Faatoaga faatoaga

E uiga i le ituaiga o moa Grünleger: faʻamatalaga, uiga

Chick is the chicken's most popular chicken that man has been breeding for several thousand years. Atonu e foliga mai tatou te iloa moni lava mea uma e uiga ia te ia, ma e leai se isi mea e faateia ai i tatou i le manulele. Ae o lenei faʻamatalaga e le faʻaaoga i le Grunleger ituaiga, lea e le o fuaina ni fuamoa faigofie, ae o lanu.

Faʻamatalaga tuʻufaʻatasia

Aiga Faʻatasi Grunleger o Ausetalia. I le atunuu lava e tasi, o lenei satauro na sili ona taatele. Ina ua maea ona faaali atu i manu felelei ma manu o mea taufaatoaga, na amata ona fiafia le fanau i se manuia faapitoa i Europa, ma na o le taimi lena na faaali mai i luga o maketi a Rusia.

E te iloa? I Rusia Grunleger valaau "Palu masi" ona o le eseese o lanu o fuamoa.
Grunleger e faasino ile fuamoa o moa. O le mea moni, o lenei koluse e mafua mai i le sopoʻia o le au o le Araucan ma le faʻalapotopotoga faʻapitonuʻu. I le uluai augatupulaga, tuʻuina atu ni namini i fuamoa o se tasi o lanu: lanumoana, lanumeamata, piniki, enaena. O isi augatupulaga e vaeluaina e le lanu, ma e mafai ona aumai fuamoa o ata uma o loʻo lisiina.

Eseese uiga

O le ituaiga e le gata o se uiga tulaga ese e aumai ai fuamoa lanu, ae o loo i ai foi se lanu matagofie tele o lanu eseese ma tuufaatasiga. O le isi uiga taua o se mane uiga ese o loo siomia le ulu o le manulele i itu uma.

O sui pito sili ona lelei o le fuamoa o le fuamoa o ituaiga ia o moa: Leggorn, Iza Brown, Loman Brown, Luga Maualuga, Russian White, Ukrainian Ushanka, Orlovskaya, Pavlovskaya, Minorka.

Fafine

Uiga masani o moa:

  • tino o le tino - medium;
  • mamafa - 1.8-2.5 kilokalama;
  • fua o fuamoa - e tusa ma le 300 pcs. i le tausaga.

E lauiloa i latou i se lanu eseese mai le lanumoana ma le uliuli i tulaga eseese uma. O moa o loʻo ofoina mai se mane ma se paʻu tulaga ese. Paws o le hens o ni auala, e leai ni fulufulu.

O se ulu laʻititi i luga o le ua e faʻasalaina i se paʻu tutusa. Lanu mata e faalagolago i le lanu o le manulele.

Alii

Ole maualuga o le tino, o le mamafa mai le 1.8 i le 2.8 kilokalama. Latou te le oi ai se faʻaaliga uiga ese o manoa - manes ma gutu, ae o loʻo i ai se lapisi tele.

E taua! Grunleghery, faʻapea foʻi ma isi fua o fuamoa o fuamoa, e manaʻomia se tele o le calcium - o le mea autu o fale o fuamoa. O le mafuaʻaga lenei e fufusi ai, aemaise lava o susu, meaola ma fuamoa e matua talafeagai lava i le taumafataga mo manufelelei ma aemaise lava mo laupepa.

Faʻamatalaga ma faʻatagaga o le faʻatoaga

Faatasi ai ma uiga lelei o lenei ituaiga o moa, o:

  • o se manulele matagofie lea e fetaui lelei mo le faʻaleleiaina o meaola;
  • le i ai o fuamoa e le masani ai;
  • maualuga tulaga (e pei o moa fuamoa);
  • O manulele e matua leai lava se popole i le tausiga ma le fafaga.

Mo le sili atu o le faʻatinoga, e taua foi le taʻua o nisi o faaletonu:

  • o le ituaiga e matua mamafa lava;
  • e leʻo iai ni atinaʻe pepe.

Faʻaauau ma le amataga o le gaosiga o fuamoa

Lafoaʻi fuamoa o moa e amata i le ono masina. E ui lava i le mea moni e faapea o le ituaiga e le eseese le vave matua, Quicksaw e matua fua tele - 290-320 fuamoa i tausaga taʻitasi, pe tusa ma le 60 g ia taʻitasi.

Gaioiga faʻasologa

E mafai e se matua matua ona gaosia mai le 280 i le 320 fuamoa i le tausaga. E pei ona taʻua muamua, o le ituaiga o loʻo taulaʻi i le gaosia o fuamoa, ina ia le mafai ona faʻatali le tele o aano o aano o manu mai Austrian manu. O se moa moa, pe a uma ona tipi ma aveese le viscera, o le a mamafa i le tusa ma le 2 kilokalama. O le mamafa o tane e 200-300 gutu atili.

Saili po oa vitamini e tatau ai mo le tuʻuina o laumei e faʻaleleia le gaosia o fuamoa.

Tausiga ma le tausiga

O le ituaiga e leʻo iai ni manaʻoga faʻapitoa. E le fiafia fugalaau i le malulu, latou te le taliaina le malulu ma e mafai ona maʻi pe a pa'ū le vevela i lalo + 12 ... -15 tikeri. E tatau ona manatuaina lenei mea ma faʻamuamua pe a faʻatau mai moa mo le fausiaina. O isi manu felelei e leai ni manaʻoga faapitoa.

E te iloa? I Araukan (tupu mai aso neirünlegger o le pigment biliverdin sa i ai i le tino, faafetai lea na maua ai e fua o le manulele se lanu uliuli. O lenei uiga na maua mai e Grunlegger cross, o ona fuamoa ua leva ona i ai se lanu tele lanu.

Meafaigaluega fale

O le le mautonu o le faapalepale atonu o le mea pito sili ona taua o le faʻavae. Afai e te filifili e amata le gaosiga o Austrians, muamua faʻamafanafana uma puipui ma le fola o le moa moa. Faʻatulaga ni tulaga mafanafana mo le taumalulu: faʻatau masini faʻavevela ma masini faʻapitoa e faʻalautele ai le malamalama, faʻaitiitia uma tusi. Malamalama i totonu o le falemoa Faʻatetele le perches, i le fua o le 20 cm i le tagata ile manulele. O le mamao i le va o perches lata ane e tatau ona itiiti ifo ma le 35 cm, le mamao i le puipui - 50 cm.

Faamasani oe lava i foliga o le tausia o moa i le taumalulu.

Meaʻai

O nai tulafono e tatau ona taʻitaʻia ai le sauniuniga o le taumafataga mo nei manulele le masani ai:

  1. E fautuaina e fafaga le manulele faalua i le aso (i le taeao ma le afiafi) i le taimi mafanafana (o moa e maua ai le tele o meaʻai i le taimi o le savali), ma faatolu i le aso, pe a le lava le taimi savali.
  2. E talafeagai le kukaina o le susu i aso uma, e pei ona sili ona lelei mea uma o manulele. O ia mea e faʻafefiloi e faia mai i fatu eseese, susu susu, fualaau faisua ma a latou teuteuga, ma vailaau ma vailaau faʻaopopo (e tatau ona faʻapitoa ile tau ile supa).
  3. Aʻo leʻi amataina le tamaititi, o loʻo faʻaaogaina faʻateleina fesoʻotaiga faʻasolosolo.
  4. I le tau malulu, e tatau ona e faʻateleina le taumafataga ile 1/10 o le masani o le taumafanafana.
  5. O le kulimi o le kulimi, yogurt, penisina, fuamoa fuamoa ma le suāuʻu iʻa o le a fetaui lelei le taumafataga ma maua ai se aoga aoga i luga ole tino puipuia.
  6. Aua le galo e uiga i le fesuiaiga o vai i aso taitasi (fufulu lelei ipu, ae aunoa ma le faʻaaogaina o vailaau faʻamalosi).

Luga ma le malamalama

O le puleaina o le vevela e tele sona sao taua i totonu o mataupu o le satauro. E pei ona taʻua i luga, e matua leaga lava tagata Ausetalia mo le malulu. Mo le mafuaʻaga lenei, i le taumalulu e tatau ona faʻafetaui le faʻafefe ina ia tumau ai le mago. E faʻamalie lelei se piluga paʻu mo moega mo fugalaau.

E pei ona e iloa, o le moa e na o le malamalama lava (e le gata i le natura ae leai foi). O le mea lea, afai e te faʻamoemoe o gaioiga lelei mai lau hens, tuʻuina atu ia i latou le umi o aso - 13.5-15.5 itula.

E taua! O le lanu o fuamoa o Grünlegger e le afaina i le lanu o le moa, e pei ona muai mafaufauina, ae o le tele o isi mea: taumafa, tulaga o le soifua maloloina, vaitau o le tausaga, ma tausaga.

Fuga Faʻaopoopoga

I le Grunlegerov faʻaletino tina e matua vaivai lava. E tusa lava pe nofo i lalo le moa i lalo e taofi ai fuamoa, atonu e le mafai ona ia faauma le galuega. O lea e sili atu ai ona aoga le faʻaaogaina o se incubator e maua ai moa.

O le fafagaina o moa o lenei ituaiga o se gaioiga sili ona manaia ma faafiafiaina. O le mea moni e le mafai ona mateina po o le a le lanu o le a fanau mai ai moa ma fua o le lanu o le a ave i le lumanaʻi.

Aoao pe faʻapefea ona tausia ni moa ma se afi.

I le taimi o le fale, o le fatuina i le tupulaga lona lua e masani lava ona le toe maua o latou uiga tuufaasolo. O le mafuaʻaga o lenei mea o uiga o filifiliga ma fatuga faʻavae. Ina ia mafai ai e le faʻaipoipo ona faʻavaivaia, na maua ai e le au faifaatoaga o manufeʻai se faʻaoga faigofie - faʻaaoga le solo mamanu Araukan mo galuega a lona tamā.

O tulafono lautele mo le filifilia o mea faʻapipiʻi, o lona faʻaofiina i totonu o le incubator, o tulaga faʻavae e tutusa lelei lava ma isi ituaiga.

Tausia le talavou

A uma ona moa le moa (i le 22 aso), mo la latou atinaʻe masani ma le alualu i luma e tatau ona e mulimuli i fautuaga faigofie:

  1. A moa le moa, e tatau ona totoina i totonu o se pusa talafeagai, ma tuʻuina atu i se potu na vevela muamua i le vevela o le 35 ° C.
  2. Seʻivagana le sefulu aso le matua o le moa, e fafagaina i latou i le faʻafefiloi o laulaʻau, masini saito ma fuamoa.
  3. O fua o le susu susu, fefete, fuālaʻau 'aina, vailaʻau ma supplements o minerale ma le suāuʻu iʻa e faʻaaogaina e fai ma laʻei pito i luga. E amata mai i le 1 masina, faʻafeiloaʻi i totonu o le taumafataga meaʻai e maualuga ai le protein, penisina, ma siama fuamoa.
  4. Seiloga e 15 tausaga le matua o le moa, e faʻafeinu i le vai mafanafana ma le kulūkose ma le faʻaopoopoga o vaitamini C.
  5. Mai aso muamua o le soifuaga e tatau ai le faatumauina o le maualuga o le vevela o le potu, mama ma le mago i le nofoaga e teu ai moa. E faasolosolo, e faʻaititia le vevela ole ea (pe a 3 ° C i le vaiaso).

Tausi manu matutua

Grunlegery e le fiafia e lokaina. Mo le gaosiga masani o fuamoa, e tatau ona tuʻuina atu ni laumei i se savali e le itiiti ifo, e oʻo lava i le taumalulu, pe a mafai e le tau.

E tatau ona totogi le tausiga i se vaega o le manulele, pe a mafai ona faaitiitia pe maeʻa atoa le fuamoa i le taimi o le tautoulu. O ia amioga e taʻu mai ai le amataga o le vaitaimi o le moliaga. O lona umi e masani ona 6-8 vaiaso.

O lenei vaitau i le olaga o manulele e taua tele, e faʻalagolago i le tulaga masani ma le soifua maloloina o le moa. E suia e le manulele lona ufimata, saunia mo le malulu malulu, e manaʻomia le fesoasoani i lenei mea. O se moa i se taimi faapena e manaomia ai se taumafataga filifilia lelei. E mafai ona e faʻaaogaina meaʻai manulele faapitoa i le vaitaimi o le molimoli. Afai e masani ona e kuka meaai, ona tatau lea ona faʻamaoaigaina ma vitamini uma ma minerale e aoga i moa. A oʻo ile tolu tausaga o le manulele, o le fua o le fuamoa e paʻu malie ma ua maeʻa le vaitaimi ole gaosia. Lafoaʻi o fuamoa o le a tuʻuina atu, ae i laʻititi laʻititi.

Maʻi ma le auala e taulimaina ai

I le taimi o le faʻaleleia o galuega i le fausiaina o le ituaiga, o le tele o faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻatoʻilaloina na faʻatoʻilaloina. O le faʻamaʻi puipuia e puipuia ai le manulele mai nai faʻamaʻi mafai.

Siaki i faʻamaʻi masani o moa.

O se tulaga lamatia, i le tulaga o le faʻafitauli o faʻamaʻi, o le le lelei o meaai paleni poʻo le le lelei o mea taumafa ma le malulu, lea e le lelei le taliaina e le au Austenia.

E tatau foi ona e mulimuli i tulaga lauiloa ma tulaga mama e talafeagai i ituaiga uma o moa. Afai o meaʻai ma tausiga o loʻo i le tulaga manaomia, e le fefefe manulele i le maʻi.

O le lelei o lenei ituaiga o mea teuteu e sili atu ona sili atu nai lo le gaogao. Afai e te manao e maua se fatuga muamua, matagofie ma le le maoaʻe o moa i lau faatoaga, e ese mai i le fausiaina o fuamoa le masani ai i ni aofaiga tele, ona fetaui lelei lea o le au Falesaloa ma oe.