Fua o le gaosiga

O le 'oa i totonu o le fagu - o mealilo o le filifilia o le Thai orchid ma faʻaaliga uma o le tausiga

Thai Orchid o se fale matagofie tele totonu. O loʻo faʻatau atu i se fagu faʻamaonia o agar-agar solution (vailaʻau faʻapitoa).

E ui lava o lona auina atu i fafo mai Taialani ua manatu o se taufaaleaga, e mafai e soo se tasi ona faatau se ituaiga o orchid.

O lenei tusiga o loʻo faʻamatala auʻiliʻili mea lilo o le filifilia o le Thai orchid ma faʻaaliga uma o le tausiga i le fale e taua.

O fea e faʻatonu ai?

E mafai ona faʻatau sau Orchid i luga o luga o le initaneti pe mai faʻatau pisinisi tumaoti. O le tele o taimi i totonu o le maketi o loʻo i ai ni vailaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, o Wanda. O fale sili ona lauiloa i luga o le upega tafaʻilagi o alibaba.com, iinei e mafai ona e faʻapipiʻiina ituaiga eseese o taʻaloga.

O fualaau i totonu o fagu taitasi e mafai ona maua mai i le 10 i le 40, aua o le tau o se fagu e fesuisuiaʻi, ae o lona uiga e tusa ma le 20,000. O le tau o se orchid i pisinisi tumaoti e mafai ona eseese tele..

E faʻapefea ona filifili?

Le mea sili i mea uma i se fagu faʻamaufaʻailogaina, e tusa ai ma tagata atamamai, tutupu mai i se totogo i totonu o se tagata matua:

  • oncidium;
  • phalaenopsis;
  • Manuʻa;
  • a.

E mafai ona e suʻeina le tele o laau i luga o le igoa na faʻauʻu i luga o le fagu.

O le saoasaoa o le saoasaoa o se mea tutusa taua. O phalaenopsis e amata ona fuga pe a ma le lua pe tolu tausaga, e tupu mai le lafu po o le vanda i le lima i le fitu tausaga, i tulaga faapitoa, o le fuga e tumau i le sefulu tausaga. O vailaʻau e masani lava ona faʻafiafiaina mata ma a latou fugalaau, aʻo latou fuga i tausaga taʻitasi..

Lanu o lanu e avanoa mo le faʻatau ma a latou ata

O ituaiga nei o loʻo faʻatau atu. Aoao atili e uiga ia i latou ma tilotilo i le ata.

Phalaenopsis

Phalaenopsis ei ai fugalaau piniki ma se mamanu matagofie, e pei o le moa. O phalaenopsis maloloina e iai laulaʻau o lanu lanumeamata lanumoana ma le lanu o le wax. O loʻo i ai i le laau ni aʻa lanumeamata, o loʻo nofo i totonu o se meaʻai.

  1. Phalaenopsis o se laau e malamalama-alofa, o lea e tatau ai ona e teuina i luga o se windowsill po o se isi nofoaga lelei.

    Faʻamanino le susulu o le la i le fugalaau, e sili ai ona tuʻu i le itu i sisifo poʻo le itu i sasae.
  2. Ina ia faʻaleleia le totoina, e tatau ona e tausisi i se vevela faʻapitoa:

    • i le taumafanafana o le vevela e tatau ona tusa ma le 24-26 tikeri;
    • ma i le taumalulu e sili atu ona aoga i nai vaiaso e tuu i lalo i le 15-17 tikeri.

Phalaenopsis e fuga mai mo le tolu i le ono masina ma le tausiga lelei.

Wanda

O le tele o fusi fusi e mafai ona oʻo atu i le 15 centimita le lautele, lanu po o monophonic. O le ufiufi o se vanda e paʻu, o loʻo i ai luga o le fusipaʻu poʻo le lalagaina o lanu lanu meamata lanu meamata. O aʻa e lanumoana-lanu i lanu, o le ea e masani lava ona atiaʻe.

Ae paga lea, e le o mea uma o vanda e manogi. O le tele lava o taimi, e mafai ona eseese ituaiga o vanda i luga o le faʻatau, e ono tele lava le eseesega o le vevela (e mafai ona fuafua se malulu mafanafana ao matauina le laau: pe a oʻo mai le foliga o totoga fou e sili ona aoga, o lona uiga ua maua le vevela ua manaʻomia).

E tatau ile 80%.

  • I le maualuga o le vevela i totonu o le potu, e aoga le pulupulu o laulaʻau e faʻaitiitia ai le faʻaleleia (peitaʻi, o le faʻamaʻaloga o le susu i le laʻau laʻau e mafai ona taʻitaʻia ai i latou).
  • Mai le afi le talafeagai, e maʻi ai Wanda; Ina ia puipuia togafitiga fugalaau, e te manaʻomia:
    1. faatulaga i le faamalama i saute i le taumalulu;
    2. ma agai atu i sisifo i le taumafanafana.
  • Afai o le taimi o le taumafanafana e alu ese ai le laau i le faamalama i saute, o le a susunuina.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i foliga o le tuputupu ae o le toso Sika:

Cattleya

Le tele o le fugalaau Cattleya e ese mai le 5 cm i le 15 cm. Fugalaau fugalaau, e masani ona faʻafefe. Fugalaau e tusa o le masina i le taumalulu-taumalulu. O le aʻa e aofia ai pupuʻu faʻapuupuu, o le faʻalauga o le alofa.

Lanu susulu, lanu lanumeamata lanumoana. E na o se tagata matua ma lava le malosi o le laau ma e le itiiti ifo ma le fa pseudobulbs e mafai ona fuga.

  • I le taumafanafana, e aoga le tuu o le laau i le itu i saute o le fale.
  • E tatau ona fafaga le tamaʻi manu i le vaiaso poʻo le afa.
  • I le tau mafanafana, o lenei laau e maua ai le maualuga o mea e manaomia i le malulu o le ea, i le taumalulu - faʻaititia.

Matou te ofoina atu ia te oe e matamata i se vitio e uiga i foliga o le tuputupu ae Cattleya orchids:

Oncidium

E matua ese lava le foliga mai ma le amataga o le laau. O lenei ituaiga o orchid e le lelei, ae o le a totogo ae na o le tausiga lelei. O fuga e tupu mai i le 8-12 masina, fugalaau e iʻu ile 1.5 i le 3 cm.

O lenei aganuu e matua faigata lava mo le vevela:

  • o loʻo i ai le malulu (+ 7-15 ° C);
  • agavaʻa (+ 12-20 ° C);
  • ma le vevela (+ 20-25 ° C).

O fesuiaiga i le ao ma le po e le tatau ona sili atu i le 3-4 tikeri, ma e le o taliaina lelei e le oncidiums tusi. I le tau o le tautoulu, o pine fou o loʻo fauina, i le vaitau lenei e taua le matauina o se taimi malolo. mo le laau.

Dendro-phalanoosis

O lenei laau e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa ma e masani ona mafai ona faʻafiafiaina mata ma lona matagofie. Fugalaau e foliga tutusa ma apaʻau o le susu, atonu e tele lanu. O le vevela mo le dendrophalenopsis e le taua tele, e atiaʻe lelei i le vevela o le potu.

O le faʻaleleia o totonu o fale e lelei tele mo le Dendro-phalaenosis, e le pei o isi ituaiga o laʻau. Ae ui i lea, o kopi e faʻaseseina ia te ia, e mafai foi ona latou fasiotia le laau. Mo le faʻavaivai e faʻaaogā ai le vai māfanafana mafanafana.

Dendrofalenopsis e leai se taimi malolo ma e mafai ona fuga i soo se taimi o le tausaga. Fugalaau o le Dendro-phalanoosis na tumau mo le tusa ma se masina. O le laau e sili atu le malamalama-alofa nai lo phalatenopsis, ae tatau ona e aloese mai le susulu o le la i le taumafanafana.

O ituaiga autu ia e maua i le maketi, ae o le mea moni o le lisi e sili atu le umi.

Faʻapitoa o fualaau Thai

O uiga o ia ituaiga orchids e faalagolago i luga oa latou ituaiga. O meaola taʻitasi e manaʻomia tulaga patino o le taofia. Ae, i le avea ai o se tulafono, i se tulaga aoao, e sili atu ona vevela, malamalama-e manaomia ma ua faateleina manaoga mo le gataifale ma le malulu o le ea. O Thai pochids e iloga foi e la latou fugalaau tele ma sili atu ona matagofie.

O afea e te manaʻomia ai se faʻasolosolo fagu?

  1. I le leai o le faaleagaina o le fagu ma le tele o agar-agar e tatau ona tuʻuina atu i le fale le malologa pe a uma le lua pe tolu vaiaso.
  2. A amata ona ola le laau, e tatau ona aveese ma le faaeteete mai le fagu ma tuu i totonu o le ulo.
  3. E tatau ona faia lenei mea i le malulu ma le vevela maualuga (pe tusa ma +20 tikeri).

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio i le auala e tatau ai ona faʻapipiʻi se orchid mai se fagu:

Tausiga

Faʻafefea ona suia se orchid mai se fagu:

  1. Taʻu le fuʻa, ia maua fualaʻau totō.
  2. Faʻamau lelei le aʻa.
  3. Toe toto i luga o maupuepue ma puʻe faʻamaʻi e faʻamalosia aʻa.
  4. Ufiufi le ulo i le tioata, faʻaaʻoaʻoina tulaga o mea vevela.
  5. Filifili condensate i aso taʻitasi ma vaovao e aloese mai le pala.

E faʻapefea ona tausia le tipi:

  • O ituaiga laau taʻitasi e manaʻomia lona lava vevela, faʻaleleia o le ea, faʻamalamalama ma faʻainu vai.
  • E tatau ona fafagaina i le tautotogo ma le autumn e sili atu ma le tasi i le lua vaiaso, i le taumalulu - tasi i le lua masina.
  • Aua e te fafagaina laau mamaʻi pe vave pe a uma le gafa.

Auala e faʻateleina:

  1. Aveese ma le faaeteete le laau mai le ulo.
  2. Oti ese aʻa.
  3. Le tupu i luga o aʻa taʻitasi e tolu pseudobulbs.
  4. Le faʻaaogaina o tipi i le malala.
  5. Suu i totonu o se ulo.

O lea e mafai ai ona e faʻapipiʻi le togi i le vaevaeina.

Fuga

O ituaiga taitasi o le orchid ei ai lona taimi patino o le fugalaau ma le filemu.. I le avea ai o se tulafono, e mafai ona ausia le fugalaau e ala i le matauina o le malamalama, mode faʻafefe, fatuina o se faʻafefe talafeagai ma le vevela.

Afai e le o fugalaau, o aiaiga o le taofia e tatau ona suia i ni mea e sili atu ona lelei, ona fuga mai ai lea o le togi.

Faʻafitauli faʻatau

E mafai ona e tautevateva i luga o se tagata e le o se tagata e faatauina atu se fugalaau e le maloloina lelei, aua e te manaomia ona e iloa faailoga o vailaau faʻamaʻi muamua.

Puipuia faʻamaʻi

Fuafuaga puipui:

  1. Vaʻai ma tausi le fugalaau fou mai le mea o totoe.
  2. Aua le tuua le laau i le susulu o le la.
  3. Taofi le taamilosaga o aʻa i tafatafa.
  4. Pe a faʻapipiʻi pe teuteuina, faʻamaonia le meafaigaluega i vai vevela.
  5. Tuʻu lelei le faʻaleleia o le 'ea ma le faʻaleleia o le ea.

O le mulimuli i nei tulafono faigofie, e mafai ona aloese mai faʻamaʻi pipisi. E sili atu le faigofie ona puipuia le faʻamaʻi nai lo le togafitia.

E le masalomia, o le Thai orchid o se tasi o fugalaau sili ona manaia ua teuteuina. Ma le tausiga lelei, e mafai ona faʻamalieina ai le tagata o loʻo i ai fugalaau matagofie ma manogi. Faʻafailele saʻo lau togi, ma i le agaga faafetai o le ae mauaina le matagofie ma le mafanafana i totonu o lou fale.