Faatoaga faatoaga

O le ituaiga o moa Brama o le malamalama: se faʻamatalaga o auala e tausia ai le ituaiga

Laʻau faʻapitoa, faʻafefiloi ma mea lanu felanulanuaʻi - o le mea lea e mafai ai ona e iloagofie lenei ituaiga o moa i le tele o isi. Ma o le i ai o paʻu vevela i luga o vae e aunoa ma se masalosalo o lenei mea o se mea teuteu moni mo soo se moa - o le Brahma breed e mama.

Le talafaasolopito o le ituaiga

Brahma light (Brahminka, Light Brahma) na fafagaina e ala i le fausiaina ma le laasia o Kokhinkhinskaya ma Malayan e tupuga mai moa. Uluai taunuuga na mauaina mai e misi i totonu o malumalu Asia, ma ua maeʻa le fausia o se papa i Amerika. I le 1874 na faʻamautu ai lona tulaga o loʻo i ai nei, ma i le XIX senituri, na oʻo mai ai sui muamua o le ituaiga i Rusia. O le Brahma na maua mai i se gaʻo mamafa o aano o manufasi, ae i le aluga o taimi, o le tele o le taulaʻi sa totogiina i lana teuteuga ma lanu fou i le lanu. O aʻafiaga o le faʻateleina o le faʻatoʻateleina o fanau ua avea ma mea e le mautonu - meaʻai Amerika, European decorative, Asian decorative meat and dwarf subspecies.

E te iloa? O le moa o se manulele atamai tele lea e mafai ona manatuaina lona fale ma sili atu ma le 100 tagata, iloa le tagata e ona mai se mamao e 10 mita ma e oo lava i le taʻavale i le taimi.

Totoga tofiga

Muamua, o le malamalama Brahma na mafua ona o le aano o manu, ae ui i lea, faafetai i ona matagofie fafo, e toatele le au atamamai e manatu o se mea teuteu ma meaʻai.

O aano o manu, e ui lava e itiiti ifo i nisi ituaiga o moa i lona uiga lelei, o se meaʻai lelei tele meaai. E le gata i lea, aua neʻi faʻaitiitia le lelei o Brahm e pei o se matuamoa, aua, e ui lava i le tuai o le matua, latou te le faʻaitiitia a latou gaosiga o gaʻo i le gasologa o le tausaga.

Vaʻai foi i nei moa e pei o Brama, Jersey, telefoni, Dorking, Cochinchyn, Corniche, Plymouthrock, Orpington ma Fireol.

Eseese uiga

E tele ituaiga o lanu vali paʻu o Brahma. O le lanu tutotonu o Brahma o le malamalama, e taʻua foi o Colombiana, o le siliva-paepae. E le gata i lea, o tagata matutua ei ai ni apaau apaau apaau, o se pusi faʻapipiʻi, ma le pito i luga o le siʻusiʻu. O faʻasologa o faʻasologa e le faatagaina ai sina tamai lanu samasama i luga o fulufulu siliva-paʻepaʻe paʻepaʻe. Talu ai o le faʻatoʻaga na tupu muamua mo se tau malulu, o loʻo iloga mai i ogaumu e tele na fusi i foliga o paʻu. O sui o le ituaiga o loʻo i ai se tulaga ofoofogia, o se tino malosi, o se tua lautele, manava ma le fatafata. E oo lava i foliga vaaia, o meaʻai a le manu ua mateina, ona o le maualuga o le mamafa o le 4.0 kilokalama, ma moa, 3.0 kg.

O le uila Brahma ei ai lona tino maualuga, o se ulu laʻitiiti e iai lona laulu lauiloa ma se laʻau e le o faʻasolosolo, ma se ponaivi laugatasi lautele ma ni falesa manaia lelei. O lona pito i luga e laʻititi, maualalo, pei-pei, e aunoa ma nifo nifo. Faauu - laiti ma lapotopoto. Faʻamataʻu - malosi, pupuu, feʻau, samasama. O sulugatiti lautele ma malosi malosi e maua ai se lamolemole susulu i le siʻusiʻu. O le siʻusiʻu o le manulele e laʻitiiti, matagofie faʻalelei i luga e aunoa ma ni uumi uumi umi.

Siaki i ituaiga o moa e pei o: Araucana, Ayam Tsemani, Bentamki, Hamburg, Peretania Dutch, siliki Saina, Krecker, Curly, Milfleur, Paduan, Sibright, Phoenix ma Shabo.

Uiga

O le moli malamalama mama o loʻo i ai se lagona toʻafilemu, paleni ma e oʻo lava i le agaga. O le tele o faifaatoʻaga latou te taʻua lana amio "tupu moni." O chickeni o lenei ituaiga e faigofie lava ona faʻaleleia aua latou te matua talitonuina. I le faʻaopoopoga, o Brahma Light e lelei lona liva, faʻalelei ma tumau. Ma, e le pei o le tele o isi moa, e matua leai lava se aoga.

Gaosiga o fua

O le avefeʻau matutua matua mo le tausaga e aumaia ai fua 100-120 fua-kulimi ma se atigi malosi e tusa ma le 60 kalama. Le fua faatatau o le faʻatonuga - tasi le fua i aso e tolu.

O Brahma e faʻaalia i le leai o se faʻaititia o le gaosia i le taimi o le malulu. Ae ui i lea, i totonu o moa ua sili atu i le lua tausaga, o le gaosiga o fuamoa e amata ona faʻaitiitia vave.

E taua! O pou o lenei ituaiga e eseese i le matua, o le mea lea, o fuamoa muamua e tatau ona faamoemoe mai ia i latou na o le 7.5-8 masina.

Faʻasologa o mataupu

Brahma e mama - e le lelei le manufelelei, ma o le mea e le faigata e tusa lava pe amataina.

Mana

Ae e te leʻi maua le moa Brahma e malamalama ai, e tatau ona e mafaufau e uiga ia latou meaʻai.

Poula

O le fua muamua o moa e tatau ona aofia ai fuamoa ua vela ua gaosia ma le saito eleele po o le saito. I se taimi mulimuli ane, e mafai ona e amata tuʻuina atu se paluga o fatu ma fualaʻau kuka. E fautuaina foi le faʻaaoga o le mash susu na faia i fualaʻau, fualaʻau lanumeamata ma le susu susu. I le 10 aso o le matua, e mafai ona faʻaopoopoina le paluga o le siʻisiʻisi o le siʻi kulimi ma le gaugala vao, laumei poʻo le faapipiiina i le meaʻai. Mo galuega lelei o le gastrointestinal tract, e tatau ona sasaa e moa le oneone lapoʻa i se pusa eseese. O le faʻaleleia o le atinaʻe o le skeletal system o le a faʻamautinoaina e ala i le faaopoopoina o le konisini i foliga o se penisina, atigi gutu po o se atigi fuamoa.

Tupulaga matutua

O meaai e tatau ona fou ma maualuga, ma paleni i le aofaiga o polotini, gaʻo, carbohydrates, vitamini ma minerale. E sili pe afai e tuʻuina atu i se isi faiga:

  • paluga o saito;
  • masimata susu;
  • umukuka.
Fafaga fagaina i taimi uma, faatolu i le aso, i le taimi e tasi. O le faaosofia o le felauaiga o moa e tusa ma le vaesefulu o le fafaga e le tatau ona sasaa atu i totonu o fafaga, ae tuusao i le fola. Aua nei galo e uiga i le maua pea o le vai mamā ma vai fou. I le taimi mafanafana, e tatau ona faʻamalolo mai moa mo le fafagaina, ma i le taumalulu e tatau ona latou faaopoopoina vao, vaovao mago ma a latou meaʻai. Fautuaina e faaopoopo i ai le suauu iʻa, penisina, oneone lapoʻa ma le fuamoa oona i meaai.
E taua! E tatau ona fufulu mama, inu ma faʻamaʻi le inu o moa. E le gata i lea, ina ia mafai ona faasaoina lelei fuamoa i le taumalulu, e tatau ona tuuina atu i le manulele le vai mafanafana.

Lotoga Manaʻomia

Mo manulele, e tatau ona e faʻapalaina se puao moa faʻavave ma faʻamalamalama lelei. Mo le lelei o le gaosiga o fuamoa, e tatau ona faʻamautu se 13-14 itula malamalama i totonu. Afai e le lava le susulu o le la, e tatau ona tuʻuina atu se faʻamatalaga faʻamalosi. O le fale e tatau ona mago ma mamā e pei ona mafai, e tatau ona maua ai le faʻasolosolo, nofoaga e fafagaina ai, fafaga fagu ma ipu inu.

Mo le mama aʻiaʻi o le ituaiga Brahmu, e sili atu le aua le faʻamalosi se tasi i isi laumei E tatau foi ona e maua le ea lelei o le moa moa, pe afai e tatau ai, faatulaga le faʻaaogaina o le moa. E mafai ona e faia i ni afifi e faatonutonu ai le tafe o le ea.

Vitio: pomfret light (faʻamatalaga o le pupuni mo le anotusi)

Maʻi ma togafitiga

I le avea ai ma se puipuiga mo fuamoa, e tatau ai ona tuʻuina atu mo tagata taʻitasi le umi o le 2-4 vaiaso, ma naʻo le maeʻa ona tuʻuina nei manulele i le lafu manu. E le gata i lea, aua nei galo e uiga i le faamamaina ma le le faʻaaogaina o pusa suavai ma le faʻafouina o le vai. Ina ia aloese mai foliga vaaia o fulufulu i fulufulu ma lalo o manulele, e tatau ona tuu se tane ma se paluga lefulefu ma lefulefu i le falemoa, lea e mafai ai e manufelelei ona "taele". E leai ni faʻataʻitaʻiga i totonu o le potu ma nofoaga o le savali o moa, faʻapea foi ma le tuiina o manufelelei e faasaga i le manulele manu o le a fesoasoani e puipuia le malulu. O le aloese mai le moa i moa o le a fesoasoani i le faaopoopoina o le suauu po o le lafoaia o iʻa ia latou mea taumafa i vaiaso taitasi. E le gata i lea, ia le itiiti ifo ma le tasi i le vaitau, e tatau ona togafitia ia manulele manu i le birch tar poʻo le meaʻai fualaʻau e puipuia ai le foliga mai o parasite.

Malosiaga ma vaivaiga

Faʻamanuia manuia:

  • lelei uiga lelei teuteu;
  • tutumau ma le le mautonu;
  • maualuga le gaosiga o manufasi;
  • fua o fuamoa.

E te iloa? Tini e fiafia e eli le eleele, faʻaleagaina le tulaʻele i luga o se nofoaga tele lava i se taimi pupuu. Ma e oo lava i le maua pea o meaai e le taofia ai le manao o le manulele e vaavaai mo se mea lelei ma fiafia i le salalau o le lalolagi.

Faʻasologa:

  • faatele le moa;
  • ua maeʻa le amataga o le tuʻuina o fuamoa;
  • vaivai eletise faaopoopo;
  • taugofie.
E ui lava i le lelei o le faʻaleleia, e lelei tele le le faʻaaogaina o moa o lenei ituaiga e pei o le moa ona e mafai ona olopalaina se tasi vae tolu o fuamoa uma ona o lo latou mamafa tele. I le atoaga, o Brahma e mama - o se faʻataʻitaʻiga lelei o le tuufaatasiga o le teuteuga ma le faia o gaioiga. Ma o lona faalumaina, tumau ma le faigofie o le tausia o nei moa e talia aʻi manu i le toetoe lava o soo se aiga.