Laʻau

Violet Le - faʻamatalaga, ituaiga ma uiga eseese

Violet Le - o se vaega o fugalaau e aofia ai le tele o ituaiga. O loʻo faʻamalamalamaina i pepa laulaʻau veveve ma lanu lanu. Le violeti Le violets i le maualuga o mea teuteu na gaosia e Ukrainian breeder Elena Lebetskaya.

Lebedskaya Elena filifilia

Violets o Lebetskoy na foliga mai na tupu, na maua mai e se fafine ituaiga eseese o fugalaau. E leʻi leva, ae amata loa ona ia fatuina ni ituaiga fou e faavae i ituaiga masani. O lenei vaega e aofia ai ituaiga eseese ma foliga eseese, lapopoa ma le fausaga o laulaau, faapea foi ma le tele o lanu o tumutumu. E lauiloa i le lalolagi atoa.

Terry ma lanu lanu lanu Le lago e le tasi faifaatoaga

Faʻamatalaga puupuu o talaaga o le faʻatoʻaga

Elena Anatolievna Lebetskaya na fanau ma o loʻo nofo nei i le aai o Ukrainian o Vinnitsa. E i ai lona lava fale mafanafana i fafo, lea e faigofie mo lana ituaiga o gaoioiga. I le 2000, na amata ai e le fafine ona aoina le violets ma vaevaeina. I le 2020, ua sili atu i le 400 ituaiga o Le violets.

Faʻatoʻaina taunuʻuga

I le taimi nei, o fugalaau uma o le filifilia o Lebetskaya Elena e sili ona lauiloa i le salafa o le lalolagi. O se lauiloa lauiloa o le Vaitafe o le Lyon, o lona uiga o le tumutumu o le kiona. O lenei fugalaau e na o le pau paʻepaʻe paepae i le lalolagi.

Mo le 20 tausaga o le gaioiga, ua maua e Lebetskaya le tele o faailoga ma taui e le gata i totonu o atunuu CIS, ae faapena foi i faafiafiaga faavaomalo ma faaaliga. Na galulue soʻosoʻo le faifaatoʻaga ma le Moscow House of Violets ma faʻaauau pea ona fatuina ni ituaiga fou.

Faʻamatalaga ma uiga o meaola ma ituaiga

Violet Ek - faʻamatalaga, ituaiga ma uiga eseese

E tusa ma le 400 ituaiga violet poʻo le senplolia na faia e Elena Lebetskaya. E faaopoopo atu i ituaiga o loʻo lisiina i lalo, o isi Le no less beautiful violets e lauiloa: Galatea, Daisy, Casablanca, Suzanne, Melania, Marilyn, Praline, Rainbow, English Rose, Twilight.

Le Lena e afua mai i foliga o lili vai

Le lena

O Le Len violets o lapisi lau laulaau ua i ai le vevela. O fugalaau lanu enaena e pei o lili vai, i le ogatotonu o ia fulufulu lanumoana. O peti o Terry e itiiti lava le toso i pito.

Le rimma

Na totoina le autalavou i 2018. Violet Rimma o loʻo faʻamatalaina i laʻau laʻau o le tamaoaiga lanu meamata. O laʻau tele e maua ai lanu piniki enaena. O pito o petals ua faʻauluina, ia i ai ni togitogi laiti o lanu fuchsia.

Le Roman

Variety Roman e lauiloa mo lanu mafanafana o tumutumu, lea e aofia ai lanu piniki, meli, lanu enaena ma le lanumeamata. I le tulimanu, o lafumanu e mama i le lanu, e latalata i le faavae, o le palota lanu e sili atu ona mafiafia ma malamalama. Rosette bush smooth painted in green green.

Faʻalogo lelei! O le Roma o se ituaiga faigata e fanau.

Le liliana

Violet Liliana ei ai fugalaau fuga lanu piniki. O pito o petals o loʻo faʻauluina i le fugalaau fugalaau susulu. O laupepa lau laʻau o loʻo i ai foi i pito ma valiina i se lanu lanumeamata mumu.

Le Cristina

Violet Le Cristina ua faʻamatalaina i le i ai o pupuʻu papaʻe papaʻe-papaʻe i foliga o fetu. E i ai la latou lanu moana lanumoana ma laʻau faʻafeʻaiga i luga o se paʻu papa. Na faalauiloaina i le 2018.

Le ilona

O Leoli o le violet e iai le afa-afa, pulupulu lanumoana. O pito o petals ei ai foliga foliga ma se tuaoi o fasi lanu viole.

Le marfa

O le faʻamatalaga o le rosette o le vaʻai Mareta e eseese ma isi violets. O le laau e i ai sona malamalama malu, ae le o le lanumeamata lanumeamata, pei o isi togavao. O fugalaau lapopoa tetele e valiina i lanu paʻepaʻe ma le lanumoana, o latou pito e lanumeamata. E i ai ni fugalaau lua ma le lua-faalua o lenei ituaiga.

Cannabis - violet ma pulupulu lanumoana

Le Konopushka

Konopushka e lua ona lanu piniki mafiafia pe o se laumei ruby ​​uliuli. O le pito i tua o petals o loo valiina i se lanu paʻu po o le lanu ulaula. O le ituaiga talavou na gaosia e Lebetskoy i le 2018.

Le alice

Ua teuteuina ia Alice lapopoa papaʻe-paʻepaʻe papaʻe i lanu piniki mumu. O laʻau laʻau faʻapitoa o loʻo i ai se lauulu vevela.

Le Beatrice

O le roetette o le vailaʻau o loʻo i ai fuga lanumoana i luga o se lanu lanumeamata. Beatrice fugalaau e mumu mumu, i tafatafa o pito taʻitasi o loʻo iai se tuaoi paepae.

Le Valeria

Young Le viole i fugalaau lanumoana-lanumoana ma lanu lanumoana. E faʻasolosolo pito o petal taʻitasi, lea e maua ai le matagofie ma le faʻalelei.

Le Inga

Inga ei ai se rosette fesuisuiai ma lau paʻu vevela. O paʻu tetele e valiina i se paʻepaʻe paʻepaʻe mama, i le ogatotonu o loʻo i ai se matala lilac.

Le irul

O le viole o Le Irual e faʻaalia i le i ai o laʻau felafolafoaʻi o lanu pogisa ma malamalama. Laʻau felafolafoaʻi ma mūmū mūmū sesega.

Le alena

E i ai se lanu paepae paʻepaʻe ma se mumu mumu i le ogatotonu. O le lau lanu e vali paʻepaʻe-lanumeamata.

Le Bogdan - o se ituaiga talavou ma se rosette eseese

Le Bogdan

O le ituaiga talavou o Bogdan na fafaga i le 2018. O fugalaau manaia o fetu e foliga mai e lanu viole. Rosette bush green, liliu atu i laʻau fesuiaʻi.

Le Vera

O le Vera e matagofie lona lanu: o se peach background peach faʻatasi ma lanu mumu i luga o pito o petals.

Le black

Le Noir ua maua saʻo se igoa mystical ma le pouliuli. O ona fugalaau ei ai se lanu uliuli lanu uliuli ma se lauulu vevela. O pito o petal taʻitasi e vaʻaia, lea e faʻafiafiaina ai pupuʻu. O le ituaiga o le 2019 ma e le oi ai le lauiloa, ae ona o lona teuteuina ua vave ona maua ai le lauiloa.

Le jasmine

O loʻo i ai ni paluga taʻitasi e lua-faaluaina ma se mea faʻapipiʻi. O fugalaau ei ai le foliga o se polo ma o loʻo i ai i luga o fausaga. O lau talo e fai i le faʻavae pepa o se lanu moli lanumeamata lanumeamata.

Le Alina

O lenei ituaiga o Le violet ua faamatalaina i le i ai o fugalaau e tutusa ma logo. E i ai la latou lanu piniki i le pito i lalo ma se lanu samasama i le pito tonu lava. Laʻau lanu eseese o lanu lanu meamata.

Lulu manogi, faʻasalalauina le malamalama e manaʻomia e tupu ai fugalaau.

Lauga ma le Tausia o Fautuaga

O le lelei tele o Lebetskaya violets o le le lelei lea i le tausiga o le fugalaau. Faʻatasi ai ma togavao lelei, e ono tulaʻi mai faafitauli.

O le a le ituaiga palapala, malamalama, susu, totoina o le gafatia

Vaitafe o le Vaitafe Vaitaimi - faʻamatalaga ma uiga o le ituaiga

Mo le totoina lelei o violets, e tatau ona faia ni tulaga lelei i totonu o le potu, e pei foi o le totōina o se fugalaau i eleele lelei. O le maualuga o le taumafanafana mo le mea e aofia ai le 20-26 ℃. E taua tele le faʻaeteete i le tata, aua e le o togafitia le lelei o le vevela.

Mo le tausiga, e tatau ona filifili ni nofoaga ma malamalama ina ia le maua ai e le laau ni mumu. Faatasi ai ma le leai o se malamalama, o le a le tele ni fua. O le eleele e fafagaina i taimi uma i le faʻamalaʻau. Mo lenei mea, e faʻaaogaina ai le superphosphate ma faʻatautaia le faʻatinoga faalua i le masina.

Vai le vao i le vaiaso, ina ia aua le lolovaia, a le o lea o le palapala o le a avea ma mea e le mafai ona faʻaaogaina. A maeʻa le faʻaleleia o le vai, o le eleele e vaʻaia e 3-4 cm le loloto.

Taua! Mo le galueaina, e tatau ona e filifilia le eleele le paleni, i le eleele oona, o le a amata ona magumago fugalaau o le togavao ma liliu ai le paʻu.

O le tele o faigata i le tausiga o le laau

E leai ni faigata ogaoga i le tuputupu ae. O le mea autu - aua e te tafe le vao ma mataʻituina le moli. Pe a faʻafefete le vai i le eleele, e mafai ona aliali mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi.

Faʻavae o le faʻaleleia i le fale

O le a le mea e foliga i le violet Le? Description of varieties
<

Violet Le i le fale ua faʻaleleia e fatu ma tipi, ae o le auala muamua e masani ona faʻaaoga. O le metotia o le fatu e aoga mo na o le faʻatoʻaga pe a fatuina ituaiga fou.

Faʻamatalaga o ituaiga meaola

Ina ia faʻamalosi le fugalaau e ala ile tipi, tipi se laulaʻau mai se tagata matua matua. Ona tuu lea i totonu o se ipu malamalama ma se vai mama ma le mafanafana ma tuu i totonu i se malamalama lelei. A mavae le 2 vaiaso, o le a aliali mai aʻa e mafai ona totōina i totonu o le meaʻai. Toto i le eleele, susu mai se fagu sulu. O loʻo ufiufiina i latou i se ata tifaga ma tuʻu i le mea e faʻamalamalama lelei ai.

Suʻeina pe a uma le faʻatau ma aʻo toe gaosia

O le gaosiga o le Senpolia e faia i le tausaga i le tautotogo. O le gafatia mo le gaosia i uluai tausaga o le olaga e tatau ona sili atu le maualuga nai lo le voluma tuai. E tatau ona faʻatumu le tasi vaetolu o le gafatia i le faʻafefiloi palapala ma faʻapipiʻi aʻa o vao. Tuu le tumutumu o loʻo totoe i le pito i luga, ma tuʻu ai ni avanoa avanoa. Vai le vao ma tuu le pusa i totonu o se nofoaga e saʻo lelei.

Violet Le ei ai se puipuiga lelei i faʻamaʻi

<

O faʻafitauli faʻafitauli i le tuputupu aʻe o le violet

Ole Vafele e le masani ona mafatia mai le faaleagaina e ala ile faamai ma mea e ono afaina, ma ile tausiga lelei ole faafitauli e mafai ona aloese uma.

Maʻi

Faatasi ai ma faʻamaʻi, paʻu palapala ma laʻau laʻau e iloga. Ona o le paʻu paʻu, o laulaau o le viole ua ufiufiina i se paʻepaʻe paʻepaʻe, ma ua pipiʻi, foliga lanu enaena. E mafai ona faʻamalolo le tui i le fufuluina o le fugalaau i le fasimoli ma le vai i totonu o le fagu, ma pipiʻi i fuluʻi.

Pests

E aofia ai meaola faalafua, thrips ma aphids e sili ona popole mo le senpolia. E mafai ona feaveaʻi thrips pe a lele i luga o se potu ma auala tetele. Ua faʻaumatia i latou e le iniseti Akarin poʻo Dantop. O le aphid o loʻo i tua o laulaʻau ma ua togafitia i le ulaula tapaa po o se fasimoli solution.

Isi faafitauli

O nisi taimi e ono i ai ni faafitauli i le faʻamamago ma le paʻu o lālā, faʻapea foʻi ma le leai o se fuga. I lenei tulaga, e tatau ona toe iloiloina ia fuafuaga o tausiga.

O le violets e manaia, ma o tausaga taʻitasi latou te faʻateleina le numera, faʻafetai i gaoioiga a Elena Lebetskoy. O fugalaau matagofie e matagofie i totonu ma e le manaʻomia ai se tausiga faigata.