ae o fualaʻau taʻitasi e fua tele, e faalua ona maua le fua ile vaitau - i le taumafanafana ma le autumn. O lona uiga e mafua mai i le malulu, o le mea lea, e mafai ona faʻaleleia le agavaʻa e oʻo lava i itulagi ma se malulu.

Vaaia tele o Caramel

O le Caramel e fai ai se togavao saʻo-olaola o le lautele (e oʻo atu i le 1.5 m), mausali, e le manaʻomia ai le faʻamalosi. Laʻau talavou ma se pusa lapisi, falemaʻi, lanumeamata, lanu violē i le taufaʻaiuiuga o le vaitau. O le totoina o paranesi o le fua, o vao tuitui e le faigata, e tu i luga o le umi atoa o le fana.

O le Karamel e tupu aʻe i se laʻau ola tele e le manaʻomia se lagolago faaopoopo

O le taua tele o le ituaiga o vine ma le mamafa o le 3.8 g, o le maualuga o le mamafa o le 8 g, lautele lautele foliga, mumu lanumumu, susulu. E aofia ai: suka - 4.2%, acid - 1.0%, vitamini C - 48.0 mg mo le 100 g o vine. O le pulupulu e vaivai, suamalie, ma le manogi manogi, fua o le tofo - 4.6 points. O le manogi o le fua o le fualaau aina e mafai ai e oe ona fesiitai le femalagaaiga e aunoa ma le le lava o le faatinoga.

Fualaau aina fou e le o teuina mo le umi, 2-3 aso i le pusaaisa. O le tele o fualaau e alu mo le faʻamaisa, faia o siamu, sipopo, kvass, sua. E fautuaina togafitiga fou ina ia aofia ai i le lisi mo tagata mamaʻi e maualuga le maualuga ma le atherosclerosis. O le tele o lauti ma le fugalaau jam poo fualaau mamago e fesoasoani i le malulu, o teuteuga o laʻau ei ai le aʻafiaga o le inflammatory i faʻamaʻi o le manava.

O fugalaau o Caramel e mumu lanumumu vine, suamalie e pei o le caramel

Kalemel e amata ona fua mai i le tausaga muamua, o le fua faatatau o le gaosiga e 112 kg / ha, e oo atu i le 5 kilokalama o vine e mafai ona maua mai le vao. O le seleseleina mai taʻalo lelei o loʻo selesele ia Iulai, mai tausaga taʻitasi - ia Setema - Oketopa.

Faʻaauau i faʻamaʻi ma meaola faalafua i le tulaga o vailaau masani. O le le lelei o le maualuga o le faapalelaina o le lamala ma le faapalepale vevela. I se vevela vevela i le vevela i luga aʻe o le +35 ° C ua uma ona taoina ia vine, ua faʻamamago foʻi lālā ma faʻamafanafana lelei.

Laufanua Faʻamasinoga

O le seleselega i le lumanaʻi i le lumanaʻi o le a faalagolago tele i le filifiliga o le nofoaga ma faʻatoʻa saʻo le totoina o fatu.

Filifiliga nofoa

Mo le totoina o vine i le totonugalemu o Rusia o loʻo faʻalauteleina le vevela, vevela ma laufanua o le togalaau. I le itu i saute o loʻo i ai se vevela vevela ma le vevela, ua totoina vao i le paolo. Ina ia puipuia le pi mai matagi malulu i le itu i matu, e fautuaina e tuu i luga o le pa, puipui, fale o faatoaga.

O poloka e puipuia mai le matagi e le pa poʻo fale aoga e tuʻuina i lalo o le fusi

E le tatau ona totoina rafasi i eleele maualalo, lea e masani ona lolovaia le lologa, faapea foi i nofoaga e iai le vai papaʻu loloto. O le maualuga o le susu e afaina ai le aʻa o laau ma faʻaosoina ai le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻaleaga.

O faifaatoaga ma le masani e masani lava ona matauina le fua o le vaomatua ma aua nei totoina ni fugalaau lea na totoina ai le pepa, tamato, ma strawberries i le vaitau mulimuli. O le aganuu e ola lelei pe a uma kukama, leki, zucini.

Lafoaʻi eleele faʻasaina ma le faʻaaogaina o le eletise e talafeagai mo le toe faʻaleleia o vine. A o lei totoina, lime, faapalenilo faaopoopo i eleele palapala. I le aluga o taimi, o le faʻaleleia o le eleele ua faaitiitia, o lea la pe a maeʻa le 8-10 tausaga, e totoina fugalaau i se isi nofoaga ina ia le pa'ū le gaosiga. O fugalaau e ola lelei ma le apu, cherry, currant curve. Ae o vine, sea buckthorn, pasili o tuaoi e le manaomia.

Taimi faʻaleleia

Aganuʻu e totoina i le tautotogo ma le autumn. I le tautotogo, e tatau ai ona tumau lelei tulaga faatauaina o le vevela i le aluga o le vaiaso. O fualaau e vave ona mauaa, totoina le vegetative ma amata ona fua mai i le autumn. Ae ui i lea, i le totoina o le tautotogo, o fualaau aina e le tele naua, aua o malosiaga uma o le laau e ola. O le taimi sili ona talafeagai mo le totoina o le autumn, 20 aso aʻo leʻi oʻo i le malulu: e iai se taimi e maua ai le aʻa i luma o le malulu, ma i le tautotogo e tatau ona taulaʻi taumafaiga uma i le tupu aʻe o tipu ma le faʻatoʻaga.

O le mauaina o fualaau

O le mea e sili ona lelei le totoina o le ki lea i se seleselega lelei. O fualaau maloloina e maua i totonu o togalaau faʻatoʻaga poʻo fale tausimai, pe a eseese ituaiga eseese. O iina e mafai ona e maua ai fautuaga e uiga i uiga o le laau ma lona tausiga.

E tatau ona i ai ni fatu laau fugalaau i se aʻa o le fibrous root system

A e faʻatau, e tatau ona e mafaufau ma le totoa i le fatuina: e tatau ona fesuisuiai, e le o ni paʻu mamago, e leai ni lanu pogisa, e pei foi o se aʻa o le aʻa e aunoa ma le pala ma le faaleagaina. E sili atu ona lelei le faʻatau o laau i totonu o se atigipusa - o loʻo totoina faʻatasi ma se eleʻele eleʻele, o le amio saʻo o aʻa e le solia, o le mea lea, o le ola maualuga e maualuga atu.

Tulafono faʻavae

2 vaiaso aʻo leʻi totoina, eli se fasi fanua, faʻasaʻo mai vao, 1 m2 faia 2 pakete o le humus, 50 g o le superphosphate, 30 g o le potassium nitrate poo le 300 g o le pefu. O le eleele malosi malosi o le eleele e aumaia i le le mautonu i le faaopoopoina o le 500 g lime mo le 1 m2.

E mafai ona totō vine i ni auala se lua: vao poʻo le lipine. I le taimi o le faʻavaeina o laau taʻitasi, 60x45 pupu eli ma le mamao e 1 m le tasi. I luga o vaega tetele, e sili ona lelei le totoina o aganuu i laina. Mo lenei mea, ua saunia ni vaʻai ma le lautele o le 50 cm, o le loloto o le 45 cm, ma tuu i le va o laina 1.5 mita, i le va o laau 70 cm.

E mafai ona totō fugalaau i laina i le loloto o le 45 cm le loloto

Aʻo lei totoina, e tatau ona teuina ia aʻa o laau toto mo le itula i se vaifofo o se meaola toto (Kornevin, Heteroauxin), lea e faʻavaveina ai aʻafiaga o aʻa ma faateleina ai le puipuiga o laau.

Faasologa o le totoina o fualaau:

  1. I le pito i lalo o le lua, o se vaega o le eleele lafulemu ua sasaa mai i le foliga o se komi.
  2. Faʻasolo i lalo le fua, ma faʻalautele ma le faʻaeteete aʻa. O se laau mai se atigipusa ua totoina faatasi ma se faaputuga eleele.

    O loʻo totoina le fatu i le totō totoga, ma faʻalautele le salalau o aʻa

  3. Latou te faatumuina i le palapala, lulu lemu le fatuina, ina ia leai ni vailaʻau i aʻa. I le taimi o le totoina o le tautotogo, e tatau ona fusi le ua o le ua i luga o le palapala. I le autumn, e tatau ona faʻalolotoina le ū o le matua i le 2-3 cm i le eleele, ma i le taimi o taumalulu taumalulu, o le fatuga o loʻo suia i le pito i lalo o le aʻa e le oti.
  4. O le laau e fafagaina i le lima lita o vai.

    A maeʻa togalaau taʻitasi, e 5 lita o le vai e faʻapipiʻi i paipa taitasi.

  5. E puupuu puupuu le 30 cm.
  6. O le eleele e mulimulitaia ma se 10-senetimita o le vao ma vaovao.

Vitio: totoina togalaau

Faʻatauga faʻatoʻaga

O le gaosiga ma le tofo o se ituaiga e aafia ai e le gata i tulaga o le tau, ae faapena foi i le fuga o le palapala ma le tele o le faasusu.

Faʻasalaina ma faʻamalo

Faʻaolaina o ratolamu E mafatia uma le maʻameli mai le tele o le faʻaogaina o le palapala, ma mai le leai o le susu. I le vevela vevela, ma le le lava o le suāvai, o le a faʻavaivaia ma mamago le paʻu, o le a tutupu le suamalie. Faatasi ai ma le tele o le susu, o le pito i luga o pana e lanu samasama, o le aganuu e laveaiina e tusa lava po o ni pulu laiti.

O le vai e fafagaina i le tasi i le vaiaso (10 lita i le vaomatua), faʻatoʻaga laiti - tele taimi. O le laau e manaʻomia faapitoa lava le susu i le taimi o le fugalaau ma fualaau aina. I totonu o vaega laiti, o loʻo faʻapipiʻiina le suavai e ala i le faapipiiina poʻo le faʻaogaina o togalaau. Faʻapipiʻiina se pulupulu poʻo se masini faʻaleleia faʻavaivai faʻamalosi i le pulupulu e fautuaina i le taeao pe a uma le la. I le taimi lava e tasi, e le gata o loʻo faʻamamaina le palapala, ae faʻapea foi le laʻau. Ae ui i lea, i le taimi e fua mai ai, e le faʻaaogaina lenei ituaiga o vai e aloese ai mai le pala o vine.

Pe a faʻafefeteina, e le gata o loʻo faʻamamaina le eleele, ae faʻapea foi le laʻau

E masani ona faʻaaoga le faʻamalo i totonu o togalaau. Faʻataʻamilo i le vao faʻataunuʻu ma faʻaopopo vai i ai. A faʻapipiʻi le faapipiiina o fagu, o loʻo faʻamauina fao i itu uma e lua o le laina 40 cm mai le vao.

I luga o vaega tetele, e sili atu ona fetaui lelei le faʻavaivai. O le faʻavaivai o le vai, e aofia ai se mea faapipii ma le pata, e mafai ai ona e tuʻu saʻo atu le susu i aʻa.

O le suavai e faigofie ona faʻaoga i luga o fualaau tetele

I le faaiuga o le vaitau, aʻo leʻi amataina le kiona, aʻo leʻi amata le taumalulu (20 lita i le vao) e faʻatagaina.

A maeʻa ona faʻamalosi, e tatau ona faʻamalosi e ave ese le palapala o le palapala, lea e puipuia ai le ea mai le aʻafia o le aʻa. Ona o le tulaga o loʻo iai aʻa, o le eleele i totonu o le vavae ua tatalaina i le loloto e le sili atu i le 15 cm. Ona tuʻuina lea o le eleʻele i lalo o le vao, lea e tumau ai le malulu i le palapala ma puipuia ai le tupu o vao.

Laʻei pito sili

O le fauina o le kālamila e matua faigata i le fua o le eleele, o le le lava o elemene e afaina ai le foliga mai o le vao. Afai e lanu samasama laʻau, o le a totogo le eletise - o lona uiga e manaʻomia le fafagaina o le kulimi. Faatasi ai ma le le lava o le calcium, ua pala le laulaau, ua paʻu le ovaries. O sina pati laiti - o le lau o le lau, e iloa atu i luga o le pito o le laupepa se paʻu pogisa. O le vaivai o le magnesium e faʻaalia i le samasamaina o lālā mai le ogatotonu i pito.

I le tausaga o le totoina, e le fafagaina le pipi. O le vaitau na sosoo ai, i le tautotogo, le ammonium nitrate (40 g / m2) - O le vailaʻau e faʻamalosia ai le faʻasolosolo vave o le fanaina, ma mo le fausia o ovaries - masima tiso (60 g / m2) I le ogatotonu o le taumafanafana, o le vao ua faʻasaina i le nitrophos (60 g / 10 l), i le faaiuga o le vaitau ma le superphosphate (50 g) ma le masima (40 g / m)2).

Faʻatoʻatoaga faʻapitoa Agricola o loʻo i ai uma elemene talafeagai mo le togavao

O fualaʻau minerale e aoga tele e sui ai faʻasalalau - mullein, fuga o manulele. E faʻafefe i le vai i le fua o le 1:10 ma le 1:20 ma fai saofaga i le 5 l o tali i le vao. Nai lo le masima masima, e mafai ona e faʻaogaina le pefu laupapa (500 g / m2) I le tautotogo, o le palapala i lalo o le vao e mulimuluina ma humus poo le faapalaga - o lenei mulch e mautinoa lava le mafanafana o aʻa i le malulu taumalulu, ma i le tautotogo, vevela, ua avea ma se aoga aoga.

O fai togafiti poto e fafaga fualaau aina e faʻaaoga ai faʻaoga o laau. O le falala, tuʻuina i totonu o le 50-lita lita, faaopoopo le 100 g o lefulefu, lima lima o le eleele, 100 g lefete, 1 kg o paʻu moa, sasaa vai ma faʻagasolo solo mo se vaiaso. Ona faʻafefeteina ai lea o le suavai i le vai (1:10) ma sasaa i lalo o le vao o le 0.5 l.

Mai se faʻi faʻi, e mafai ona e saunia se mea e maua ai le 'oa i le potassium. O le pele o le 3 faʻi ua sasaa atu i le 3 lita o le vai, na faʻaosoosoina mo le vaiaso. I luga o le togavao e faʻaalu le 1 lita o le afu.

E na o luga o le eleele lelei e mafai ona maua mai ai fua o fugalaau

Trellis Garter

Laʻau malosi tele Caramel e le punou i lalo o le mamafa o vine. Ae ui i lea, o le tuputupu ae i luga o auala e faigofie lava ona faafaigofieina le tausiga: e faigofie ona faalatalata atu i le vao ma le seleselega, e masani lava ona vevela i le la ma e lelei foi. O le lagolago e faigofie ona faʻaeʻeina na o oe lava. I luga o pou 2 m maualuga, faʻapipiʻi 3 m le vaʻaia, toso le uaea i le 3 laina ma nonoa le vao i luga.

A o le ola o fugalaau i luga o se vao, e sili atu ona faigofie ona tausia, e susulu lelei lava le vao ma e lelei foi

Teuteu

Ina ia mautinoa le maualuga o gaosi, e tatau ona fai lelei le vaomatua. E i ai ona lava uiga e maua mai ai vine vao. Afai ua tupu le fatu mo se fualaau aina e tasi, i le faaiuga o Oketopa o le a vavaeina uma polo. O nei teuteuga e faafaigofieina ai le tausiga o le tausiga, e le manaomia ai se malutaga mo le taumalulu. I le gasologa o le vaitau, latou te faʻaumatia foi ni paʻi laiti, lea e ave ai le 50% o le taumafa o le seleselega.

Afai e te manaʻomia le seleseleina 2 seleselega i le vaitau, i le tautoulu na o le tipiina o tipi e seleseleina, e maua ai se fualaau e tasi, aveese uma moli

Afai latou te fuafua e maua ni togalaau se lua i le vaitau, na o le lua tausaga le matutua e aveesea, o le pito i luga o le tausaga e faapuupuuina e le 15 cm. I le tautotogo, siaki ma le faaeteete le togavao, aveese le malulu ma le mago. Aʻo leʻi oʻo i le vaʻaiga, o le moli pine 1 m le umi e fai ai laʻau lalata ma faateleina ai le gaosiga. Ae ui i lea, o fualaau suamalie o le a suia i le 2 vaiaso.

Vitio: auala e faʻapipiʻi ai fugalaau

Tofiga

E mafai ona e totoina uma le pipi, ma na o le tasi le togalaau vine i luga o le saite. E faigofie ona fugalaau, ae e tatau ona e manatua o le taina ma le lanu lanumeamata e le talafeagai mo le totoina.

E tele auala lelei e faʻaleleia ai se laau toto:

  • Fatu. O le metotia o le taimi e alu ai, ae o uiga eseese e leiloloa, o le mea lea e faʻaaogaina i le taimi o le faʻaleleia o galuega i fale suʻesuʻe. I totonu o fale e leai ni fale.
  • I le vaevaeina o le vao. O se tagata matua e iai se aʻa malosi e mafai ona vaevaeina i le 4-5 vaega. I le autumn po o le amataga o le tautotogo, e faapuupuuina ia upega i le 45 cm, latou te eli se vao ma aʻa ma vaeluaina. O vaega taʻitasi e tatau ona atiaʻe aʻa ma 2-3 vine malosi. O fualaau e totoina i se nofoaga tumau ma faʻafeinu.

    A o faʻapipiʻiina le fugalaau, e mafai ona vaeluaina se vaomatua e iai sona aʻa malosi

  • Fuga fatu. Latou te aʻafia mai aʻa i se mamao e tusa ma le 30 cm mai le vao o le vaerine. I le taimi o le taumafanafana, e mafai ona e eliina atigi laʻititi 10-15 cm maualuga ma aʻa ma vave faʻapipiʻi i se nofoaga tumau. E manaʻomia le aʻa i le 12-15 cm le umi. Ina ia maua aʻafia le fatu, e tatau ona e fufulu lau lau ma paolo i le 2 vaiaso muamua ina ua uma le gafa.
  • Faʻavae aʻa. I le tautotogo po o le autumn, i se mamao e 30-40 cm mai le ogatotonu o le togavao, ia eli ese ma le faaeteete le aʻa. O lona lautele e sili atu i le 2 mm. O le aʻa e vaeluaina i se umi e tusa ma le 10 cm ina ia tofu uma ma le fatu fatu e lua. E tatau ona faia ma le faʻaeteete le faʻatinoga ina ia puipuia ai aʻa laiti. O laʻau o loʻo taatia i le eleele lafulemu lafulemu, o togavao ma le loloto o le 10-15 cm na faia muamua, moe ma faʻafeinu. Afai o le totoina na faia i le tautotogo, ona oʻo lea i le ogatotonu o Setema, e mafai ona toe totoina laau totō i se nofoaga tumau. I le tulaga o le totoina o le totogo o le tipi, e tatau ona mulimulu aʻo lei oʻo i le tautotogo.

    O le auala o le faʻasiliina e aʻafiaga aʻa e lelei tele pe a aʻafia le kulupu ripisi i le faʻamaʻi

  • Green cuttings. I le amataga o le taumafanafana, e vavae ese le umi o le 10-15 cm le umi mai le pupuʻu ina ia paʻepaʻe le vaega pito i lalo, lalo ifo ole eleele. Mo le 12 itula, o siaki e teu i se aʻafiaga o aʻafiaga (Heteroauxin, Kornevin), ona totoina lea i lalo o se ata mo le aʻafia. O le faleoloa e masani ona faʻaleleia, faʻamamaina le palapala, ma i le autumn, o fatu e totoina i se nofoaga tumau.

    Ina ia faʻaleleia aʻa, e tatau ona taofi le 12 itula i le aʻafia o aʻa

E tatau ona iloa le eseesega i le va o manatu o le "stalk" ma le "lauulu lanumeamata" (pupuu lanumeamata). Shank - vaega o le aʻa ma fatugaʻo. Green stalk - o le pito i luga o se ata lanumeamata lanula.

Vitio: Faʻasalaga faʻasalalau mai aʻa

Sauniga o le taumalulu

I le faaiuga o le vaitau tuputupu ae, ua fautuaina e aveese uma taʻau. O le tuputupu ae o le Karamela o se aganuu faaletausaga ma le mowing stems e mafai ai ona e saogalemu saogalemu mai le maalili o le malulu, faapea foi ma le puipuia o foliga o meaola faalafua o loo taumalulu i luga o laau. E naʻo le tatau ona ufiufi le mulch.Ae ui i lea, mo le au fai togalaau, o le gafatia e maua ai togalaau e 2 e sili atu ona manaia. I lenei tulaga, e naʻo le lua tausaga le matutua o fuālaau ua aveeseina i le tautoulu, o taʻi taʻitasi ua faʻapalapalaina. O lālā e faʻapipiʻiina e le arc e faʻapipiʻiina i se uaea faʻasolosolo i luga o le laina, e ufiufi i le ufiufi. Ina ia aloese mai le totoina o pati, ia ufiufi ia i latou i se taimi muamua nai lo le vaiaso ao lei oo i gutu.

O paluga taʻitasi o laʻau o le remont e tatau ona ufiufi mo le taumalulu

Vitio: tausia togafiti toe ola

Maʻi ma meaʻai

O le vailaʻau e tele le puipuiga i le tele o faʻamaʻi pipisi, e tatau ona e mulimulitai i tulafono o le tekinolosi tau faʻatoaga ma faʻaogaina ni puipuiga i le taimi.

Laulau: Fualaau Fomaʻi, Puipuiga ma Togafitiga

MaʻiFaailogaPuipuigaFua
AnthracnoseE iloagofie ai ni fasi laau e le o ni meaʻai i luga o laulaʻau ma fua, o loʻo fua mai fua. O le faʻafuaseʻi o le maʻi e saofaga i vaitau timuga umi. O le faʻamaʻi e oʻo atu ai i le tele o mea e seleseleina.Aveese laulaau paʻu.I le tautotogo, sulu i le Nitrafen (300 g / 10 l).
Lapoʻa mamaO lanu violē-lanu violē e fai i luga o laʻau, o le a vevela mata, o laʻau ua mamae. O le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi e fesoasoani i le tamaʻitaʻi ma le maualuga o le suavai.Pau le paʻu o laʻau, aua nei faʻamalosi le totoina.Aʻo lei oʻo i le vaʻaiga, togafiti i le 2% Blendaux.
Gau palaE vave lava ona salalau le afaina o masila i le susu o le tau. O fua tele o lanu uliuli e faia i luga o le mama, o fua e pala.
  1. Tetee.
  2. Aua neʻi faʻafefiloi ma le gaʻo.
  1. I le lanu lanumeamata, vaʻaia le laau ma le eleele ma le 3% iron sulfate.
  2. A maeʻaeʻa, ia fai ma se 1% Bordeaux faʻafefiloi.

Faʻasologa o Ata: Rasipi Fomaʻi

Laulau: Faʻailoga Faʻailoga, Puipuiga ma Pulea

Pests FaʻaaligaPuipuiga Fua
Fugalaau ma fualaʻauLarvae gnaw le bud, faʻavaivaia le fuga. Laʻau e 'ai laʻau.
  1. Lulu ese vailaau iniseti.
  2. Totoina o le palapala.
Sulu i le vaega o le lanu lanumeamata Fufanon (10 g / 10 l).
Fugalaau fasiO taumafataga i luga o laʻau ma fugalaau, o meaʻai e fafaga i luga o le paʻu o fualaau aina. E mafai e le anufe ona faʻaumatia i le 50% o le fua.
  1. Fufulu palapala.
  2. Manatua mai fugalaau mo le tafega o le ea.
  1. I le amataga o le tautotogo, togafiti i le 2% Blendaux.
  2. I le laasaga o le fuga, fufulu ma Kinmix (2.5 ml / 10 l). A uma ona fufulu, togafiti ma le Spark (1 lapa. / 10 L).
AphidsO le meaʻai e faʻasaina ai fualaau toto, faʻaumatia ai i latou, lea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le gaosiga.
  1. Ua salalau solo i luga o le aphid site, o le mea lea, e masani ona togafitia i nei iniseti e le Anteater, Cypermetrin.
  2. Spray lipi husk infusion (20 g / 10 l).
  1. Paranesi, aphids, trimmed.
  2. Lafoaia le vao i luma ma pe a uma le fugalaau ma le Actara (2 g / 10 L), Actellik (2 ml / 2 L).

Faʻasologa o ata: Faʻailoga faʻasalalau

I totonu o le vavae, e mafai ona e totoina laau totoa: opu, sage, basil, tagetes, lea e taofiofi ai meaola faalafua i lo latou manogi.

Iloiloga Aʻoaʻoga

O le mea moni, o le karameli e suamalie, e vaelua lelei le papa, e fiafia tamaiti.

Kovalskaya Svetlana

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=12209

O le i ai faatasi ma Yesichev, na matou taumafai ai e lua. Nishny Novgorod fugalaau - Penguin ma Caramel. O nei togavao e "tutu malosi", i le uiga latou te le pauu e aunoa ma se solo, e matagofie uma, ae e le fiafia i le tofo o le Penguin, ae o Caramel e lelei tele.

Andrey Vasiliev

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=5645&start=15

Mai luga, na ou vaai ma "tofo" i le Kalama. Mo le Toefaʻatasia o loʻo i ai se tofo lelei tele, o loʻo faʻauʻuina lelei e le vao vao mea e aunoa ma se lagolago (o Aukuso i le Kaluga GSU).

Vasiliev, Rostov

//fermer.ru/forum/sadovodstvo/212011

Faatasi ai ma le fesuisuiai o ituaiga, fualaau aina Caramel ua iloga lelei e le suamalie suamalie o vine. E le gata i lea, o le aganuu e le manaʻomia ai se tausiga faapitoa. E tosina atu foi le faatoʻaga i fualaau aina suamalie: mai le ogatotonu o le taumafanafana i gutu malulu e mafai ona e fiafia ai i fugalaau manogi ma faia sauniuniga o le vaitamini.