Faatoaga faatoaga

O faʻafitauli o le tutupu aʻe o tagata faʻatau i le fale: uiga o le tausiga, togafitiga ma le fafaga

E le gata o faʻatoʻaga vao moa, ae o loʻo iai foi tagata faʻatoʻaga faʻatoʻaga i faʻatoaga faʻatoʻaga. O le totoina o moa lapisi i le fale ei ai le tele o uiga taua ma nuances e tatau ona faaaloalogia.

Mafaufau i vaega taua o lenei alamanuia i lenei tusiga. Vaʻai foi i le vitio fesoasoani i lenei autu.

Totoga uiga

O le gaosia o mea mailei mai le maina o lona uiga, i le mea muamua, o le fausiaina o le lafu matua. E tatau i le matua matua ona i ai ni manulele eseese eseese mai ituaiga taʻitasi. O le fua o fafine ma alii e sefulutasi tasi, o lona uiga 11 moa - 1 moa. O le toʻatele o tane e aʻafia le lelei o le faʻamalosia o fuamoa.

A filifilia le fuamoa mo le faʻavevesi e tatau ona taʻitaʻia e tulafono nei:

  1. fuamoa e tatau ona filifilia tele le tele, foliga masani ma lanu lanu;
  2. aoina mai o fuamoa mai nusipepa e tatau ona faia i le tele o taimi i le aso (3-4) ma le faʻatagaina i latou e sili atu le manava poʻo le faʻamafanafana;
  3. O le maualuga pito i luga o le ola o fuamoa pe a uma ona aveese mai nusi ma aʻo le i tuʻu i totonu o le incubator e le tatau ona sili atu i le 3 aso.
TAULAʻI: Toa lapoa lapoa e le tatau ona filifilia ona o loʻo i ai se atigi lau. I luga o sea atigi, o se tulafono, o loʻo i ai pea i luga o fualaau oona. E ala atu ia i latou, o se siama e mafai ona ulu atu i totonu o le pepe e afaina ai le soifua maloloina o le moa. I le tulaga sili ona leaga, o le fuamoa o le a matua le talafeagai.

Filifiliga o tagata taitoatasi mo gaioiga patino

Ina ia mafai ona maua ni moa lapisi, e le tatau i faifaatoaga o manu felelei ona fafagaina se lafu, ae mafai ona e faatauina mai fuamoa mai faatoaga moa. Ina ia faʻaitiitia le galuega a moa ma ia aloese mai le tele o faʻafitauli e fesoʻotai ma lenei mataupu, atonu o se filifiliga e faʻatau faʻatau manu.

O le a le matua e sili ona lelei e faʻatau ai se manulele?

O lenei fesili e masani lava ona tulai mai i ni faifaatoʻaga fou o ē filifili e maua mai ni tagata faʻatau. O le le iloa uma o faʻailoga ma faʻatau mai manufelelei i aso taʻitasi i tau maualalo, e masani ona paʻu'ū i totonu o se gaʻo.

E mafua lenei mea i le mea moni e masani ona faigata i tagata taʻitasi ona ola e aunoa ma ni tulaga faʻapitoa. O le vaega autu o le oti o se manulele e pau i le vaiaso muamua oo latou olaga.. O le mafuaʻaga lea e sili ai ona faʻatau i latou i le sefulu pe sili atu.

Rooster poʻo moa?

I le avea ai o se tulafono, o le fola mo le faʻaleleia o meaola manu e le o se vaega faapitoa, ae afai e manaʻo ai, e mafai ona amanaʻia e oʻo lava ile matua o le aso. E faʻamoemoeina e apaʻau: o le apaau o le moa i le folasia o loʻo i ai fulufulu tutusa o le umi, ma le hens - eseese.

E tatau ona e filifilia ni moa mananaia ma gaioiga.. O tagata soifua maloloina e leai ni o latou mata, o ni mea lelei ma e mama, e leʻo le manava. O moa maloloina e tali lelei i leo.

O afea e faʻatau ai?

Faʻalagolago i tuutuuga o tagata e faʻafefeteina, e lua ituaiga o latou faʻatoʻaga:

  1. Tele. I lenei tulaga, ua faatauina le lapoa o moa (gaosia) i le tautotogo ma tausia seia oo i le ogatotonu o le taumafanafana. I le ogatotonu o le taumafanafana, pe a maua e se manulele se tele o oloa, o le a fasiotia. O le metotia e vaitau.
  2. Faʻanoanoa. Loto e faatauina mai i le 3 masina, i le tausaga atoa.

E faʻapefea ona totoina se faʻatoʻaga pepe?

E lua ituaiga o mea faʻapipiʻi:

  1. i totonu o sela;
  2. i luga o le fata.

I totonu o cages

I totonu o se tasi fale puipui mo moa, e mafai ona e tuu 20 ni fagafaʻi mumu, ma e leai se manaʻoga e faʻalauteleina lenei eria ao latou tuputupu aʻe. Ina ia mafai ona lavelave avanoa, e masani lava ona i ai i le tele o laina ni vaega tolu. Faʻauiga autu mo faʻamatalaga feaveaʻi:

  • o le vevela o le ea i totonu o potu i vaiaso muamua o le ola o moa e tatau ona tausia i le 35 tikeri. A o tutupu le moa, e mafai ona faaititia i le 20 tikeri;
  • o le maualuga o le ea i uluai vaega e tatau ona tausia i le tusa ma le 65%, e mafai ona faateleina i le 70% i le lumanaʻi;
  • e le manaʻomia le moe. E naʻo le tatau ona fufulu ma faʻamaʻi fale falelelei i taimi uma;
  • moli mo tamaʻi moa taʻitasi e tatau ona i ai i le uati;
  • O le ea e tatau ona maualuga.

I luga o le fata

  • O le faʻapipiʻi i luga o le fola e tatau ona faʻamalieina mea nei: ia faʻamalulu, vevela ma faʻaleleia le susu. Mataupu ma le fola. Ua tumu i se vaega o le vave i le fua faatatau o le 1 kg i le 1 sikuea mita. E le gata i lea o le tuʻuina atu o ia. O le filifiliga pito sili ona lelei e manatu o le a mago, mago mago.
  • O le vevela i totonu o le potu e ono maualalo ifo nai lo i totonu o sela.
  • Manaoga mo le vevela, malamalama o le ao ma le faʻaleleia o le ea e tutusa ma le ata muamua na faʻaalia.
FUAFUAGA: E oʻo lava ile faʻaitiitia o le vevela i le taimi puupuu e afaina ai le tulaga o moa lapisi, lea e mafai ona oʻo atu i le oti. O le mafuaaga lea e faʻaaogaina ai le vevela eletise ina ia faatumauina ai le vevela e manaʻomia.

Fafaga

Meaʻai mo tagata faʻatau i le fale e tatau ona masani ma paleni. Mai le tuusao e faalagolago i le faateleina o le tino ma le tofo o aano o manu. Mafaufau i le fafagaina o moa i le matua:

  • Mai le aso 1 e oo i le aso 3 o le olaga, o le taumafataga o moa e aofia ai fuamoa ma le siʻi suka.
  • Mai le aso 3rd greens ua faaopoopo. I le tau mafanafana, e mafai ona ufiufi mutia, tumutumu po o vao. I le taumalulu, e sui ai le meaʻai lanu meamata i le mutia.

E tatau ona faaopoopo le taumafataga i le fuaina o le sili atu i le 3-5 g i le 1 ulu, aua o le fiva e faʻagesegese lemu i meaola ola ma mafai ona mafua ai le manava. O le 7 aso muamua o moa e tatau ona fafagaina 8 taimi i le aso.

  • Mai le 5 o aso o le ola, ua faʻalauiloa mai ai minerale. E aofia ai le ponaivi ma le iʻa, meaʻai falaoʻo. O laumei ua uma ona tuʻuina faatasi ma le atigi.
  • Mai le 2 vaiaso le matua, o meaʻai e maua i le meaai: saito, sana, saito. A o faagasolo lenei vaitaimi, e sili atu i le 60% le taumafataga. O meaai e fafa 6 aso i le aso.
  • I le 3 tausaga le matua, e faʻapipiʻi pateta ma tuʻuina se masima susu, ona sui lea i le vevela. O le numera o feedings e faaitiitia i le 4 taimi, ma pe a oʻo atu tagata faʻatoʻa ile masina - e oo atu i le 2.
  • E amata mai i le 2 masina i luma, o le tele o fafaga fualaʻau e sili atu ona maua ai le protein.
TALI: E fautuaina e fafaga faʻamaʻi e oo i le 14 aso le matua i le vai inu. Mo se aʻafiaga aoga i le gaʻoina o meaai, o nisi taimi e mafai ona faaopoopo i ai le vevela faʻasalaga poʻo le faʻamalama o le chamomile.

Fafaga

O le tele o taimi, e faʻavavevave ai le tuputupu ae o manulele e fafagaina i meaʻai manu. I le avea ai o se tulafono, faʻaaoga auala e 3-laasaga, e aofia ai meaai, fuafua mo vaitaimi uma o le soifuaga - mai le fanau mai e fasi.

O le fafaga faʻateleina o se punavai o vitamini, minerale, proteins ma gaʻo,
lea e tatau ai mo le faʻamalosia o le puipuiga ma vave vave ona tupu. E sili lava le fautuaina e faʻaaoga mo le gaʻoina o fafaga i luga o fagafao tele. I nai faatoaga, o nisi taimi o le fafagaina e le aoga i tuutuuga o le toe totogiina. I ia tulaga, o fafaga e fafagaina na o le 4 vaiaso muamua.

Matamata i le vitio e uiga i le fafagaina mo le ola maloloina o fafie:

Faʻamatalaga lavelave masani

O le tele o taimi, pe a tutupu aʻe ni tagata e leai se poto masani, latou te faia ni mea sese e mafua mai i aʻafiaga o faʻamaʻi poʻo le leiloa foi o lafumanu. Ina ia aloese mai na faalavelave iloa ma tausisi i tulafono nei:

  1. O le meaai o le manulele e tatau ona paleni, ma fafagaina - masani.
  2. Pe a vave ona faʻamamāina le mea o loʻo i totonu o lela i totonu o sela mai le fale ma faʻamaʻi. Afai o le mea e aofia ai, e tatau ona suia i taimi uma. O lenei vaega o le a faasaoina ai le manulele mai faʻamaʻi pipisi e mafai ona tupu i tulaga le mama.
  3. E tatau ona faʻapipiʻi palu vai inu i luga o le fale, ae i nofoaga faapitoa. A le o lea, o le tulaga o mea e moe ai o le a susulu pea lava pea, ma maua ai se siosiomaga lelei mo le atinaʻeina o siama ma le paʻu, ma, o se taunuuga, o le maʻi o moa.
  4. Ina ia aloese mai le oti ma faʻamaʻi, ua fautuaina e tui le lafumanu, aemaise lava pe afai ua iai ni faʻamaʻi.
  5. O le le tausisia o fautuaga ua taua i luga o se mea sese masani lea na faia e le au faifaatoaga o manu felelei.

A maeʻa ona faitau faʻataʻitaʻiga ma fautuaga i luga o mea o loʻo iai i moa o loʻo tuʻuina atu i lenei tusiga, e mafai ona e manuia e sili atu ma le tasi le fasi fasi o manu. E le gata i lea, afai ei ai se avanoa, e mafai ona faʻatulagaina faʻaletausaga o gaosiga, ae le naʻo le vaitau. O le mea autu o le manaʻoga ma le galue.