Fua o le gaosiga

Hoya Linearis - uiga o le tuputupu ae ma le tausiga

Hoya linearis o se laau matagofie, matagofie le tautau mai se ulo. Na faaigoa ia Thomas Hoya, o le tausi fanua i le lotoifale o Duke i Egelani. I lalo o le natura masani e tupu ai i vaega maugā o Nepal, Saina, Initia, Burma.

Uiga, faʻamatalaga

Faʻaʻau aʻa

E leai se aʻa malosi o le laina o le Hoya linearis - e faalauteleina i le lautele, ae le o le loloto.

A filifilia se ipu, e sili ona lelei le tuʻuina atu o se mea e sili ona lelei i se fagu lautele - o le a mafai ai e lashes ona maua aʻa.

Stalk

O le fugalaau e maua mai ai ni laina uumi umi e mafai ona toso i fafo e oo i le 6 mita ma ufiufi uma i lau.

Lea

Faʻasalalau, laʻititi ifo, e uiga i 5 cm le umi ma le 5 mm le mafiafia. E pupuu le au, e toetoe lava a le mafai ona vaaia i le muai vaai. Lanu - lanu-lanumeamata, lau laititi i le taimi muamua e foliga mai e paepae.

Fugalaau


Lanu samasama, lalo. E masani lava taʻitasi e tusa ma le 12 fugalaau, e 1 cm le lautele. O le manogi e malosi, matagofie, faʻalauiloa o le vanilla poʻo le lili. O loʻo i luga o luga o le au, ma ua maeʻa ona pa'ū.

Tausiga ile

O lenei fugalaau e le manaʻomia le vaʻaia ma le faʻavaeina o tulaga faʻapitoa.

Faʻamasinoga

O aʻafiaga o loʻo faʻavaeina e totoina i totonu o tamai fagu (e masani ona 9 inisi le lautele)lea e sasaa mai ai le palapala mai le tasi itu o eleele eleele ma oneone, lua vaega o le lau lauusiusi ma le afa afa o le humus.

Suiga

E masani lava ona faʻatau atu tama talavou i totonu o se faleoloa ma se fomaʻi faʻapitoa. I lenei itu, ua fautuaina e toe suia i ni nai aso talu ona faʻatau.

O se tagata matua e totoina pe a tumu uma aʻa i le ulo.

E sili ona lelei le faia o lenei mea ia Aperila, ile 2-3 tausaga. Ae ui i lea, o fualaʻau tele e tupu tonu lava i totonu o le papa.

Eleele

E manaʻomia e Hoya eleele manava ma suavai lelei. A faʻaaogaina le eleele atoa, e sili ona lelei le faʻafefiloi o le perlite ma le peʻa poʻo le oneone i totonu. Mo sauniuniga a le tusi e tatau ai ona ave le tasi vaega o le oneone, 2 vaega o eleele masima ma humus ma 3 vaega o eleele lau.

Faʻasa

E alofa tele i le faʻaleleia ma le faʻamaloloaemaise lava i le taimi o le tuputupu ae malosi. Faʻanoanoa e mama atoatoa le magoina o le comy earth - i le taimi o le fufuluina o lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai se pa'ū atoa o tumutumu. I le taumafanafana, o le taimi e fafaga ai e tatau ona le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le vaiaso, i le taumalulu e mafai ona faatapulaa i le 1 taimi i le 2 vaiaso. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona faʻatagaina le galo o le vai - o le a mafua ai le pala o le aʻa ma le oti o le laau.

Faʻamamaga o le ea


E fiafia le laʻau i le susu, o lea e manaʻomia ai ona sosolo i le vai mafanafana 1 taimi i le 2 vaiaso. Afai ua tupu le fugalaau e pei o se laititi, ona mafai lea ona e fufulu lelei i totonu o le fagu.

Malamalama

O le laau e fiafia i le malamalama susulu, lea e fesoasoani i le lelei o le fuga, ae ui i lea, e aunoa ma ni faafitauli, o le a tupu aʻe i se faapaologa. E sili le tuʻuina o le fagu i saute sisifo poʻo le itu i sasaʻe, i le taumafanafana, faʻama puipuia atili mai i ave tuusao e tumu i mu. Taimi sili ona lelei malamalama mo le aso - 14-16 itula - i le taimi o le taumalulu e aoga tele le faʻaleleia o moli faaopoopo.

Laasaga masani

Lelei mafanafana +24 tikeri i le taumafanafana. I le vevela vevela ma le paʻepaʻe o laʻau e felafoaʻi ma o le a faasolosolo malie lava ona paʻu. I le taumalulu, o se vaitaimi o le filemu e amata mai i Hoija Linearis, e taua le mautinoa o le vevela iinei. ea e tusa ma le 15 tikeri. I le avea ai o se laau i le vaomatua, e le fiafia i le maualalo o le vevela - e aʻafia ai le aʻa. E fautuaina e faʻaauau ona faʻaliliu le potu, aʻo le fugalaau e le tatau ona i totonu o se ata.

Fertilizer ma laei

I le vaitau o le vavalaʻau, e tatau ona fafagaina le laau i mea faʻapitoa. tasi 2-3 vaiaso. Aua le aveʻesea ma faʻatino le faiga masani.

Tofiga


Masalo vavae ma fatu.
Pe a faʻaleleia e ala i le tipiina, e sili atu le faʻaaogaina o le totogo o le tausaga ua tea, lea e tatau ona i ai ni nai laumei ma lau.

Oti i lalo o le nonoa, o le umi e sili ona lelei e 10-15 inisi.

Mo le aʻaina o le aʻa e mafai ona tuʻuina i totonu o se ipu paʻu ipu vai ma faʻatali mo le faʻaalia o aʻa.

O fua e toto mo le totoina e tatau ona fou.. Sola ese pe a uma le lulu, e vave ona vave, ma i le vaitaimi lenei, e manaʻomia ai le tausiga tele. E talafeagai le tuʻuina atu o le malamalama lelei, mafanafana o le vevela, aloese mai le vevela poʻo le faʻamago.

Fuga


Faʻasalaga ma le tausisia o manaʻoga mo le faʻamaina ma le vevela, e fuga tele ma naunau, mai ia Iulai ia Oketopa. Ina ua mavae lena na latou paʻu'ū.

Teuteu

E le manaʻomia le teuteuina o le teuteu, aua e fuga lau laau i le pito i tua o lala. O le faʻamaʻaina o lona uiga pe a faʻamago, pe mo le manaʻo ia maua se tipi.

Le manogi

Fugalaau ei ai se manogi matagofie tele vanilla.

Tului tuputupu ae

Faʻalagolago i le tele o mea - vevela vevela, vevela malosi, fafaga. I le averesi, e mafai ona maua i le 15 i le 45 centimita i le tausaga.

Faʻavaitaimi

O le laau o se mea taua.

Maʻi ma faʻamaʻi

Metotia o togafitiga ma tauiviga

Faʻasoa lelei, e seasea lava o se atugaluga i lē e ona.

    O faʻafitauli uma lava e fesoʻotaʻi ma le solia o aiaiga o le taofia:

  • Lanu samasama - o se faailoilo o se suiga tele i le vevela, faʻavaivai i vai malulu, vai malosi ma le suavai vai i aʻa. E tatau ona faʻamautinoa le malulu o le ea, ma faʻaleleia le faʻafia ona faʻavaivai;
  • Paʻu lau - faʻafeinu tele. E tele taimi e tupu ai lenei mea i le taumalulu, pe a faʻaauau, faʻaauau pea le faʻamautu;
  • O se fugalaau paʻepaʻe na faʻaalia i laulaau. - o se faailoga o maʻi faʻaleaga. E fautuaina le faʻapipiʻiina o se masini vai, fufulu ma puipui le palapala mai le faʻamalolo. O le fugalaau o loʻo i ai nei e mafai ona fufuluina i se omomi mālū ma togafiti faʻamaʻi;
  • Brown i luga o laulaau - faʻatoʻilaloina o le meaola e ala i meaola faalafua, afaina poʻo le gaʻo. Ole togafitiga e na o le faʻaaogaina o iniseti.

O le Blooming Hoya Linearis e faʻafeiloaia ai se mea manaia lelei, ma e sili atu le matagofie o le potu. O le tausia lelei e le manaʻomia le faia o ni taumafaiga ogaoga, o le mea autu o le tausisia o tuutuuga o le vevela ma le faʻasusu.

Ata

O le a e vaʻaia se ata o Hoya Linearis: