Laʻau

Phlox: totoina ma tausi, ituaiga ma ata ma igoa

O fulolaau e totogo laau totō o le Cyanosis aiga. Faletusi - Amerika i Matu, Rusia.

Faʻamatalaga ma Vaega

E mafai ona fesuisuiai Phloses mai se tasi o ituaiga, aua e aʻafia i latou i le tau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le alpine e tupu mai le 5 i le 25 cm, bryophytes. O latou ogalaau o loʻo tautau, o loʻo ufiufi i laʻau vao. I le lelei o le tau, o le aʻa o le phlox e saʻo, o lona maualuga e mai le 30 cm i le 1.8 m. O laʻau e feteʻenaʻi, o le foliga o le olongated-ovate po o le lanceolate-oval. O le taamilosaga o le tumutumu o le 25-40 mm, o le faʻaofuofu o le ulu.

O le tele lava o ituaiga o meaola, o le Dlomone's phlox ma ona ituaiga o tausaga taʻitasi.

Phlox e foliga tutusa, paniculate, lautele ma faaletausaga: faʻamatalaga

E i ai le tele o ituaiga o ituaiga o phloxes, ae ua vaevaeina uma i ni vaega se 4:

VaʻaiFaʻamatalagaFaʻapitoaFaaaoga
StyloidMaualuluga, o le aʻa e oʻo i le 20 cm. O le laulaau e vaapiapi, faʻalanoa, le umi - e oo i le 20 mm. Lanu - lanu meamata (toetoe a oʻo i le muamua kiona). O pulupulu e lanumoana, lanu viole, fusi.
O le vaitau vavalalata e amata mai i le tautotogo o le tautotogo ia Iulai
Laʻau faʻapitoa ma le faʻaaogaina o eleeleTeuteu ata alpine ma fai ni fatuga i rockeries.
SplayedO le ogalaau e 20 i le 40 cm le maualuga. O fugalaau e laiti, e lautele lautele, e vavalalata i le ogatotonu. Valivali - mai le paepae i le lilac. Laʻau laugatasia (e oʻo i le 50 mm le umi), malo.
O le umi o le vaʻaina o Me-Iuni.
O le mea sili ona le lelei i totonu o ituaiga uma o le phlox. O loʻo i ai se manogi manaia matagofie.I totonu o le laufanua.
PanicleE tupu mai i le 40 cm i le 1.5 mita. O le laʻau e le faʻamalosi, faʻaloloa, e oʻo i le 6-15 cm. Inflorescences e lautele.
Fuga - mai i le ogatotonu o le taumafanafana i Setema.
Le sili ona lauiloa. E tele ituaiga eseese ma lanu eseese.Mo le mamanu o togalaau aina.
Tausaga Faaletausaga (Drummond)E oʻo atu i le 30 cm. O petals ei ai ni fautuaga faʻapitoa.
O le umi o le fugalaau e mai ia Iuni i le muamua fulufulu.
E matua tupu mai lava fatu. E i ai se manogi manogi.I luga o rockeries ma alpine hills, fuga lauulu teuteu.

Phlox i tausaga taʻitasi: faʻatoʻaga ma ata ma igoa

O Drummond Phlox na avea ma faavae o ituaiga eseese:

VasegaFaʻamatalagaFugalaauFuga
Faʻailoga o le timuTetee i taimi malulu ma le malulu. O fafo e pei o se vao, e tusa ma le 50 cm le maualuga. O laina e saʻo ma lautele. O loʻo i ai se manogi manogi lelei. Tuputupu ae i vaega aupito sili ona faʻamalamalamaina.O le faʻaogaina o faʻaogaina o fetu. Pink.Mai Iuni e oo i le faaiuga o le taumafanafana.
Ata susuluO se ituaiga laititi e iai le maualuga o le togavao e oʻo atu i le 25 cm. E masani lava ona tupu aʻe i totonu o fale mautotogi, tuʻu i luga o loggias ma balconies.O petals e i ai ni pito mataga.Mai Iuni ia Setema.
TerryO se tasi o mea pito itiiti. Maualuga - e oo atu i le 30 cm.Tele, terry. Faʻaaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o se mea faʻapitoa. Lanu - mai le kulimi i le lanu mumu.Mai le amataga o le tautotogo ia Aokuso.
FaʻafitauliTupulaga talavou, oʻo atu ile 20 cm. Laʻau faʻaputu. E masani lava ona tupu aʻe i luga o balconies.Laititi, beige.Me - Iuni.
ConstellationParanesi, faia o vaovao lush. E i ai sona manogi manogi.Lanu - mai le paʻepaʻei le paʻu. Ole lautele e tusa ma le 30 mm.O le faaiuga o le tautotogo o Aukuso.
Pink PinkO se ituaiga e maualalo le tuputupu aʻe, o le ogalaau e oʻo i le 20 cm. E faʻaaogaina e teuteuina ai fugalaau ma aluga ata.Terry, lanu piniki.Me - Iulai.

Phlox e foliga tutusa: eseese ma ata ma igoa

O le phlox e pei o le foliga mai ua vaevaeina foi i le tele o ituaiga mea manaia:

VasegaFaʻamatalagaFugalaauFuga
Violet BeautyFaʻatoʻa totoina na o totonu o nofoaga lelei. Maualuga - e oo atu i le 17 cm.Lanu - mai le lanu violisa ma le paauli. Me - Iuni.I le vavaeina o tumutumu, e lata ane ia Setema, e matauina pea le fai o laʻau.
PetticoatO le ogalaau e oʻo atu i le 20 cm. O loʻo tuʻuina i totonu o se eleele faʻamamaina ua tumu i oneone ma tamaʻi tamaʻi pele. O le malulu, e lagona le mafanafana ile vevela ile -20 ° C.Lafo, paʻepaʻe. O foliga e pei o fetu. O le pito i lalo o le lanumoana, violeli poʻo le lanu viole.Mai le tautotogo o le tautotogo ia Iuni.
Laupepa mumuO laau toto e ola i le 20 cm. O le vailaʻau e puipuia i le maualuga ma le maualalo o le vevela. E manaia le manogi.Lulu lanumoana.Me - Iuni. Ma le tausiga lelei - o le fuā lona lua i Setema.

Phlox faʻapipiʻi: ituaiga faʻatasi ma ata ma igoa

Lisi le phlox ua vaevaeina i ituaiga nei:

VasegaFaʻamatalagaFugalaauFuga
Blue mitiWinter-hardy laau. E i ai se manogi manaia manogi. Faʻapenaina e tafeʻau itu.Lalo, lanumoana.Mai le tautotogo o le tautotogo ia Iuni.
Paʻu manogiTulimulu e oo i le 30 cm le maualuga. Faga i lalo o laau ma vao. Frost resistant.Laititi, paʻepaʻe le kiona.Me-Iulai.

Palologa faʻafefe: ituaiga ma ata ma igoa

Panloled phlox - o le faavae o ituaiga eseese:

VasegaFaʻamatalagaFugalaauFuga
O lagona mamaUlu maualuga o le pulu mai le 70 i le 80 cm.Terry, papaʻe ma se lanu lanumeamata i le ogatotonu. O le vaega pito i lalo o le puao ei ai le lanu violē. O petals ua faʻaloloaina, e faʻamaualua.Iulai-Setema.
O lagona masaniO le aʻa e oʻo i le 50 cm.Laititi, lanumeamata-lanu-paepae. E pei o foliga o lelala.
OrangeO le eseesega e le faʻasalaga e tausi, faigofie faʻaleleia.Lanu-moli.
TupuE ola i le 1 m.Tele, i le lautele - e tusa ma le 4 cm. Lanu - mai le paepae i le fugalaau.

Tofiga

O le faʻalauteleina o nei fugalaau e faia i le lanumeamata po o le vaitau o le autumn, faapea foi fatu.

O le ituaiga muamua o faagasologa e seleseleina i le faaiuga o le tautotogo, pe a oʻo ina tupu aʻe palakalafa i le 12-15 cm. O le faʻatinoga e faʻatino e tusa ai ma lenei fuafuaga:

  • E seleseleina laulaau, 2-3 mataʻupu matutua o loʻo totoe i luga o le ogalaau matutua.
  • O le tipi e tuu i le vai mo le 60 minute. O lenei mea e faʻaleleia ai aʻa ma faʻaitiitia ai le ono mafai ona toto le laau.
  • O le fuʻa ua faʻamamaina mai le laʻau o loʻo i lalo, faapuupuu e le 50% ma faia se tipi i lalo o le fatugaʻo. Ole umi o le umi o le totoina o le 6-10 cm.
  • O loʻo tuʻuina i nofoaga tatala i nofoaga paolo po o totonu o se lauʻeleʻele. Latou teliina i totonu o le palapala e ala i le 10-15 mm ma faʻapipiʻi laitiiti. Mo le sili atu o aʻafia, ufiufi i se laulau pepa susu.

O seleselega o le autumn e seleseleina i le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana poʻo le amataga o Setema Ina ia faia lenei mea, tipi ese vaega o weni laiti ma saunia i latou i le auala tutusa ma le metotia muamua. E tuʻuina i totonu o greenhouses i le vevela poʻo le vevela. Pe a feaveaʻi i se nofoaga tumau, latou te faʻalauteleina lelei ina ia lalo ole vaega o gaʻo.

O fatu Phlox ei ai le maualuga maualuga o le germination, o lea ua tuʻuina ai i latou i nofoaga tatala i Setema. O lenei mea totō e totoina i le malulu, mo lenei mea, e faʻaaogaina ai pusa faapitoa, lea e mulimuli ane momoli atu i le kiona mo le faʻamalosi. Ona aumai ai lea i totonu o le vevela mo le faʻaleleia ma le vaʻaia o le vaʻai o fualaau.

Eseesega i le tulaʻi mai o le taʻitasi ma le faʻalauiloaina o phlox

O le tulaʻi mai o phloxes o se vaega o tausaga taʻitasi ma mea e masani ai, e tutusa lava, e na o ni nai nuances. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mamao i le va o le lona lua e tatau ona sili atu, aua o le tele o tausaga latou te ola ai. I le va o vailaʻau maualalo, e oʻo atu i le 40 cm le umi, e oʻo atu i le 0.5 mita le maualuga - a itiiti ifo 0.7 m.

O mea e masani ai mo le taumalulu e ufitia i se laʻau o mulch, e le manaʻomia e tausaga taʻitasi.

Pe a totoina ma tausia nei sui o le fugalaau, e fautuaina e usitai i le tele o tulafono:

  • O le nofoaga lelei mo le totoina o le phlox e tatau ona ufiufi, e oo lava i ai ma le lolovaia mo le tele o vai. Pe a totō i autafa o laau poʻo laau talatala, e puipuia le fugalaau mai le la susulu ma matagi vevela.
  • O le eleele ua filifilia ua matala, lelei, ua susu lelei. O le le lava o le suavai e mafua ai le faateleina o le masima i le eleele, lea e faaosofia ai le viliina o laulaau ma le uila. E faʻasaina le tuʻuina o le phlox i le eleele omea.
  • O le nofoaga ua saunia muamua, pe afai o le tautotogo, ona faia lea ia Setema, ma le isi itu.

Vaitausaga o Phlox Care

O le tausia o le phlox faaletausaga e faigofie. O le eleele o loʻo siomia ai fugalaau mai le 6 i le 8 taimi i le vaitau faʻalelei ma vaʻaia.

O faʻalapotopotoga ma minerale ua faʻaofiina i le eleele. O le laei pito i luga o le Peraimeri e faia i le suavai i le tautotogo o le tautotogo. Lua - ia Iuni, faʻaaogaina se tuufaatasiga o superphosphate ma humus. O le lona tolu - i le ogatotonu o le taumafanafana, latou te faʻaogaina le meafaigaluega e tasi ia Me. O le fa - ia Aokuso, o le faʻafefiloi o masima ma le fuluʻi.

Faʻasologa o Phlox Care

I le taimi o le fuga, e faʻamaʻaina le fale ile 2-3 aso. I le vevela vevela ma le vevela, o le faʻaleleia o le faʻaaogaina o le suavai ua faʻateleina. A maeʻa ia faʻatonuga taitasi, o le lalolagi ua maeʻa maeʻa.

A o laiti lava fugalaau, e faʻamamāina i taimi uma mai vao vao. Latou te faia lenei mea pe a uma ona faaopoopo vai, talu ai o le galue i le palapala susu e sili atu ona faigofie.

O mea e manaʻomia e manaʻomia ai le faʻaleleia faifai pea, ma i le masina o Me latou te faʻaaoga ai vaega eletise e faʻavaveina ai le faagasologa o le mauaina o le ola maloloina lanumeamata. Ona faʻaaoga lea o se kulimi o le paluka ma le fulukalama, ia faʻamautinoa le tele o fugalaau.

Aʻo tausia le phlox i le ogatotonu, latou te saunia se malutaga mo le taumalulu. Aʻo lei amataina le malulu, e toetoe lava a vavalaʻau vao i lalo o le rhizome, ona mulumuluina lea i vaega o meaʻai, vaomago.

Suʻeina o loʻo faʻatinoina ile 6-7 tausaga.

Maʻi ma meaʻai

Faʻapitoa phlox e mafatia i le toetoe lava o faʻamaʻi uma o faʻamaʻi o isi faila o le fugalaau. O patho masani masani e aofia ai mea nei:

  • Fomoz - laʻau lanu samasama ma pulu, o laʻau e liu enaena ma mumu. Le faʻamamaina - vaʻaia le suavai Bordeaux. O le numera o repetitions e 4 taimi, o le vaitaimi e 10 aso.
  • Laʻau mumu - paʻepaʻe papaʻe o loʻo matauina i laulaau. Faaaoga le togafitiga tutusa e pei o le mataupu o le fomosis. Mo le puipuia - i le tautotogo, o togafitiga phlox e togafitia i se vaifofo o le potassium.
  • Lulu - lanu samasama ma enaena. O togafitiga e faia tutusa ma isi faʻamaʻi na faʻaalia.

O le laau e puipuia i osofaiga o manu, o nisi taimi e mafai ona afaina ai slugs. Faatasi ai ma le iloa vave o le fomaʻi maʻi ma le faʻamaʻalogaina, o le a fiafia ai phloxes mo se taimi umi ma o latou foliga vaaia lelei ma lauolaola susulu.