Fualaau aina

E mafai ona faatelevaveina le totoina o fatu - pe faapefea ona lulu le pasesa, ina ia vave ona tupu?

O le pasisa o se laau e le lelei tele ma se tofo iloga o le a teuteu ai se ipu. O loʻo i ai le kulifa folia, aoga mo le mafaufau ma le fatu, vitamini A, C, B1, B2, B12, PP ma isi elemene taua mo le soifua maloloina.

O aʻa o le aʻa e tumau ai ona mea totino i foliga tiogo ma le malogo, ae o fualaau fou o le a maua ai le tofo sili ma le manogi.

O le tusiga o loʻo faʻamatalaina ai auala sili ona lauiloa e lulu ai i le tautotogo i le eleele avanoa, faʻapupula vave le pasesa ma ausia ai taunuuga lelei.

E faʻapefea ona vave faʻatupulaia le faʻamalosiina o le fatu i luga o le eleele tatala?

Ua iloa e le Faatoaga o le totogo o le pasesa i le eleele e mafai ona 20 aso pe sili atu. E na o se auala aoga e mafai ai ona e iloa le lelei o fatu - o nisi atonu e le o aliali, o le tuua o le tagata nofo i le mafanafana ma le isu. O fai togalaau faʻapitoa e faʻaaogaina ni metotia e faʻavave vave ai le germination 3-5 taimi. E faʻatatau i le tau, i le 4-5 aso (ma o nisi taimi i le 3 aso) o le a ufitia moega i lanu vaivai.

Laasaga taʻitasi i luga o le laasaga i mea e fai mo le faʻamalosia

E faʻapefea ona toto le pasili, o le a le mea e fai ina ia tupu vave ai?

Parsley fatu o loʻo i ai se faʻaogaina o suauu taualea o le laau e mafua mai i le manogi manogi ma le malosi malosi. O le suauʻu e faʻaitiitia ai le susu ma faʻalavelave ai le tuputupu aʻe o fatu. Ina ia mafai ona vave alu le faagasologa, e tatau ona tafe le atigi ether.

Faʻaleleia eleele

Afai o le sauniuniga o moega na amata i le tautotogo, o le palapala e faʻamaʻaina aʻo lei totoina. E faʻamamaina le eleele e mafai ona faʻaaoga:

  • ammonium nitrate (mai le 35 i le 50 g i le 1 sq m miti le palapala, mai le 20 i le 30 g mo le 1 sq m moa) - o le a faamalosia ai le puipuiga o laau toto ma totogi ai le le atoatoa o le eletise i le eleele;
  • superphosphate (mai le 20 i le 40 g mo le 1 sq m m) - o le a faʻamalosia aʻa ma puipuia i latou mai faʻamaʻi;
  • masima masima (20 g i le 1 sq. M.) - o le a tumau pea le susu i le palapala, faʻaleleia le puipuiga ma le totoina o vaomago ile tau malulu).

O le eleele e faʻamaʻaina i le amataga o le tautotogo ina ia mafai ai ona lava meaʻai.

A o leʻi lūlūina, o le moega e lelei le tatalaina i le 10-15 cm. Ina ia faia ni eleele malulu, malu ma le pala, o le humus malogo, mulch poʻo le oneone ua faaopoopoina. O lea e sili atu le pasia o le okesene ma le susu, lea e maua ai tulaga talafeagai mo fatu.

E taua mulimuli i le metotia e tusa ai ma faatonuga - o le eleele ua tumu i le eleele e mafai ona afaina ai laau uma ma tagata.

Faʻamatalaga o mea

  1. Ina ia aveese mai ai suauu taua, 2 vaiaso aʻo lei totoina, o fatu ua faʻafefiloi i le vai i le vevela o le potu mo le 48 itula. Suavai e sui a itiiti mai e fa taimi. A le o lea, o le suauu o le a salu ai, ma o le lelei o le metotia o le a faʻafefe ai le mata.
  2. Ona faʻamaligiina lea o fatu i se mea e faatupuina ai le tuputupu ae (Ekogel, Gumat, Epin, poo se mea faapena, o se aloe ma le efuefu e puna mo le 18 itula ma faʻagogo. Pe a faʻaaogaina le biohumus mo tipu, e faʻamaluluina mo le 2 aso (o le mamafa ma le vai e ave i le ratio e 1 i le 20).

Mai le vitio o le ae iloa ai pe faʻafefea ona toto fatu pasili i Épinay:

Faʻamasinoga

E vave ona totogo le lau ma faaali mai i luga o le laulau, pasia le pasesa i le afa lona lua o Aperila, pe a le paʻu le paʻu i lalo o le malulu. E ui lava e fiafia o ia i le vevela mai le +18 tikeri, e mafai ona tupu fatu i le 1-5 tikeri i luga atu o zero.

O ituaiga o lela ua totoina i totonu o togalaau i le loloto o le 7 mm. Ina ia puipuia laau mai le fefinauai o le tasi ma le isi, o le mamao i le va o laina e tatau ona itiiti ifo i le 4 cm. Fua i le fua faatatau o le 0.5 g o fatu i le 1 sikuea mita.

O ituaiga aʻa e nonofo i le loloto o le 2 cm i se mamao o le 2-3 cm mai le tasi i le laina tutusa ma e oʻo i le 12 cm i le va o laina. O fatu e lilo i le eleele ma faʻaleleia lelei. E tatau ona tausia le palapala ile susu, ae aua le solomuli.

Fertilizers ma mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae

E masani ona leai ni vailaʻau faʻasaina. O le a faatumulia le nitrate ammonium, lea e faaopoopo i le fua faatatau o le 5 g i le 1 sq. Kilomita. m

O le pasesa pasia e manaomia le popo-phosphorus tuufaatasia. E faʻamaʻiina i le superphosphate e tusa ai ma faatonuga. E faʻaaogaina fugalaau i le 2 taimi i le vaitau ma faʻamalo le eleele ia le itiiti ifo i le 4 taimi.

Auala e faaosofia ai

O fai togafiti poto e fautuaina le tautotogo e totoina fatu ao le i luluina ina ia mafai ai ona vave oso.

O iinei foi, o loo i ai togafiti o le a faatelevaveina ai foliga vaaia o greens fou.

Faanatinati faigata

  1. Sogi le fatu i le vai mafanafana mo le 24 itula.
  2. Mamago ma le mama ina ia latou le pipii faʻatasi.
  3. Faʻapipiʻi i mea gaʻo susu. O paʻu paʻu e talafeagai foi.
  4. I aso 5-6, pe a oʻo mai le uluaʻi faʻataʻitaʻiga, tuʻu saʻo i le meaʻai i totonu o le pusaaisa mo le 10-15 aso i le vevela o le 0 i le 3 tikeri.
  5. Alu i se nofoaga mafana ma mago.

O le iʻuga, o le sauniuniga e 2-3 vaiaso, ae O pasili o le a sasaa mai le eleele i totonu o le 5 aso talu ona totoina.

Laʻau fatu fatu

  1. 2 vaiaso ao le i luluina, o fatugogogogo ua sasaaina i totonu o se taga pepa.
  2. O le taga ua tanumia i le eleele e leʻi toe mafanafana i le loloto o le bayonet spade.
  3. A maea le 1 le vaiaso, ona aveese lea o fatu mai le palapala.
  4. Lafoaʻi i luga o le pepa palapala ma faʻagogo.
  5. Ia mautinoa o fatu e le pipii faʻatasi i le taimi o le susu.

E pei o le faʻamalosi i totonu o le pusaaisa, o le fesuiaiga o le malulu ma le mafanafana o le siosiomaga o le a faatelevaveina ai le tuputupu ae. O le a tupu fatu i 5 aso.

Greenhouse aafiaga

E leai se taimi e totoe mo sauniuniga? Faʻalelei i le isu? E mafai pea ona sosolo i luga o le vailaʻau ma se ata vaʻavaʻai mo greenhouses.lea o le a tumau ai le mafanafana ma le susu i totonu.

  1. Tui fatu i totonu o se togalaau teuteu ma teuteu.
  2. Faʻavaa le ufiufi ma se ata vali.
  3. Faʻamama le ata tifaga i itu uma ina ia fetaui lelei i le palapala.
  4. Faatasi i le aso i le taimi mafanafana, tatala le ata mo le 10 minute e ea i le togalaau.

E foliga mai le lanu pe a uma le 10-13 aso. Pe a tupu le totogo e 4 laʻau, o le ata tiaʻi uma lava.

O le a le mea e tatau ona faia mo le faʻaleleia o fualaau pe a uma le 3 aso?

Ole taimi e faamasani ai ile eleele tatala e faalagolago tele i le lelei o fatu, ituaiga, ola ola (pe a uma le 2-3 tausaga, toto le lelei), vevela, gaosiga aʻo lei totoina ma eleele lava ia. O le mea lea o le vave o le taunuʻuga e tuʻuina mai e ala i le totoina o fatu ua maeʻa le proklekuvshis

Ina ia maua mai fatu laau i aso e tolu, e mafai ona e faʻaaoga fautuaga nei:

  1. O ituaiga e sili ona fiafia i ai e tatau ona sili ona fiafia i ai - o le pasesa o le taimi puupuu lea o le atinaʻe ma le alualu i luma. O le mea lea, o le totogo o le a ola vave nai lo ituaiga "umi".
  2. Faʻapipiʻi fatu i totonu o se ato faʻanofo ma fafagu i totonu o le vai mafanafana aʻo leʻi tupu.
  3. Ona faatofu lea o le fulafula ma le pipii faatasi fatu mo le 15-20 minute ile 2% o le vaifofo o le potassium pati. O lenei faiga o le a faʻamalo ai faʻamaʻi pipisi. Aua e te sola fatu fatu - o le a mafatia germs.
  4. Fuʻu i lalo o le vai tafe.
  5. Faʻaofi i totonu o se mea susu susu ma faʻasolo seia oʻo ina tupu mai le paʻepaʻe.
  6. Toto fatu i le eleele ua saunia, faʻamama le palapala ma ufiufi i se ata vavalalata.

Fesoasoani Mai le vave o le taumafa, e fautuaina e filifili se tasi o vave ma sili ona vave - "Astra", "Gloria", "Laika". Gagana o le a vave ona i totonu o le togalaau ma ola pe a uma ona tipi.

O afea e faʻatali ai lau laʻau muamua pe a uma le faʻavave?

Afai e te totoina muamua fatu ma saunia i se ata tifaga, o le a fiafia le fuālaau i totonu o le 7-10 aso talu ona ulufale i le palapala. Afai, aʻo leʻi totoina, e faʻamalosi fatu i totonu o se pusaaisa poo totonu o le eleele e leʻi faʻaaogaina, o le vaitaimi e mafai ona faʻaititia i le 5 aso.

Ae O le faʻasaina o le pasili e faʻalagolago lava i tulaga o le tau ma le faʻaitiitia o palapala. Mo ia, o vaega talafeagai e ola ai tamato, kapisi, aniani, pateta, kukama po o le zucini. O mea na latou masani ai e toto ai faamalu (seleni, coriander, pi ma le pasili lava ia), o le a atili ai ona leaga.

O le masani masani o le 20-aso lea e totogo ai fatu pasili i le togalaau i le 3-5 aso. Ina ia faia lenei mea, o fatu ua gagau, vevela pe vevela foi vave. Faʻaaogaina nei metotia ma le pasili o le parsley 2 taimi i le masina, e mafai ona e maua se fualaau aina fou seia oʻo i le taimi o le tautotogo.