Laʻau

13 laau oona e mafai ona tupu i lau togalaau

O laufanua matagofie i le atunuu e fiafia i taimi uma, o tamaiti ma manu e pei o le malolo i luga o le nofoaga ma taamilo i le mutia. Ae e tatau ona e faʻaeteete: o nisi laau totő e te faʻaaogaina e mafai ona avea ma mea oona.

Lili o le vanu

O se fugalaau sinasina matagofie, lea e masani ona tupu i totonu o fale mafanafana i le taumafanafana, e ono lamatia pe afai e te inuina lona manogi mo se taimi umi. E ono afaina lona ulu. Ae o ona fua e sili ona matautia. A maeʻa ona tupu, o le lau lautele lanu o le lili o le vanu e faʻasaoina ma vela vevela ma lanu manogi lanumumu.

Afai e faʻafuaseʻi ona foloina, o le pao o le fatu e ono faʻalavelaveina, faʻalavelave, manava, ma le le fiafia i avanoa. Faʻatasi ai ma se mea oona tele, o le puʻeina o le loto ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi ua tupu.

Aconite

O lenei laau o se tasi lea o mea sili ona leaga e ono tupu i totonu o le togalaau. I le taimi muamua, o ana meainu oona e gaosia ai ū fanafana, alu e tuli. O vaega uma o le aconite e tutusa le matautia.

Oona, pauu i totonu o le toto, mafua ai le faaleagaina o le tino, faʻavevesi ma le maʻi pipili. O se mea manaia e faapea, o laau toto e ola i atunuu vevela e sili atu ona oona.

Hydrangea

O lenei fugalaau manaia ua tupu e le toatele. O loʻo ia te ia ni taamilosaga agamalu, ma e ofo ai le suia o foliga o le 'upega tafaʻilagi. Ae o loʻo aofia ai foi ma se mea matautia matautia oona - cyanide. O le mea moni, o le faʻaona oona, e tatau ona e 'aina sina fugalaau, ae ia faʻaeteete.

Faailoga o le inuina i totonu o tagata - puupuu le manava, faʻanoanoa, paʻu o le mamafa, faʻavevesi. I le puipuia o le toxin mai le oʻo atu i manu, ia taofi au fagafao mai le hydrangea.

Laffodil samasama

O le laau o loʻo i ai uma mea oona o loʻo faʻalauteleina i totonu o le pusa, o lea e le o se mea matautia i tagata. Na o se manu e fiafia e ulu i totonu o le eleele e mafai ona faʻamaʻa ai. Mo ia, o lenei mea matautia aua, talu ai ona o le aʻafia o aʻa o le daffodil, ua afaina le manu ona o le vomia, manava manava, ma faafitauli o le fatu.

Belladonna

O se tasi o laau e sili ona matautia, e leai se nofoaga i le togalaau. Afai e le oo i totonu o le tino lona sua, ae na o luga o le paʻu ma mucous membranes, o se tagata e manava manava, gaogao, ma i ai ona oona oona - gaogao.

Rhododendron

Aua e te faʻasalaina oe i le vaaiga matagofie o lenei fugalaau matagofie. E pei lava na sau o ia mai se kata matagofie. Ae o le tofo i soo se vaega o le laau e matua matautia lava. Laʻau, laulaau, fugalaau, ulu i totonu o le tino o se tagata poʻo se manu, mafua ai le tiga o le manava, maʻi, ma le oti.

Crocus

E faigata ona talitonu o lenei fugalaau lanumoana matagofie o se tasi lea o mea sili ona leaga i le lalolagi. O loʻo i ai toxins e leai se vaifofo. A faʻaogaina, o le crocus venom e mafua ai le puʻeina o le cardiac ma le faʻamalosi faʻafuaseʻi.

Ole mea oona colchicine e faʻaaogaina i na o ni vailaʻau faʻasaina. Afai ei ai sau fanau, e sili atu le lafoaia o le gaosiga o crocuses i lau eria.

Daphne

O le igoa lona lua o le vaomatua e tautala mo ia lava - luko vavae. O lenei laau toto e tupu i nisi taimi o se pa puipui. O fugalaau lanu piniki ma le paʻepaʻe e tutusa ma lilac, tosina atu le gauai ma le tului.

A maeʻa ona tupu, ona aliali mai lea o laʻau mumu mumu. E tutusa i latou i le sami buckthorn, ae o le 'ai ia mea e le mafai. O latou suamalie e mafua ai le ulupoʻo o le manava ma le fatu. Na o ni nai fua suamalie na mafua ai le fesuisuiai. E oo lava i le faʻaleagaina o le pollen e oʻo atu ai i le ulu tiga. O le suavai na faʻasaoina mai se lala paʻu ua le saogalemu foi - e ono mafua ai le mu. I le tulaga o vailaau i totonu, fufulu vave lou manava i le vave e mafai ma inuina le manala aʻo lei faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Yew laau

Yew o se tasi lea o laau sili ona oona i le itu i saute. Maualuga maualuga o mea oona i le paʻu, laupapa, nila ma vine. Ae o lanu lanumumu mumu ma fatu o le laau ua natia i totonu o nei mea e sili ona leaga.

O le matua o le laau, o le tele foi lea o le faatupulaia oona. E oo lava i lona vaega laitiiti, i le taimi lava i totonu o le tino, e mafua ai se taunuuga matautia.

Digitalis

O lenei fugalaau faigofie ma le manaia e mafai ona tofo i meaola. E mafua ai le oona. E mafai e se tagata ona maua ni mu ma ogaoga le ita mai le fuainumera o le suamalie e maua ai lona paʻu. E leai se mea e tatau ona e faʻatauina fugalaau. O lenei mea e mafua ai le vevesi o le loto ma e oo foi i lona puʻeina.

Hogweed

O nisi taimi i totonu o le fale o loʻo i ai se vao vao mafiafia tele. O le mea lea e sili ona lelei. A e pipii i fafo, ia faʻaeteete. O le pipiʻi o le paʻu, e le iloa muamua le sua o le laau. Ae a mavae sina taimi, e foliga mai e foliga mai e le mafai ona ufiufi. E sili atu le lamatia pe afai e maua le sua i luga o le mucous membrane poʻo mata. Saili vave togafitiga faafomaʻi.

Oleander

O lauʻau o le oleander e susulu matagofie lava. O lona lanu piniki e tosina ai mata ma o loʻo i ai se manao e totoina i luga o lona tuatusi. Ae ia matua faʻaeteete - o nei fugalaau manaia e matua afaina lava.

Afai e te tofo i ai, e mafai ona e oti. E sili atu ona lamatia lenei mea mo tamaiti. A uma ona ulaina e tusa lava pe o se laʻau o se faʻataʻavalevale, e mafai e le tamaititi ona matuai inuina. E mafai ona e aʻoaʻo e uiga i le oona e ala i le tupuga o le gatete, faʻafuaseʻi o le moe ma se faʻaitiitia o le fatu fatu. O le lamatiaga e mafua mai i glycosides cardiac o loʻo iai i le sua o le laau.

Delphinium

O fugalaau manaia matagofie o le delphinium e tupu tele, ae toaitiiti e iloa e uiga i le matautia o lenei laau matagofie. O le 'ai faʻafuaseʻi o soʻo se vaega o le fugalaau e mafai ona faʻalavelaveina ai le fatugalemu o le tino, faʻalavelave o le manava, gaʻo, fatu. I vailaau, o lona mea oona e faʻaaoga mo le gaosia o nisi fualaau.

Pe a afaina i fualaau oona, e matua lamatia lava i le mafaufau o le tagata lava ia. E manaʻomia lou inuina o le carbon activated pe a faʻamalosia, ona mautinoa lea e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.