Laʻau

Amp Dichondra - tupu mai fatu i le fale

O lenei fale matagofie teuteu na amata amata ona faafiafiaina le au faifaatoaga amateur ae le o leva. Mo le taimi muamua, na tuuina atu ai le dichondra i le faaaliga "Flowers 2004". O iina, na manumalo ai le laau i loto o tagata maimoa ma faamasino, mauaina le nofoaga lona lua. O le igoa e mafai ona faaliliuina mai le gagana Eleni "o se pea o fatu." O le fugalaau na faaigoaina ona o le foliga mai o le fua.

O Dichondra o loʻo suitulaga i ituaiga e sefulu. E i ai i le aiga o Vyankov. I totonu o le vaomatua, o loʻo maua i totonu o vailaʻau ma vailaau oona. E fiafia i vaomatua ma vaomatua o Asia i Sasaʻe, Ausetalia, Amerika.

Dichondra i le togalaau

Tausia Tulaga

O lenei laau e ola lelei i nofoaga o taulaga. Ae e mafai lava ona tupu i luga o le laufanua, ona teuteuina ai lea o lau togalaau togalaau. O le paʻu o se mea e le lelei ma e le faʻaleagaina e tausi. E televave lona tuputupu aʻe ma e toetoe lava leai se tagata e fiafia i ai, lea e alofagia ai i tatou e le toʻatele o faifaatoaga fugalaau ma tagata faʻatau ata. E manaʻomia e le e ona e faʻaauau le vai, fufulu ma fuafua lelei le mea totō e totō ai poʻo le tulaga o le fagu fugalaau.

Lulu

E fiafia tele Dichondra i le vevela o le 18-25 ℃ i luga o le zero. Ae e mafai ona ola, ma tupu ai i ni mea e sili atu ona vaivai pe vevela.

Taua! O le faitau o le vevela i lalo ifo o le +10 i luga o le logo e afaina ai le fugalaau, faapea foi ma eseesega o le vevela.

Faʻasologa o tuaoi tuaoi

Malamalama

O lenei sui o le fusifusia e le o le faʻamalosi e uiga i le malamalama. E tuputupu ae ma tutusa le manuia i le paolo ma le la. Ae peitai, afai o le sini autu o se galuega teuteu, ona tupu aʻe ai lea o le dichondra Silver Falls i luga o se nofoaga sili atu o le la. I lalo o le malosi o le susulu o le la, o le liana o le a sili atu ona malosi, suluina, ma le lanu o laulaau ua maua ai le saturation ma le loloto. I se tulaga sili atu, e faatatau lea i ituaiga eseese ma lanu ario. Talu ai o lenei paolo e na o laau totō e totōina i luga o le la.

Faʻasa

O le laau o loʻo faasino atu i se lamala itiiti, ae talia ma le agaga faafetai le fausiaina masani, faʻanoanoa i le e ona ma le pulou pupula ma lau lapopoa. E sili atu ona lelei le faʻaleleia i le taimi o le goto. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese ai mai le susunuina o luga o le laupepa. I le vevela o le taumafanafana, e tatau ona faia le suavai i aso uma. Afai e le maualuga le vevela i luga aʻe o le +20 ℃, ona mafai lea ona fafaga i se aso pe lua. O le fugalaau Dichondra e le fiafia i le malulu. Mai le maalili a le aʻa, e mafai ona mate le fugalaau.

Lafoaia

I le taimi o le vevela o le tau, e manaʻomia e le laau ona faʻaleleia i luga o le lau. E faʻapena foʻi ma le faʻasusu, e faia le faʻatinoga i le afiafi ina ia aloese mai le mu i le vao.

O le lava o le susu o le susu i le laau e mautinoa ai lona teuteu.

Totogi

E ui lava i le mea moni e faʻafefeteina e le fusi uila le lāmala, e fiafia tele ile palapala ma le ea. Afai o loʻo ola le vao, e latalata le vai i luga o le eleele, o le mea lava lea o le a gaosia e le fale lava ia le susu i se fua talafeagai, e ui lava o le faʻasaina i lenei tulaga e talafeagai foi, ae le faʻaititia - tasi taimi i aso uma e fitu. Afai o le vai o le eleele e mamao ese mai le aʻa, e tatau ona faia le suavai ma le faʻaeteete faapitoa, a leai o le a faʻaaoga le pepa.

Soo

E fiafia Dichondra i eleele suamalie. E sili atu pe a fai o loʻo avea ma alavai ma faapaleniina i faʻamaʻi-alo. E le lagona lelei le laau i luga o eleele faʻamalolo.

Laʻei pito sili

Tali i le faʻaaogaina o le faʻaaogaina. O le uluai fafagaina e tatau ona i ai pe a uma ona faʻaalia le lautusi muamua. O le isi taimi o le a oʻo mai i nai aso ao lumanaʻi le totoina i se nofoaga tumau. A maeʻa lena mea, faʻapipiʻi le paluga ma le vailaʻau e faʻaopoopo i le lua i le tolu vaiaso. Afai e mulimulitaʻia tulafono faigofie, o le a totogo le laau ma vave ona tupu.

Pot

A o tuputupu aʻe le dichondra i le fale i totonu o se fagu, e tatau ona maitauina e manaʻomia e le laau le lava o le voluma mo le tuputupu ae atoa. I totonu o se atigipusa laiti, o le a le mafai ona iloa lelei le mea teuteuina.

O le ipu filifilia lelei e taua tele mo le laau

Vaega o le tausiga o le taumalulu. O le faigata o le taumalulu

O le Waterfall Silver Silver Bank poo le Silver Thread

O le soloina o le fusi e tatau ona tuʻuina i totonu. Afai o le tau e malu ma e le o faamoemoeina ni fulu malulu tele, ona lava lea e ufiufi ai le laau mo se vaitaimi malulu. E le tatau ona mafanafana le potu, na o le le lava o le vevela vevela e lava.

Faʻalogo lelei! Afai e ola aʻe le dichondra i le lauʻeleʻele avanoa, ona tatau lea ona teuteuina muamua le taʻi. O le mea lea, ua na o le aʻa ma se faaputuga eleele e aumai i totonu o le fale.

O le mafanafana ma le pogisa e faatofuina ai le fusi i totonu o le fale. Faatasi ai ma le amataga o le tautotogo, e mafai ona maua fanau i aʻa, e tatau ona vavaeeseina ma le vavae ese mai laau matutua ma totoina i luga o le saite. I le taimi o le taumalulu, e le manaomia le fafagaina o le laau, ma e mafai ona e fagogo i le tasi taimi i vaiaso uma.

Suiga

Ampoule bacopa - tuputupu aʻe ma tausi ile fale

Suia le laau i se nofoaga tumau i le afiafi. I le po, o le aʻa e fetaui ma tulaga fou, lea o le a faateleina ai le ola o le vao.

Aʻo leʻi tulaʻi, e manaʻomia ona fai ni pu i se mamao e 10 cm mai le tasi. O le faʻafefiloi o le peat o loʻo tuʻu i lalo o pu taitasi. Ma e naʻo le taimi lava lena, ma le faʻaeteete, ina ia aua nei faʻaleagaina aʻa, e totoina se togavao. Ua tumu le lua i le eleele ma ua lelei ona faasūsūina ile vai mafanafana, puipuia.

Planting dichondra seedlings

Vaega o tausiga i fafo

Aotelega pelargonium poʻo geranium - faʻatupulaʻia ma tausi i le fale

O le togavao o Dichondra e totoina ma tausia, galueaina - e masani lava e le mafua ai ni faafitauli. E tatau ona totogia faapitoa togafitiga faʻapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia aloese mai foliga o iniseti i luga o vao e te manaʻomia:

  • faatapulaa le suāina o le eleele susu, lelei le tau, faapea foi nofoaga e totoina;
  • faʻaitiitia le mulumulu;
  • Faʻaaoga le na o le tusiina o le tusi, e mafai ona e faʻaleagaina le aʻa aʻa;
  • e totō laau i luga o le eleʻele-eleele matitiva.

Pe a fuga

O lenei sui o le fusifusia e le o se laau totō. Ae, e ui lava i lea, e fiafia le mata i lona teuteuina.

Ata teuteu o le dichondra

Teuteu

Le tuʻuina atu o le togavao i se tulaga aloaʻia ma le matagofie, e tatau ona tuiina. E faia lenei mea pe a uma ona fausia le valu pepa. I le faʻaopoopoga, mo le faʻamoemoe lava e tasi, e fautuaina e tipi tipi ile lua vaiaso.

E faapefea ona fua

E le gata ina ola mai Dichondra mai fatu, e ui o lenei metotia e sili ona lauiloa i le au fai togalaau. I le faʻaopoopoga, e mafai ona e faʻapipiʻiina le laau e ala i le tipi poʻo le faʻavaeina o le meaʻai.

Dichondra fatu fatu fatu

Totoina fatu i le eleele i le amataga o Fepuari. A o leʻi totoina, e tatau ona faʻafefiloi le meaʻai mo se aso i le vai, pe i se fofo o se mea e faatupuina ai le tuputupu ae, lea e vave ala mai ma amata uma gaioiga talafeagai i se fatu laitiiti. E tuʻuina fatu i le faʻafefiloi o le palapala ma le peʻa i le loloto o le afa centimita. E sili atu ona faigofie le faʻaogaina o ipu iti, totoina fatu e 2-3. Ona tapunia lea o le fagu i se ata tifaga po o se tioata.

Faamatalaga faaopoopo! Aua neʻi galo e uiga i le faʻaleleia o pusa. Tuuina atu o le malamalama lelei ma le vevela o le ea e tusa ma +23 ℃, e mafai ona e totoina se laau malosi.

E tele taimi e tupu ai le ampel dichondra mai fatu e le o totonu o fagu, ae i totonu o fualaau faapitoa. O lenei fofo na lelei foi le lelei ma e masani lava o se auala e sili atu ona faigofie e totoina ai fatu o le dichondra. O ia fualaʻau ua i ai nei le aofaiga tatau o meaʻai, lea e tuʻuina atu ai laau totō faʻateleina le germination. E le gata i lea, o le toe faʻavasegaga o le tuputupu aʻe o le growth dichondra i totonu o le palapala e itiiti le faʻaleagaina mo ona aʻa.

E na o le tasi le fatu e tuʻuina i le tasi papa. Ae e le afaina pe faapefea ona toto ma tausia le dichondra, o le a foliga mai o laau toto i le 7-8 aso. O le tuputupu ae o le totoina e matua telegese lava. E mafai ona aveese le ata tifaga ma le ipu tioata pe a tutupu ae le fatu laau.

Planting dichondra i totonu o pusa eseese

O le palapala i lalo o le malutaga e tatau ona faʻaauau pea ona vaʻaia, faʻamalo ma faʻafeinu. E le talia e le laau talavou le susulu o le la, pei o le po. A maeʻa le fa lona fa i le laau talavou, ua oʻo i le taimi mo se togi. Afai ua tofia le laau i se nofoaga i totonu o se laau toto, o le a fautuaina e vave faʻapipiʻi i se nofoaga tumau. A toto le laau i le togalaau, o le totogo e totoina mo se taimi le tumau i totonu o se koneteina tele. I totonu o le laufanua na totoina pe afai e mafanafana le tau.

O le totōina ma le tausiga o le dichondra i luga o le eleele e manaʻomia ai le faʻaaogaina masani o manipulations ma o se togavao matagofie o le a fiafia i lē e ona i le vaitau atoa o vegetative.

Taua! O le faʻaleleia o luga o le 'upega tafaʻi i le ogatotonu o loʻo faia i le lua masina talu ona toto fatu. E masani lava o le totoina o le laau toto e tupu i le ogatotonu o Iuni, pei o se faataitaiga, i Siberia.

Dichondra: faʻalauteleina e ala i le oti

I le faagasologa o le teuteuina o vine, o loʻo tumau ai pea. O se mea sili lenei ona totoina. E ala i le tuʻuina i totonu o le vai ma faʻatali mo aʻa e aliali mai, e mafai ona e totoina ni afaina. Muamua e tuu i totonu o pusa i lalo o le ata. A o faagasolo lenei vaitau, e manaʻomia le faʻamalamalamaina lelei o le fale, o le vevela o le ea e 20-25 ℃ i luga aʻe o le zero, faʻasusu masani ma le faʻaleleia.

A maeʻa sina taimi, o le a faʻaputuina le aʻa ma faʻapupula. A uma lena, ua totoina o ia i se nofoaga tumau.

Faʻaolaina o le Dichondra e ala i le taoto

O lenei metotia e sili ona faigofie ma e le manaʻomia ai ni tomai faʻapitoa mai le fafie. Ina ia faʻapipiʻiina le laau e ala i le taoto, e tatau ona e ufiufi le au i le fogaeleele ma faʻapipiʻi i lenei tulaga, fafagaina e le aunoa. A maeʻa le aʻa ona faʻaalia i le nofoaga e faʻafesoʻotaʻi ai le palapala, e vavae ese le tama teine ​​mai le tina.

Faʻamatalaga ono tutupu

O le Dichondra e le faʻasalaina e tausi. Laʻau e le faʻamaoniaina e feagai ma faigata. E fautuaina ina ia faʻaosoina pea gaʻo i ni faʻataʻitaʻiga faapitoa i le vaitau o le tuputupu ae. O lenei faiga e tauamiotonuina e faatatau i le pulea o manu. E mafai ona faʻaleagaina le togavao faʻamaʻi ma meaʻai, ma o le tau faasaga ia i latou o le a manaʻomia ai le tele o taumafaiga ma le taimi nai lo le puipuiga.

E taua le iloa! O le faʻaofiina o le lime-cannon i totonu o le eleele na faʻamaonia lelei. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, aʻo lei totoina i le togalaau, o loʻo totoina laau i se vaifofo o le sulfate copper.

Mea masani masani

I Rusia, o le lua o le sefulu ituaiga o mea e masani ai e taatele.

Emerald Falls (Emerald Falls)

O le Dichondra ituaiga O Emerald Waterfall e eseese i le sili atu o le susu mo le totoina lelei. O laulaau o le laau o loʻo lanu lanumeamata. Lagona tele i le vaeluagalemu, ao le leai o se malamalama e le afaina ai le lanu o laulaau. I le avea ai o se tulafono, o lenei meaola e filifilia pe a iai se lapoʻa lelei mo le palapala. I le taimi lava lea e tasi, e foliga matagofie le afu timu memea i le taina o laau toto, ma faamaonia ai lona igoa.

Vaitafe o Emerald i le faʻapipiʻiina o laau toto

<

Silver Falls

O nei meaola ua lafoaʻi ma se lanu siliva matagofie. O laʻau o Silver Falls dichondra e umi, e manaʻomia e le laau le susulu o le la e maua ai se lanu siliva. O le lāmala e tumau pea. Tetee i meaola faalavela ma tulaga leaga o le tau.

I le avea ai o se tulafono, o loʻo maua i luga o pusa otaota ma fugalaau fugalaau o loʻo i luga o le suavai. O le faapipiiina o lala siliva e le masani ai ma o se teuteuga o le mamanu o soo se togalaau.

O le suavai suavai o Dichondra o loʻo ola i totonu o se fagu

<

Dichondra i le faʻasologa o le laufanua ma pei o le ampel laau mo le teuteuina o fausaga

E masani lava ona tuputupu ae e pei o se tausaga. I totonu o atunuu i saute ma i le talaʻaga o le talafaasolopito, ua faʻalauteleina mo le tele o tausaga ma o se taʻutaʻua. I totonu o Ausetalia, ua manatu o se vao teuteu e faia ai se tulaga mama. E masani lava ona totoina le dichondra i totonu o pusa pipi.

E faigofie tele le afu mata lanumeamata poʻo le siliva. Mulimuli ane, naʻo oe e manaʻomia le mataʻituina o foliga o le "'ava" e masani ona tipiina. O le metotia siliva o loʻo maua i totō tutoʻatasi, faʻapea foʻi ma faʻavaega ma isi fugalaau.

Waterfall Beard Formation

<

Eseese Repens e masani ona faʻaaogaina e fausia ai se lanu lanumeamata i luga o le 'upega tafaʻilagi. E le gata i lea, afai o le fanua o le togalaau ei ai ona eseesega i le maualuga, ona aoga lea. I lenei tulaga, e sili atu ona mataʻina le kapeta o le dichondra. Le matagofie o Liana i fugalaau mo togalaau ma le faʻasalalau ma i le mamanu o fale puipui o fale faʻatasi ai ma laau vavalaʻau.