Fualaau aina

Melissa: faʻamatalaga faʻatasi ma se ata o meaola sili ona lauiloa ma tausia le fale

Melissa o se togalaau mataʻina e aofia ai faʻamalologa faʻamaʻi ma le suamalie fiafia.

E faʻafefiloi manogi manogi, mint freshness ma maaleale faʻamatalaga meli. O Melissa foi o loo i ai le tele o ituaiga o faamalologa ma togafitiga faafomai.

O le mea lea, o le pamu elemoni e mafai ona i ai i le taimi lava e tasi se faaopoopoga piquanti i le lisi autu o gaosi moni ma o se auala o le faaolataga mo i latou e manaomia le latou soifua maloloina. O le isi, faʻamatala e uiga i le tausiga o le melissa ma ituaiga uma e lauiloa.

E fia ituaiga o meaʻai?

Melissa o se suauu manogi taua:

  • O le autu autu na totoina i Rusia o Melissa officinalis.
  • Melissa axillaris o se meaola masani i Saina, Himalayas, Java ma le motu o Sumatra.
  • Melissa flava - vaega o le tuputupu aʻe - Tibet, Nepal, Bhutan, Initia sasaʻe.
  • Melissa younanensis ma Melissa bicornis ola i Tibet ma Yunnan.

E silia ma le limasefulu ituaiga o lenei laau.

O se mea manaia e faapea, o le galueaiina o le lemonimonimo ua tele naua ina ua uma ona tuuina atu e Charlemagne le poloaiga ina ia totoina lenei laau i ona togalaau i le au moneteri uma.

Ituaiga ituaiga ma eseese: igoa, faʻamatalaga ma le ata

Drug - lemon

O se laʻau faʻapitoa, o se lala laʻau, ma le lautele o le 45 ma le maualuga o le 125 cm. O fugalaau e laiti, paʻepaʻe, piniki po o samasama. O le maualuga o le faʻalauteleina o suauʻu o loʻo i ai le pito i luga o laʻau ma lau. Paʻu o le fatu, e mafai ona e aoina mai i le isi tausaga talu ona toto fatu i se nofoaga tumau.

Tsaritsyn Semko

O le laufanua lauiloa, 80 cm le maualuga fuga i le ogatotonu o Iulai. E mafai ona ola Melissa i le tasi nofoaga e oo i le sefulu tausaga. Aʻo leʻi oʻo i le taimi lenei, e tatau ona tipi le lau lau faalua, o loʻo i ai se foliga foliga ma se paolo lanu uliuli. Ituʻau laau e fetolofi i laau.

Quadrille

O lau lanu lanumeamata ma nifo i luga o le pito i lalo e faʻapipiʻi ai le vaomatua 80 cm le maualuga. O le a seleina i le tausaga e sosoo ai pe a tulaʻi i luma pe ua maeʻa. O le manogi o le lemoni o le laau e matua faʻaalia, o le tofo o laʻau oona.

Dozy

Mamalu, e mafai ona ola i le nofoaga e tasi e oo atu i le lima tausaga. O le maualuga o le vaomatua e oʻo atu i le 90 cm. I le tausaga lona lua o le faʻatoʻaga, o le vaitau o gaioiga galue o le masina ma le afa. O laulaau e lanu meamata i le lanu, faʻapipii luga, faʻatasi ai ma paʻu papaʻu ma le nifo ile tafatafa. O fugalaau e papaʻe, laiti. E i ai sana faʻaaliga, ae le o le manogi o lemoni.

Lada

Toto faʻatasi ma se laʻau semi-totoa ma le umi uumi laulaʻau. Laʻau o le maualalo-e tusa ma le 52-54 cm, e fuga mai i fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe.

Isidora

O le maualuga o le laau e tusa ma le 80 cm. O laulaau, lanumeamata ma se lanu enaena, e foliga foliga lelei ma ei ai ni vaitusi lapopoa. Vaega o le ituaiga - vave vave. O laʻau e faʻaaoga i le tausaga lona lua talu ona totoina.

Penina

Laʻau 70 cm le maualuga ma lau oval, fuga o nifo. Taua tele, olaola tuputupu ae i le tasi nofoaga e lima tausaga. Greens e talafeagai mo le faʻaaoga i le tausaga lona lua o le totoina. I le gasologa o le vaitau e tatau ona e faʻaaluina pe a ma le lua ni tipi.

E mafai ona aoina mai i le sikuea mita le maualuga o le gaosiga o ituaiga eseese - e tusa ma le 5 kilokalama o meafaitino. O le laau o loʻo i ai se moli mumu mumu ma se faʻamafaʻailoga o lemoni ma se tofo suamalie ma sina oona.

Auro

E ese mai i isi ituaiga o lanu e le masani ai lanu - o le lanumeamata lanumoana ma se ata auro. O laulaau e laʻititi, mafiafia. O se laau lalelei, i le taʻi lima tausaga e tatau ona toe suia i se nofoaga fou.

Auro mama

O le vailaʻau e faʻafefeteina. Laʻau faʻamalosi faʻatasi ma lau oval o le auro auro. O le umi ma le lautele o le laau e tutusa - e tusa ma le afa mita. O fugalaau i le amataga o le paʻepaʻe paʻepaʻe i le ogatotonu o le fugalaau e avea ma pale lilac.

O Melissa e masani ona fenumiai ma le mint, catnip ma le Moliniva serpentine. Faatasi ai ma le catnip i Melissa, o le manogi e talitutusa, ma o le manogi o le gata e mafai ona iloga mai le lemongrass na o le malosi. I le tausaga e tasi le "Turkish ua vaivai", ua taʻua o le snine, o le manogi o le manogi e sili atu ona leaga ma sili atu ona tumu.

Totoina ma le tausiga

Aganuʻu e le tuʻuina atu ni manaʻoga faʻapitoa.. E tatau ona e mulimuli i se numera itiiti o fua faigofie:

  • E le tatau ona faʻateleina le faʻatau. Mo se laau toto, o le vevela e sili atu ona leaga nai lo sina lamala.
  • E tatau ona vevela totogo.
  • A maeʻa le tipiina o le lanu, e tatau ona faia ni mea faʻapitoa ma mea faʻapitoa.
  • O le eleele o loʻo siomia ai le vao e tatau ona matala ma faʻamamaina vao. E mafai ona e faia mulal mulching.
  • I vaipanoa ma malulu malulu ma sina kiona mo le pulu manogi e manaʻomia ona e fausia ai se malutaga.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i faʻalavelave o le tuputupu ae ma le tausiga o le melissa:

Faaiuga

Melissa e patino i fualaau aina e le manaʻomia ai le tausisia o mea tau faʻatoʻaga faʻapitoa o le galueaiina, e oʻo lava i se fai togalaau e faigofie ona tuʻuina i totonu o lana togalaau. I le faaopoopo atu i le galueaiina i le avanoa, e mafai ona faigofie le avea o se tagata nofo i le faamalama sill, lūlū fatu i totonu o soʻo se pusa faigofie. O le laau na te vave totoina, e maua ai i se taimi puupuu lava le taimi e maua ai le faamalologa, tioata vevela.