Vaʻaia Gaese

Gasegase o gasegase: faʻaleagaina ma e le aʻafia

E pei o manu uma, o manufela e mafai foi ona aʻafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O faʻamaʻi o gasegase o se tasi lea o faafitauli pito sili ona faigata e feagai ma se talimalo. Latou te faʻaleagaina le tulaga o manulele ma afaina ai le numera o le lafu manu. Talu ai ona o nei manulele e sili ona faigofie i siama, e taua tele le iloa po oa faʻamaʻi latou te feagai, o a latou faailoga ma pe o le a le togafitiga latou te manaʻomia.

Gasegase faʻamaʻi pipisi

O le tele lava o taimi, e aʻafia ai manufeʻai e faʻamaʻi pipisi. Toeitiiti lava o tagata faifaatoaga moa uma e popole e uiga i le puipuia o faʻamaʻi i totonu oa latou meaola, ae e le mafai i taimi uma ona puipuia le tupu mai o se maʻi faapitoa. Le lelei o mea taumafa, faʻataʻitaʻiga, fesuiaiga o le vevela, parasite - o nei mea uma e mafua ai faʻamaʻi. Lalo o se lisi o gasegase autu viral e mafai ona aʻafia ai geese.

E te iloa? Gase, pei o swans, filifili se paaga mo le olaga, e tupu lenei mea i le matua e tusa ma le 3 tausaga. Ma afai e maliu a latou paaga, ona tuua ai lea na oi latou ma faanoanoa mo le tele o tausaga.

Aspergillosis

Toto: fulufulu meaola e ulu i totonu o le manava o manufelelei mai fafo (vai, vaomatua, palapala, ma isi mea).

Faailoga: le lava le fiaʻai, le faʻavevesi, mumusu e savali, oso mai o le galala tele, paʻu faafuaseʻi mamafa, faigata le manava. O le faailo mulimuli e mafua mai i le mea moni e faapea, pe a ulu atu i totonu o le tino, ona tupu lea o le fugalaau i le lapopoa, tupu ma toe faʻaaogaina mea oona lea e inuina ai le manulele. Togafitiga faʻaalu le "Nystatin" i le fuafuaina o le 30 mg i le 1 kilokalama o le mamafa o manulele i le taimi, faaopoopo i le fafaga. Faalua faalua i le gasologa o le vaiaso. O se vaifofo o le copper sulphate 0.05% i le 10 mg i le 1 l ua faaopoopo foi i le vai inu. O le manuia o togafitiga e le o mautinoa i mataupu uma, ona o le tele o le siama e afaina.

Ia faamasani i mea taua o le tausia o ituaiga ituaiga o kusi: Linda, Hungarian White, Rhenish, Kholmogory, Arzamas, Danish Legart.

Puipuiga o le kese e le tatau ona feoai ma le pathogen, o lona uiga e tatau ona siaki pe afai e le afaina le meaai i le galo, pe afai foi e fafaga e meaʻai mea vevela. E tatau foi ona sui le taoto, aua afai e amata ona pala, o le a faateleina le aʻafia o siama. Faʻaauau pea le tumama, faʻaleleia pea ma faʻamamaina i totonu o le fale, o le faʻaaogaina o meafaigaluega faʻapitoa mo lona gaosiga (mo se faʻataʻitaʻiga, formalin) aloese ai mai le lamatiaga o siama. E fautuaina le tuʻuina atu o le chloramine i kusi (o se vailaʻau faʻapitoa e faaopoopo i le inu vai) mo le 10 aso i nai masina uma.

Faʻaleagaina

Faʻalapotopotoga faʻapitoa o se microbe tamai laau, lea e aafia ai le tele o tagata talavou. I totonu o le siosiomaga i fafo atonu e le umi ona ola, talu ai e nofouta i suiga o le vevela (e mate i le +50 ° C). Viability e oʻo atu i le tolu aso i le vevela masani. E mafai e le siama ona ola i luga o puipui, moega ma fola, i le eleele poo le oneone. E aʻafia i tui ma paʻu o le paʻu. O le autu ma le tufatufaina o le faamai o se manulele afaina.

E taua! E tatau ona manatuaina i le maualalo o le vevela o loʻo puipuia ai le pathogen. Afai e pa'ū le vevela ile -17 °Ma - O le microbe e ola mo le tusa ma le 2 masina. E mafai foi ona ou ola umi i le siosiomaga vai. - e oo i le 50-55 aso. O le faamai e afaina i le 70-75% o mataupu.

Faailoga: vaivaiga, o le malosi tele o le vevela (e oo atu i le +44 ° C), o le le lava o le manaʻo, lea e aliali mai i le amataga o le maʻi. Ona faʻamavae ai lea o le tagata, vaʻa paʻu, faʻafitauli ma le faʻaoga, manava manava. E masani ona fuga le vae po o le ulu. Faailoga faapena e atiae i le 3-5 aso. E faigofie ona fuafua le faʻamaʻi ma i le mea moni o le kesi e nofo i le gutu matala, e iloa le vevela ao manava. Faalavelave Faasao Faalavelave Faalavelave Togafitiga: o le tele o taimi e na o le fasi kusi e fasia. O lona tino maliu na tosoina ma salu i vai inu. O isi kesi o loʻo sii atu i se potu fou mama mo se taimi, aʻo faʻapipiʻi le mea tuai.

Puipuiga o loʻo i totonu o le taimi e tatau ai ona faʻaaogaina mea uma o le fale. E faigofie lava ona faʻafefe le siama, ona e mate pe a faʻaaoga se vaifofo o le vailaʻau pisia poʻo le kapaila.

Colibacteriosis

Le mafuaʻaga o le faʻaalia o lenei faʻamaʻi o le solia lea o manulele: mimita, le lava o le ea, faʻalavelave i meaʻai ma meaai le lelei, faʻafitauli i le maua o le vaiinu fou, timuga faʻafuaseʻi le maalili poʻo le vevela. O le Colibacteriosis e faʻaalia i le faʻamaʻi ma le inuina o le manulele.

Saili pe fia ni fuamoa o loʻo i ai le kusi e fai ma pe o le a le mea e faalagolago i ai lona fuamoa.

Maitaugofie se faailoga o le ai ai le manava o le fausaga lanu meamata. Faʻafeiloaʻi ma maʻi ma fiva, faafitauli i meaʻai.

Togafitiga 'aua le faʻataʻitaʻiina, fasia e tagata mamai.

Aua prophylaxis e tatau ona togafitia le furatsilinom ma le fale ma manulele. A maua maʻi, e tatau ona fufulu mama ma maeʻa faʻamaʻi.

Neusseriosis

Faʻalapotopotoga faʻapitoa - diplococcus neisseria. Streptococci, staphylococci, Proteus, ma isi mea faapena e mafai foi ona faaosofia ai le maʻi. Symptomatology Neisseriosis e eseese tele. I tamaʻitaʻi, o loʻo i ai se vevelaina o le mucous membranes o le fagaloa, o le faʻaalia o fiva-type scabs, o le afaina, gaʻo, ma le fulafula o le tino. E sili atu ona i ai i tagata le tele o faʻafitauli ma faʻamaʻi - o le gaʻo e pipii ma fulafula, paʻu ma paʻu. Ua toesea e tagata taʻitoʻatasi lo latou tomai e paʻu ai. O se manu maʻi e amata ona paʻu le mamafa ma vaivai. I le mea e tupu ai le vavae, e le maalofia le oti.

O le faamaʻi e faʻafeusuaiga. O loʻo faʻatau atu i ai tagata. O le faʻamaʻi e aafia ai tagata taʻitoʻatasi ua oʻo i le 15 tausaga.

Matou te fautua e aʻoaʻo pe faʻapefea ona fai se vaituloto mo geese ma pato i ou lava lima.

Togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa. O le tele o taimi o le "Bicillin" (№ 3 poʻo le № 5). Faʻamatalaga faʻapitoa i le fuaina o le 60,000 iunite o fualaau faasaina i le 1 kilokalama o le mamafa o manu. E na o le tasi lava le tui. E tuʻuina atu foi le kulū "Levomycetin" poʻo le "Tetracycline" ile 0.15-0.20 g ile manu mo le 5-7 aso. Afai e manaʻomia, toe fai le vasega i le 10 aso.

Puipuiga E faia i le vaitaimi o le faʻatoʻaga ma e aofia ai le iniseti o le vailaʻau poʻo le faʻasolosolo faʻasolosolo o le "Levomycetin" i le fafaga i le mea lava lea e tasi e pei o togafitiga. O le faagasologa o togafitiga faʻasolosolo e le tatau ona sili atu i le 5 aso.

Pasteurellosis (cholera)

Faʻalapotopotoga faʻapitoa O le maʻi o loʻo aʻafia ai Pasteurella bacterium. O avetaʻavale o manulele maʻi, o roi. O nisi taimi o se faʻamaʻi e afua ona o le le ogatasi o tulaga poʻo i tulaga leaga o le tau.

E taua! O le faʻamaʻi e sili ona matautia ma e oʻo lava i le oti! E faigofie lava ona faʻasalalauina e ala i le faʻaleleia o otaota, e ala i se tagata masani poʻo se mea inu. Muamua muamua ona pisiai luga o le manulele, ona sosoo ai lea, i ni nai itula, ua uma isi. O le lamatiaga o le maua o le cholera e faateleina i le tautotogo ma le tautoulu.
Faailoga:

  • vaivaiga o le manulele, le mautonu ma le le naunau e tuua le fale;
  • faanoanoa ma le le naunau e ai;
  • fiva ma le galala;
  • faʻaleagaina e masani ona matauina;
  • manava manava e amata i le manulele;
  • manava e faigata, faʻalogoina le timu;
  • kulupu ma fulu e tafe mai le gutu;
  • o le mea e sili ona taatele o le tagata maʻi o loʻo nofo i taimi uma, talie, ma natia lona ulu i lalo o le apaʻau.

VITIO: SINI O LE VAEGA O LE PASTERELLIASIS MA TATOU TULAGA Togafitiga faia faʻatasi ma le fesoasoani o vailaau faʻamaʻi ma fualaau oona:

  • "Biomitsin" i le fua faatatau o le 50,000 iunite i le ulu, ia tuuina atu se fana i se tasi taimi;
  • "Levomitsetinom" i le fua o le 30-60 mg i le ulu lua i le aso, 5-7 aso i le laina;
  • "Sulfadimine" faalua i le aso mo le vaiaso i le fua faatatau 0.2 g mo manu (tuuina mai i meaai);
  • "Spofadizin", lea e faaluaina i le aso i le 0.075 g mo le 1 kilokalama o le mamafa o manulele i se vasega e 3 aso.
Puipuiga: tui puipui. E tatau foi ona faʻatinoina ma le faʻapalapalaina o le fale, aemaise lava i taimi matautia (punavai ma le tautoulu), faʻapea foi i le mataupu pe a afaina le kolelala i se mea.

Salmonellosis (paratyphoid)

Faʻalapotopotoga faʻapitoa O le maʻi o le salmonella. O se faʻamaʻi mataʻutia ma le pipisi, e pei ona tuʻuina atu, e pei ole cholera, e ala i le ea poʻo le vai. E faʻaalia i nai tala laiti. E i ai se vailaau o le salmonellosis i na moa o loʻo nonofo i tulaga le lelei, vavao ma e le lava ni meaʻai ma vitamini. Symptomatology:

  • vaivai ma le maualalo o manu felelei;
  • mumusu e ai po o le fiainu tele, gau o le mamafa, maualalo le tuputupu aʻe ma le vaivai;
  • o tamaʻi moa o loʻo saofafai ma apaʻau i lalo;
  • conjunctivitis ma le vevela, faʻafefeteina o mata.
Ma togafitiga Furazolidone 3-5 mg i le moa e faʻaaoga i le aso mo le 10 aso. O vailaʻau faʻapitoa e pei o le "Biomitsin", "Tetracycline", ma le "Oxytetracycline" e faʻaaogaina foi (20-25 mg i manu taʻitasi i le aso). O le vasega e amata mai i le 5 i le 10 aso.

Prophylactic fuataga e aofia ai tui puipui i le faʻamaʻi, faʻatasi ai ma le vavaeeseina o le moa maʻi ma le faʻapalaina o le potu. E taua le tausia i taimi uma le fale mama.

E taua! I fuamoa, o le maʻi e vave televave. Afai e afaina se tagata matua - paratyphoid e avea ma taimi masani. O se itu taua tele, e tusa lava pe uma togafitiga, o le sui o le salmonellosis e tumau pea i totonu o le tino, o lea e mafai ai e le manulele ona avea ma se avelaavale o lenei maʻi mo le toetoe o le olaga atoa.

Staphylococcosis

Faʻalapotopotoga faʻapitoa - Gram-positive siama Staphilococcus aureus. O loʻo faʻasalalauina i luga o nofoaga e afaina ai, o meaʻai e masani ai, e ala i manuaga poʻo le maʻila. E mafai foʻi ona maua le faʻamaʻi mai le isi manu.

Faailoga: abscesses purulenti i luga o le paʻu ma le dermatitis, o le gasegase ma le paʻu o le toto, manava. Afai o le fomaʻi o le faʻamaʻi e tumau le tumau, ona maua ai lea o le gasegase ma le fulafula o paʻu, fulafula o le ulu, faafitauli ma le afaina ma le foloina, gangrene o apaau ma paʻu. Togafitiga: O se manulele maʻi e vavae ese ma togafitia i vailaʻau e tasi ma i le mea tutusa e pei o le togafitiga o le salmonellosis. I meaai mamago, faaopoopo le "Sulfadimezin" i le fuafuaina 0.2 g i manu taitasi, ia faalua i le aso. I se foliga laititi, e maʻi le tagata mo le 2 i le 7 aso, pe a maeʻa ona maliu. Afai o le faʻasologa o le faʻamaʻi, e tumau mo le tusa o le masina, a maeʻa, i nisi tulaga, o le manulele e toe maua. Afai e tele naua liona, e lelei tele le fasi manu

Puipuiga O faʻamaʻi e masani lava aofia ai le tausiga o le mama, le faʻaaogaina o meaʻai maualuga, le faʻamaʻapeina o le fale ma le taimi e sui ai le moega.

Atonu o le a aoga mo oe le aʻoaʻoina pe faʻapefea ona fausia se suāsusu mo le kuka i ou lava lima.

Enteritis

O se faʻamaʻi pipisi e mafua ona o se siama patino lea e faʻasalalauina mai maʻi ile manu ola maloloina. O le faʻamaʻi o loʻo i ai se foliga pipisi, o lona uiga, e tuʻuina atu mai se tagata maʻi i se tagata soifua maloloina pathogen - fuʻa fua. E mafai ona tupu tuusaʻo mai le manulele pe tuusao, fafagaina, ea poʻo inu. O le autu se faailoga o le liona ma le afaina o totoga uma i totonu. Tanu manu i lafu, taumafai mo le vevela, taumafai e le aunoa e tapuni pe vavalalata o latou mata, o nisi taimi na o le liliu ese pe moe. O manu felelei o loo fetogiina, fusi o latou ulu i le itu, tali le lelei i leo ma isi fuamoa i fafo. E leai so latou manaʻo. O nisi taimi ei ai le manava manava, conjunctivitis ma le lafoaʻi o le tino.

Togafitiga O loʻo faia i le faʻaaogaina o se tui faʻapitoa mo le iniseti. E masani ona fasia le tagata maʻi.

E taua! O se manulele maʻi o se pusa o siama, e tusa lava pe uma togafitiga, mo le tele o tausaga.
Puipuiga: fai faʻatoʻaga togafitiga faʻamalosia o meaola moa e aʻafia ai tui.

O faʻamaʻi pipisi o geese

E iai foʻi faʻamaʻi e le mafai ona faʻasalalau mai le tasi tagata i le isi. O le tele o taimi latou te fesootaʻi atu i le mea moni o manu felelei o loʻo tausia i tulaga le lelei, e faʻaalia i tulaga le lelei o le siosiomaga ma e osofaia e iniseti poʻo parasite. O se lisi auiliili o faamai ua tuuina atu i lalo.

Beriberi

Le mafuaʻaga o le faʻaalia o le maʻi o le le lava o vitamini.

Faailoga: vevela, maualalo o manu manuʻaʻa, faʻaitiitia le gaosia o fuamoa, faʻaitiitia le manaʻo, moe. Mafai ma le oti o manu felelei. Avitaminosis i goslings e masani ona matauina i le taimi malulu Togafitiga: fafagaina fafagaina ma le tele o meaʻai faʻamaʻi ma faaopoopo atu vitamini i isi meaʻai.

Puipuiga O le avitaminosis e aofia ai le faʻaaogaina o fualaʻau vitio, le aofia ai o greens i le taumafataga, le faʻaaogaina o le mutia, le suauʻu iʻa ma isi vaega aoga.

Faʻavae o le Oviduct

Faʻapogai: afaina o totoga gafa ma le fua tele o fuamoa.

Faailoga: afaina ma le fulafula o le oviduct, toto toto, agaalofa, manava manava, po o le le mautonu. Togafitiga: Ua faʻaalia e le faʻatinoga o le togafitiga o lenei faafitauli e leʻo iai ni taunuuga lelei. O le kusi na taofi le tamoe. O nisi taimi o le toe sui o le oviduct e toe foi i tua pe afai o le ituaiga o le maʻi e agamalu.

Puipuiga e aofia ai le tausiga o manulele, mama i le fale. E tatau ona tuʻuese mea e mafai ona mafua ai le mumū.

E te iloa? E i ai le umi o le ola o Geese. O i latou o manu felelei umi. I nisi tulaga, o latou tausaga e sili atu i le 25 tausaga.

Worms

Le mafuaʻaga O foliga vaaia o anufe o vai e afaina pe fafaga.

Le susulu se faailoga o le gau o le mamafa ma faafitauli i le manaʻo. Faʻaalia le faʻalavelave, e faʻaitiitia le faʻamaʻi.

Togafitiga matua faigata lava, ma le faʻaaogaina o fualaau oona, mo se faʻataʻitaʻiga, "Albena". E faigofie lava ona alu i totonu o le falemaʻi vailaʻau poʻo faleoloa fagaga. Tuuina atu le vaega lona tolu o le laulau i le gusi (faaopoopo i meaai).

Siaki i ituaiga aupito sili ona lelei o geese mo le fausiaina o aiga.

Puipuiga: fufuluina ma le faʻapalaina o nofoaga ma fale, mataʻituina le mama o le vai e inu ai manufelelei, ma le tuufaatasiga o le fafaga.

Yolk peritonitis

Le mafuaʻaga o foliga vaaia e mafai ona avea ma se maamaʻa mataʻutia, faʻaleagaina pe sauāina togafitiga o se manulele. O nisi taimi e tupu ai le maʻi e tetee atu i tua o le tele o protein i meaai. Faʻaalia na o tamaitai.

Faailoga: gaioiga o le inflammatory i le manava manava ma le gaogao.

Fomaʻi E matua faigata lava le manulele, ona o le faafitauli e leʻi malamalama atoatoa. O togafitiga saʻo e le faʻavaeina.

Aua prophylaxis E tatau ona mataʻituina le numera o geese i totonu o le fale ma taumafai e aua le faʻalavelave i manulele.

Esophagus occlusion

Le mafuaʻaga o le faʻafuaseʻi o le fesuiaʻiga e masani ona masani ai le le tatau ona faʻaaoga lelei. Afai e maua e le fusi sina meaai mamago, e masani ona matelaina, e pagatia le leai o se vai - e le mafai ona afaina. O le tele o taimi, e aliali mai i kusi laiti. E masani lava ona avea ma mafuaaga e mate ai le fagafao mai le gaʻo.

Faailoga: leai se malologa, vaivaiga, puupuu le manava ma le salu. E masani ona tatala e Keese o latou gutu. Togafitiga faia i le faaopoopoina o vai i le fafaga. Afai e faigata le faʻafitauli, faʻafeiloaʻiina le suauu manogi i totonu o le esophagus ma faʻaaogaina uma mea uma.

Puipuiga: faʻaopoopo meaai inu ma lava le vai.

Faʻailoga

Mafuaaga o le foliga mai o le tafega o le a avea ma malamalama mumulu, o le tele o geese i le potu lava e tasi, leai se ea. O nisi taimi e tupu i tua o le le lava o minerale poʻo le polotini i le tino.

Se faailoga o le amioga malosi lea a le manulele, aʻo le taimi lava e tasi o loʻo fusi ai ona fulufulu, e fufulu mama ma fufulu mama. O lenei mea e oʻo atu ai i le mea moni o le a iu lava ina amata ona latou paʻu'ū, faʻaalia le pito i tua, lea e aliali mai ai le toto toto, manua ma maʻila. Togafitiga: vavaeese le manulele ma faatu le mafuaaga o le taina.

Puipuiga: aofia ai i le taumafa le aofaiga talafeagai o vitamini ma minerale, fualaau aina fou, o palatini. Ia mautinoa ia tausia le lafu i totonu o le fale e tusa ai ma tulafono, ia maua ai manu felelei.

O meaai masani lelei o le ki i le soifua maloloina o moa.

Qatar goiter

Mafuaʻaga: Fafagaina o meaʻai vevela pe maeʻa. E sili atu ona faʻaalia i tagata matutua.

Symptomatology e aofia ai le fula o le kosi, le naunau e alu. O manu felelei o loʻo nonofo i le nofoaga e tasi ma o loʻo 'ataʻata.

Togafitiga e tatau ona aofia ai se faʻalavelave o massages ma le faʻaopoopoga o vai vai i le vai ile fua 1: 10,000.

Puipuiga faigofie: aua e te fafagaina le manulele po o le fafagaina o le fafaga.

Cloacite

Le mafuaʻaga o le foliga mai o le cloacitis poʻo le mumū o le mucous membrane o le cloaca o le le lava o vitamini (tele o vaega A poʻo le E). Faailoga: totoga o okeni, tafe ma le toto.

Togafitiga faia e tusa ai ma le tikeri o le siama. E tatau ona fufuluina le membrane mucous, faʻamamā mai lona tulei, togi ma ata tifaga ma vai ma iodine, ona faʻauʻu lea i le suauu ma le zinc. Afai e le faʻaitiitia le mumū, o vailaʻau o vailaʻau e faʻaaogaina: streptomycin poʻo penicillin.

Puipuiga: faaopoopo vitamini e fafaga E mafai e oe i nisi taimi ona tuʻuina atu kāloti ma isi lau.

E te iloa? E mafai e Geese ona manuia i le tamaoaiga. I totonu o le US, o nisi o faifaatoʻaga latou te faʻaaogaina latou te veleina moega i luga o le vao. E le 'aina e le manulele, ae e tau le lelei ma vao vavalalata lata ane,' ai.

Faʻatau

O mafuaaga Oona e mafai ona tele - mai mea inu oona poʻo laau, i meaai le lelei poʻo isi faʻamaʻi. E mafai foʻi ona latou faʻasolosolo pe faʻasalalau.O le mea mulimuli e mafai ona oʻo atu i le oti. Faailoga: manava, manava, leai o le fiaai, faʻavevesi, malosi tele ma le popole.

Togafitiga faia e tusa ai ma le mafuaʻaga o le ona. Afai e fesootaʻi ma mea oona - e faʻafeinu le manulele i le vai ma le vineta (1: 3) ma fufulu i le vai mafanafana. Afai e manua manufeʻai i meaʻai poʻo meaai, ona latou tuʻuina atu lea o se mea e teu ai fualaau faisua poo se suāuʻu paʻu (10 ml i le 1 tagata). O nisi taimi e lava lea e sasaa ai tagata mamaʻi i vai malulu.

Puipuiga: e tatau ona mataʻituina le mea e 'ai e le fagafaʻai ma le a le tulaga o loʻo ola ai.

Tatala

E mafai ona aliali mai le maliu e avea o se mea faʻafefe i isi faʻamaʻi. O nisi taimi le mafuaʻaga o lona faʻalavelave atonu o se leai se fua o le vailaʻau B (pe a le faʻamautu le mafuaʻaga ma e leai nisi faʻamaʻi). E tupu mai le faʻafitauli pe a le mama Faailoga: ua i luga o le ua, vaeluaina paʻu o paʻu, foliga mataga o se manulele.

Togafitiga ma Puipuiga aofia ai i le faaopoopoina o vailaʻau supplements i le taumafataga, aemaise lava vitamin B, greens, grains, bran.

Rickets

Le mafuaʻaga faʻamaʻi o le le lava o vitamini, aemaise lava, D, faʻapea foʻi le le lava o le la.

O le faʻamaʻi e faigofie lava ona iloa faailoga: faʻafefete, vaivaiga, faʻaleagaina o manu ma faʻafitauli i le skeletal system, faamaluluina le gutu. O le faʻamaʻi e mafai foi ona fuafuaina e fuamoa - o le atigi o le a matua manifinifi ma pala.

E te iloa? Tamaiti laiti e mafai ona aau i le aso lona lua o le olaga. Toeitiiti lava a uma le fanau mai, o le kusi na ave i fafo mo se savalivali i le vaituloto ma latou aau faatasi.

Togafitiga e aofia ai le fafagaina malosi o manufelelei ma le suauu ma le fefete, o sauniuniga faʻapitoa ma vitamin D o loʻo faʻaogaina foi.

Prophylactic o fuataga e aofia ai faʻasalaga faʻamalosi i le la, fualaau fou i le taumafataga ma le faaopoopoina o vitamini i le taumafataga.

Aisea e pauu ai geese io latou vae

O se tasi o faafitauli sili ona taatele o le soifua maloloina o geese ua paʻu ifo io latou vae. O le mafuaʻaga mo lenei mea atonu o vaivaiga o le palal, ma le leai o ni meaʻai, ma e oʻo lava i faafitauli matuia i le tino. O le tele o taimi, afai e faʻafuaseʻi ona amata ona pauu geese io latou vae ma taofi le gaoioi, e mafua ona o mafuaaga nei:

  • leaga meaai paleni ma fafagaina o faafitauli;
  • le lava le tele o vitamini, minerale ma meaʻai - o le tele o taimi e taʻu mai ai le le lava o le magnesium poo le calcium;
  • solia o le manava ma le gaogao;
  • afaina o le helminthic.
Afai o le a amata ona paʻu i lalo o latou vae, e pei o tuʻituʻi i lalo, ma vave ona oti, o se faailoga manino lenei o le faʻamaʻi (o le staphylococcus, salmonella, enteritis, ma isi). I lenei tulaga, ia mautinoa e feutagai ma se fomaʻi.

Aoao atili e uiga i mafuaʻaga e mafua ai ona pauu gosical io latou vae.

Afai e te mulimuli i meaʻai, faʻaopoopo mea uma talafeagai i le fafaga, tausia le mama i le fale, mataʻituina le soifua maloloina o uarota ma faʻatagaina ai latou e savali ma mulumulu - o le a aloese mai le tele o faafitauli o le soifua maloloina o geese.