Laʻau

Faʻafefea ma le taimi e fafaga lelei ai le pi

O le talo e manaʻomia ai le tausiga masani, na o le tulaga lenei o le a tupu lelei, atiina ae ma fua mai. Fertilizing o se tasi lea o nofoaga e sili ona taua i le tekinolosi mea taufaatoaga a lenei aganuu. O le tele ma le tuufaatasiga o le faʻamalositino, faapea foi le metotia o la latou talosaga e faʻalagolago i le taimi o le tausaga ma le tulaga o laau totō. Naʻo le tausisi i tulafono o le tekinolosi mea taufaatoaga o le a mafai ai e oe ona totoina se laau maloloina ma fua mai fua o fua lelei.

O ituaiga autu o fomaʻi mo le fafagaina o peʻa

E masani lava, e sili atu ona fai e le au fai togalaau mea e aunoa ma ni minerale faaopoopo, ma talitonu e mafai ona latou afaina ai laau ma le soifua maloloina o tagata. Ae i le le lava o le puleaina o le tele o fugalaʻau faʻaaogaina, o le latou faʻaaogaina o le a le itiiti ifo le lamatia nai lo le faʻaaogaina o vailaau oona. Afai e te tausisi lelei i le fua fautuaina, o nisi taimi e maua ai le tele o faʻamaonia i le tele o meaʻai nai lo le organic.

Nitrogen

Nitrogen supplements mo le pi o loʻo faʻalauiloaina i le tautotogo, ina ia maua ai e le laau le taimi e tupu ai se pale paleni ma paleni lelei, ma i le vevela o luga o le mafanafana - e faaosofia ai le atinaʻe o ovaries fua. O le le lava o lenei mea i totonu o se laau e aofia ai le samasama vave ma le pau o laulaau. E leai se afaina e mafua mai i le faʻaofiina o le tele o tui o lenei elemene:

  • faateleina le tuputupuaʻe o weni laiti, ao le malosi uma o le laau e tatau ona fua mai;
  • faaputuputu i fualaau o le faateleina o le tele o palapala;
  • aʻa mu.

A o fafagaina paʻu, e tatau ona faʻaaogaina faʻamalosi faʻasaina e tusa ai ma faatonuga. E aofia ai:

  • Uro
  • ammonium nitrate;
  • ammonium sulfate;
  • sodium nitrate (nitrate sodium).

Urea o se fomaʻi fualaʻau malosi, o le mafuaʻaga lea e masani ona faʻaaogaina e puipuia ma togafitia ai le le atoatoa o le gaosiga i laau.

Urea e faʻaaogaina e puipuia ai ma togafitia ai le le atoatoa o le hau.

Vaʻalele

I le natura, e le o maua le maukuka i se faiga e mafai ona maua i laau. A aunoa ma lenei elemene, latou te faʻavaivaia le malosi o le vailaʻau; o le tuputupu ae lelei ma le atinaʻeina o aa, fugālaau ma le fuaina o se laau e le mafai.

I fugalaʻau faʻapitoa - meaʻai, manu felelei - o le makeriki e matua laʻititi foi. O lenei mea e mafua ai le faʻaaogaina o fualaʻau o le phosphorus mo aʻa ma laei pito i luga.

Mo le faʻamafanafanaina o pears, ua fautuaina e faʻaopopo le faigofie poʻo le double superphosphate, faʻapea foi ma le phosphate rock.

O fualaau faisuala o minerale o loʻo i ai faʻamalama i totonu o se faiga e faigofie ona faʻaogaina e laau

Potassium

O le potassium e matua manaʻomia lava mo peʻa laiti mo le tuputupu ae lelei ma atinaʻe. I totonu o tagata matutua, o lenei elemene e faʻaleleia ai le puipuiga o le tino, fesoasoani e ola ai le tau vevela ma malulu malulu, ma faʻaleleia le tausia o le lelei o fua.

I le avea ai ma aʻa i luga, e faʻaaogaina ai le potassium i le tautoulu, ma a oʻo i le tautotogo o le a faʻaaogaina le fugalaau i le palapala, ma avanoa ai i laau totō. E faʻaaoga foi e avea o se vaega o fusi lipotus-potassium i luga o laʻei i le taumafanafana. O fuālaʻau paluga fautuaina mo le faʻaaogaina (faʻafefiloi o fugalaau e tasi le vaega) o le potassium sulfate, masima tiso.

O le sulfate o le potassium e masani ona faʻaaogaina mo le fafagaina o paʻu.

Faʻamaʻi faʻamaʻi

O meaai autu (nitrogen, phosphorus, potassium) e mafai ona faʻapipiʻiina i foliga o se tasi o fuainumera, lea na faʻamatalaina i luga, ae sili atu ona talafeagai le faʻaaogaina o fugalaau faʻapitoa:

  • nitroammophosco;
  • nitrophosco;
  • ammophos;
  • diamamophos.

E ono aofia ai le magnesium ma le sulfur, faʻapea foʻi ma elemene eseese.

O le faʻaleleia o le tautotogo o le palealii ma faʻamaʻi faʻamalosi e faʻaolaina ai le tuputupu aʻe o fualaau aina suamalie, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, faʻaleleia fua. E faʻaaogaina e fafaga ai talavou ma tagata matutua.

Faʻataʻitaʻiga ata: fomaʻi faʻapitoa

Laʻau faʻamaʻi

Fertilizers o manu - o se mea masani o le galuega taua o meaola ola, o loʻo tumu i meaʻai i se foliga e faigofie ona faʻaogaina mo laau totō. Latou te aʻafia ai foi i le eleele, suia lona fausaga ma faʻamalosia le gaoioiga o siama.

Mo tagata fai togafitia poto, e le o se mea faalilolilo le manao o pears i mea faʻamaʻi faʻasaina.

Manure ma humus

Manure o se fugalaʻau faʻasaina atoatoa lea e aofia uma ai meaʻai e talafeagai mo se laau toto. O Amonaia o loo i ai pea i totonu o le mea fou, o le mea lea, o lona faʻaofiina i totonu o le palapala e mafai ona faaleagaina ai aʻa o le laau, aemaise lava mo peʻa tolu tausaga le matutua.

E leai se tulaga e le mafai ona aumai i lalo o le laau toto fou, na o le pala.

//derevoved.com/udobrenie-i-podkormka-sada

E tusa ma le 2-3 tausaga e faʻaaogaina ai le manulele fou i luga o laei maualuga. E lelei le Humus mo pears. Faʻalagolago i uiga o le palapala, o le tele o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina atonu e 6-10 kg / m2.

Humus o loʻo i ai le tele numera o elemene e manaʻomia mo le laau

Manulele manu

O nei laei e sili ona lelei e pei o manulele o manulele e faʻapena faʻapitoa i le tautotogo aʻo tuputupu aʻe laau, faʻamaina le palapala i le lio latalata ane. E taua le manatuaina o le fugalaau fou e le faʻamaina e mafai ona susunuina aʻa.

Ina ia aua le faamanualia le aʻa o le laau, o le moa o le moa e vave lava ona kukaina:

  1. E tusa ma le 1-1.5 kilokalama o paʻu susu moa ua tuʻuina i totonu o se pakete e sefulu lita.
  2. 3-4 vai faaopoopo.
  3. Alu mo le 1-2 aso mo le faʻamalosi.
  4. Faʻaopopo le vai i le pito sili ona lelei ma faʻafefiloi lelei.

O ia laei sili e le afaina ai aʻa o laau i lau togalaau.

Afai e teu le saʻo, o le vevela i le fou fou e avea ma ammonia, o lea e lelei ai le faʻaaogaina o le palapala mago, o loʻo faʻamautu atoa ai le vailaʻau.

E mafai ona faʻaaogaina vave le fugalaʻau pe afai e te faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le 1:20.

E le tatau ona faʻaaogaina le paʻu moa i le palapala.

Lafu uila

O Ash o se mea faʻaleleia o le eletise e faʻaleleia atili ai le elemene o le eleele, ma suia lelei ai mea faʻapipiʻi. E le gata i lea, o loʻo i ai le tele o elemene ma macro:

  • calcium
  • magnesium
  • uʻamea
  • sulfur;
  • zinc.

E tasi le ipu o le pefu e suitulaga i le 10 g o soʻo se faʻalaʻau. A maeʻa ona faʻaaogaina le vailaau, o le a lelei le aʻafiaga o laau i le 3 tausaga.

A maeʻa le faʻaaogaina o le efuefu laupapa, o le a lelei le aʻafiaga i luga o laau toto e oʻo atu i le 3 tausaga

Poto-taumafanafana taumafa fafaga

O le faatulagaga masani o le afifi o luga o le tautotogo-taumafanafana e aofia ai le 3 root ma le 2 foliar top dressings:

  • le tautotogo muamua - faatasi ai ma le amataga o le fagua o fatugaʻo;
  • le tautotogo lona lua - i le vaega o le fuga;
  • tolu o tautotogo - ina ua mavae le pa'ū o faʻaletonu;
  • taumafa i luga o le pito i luga o le taumafanafana - i le faaiuga o Iuni;
  • o le lona lua o le taumafanafana o loʻo lalagaina pito i luga - ia Iulai.

Fuga o le tautotogo

I le tautotogo, o le taimi lava e oso aʻe ai i luga o laau, e fautuaina e fafaga i latou.

Mo le uluai amataga o le tautotogo e 3 o le pi, e faʻaaogaina ai vailaʻau oona ia e iai se aoga aoga ile tuputupu ae o le laau:

  • i le amataga o le tautotogo, o le fesoasoani e fesoasoani i le fausia o se pale matagofie;
  • i le laei lona lua pito i luga - e aʻafia ai le fausiaina o mea leaga, lea e faalagolago i ai le lumanai;
  • i le lona tolu o laʻei pito i luga - e puipuia ai le pau o ovaries ma faʻaosofia ai le atinaʻeina o fua lelei.

O le lalagaina o luga o le paʻu o le pi o loʻo faʻaaogaina na o le aʻa.

E faʻaaogaina fualaʻau i laau matutua i togavao ma le loloto o le 20-30 cm, lea e faia i luga o le nofoaga o le pale, pe a maeʻa ona faʻafefeteina le pitonuʻu poloka. O suavai suamalie e faʻafeiloaʻiina i totonu o le togavao, sosoo ai ma le fafaga.

A maeʻa ona faʻaofuofu pito i luga, ona faʻafefe lea o le poloka poloka

Mo laei uma o loʻo fai i le tautotogo, e mafai ona e faʻaaogaina se tasi o mea ua fautuaina:

  • 200 g urea / 10 l o le vai mo le 2 pauna matutua;
  • 30 g o le ammonium nitrate / 10 l o le vai mo le 2 pears;
  • 500 g o manulele manu / 10 l o vai - faamalosi se aso ma sasaa 5 l i le 1 pi;
  • 80-120 g Uurea (Urea) / 5 l o le vai, vai tasi laau;
  • Ua faʻafeiloaʻi humus i totonu o le poloka poloka mo le eli i le fua faatatau o le 3-5 kilokalama i le 1 m2.

I le amataga muamua o le tautotogo e lua, e masani ona masani ona faʻaaogaina faʻamaʻi faʻamaʻi ma minerale. I le tolu pito i luga o laei, lea e faia i le taimi lava e maeʻa ai le vaega o le fugalaau, e lelei tele le faʻaaogaina o fugalaau faʻapitoa, mo se faataitaiga, 50 g o le nitroammophoski / 10 l o le vai i le 1 mita o le lio lapoa - e tusa ma le 30 l i le 1 pea.

E faʻaaogaina faʻamaʻi kulupu i le taʻitasi i le 3 tausaga, e mafai ona faʻaaogaina fugalaʻau moli i tausaga taʻitasi.

Fafagaina o se talavou, e aofia ai le 3-tausaga le matua

I le lua tausaga muamua o le olaga, o se tamaʻi talavou, e pei o se tulafono, e le faʻamaʻiina, talu ai o mea uma e tatau ai na tuʻuina i le taimi o le totoina. Fafagaina e amata i le tolu tausaga ma faapitoa i le vailaʻau, minerale poʻo mea faʻapitoa:

  • E faʻaaogaina faʻamalosi faʻamalosi faʻamalosi e tusa ai ma faatonuga. I le tautotogo, e aumai saʻo lava i totonu o le poloka poloka, pe a uma ona eli le palapala i le loloto 10 cm, faataamilo i le ogalaau o le eleele e tatalaina i le loloto o le 5-7 cm, ina ia le faamanualia aʻa. A maeʻa lena, o le a tele le vai.
  • Organics - humus po o le faapalaga - ua aumai i totonu o le lio faataamilo, e ufiufi ai se laau e iai le laulau 3-4 cm.

E masani lava, i faatonuga mo vailaʻau faʻasaina, o faʻatusatusaga e tuʻuina atu mo le 1 mita. I le taimi lava e tasi, o le aʻa o se pi i le matua o le 2-4 tausaga e tusa ma le 5 mita le umi, ma o se laau o le 6-8 tausaga e 10 mita.

//plodorod.net/rasteniya/chem-podkarmlivat-grushu/#i-3

Amata mai le lima o le lima, o le pi e fafagaina e pei o se tagata matua.

Vitio: fafagaina paʻu i le tautotogo

Uma o le taumafanafana

Ina ia mautinoa lelei mea taumafa o le pi i le taumafanafana, e tatau ona faia ni ofu. O ituaiga muamua ma le vaeluaga o taumafataga e amata ona fafagaina i le sefulu tausaga mulimuli o Iuni, ona oʻo lea ia Iulai, ma mulimuli ane - 15 aso mulimuli ane.

O le pito i luga o le taumafanafana o se paʻu o loʻo faia i le auala foliar. O le pulupuluina o laʻau e faʻateleina ai le taumafaina o meaʻai nai lo le masani ai o laʻei pito i luga.

I le taumafanafana, e sili ona lelei le fafagaina o foliar.

Afai e vevela le taumafanafana, o le a faʻapipiʻiina foi le mea na tupu. I le vevela i lalo ifo o le 12 ° C, o le aʻa o le aʻa o le pear e sili atu lemu le faʻavaveina o meaʻai. O le faiga lava lea e tasi e tupu pe a paʻu le sua i se timuga mamafa timuga.

//plodorod.net/rasteniya/chem-podkarmlivat-grushu

I le uluai paleni o le mafanafana, o vailaʻau oona e maua i le gaosiolosi. O le tele o taimi, e faʻaaogaina ai se vailaʻau urea mo lenei mea. E le na o le fafagaina o le laau i le eletise, ae faʻamalosi ai foi le puipuiga, o le puipuia lea o le tele o faamai ma meaola faalafua.

O le laei pito i luga o le taumafanafana i le taumafanafana e faia muamua e le silia i le 15 aso talu ona uma le ofu pito i luga. I le taimi lea, o le faʻavaeina o fualaau aina e tupu, lea e fesoʻotaʻi ma le faateleina o le manaʻomia o le masini mo le potassium ma le phosphorus. O nei elemene e nafa ma le telē, o le suka ma le umi o le teuina o fua. Ina ia toe faʻatumu, ia faʻaaoga se tasi o mea faʻamaʻi:

  • potassium sulfate;
  • falaoamata falaoamata;
  • superphosphate.

E faʻapipiʻi faʻamaʻi fuālaʻau faʻatasi ai ma fugalaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, masima sulfate. I le taimi lava lea e tasi, e mafai ona faʻaaogaina fomaʻi e aofia ai elemene:

  • fanafana;
  • magnesium
  • apamemea
  • zinc;
  • uʻamea ma isi

I le vaitau o le taumafanafana, e taua le mataʻituina ma le totoʻa le tulaga o laau i totonu o le togalaau - o le tuputupu ae o laau, o le tele ma le foliga o le fua, o le foliga mai o lau lau lau, ma isi. Soo se suiga e mafai ona fesootai ma le leai o ni elemene, i lenei tulaga, e vave ona fafagaina i latou.

Laulau: faailoga mai fafo o le le lava o le macro-ma microelements i le fafagaina o paʻu

Paʻu o le elemeneFaailoga o le leai o ni aitema
NitrogenLanu lanumeamata lanumeamata ma le samasama o laulaau, lo latou vaivai vaivai ma vave paʻu
VaʻalelePogisa lanumeamata lanumeamata po o le lanu o laulaau, foliga lanu mumu, lanu violē, pogisa po o le tele o le lanu uliuli o laʻau mamago
PotassiumYellowing poʻo browning o le lau lau, tino o le tino, mimusu, mimilo o le lau lau agai i lalo
ZincFaʻailogaina o le chlorophyll, faʻapipiʻi chlorosis i lau
MagnesiumLe leiloa lanu lanu meamata i nisi vaega o laʻau (intervein chlorosis)
KalakuMalamalama ma oʻo lava i le paʻepaʻe o tumutumu ma laʻau laiti. O laulaau fou e ola laiti, pala, o le foliga o le pito e le lelei, o loʻo i ai ni mea e mate ai
OmeaLanu samasama i le va o vela laulaau poʻo lanu lanumeamata lanumeamata ma lanu samasama o laulaau e aunoa ma ni mea e mate ai
BoronChlorosis o laulaau laititi, e faʻaalia i le mimilo ma le uʻamea o laulaʻau, o le faʻavaeina o le laʻau ma le apical o laulaʻau, faʻalavelave o le fua
CopperLafoaia o laulaau i tumutumu o laau, o foliga vaaia o se lanu uliuli, amata mai le pito, pau

O laau e susunuina i le taeao po o le afiafi i le timu ma le toʻafilemu o le tau. Talu ai ona o faʻafitauli e maua ai sina faʻaititia o le faʻamalositino o loʻo faʻaaogaina, o loʻo i ai se aafiaga puupuu. Ina ia ausia le manaʻoga e manaʻomia, e manaʻomia ona e faia 2-3 laʻei ma se vaitaimi o 8-10 aso.

Laulau: fuataga o le faʻamalolo mo le fafagaina o pears

Faʻailoga elemeneFertilizerFua mo le 10 lita o vai
NitrogenUrea50 g
OmeaSuauu omeaE oo i le 5 g
PotassiumPotassium sulfate120-150 g
KalakuFolie top dressing e le aoga-
CopperBlue vitriol2-5 g
VaʻaleleSuperphosphate, phosphate rock250-300 g
ZincZinc SulfateE oʻo i le 10 g
MagnesiumMagnesium sulfate200 g
BoronBorax poʻo boric acid20 g

O le televave po o le le lava o nisi elemene e mafai ona mafua ai se maʻi ogaoga o le pi, o lea e tatau ai ona faapaleniina meaʻai o soʻo se laau.

Ina ia faʻaleleia le malosi o le totoina, muamua poʻo le taimi lava e uma ai le faʻatinoga, e faʻamalieina lelei le laau ile vai.

Autumn top dressing

A o faagasolo lenei vaitaimi, e manaʻomia le laei pito i luga ina ia mafai ona toe faʻaleleia meaʻai e faʻaaogāina i le taimi o le tuputupu ae o laau, faʻapea foʻi ma le faʻateleina o le mamafa o le taumalulu o le laau. O le taimi sili ona lelei e amata mai i le faaiuga o Setema i le amataga o Novema. O le aofaʻi o le faʻaaogaina tuusaʻo e faʻatatau tonu i le matua o le laau ma le atinaʻe o aʻa.

O se faasinoga mo le lalagaina o luga o luga o le autumn e mafai ona samasamaina o laʻau. Afai o le pale 1/3 e liu samasama, ona oʻo loa lea i le taimi e faʻatino ai le faʻaaogaina o le faʻaogaina.

//plodorod.net/rasteniya/chem-podkarmlivat-grushu/

A o faagasolo lenei vaitau, e le aofia ai le faʻamaʻiina o le vevela, e aofia ai le organic - manure, compost poʻo peat.

A o fafagaina paʻu i le tautoulu, e faʻaaogaina faʻasamalaina o minerale e aofia ai le koparala ma le potassium. O le tuufaatasiga o le tuufaatasiga o minerale i le autumn o le eliina o le 30 g o le superphosphate granular / 15 g o le potassium chloride / 150 ml o fafie laupapa i le 1 mita.

Taualumaga

  1. Aʻo leʻi faʻamautuina le pi, o le eleele e tele lava lofu i le vai - 20 l (2 pakete) vai i le 1 mita.

    Aʻo lei faʻamautuina le laau e fafagaina i le vai

  2. E faʻafeiloaʻi faʻamaʻi i le vaega o le liʻo lata ane mo le eliina po o totonu o le togavao ma se loloto e tusa ma le 20-30 cm, eli faataamilo i le nofoaga o le pale.
  3. O le poloka o le poloka o loʻo faʻamaina tele.
  4. I luga o le mativa, eleele le maualalo, o le poloka o le poloka e mulumuluina i le peat ma le humus, ua maua i le tutusa tutusa. O le mulch layer e tatau ona le itiiti ifo i le 15-20 cm, i le taumalulu o le a puipuia ai le aʻa o le pi mai le maalili.

    I luga o eleele i le humus, o le poloka poloka mo le taumalulu e mulimulitaʻi i se maualuga e oʻo atu i le 20 cm

Aʻo sauniuni le tuʻuina o luga o le vai, e le aofia ai le efuefu laupapa: superphosphate ma masima masima o le a faʻamaʻapeina i le 10 l o le vai ma faʻaofiina i totonu o le togavao. Eliina le pefu afi i le vaega o le poloka poloka i le loloto o le 20 cm.

O le siakiina o le suavai palapala e faigofie. Afai o le eleele, faʻapipiʻiina i totonu o le alofilima o lou lima, liliu atu i se keke, ua lava le susu mo le laau.

O le faia faʻatautaia masani o laei o le a mafai ai e oe ona totoina se laau maloloina ma maua i tausaga taitasi se seleselega o fualaau suamalie matagofie.