Laʻau

Auala e fausia ai se tupe i le fale

O le gaogao laau - o ia foi o se tupe po o se tamaʻi gaʻo - e matua lauiloa lava i fugalaau fugalaau ona o lona pale matagofie lala. Ae ina ia mafai ona avea ma se mea manaia, lalelei, e taua le taina ma le saʻo lelei le togavao.

Aisea e tatau ai ona ou fausia le palealii o se laau tupe

I le fale, e mafai ona oʻo i le 100 cm le maualuga. E tele mafuaʻaga mafuaʻaga e manaʻomia ai e le laau se teuteu ma le pine o pine:

  • tuuina atu o pale sili atu ona teuteu;
  • faateleina le mautu o le togavao;
  • fausaga malosi;
  • fatuina o se avanoa avanoa i totonu o le pale, faʻafetai i le ea e felafolafoaʻi faigofie i le va o lālā, puipuia le susu o le susu mai le faʻapupulaina;
  • sauniuniga mo le gaosiga, i le taimi e mafai ona faʻalavelave ai lala uumi i le faʻataʻitaʻiga ma malepe.

O le tele o laau toto e sili ona manaia

A aunoa ma le teuteuina, e mafai e paranesi o le fulufulu ona oʻo i se uumi tele ma punou le saʻo. O le ogaoga o pupu vine ua totogo ma laumei matala ua tele ai le mamafa i luga o le ogalaau, ona e le mafai ona faatumauina se tulaga saʻo, ma o le fugalaau e faigofie lava ona liua i le ulo. O le taimi faʻatinoina o faʻataʻitaʻiga mo le faʻapuupuuina o lala o le Crassula e fesoasoani e faatumauina paleni o le pale.

Faʻafefea ona fai saʻo

O le solia o tulafono o le teuteuina ma le pine e mafai ona afaina ai le fugalaau. O le mafuaaga lena e taua ai le iloa pe faapefea ona fausia se laau tupe.

E mafai ona e amataina le faiga fou mo le faapuupuuina o pupule o le gaogao pe a uma ona toe maua mai le seleselega mulimuli. I le taimi lava e tasi, ua vavaeina uma pine mamago ma sili ona paʻu ina ia maua ai se lala tuusao.

O fualaau e tatau ai ona tatau ona fafano i ni mea faapitoa. E tele taimi e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o le manganese poʻo le carbon activated. 'Otiʻese vaega o le laau e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻaleleia.

Faʻalogo lelei!O le tausaga o le laau e tatau ona amanaia: i totonu o se togavao, o lala ma laulaau pito i lalo ua uma ona vavae ese, ma o se tagata matutua e manaʻomia se loloto o le paleni o le pale.

Fuafuaga o le faʻavaeina o le pale i Crassula

Laʻau tupe - tausiga o le fale ma le fugalaau

O le teuteuga autu e fautuaina i le tautotogo. O faʻasalaga vave mulimuli ane e masani lava ona tupu i le taumafanafana, pe a vevela le lala laau ma fausiaina le tele o laʻau fou.

Folatila na atiaeina ni fuafuaga masani lea ua teuteuina ai se gaʻo fafine - pe faapefea ona fausia se pale o loʻo faamatalaina i lalo:

  • O le metotia faʻasolosolo e aofia ai le faʻaaogaina faifaipea o lālā laiti ma lau mai le ogaumu tutotonu, ma e mafua ai ona malosi ma malolosi.
  • Fausiaina o se laau laititi e iai se ogalaau mafiafia ma e mafai ona tupu le pulou pe a teuteu se laau toto. O faʻatulagaga faʻataʻitaʻiga e faia i taimi uma i le soifuaga o fugalaau, i taimi uma e faʻamaʻapeʻa uma ai lauʻau ma laʻau. O le aveeseina o lala mai se tagata matua matua o le a le tuuina atu le mea e manao i ai, ae na o le faaleagaina o le laau.
  • O le faʻavaeina o se laʻau lelei, lapotopoto, lush vao o le siʻitaga laʻititi e mafai ona mafai pe a aveesea ni laulaau fou mai le ogalaau ma faʻapuʻupuʻu laʻau.
  • O le salalau o le papa e maua mai i le taimi o pine o pito o paranesi, e mafua ai ona amata ona totogo mai le taamilo mai le itu.

E mafai ona tuʻuina atu le fugalaau i soo se foliga

A maeʻa le teuteuga, e tatau ona faia le ofutino pito i luga, fesoasoani i le fugalaau e toe faʻaleleia.

O le a le mea e fai mo le susulu o le pale

E mafai ona totoina se lala laau toto e ala i le matauina o le tekonolosi lelei o mea taufaatoaga:

  • aveeseina i nisi taimi ia lala sili ma laulaau;
  • taitaia vai masani;
  • le faʻamaina o le fale faʻatoʻaga faʻatasi ai ma le faʻapitoaina o le faʻamaʻiina o le suka, e mafua ai le fausiaina o laulaau fou;
  • taofiofi le talafeagai o le suavaia i totonu o le potu, vevela ma tuʻuina atu malamalama lelei i fugalaau;
  • faia fua faʻatatau e puipuia ai ma pulea faʻamaʻi ma iniseti leaga.
E faʻafefea ona fafagaina se laau tupe i le fale

O laau talavou e ola malosi tele, o lea e totoina i tausaga taitasi i le tautotogo, aoina se potopotoga tele. E manaʻomia e Crassula se eleele vaʻavaʻa ma manava, lea e tatau ona tuʻu ai se alavai. O le pito i lalo o le fagu potu e tatau ona i ai ni avanoa faʻapitoa e aveesea ai le susu.

Taua!Pe a totoina se fafine gaʻo, totoga tino ma minerale e vave ona faaopoopoina i le eleele e faʻamalosi ai le aʻa ma sili atu le ola malosi o laʻau.

Ona o le faateleina o le eleele ile susu, o le laau tupe ua taofia le tuputupu ae, o ona lau laau ua leaga ma tiga, o ona aʻa ma le ogalaau e mafai ona pala.

O se fale vaivai ua osofaia e meaola faalafua. O le mea lea, o le fausiaina o le laau e tatau ona faʻaauau, ae aunoa ma le faaleagaina o le susu i le palapala. E fautuaina ina ia faʻalua faalua i le vaiaso i aso vevela vevela ae le silia ma le tasi i le vaiaso i le taumalulu.

Afai o le ea i totonu o le potu e matua matutu, e manaʻomia e le paluga se mea faʻaleleia. I le faʻaopopo i le faʻaleleia o le maualuga o le susu, o lenei faiga o le a fesoasoani e fofoa ai lau o le faaputuina o le pefu.

O lapisi tetele e tatau ona tipi i le pito i lalo

O le tupe e fiafia tele i le malamalama, ae e aoga le ufiufi mai le susulu o le la. Afai e le faia lenei mea, ona oʻo mai ai lea o lanu uliuli o mumu i luga o laulaʻau laʻau. E tatau foi ona e liliu le laau i le malamalama ina ia maua ai vaega uma o le paleni a latou vaega o le malamalama.

O le vevela aupito sili ona lelei mo se fafine gaʻo e laʻititi lava i le 16 ... +20 ° C, faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga o nei faailoilo, e ono amata ona faʻaleleia lau laʻau.

Faʻalogo lelei! O le tuufaatasiga o laʻei pito i luga mo Crassula e tatau ona aofia ai le phosphorus, potassium ma le nitrogen.

E faʻafefea ona fusi se tamaʻi gaʻo

E le o tagata uma e tausi vine e iloa le auala e faʻataʻitaʻia ai se teineitiiti gaʻo i totonu o se laau matagofie. I le faaopoopo atu i le teuteuina o taimi, e manaʻomia e le laau le pine, lea e aveesea ai o latou pito i luga mai lala. O lenei faiga e puipuia ai le tuputupu ae o le vaomatua i le uumi. E le gata i lea, e mafai ai e oe ona maua foliga o le vao, ma faʻalautele, lapotopoto pe fetolofi.

Tupe tupe - pe faʻapefea ona totoina se ata i le fale

Mo le faʻatinoga, e leai ni meafaigaluega faapitoa e manaʻomia - e mafai ona faapuupuu lima o tumutumu. O le mea e sili ona taatele i tamatamailima o le pito i lalo ma pito i luga, o lea e mafai ai ona e faatulagaina se laau i le ituaiga o bonsai.

Taua!O sea faiga e le gata ina faaopoopoina ai se fugalaau teuteu, ae e faamama ai foi le paleni o le pale, o lona uiga, e iai foi lona faamoemoega mama.

Tulutulu o tumutumu i lima mama

O afea e fai ai le pine muamua

Mo le taimi muamua, o le faʻatinoga e faʻatinoina pe a uma ona aliali mai le 4 paʻu pepa. E mafai ona e tuʻuina ni laupepa tuʻufaʻatasi se lua, ae e aoga le mafaufau o lona uiga o le pale paleni o le a sili atu ona mamafa.

Tipi le laau seʻia oʻo i se foliga patino. Aua e te lagona le faanoanoa mo laulaau laititi e manaʻomia ai le tui, aua o le a latou aʻafia ai i le laau lava ia.

Faʻafefea ma le taimi e fai ai ni tui puipui

E le o iai nei le tele o lala mamafa tele. O le mea lea, i uluai tausaga o le olaga, e masani lava ona taumafai fusi e fausia se laau malosi ma se pusa mamana ma mautu e mafai ona uuina le pale i le lumanai.

O le pito i luga o le pupu e aveeseina i tamatamailima mama po o vailaau faʻamaʻi, faʻapipiʻi le lua paʻu mulimuli i le pito i lalo. O le gaioiga e tatau ona saʻo, e le malie, ae le o le ita. Afai e te le togiina uma laulaau, o le a faʻaauau pea ona tupu, e ui lava o le a faʻaleagaina.

Crossula teuteuina

Ae e te leʻi amata amataina lenei faʻatinoga, e tatau ona e suʻesuʻe auʻiliʻilia pe faʻapefea ona saʻo le tāina o le tupe. O le laau, e masani i le faʻapuʻupuʻu faaletausaga o vine, o le a sili atu ona faigofie ona toe maua mai ia i latou i le matua. E na o le pau lenei o le auala e maua ai se fugalaau maloloina ma se pale matagofie o foliga manaʻomia.

Faʻalogo lelei! O faʻataʻitaʻiga uma mo le faʻapuupuuina o laau toto e fautuaina i le taeao.

E ala i se laau talavou

E faʻatagaina e faʻapipiʻu na o se meafaigaluega malosi, a leai e mafai ona e afaina le laau. I le fale, latou te masani ona faʻaaogaina se laasaga taʻitasi i le laasaga mo le teuteuina o se tamaʻi Pele:

  1. Vavae ese pito laiti laititi, faapea foi lala paʻu.
  2. Faʻasolosolo auala masani.
  3. I totonu o laʻau ua faʻamaonia, ua aveeseina ai se tele o laupepa.
  4. Oti ese lala pito i luga, ma faʻaloloa le maualuga.
  5. O vaega uma e faʻamalūina i se vaifofo o le potassium i taimi uma.

O le tupe, e leʻi teuteuina i uluaʻi tausaga o le ola, e tupu tele ma laʻau malosi ma tuputupu ae malosi.

Faʻalogo lelei! E faapuupuuina lala e le sili atu i le 1/3, ma o le tipi e faia i le maualuga o le 45 °.

A maeʻa le teuteuina lelei, o le laau e fai ai se ogalaau tutotonu mamana

I le laau tuai

O le sili atu i le 5 tausaga le sili atu tupe e tatau ona faapuupuuina lala. A leai, o lona ogalaau tutotonu e mafai ona motusia, le mafai ona tatalia le mamafa o pupu malosi ma lau launiu. O se tagata matua e le masani ai e pei o lenei:

  1. Fuafua le ogalaau tutotonu ma sili ona malosi.
  2. Oti oti afu uma mai lalo o le laau.
  3. E vavae ese uma mafiafia.
  4. Aveese laulaʻau lapopoa, faʻapea foʻi ma ni paraniti laiti i le pito i luga o le vao.
  5. O vaega e faʻamaʻi ma faʻafefeteina faʻatasi ma togalaau.

O le tipiina o vaega o le Crassula e faʻaaogaina mo aʻafiaga o laau totō tutoʻatasi.

Bonsai Succulent Crown Formation

O le foliga o le bonsai ei ai se ogalaau malosi tele ma lala o loʻo tautau i lalo. O lea ituaiga laau e mafai ona maua e ala i le teuteuina ma le pineina o pine i vaega eseese.

O faʻatulagaga faʻapitoa e amata ona faʻatinoina e se laʻititi laʻititi, aʻo faʻamalosia le ogaumu tutotonu. Ina ia faia lenei mea, i le tautotogo ma le taumafanafana, e tatau ona e tipiina lala le talafeagai i le pito i lalo o le ogalaau ma faapuupuu ia pito i luga. O le fugalaau e masani ona faasūsūina ma fafagaina, ona faʻamalosia ma lautele le ogalaau.

Mo le 2-3 tausaga muamua, o le 2 lala mafiafia e tuua le laau, faʻatagaina i latou e ola, a maeʻa ona faʻapuupuuina i le umi o manaʻo. Ma le isi, teuteuina o lala e ola ae i luga i luga, ma i le itu ua tipi ese le moto. I le faaopoopo atu, latou te tipi uma lala o luga ina ia faaauau pea ona tupu lala i le itu i lalo.

A o tuputupu ae le ta laau, e tatau ona e tapena uma gaioiga faagasolo ile taimi.

Taua! O se faʻamatalaga moni mai se tamaʻi gaʻo o le a na o le taimi lava e faʻapipiʻiina ai i le tausisia o tulafono uma.

E sili atu le tausiga pe a maeʻa

E tatau i le suāsusu faʻamalolo ona maua le tausiga tatau ina ia mafai ai ona faʻaleleia vave ma vave. O le mea pito sili ona taua, o le faatumauina o le maualuga o le vevela ma le malulu o le ea i totonu o le potu o loʻo i ai le fugalaau.

E tali atu ma le loto faafetai Crassula i tulaga o le taofia

Ina ia mafai e le teuteuga o le faasologa o le faasologa lelei mo le tupe, e tatau ona e usitaia tulafono nei:

  • togafitiga i aso uma ma fasi fomaʻi ina ia mafai ai ona tupu lelei;
  • tuʻuina atu le fale ma le malamalama lelei;
  • seti le vevela i totonu o le potu i totonu + 15 ... +18 ° C, e oo lava i le le faatagaina o le puluvaga i lalo ifo o le +6 ° C;
  • masani ona faʻapalapalaina le palapala i totonu o le ulo ma ni mea faʻapipiʻi mo mea faʻapipiʻi;
  • fufulu le vao mai le pamu moli ma solo ese le pefu mai lau;
  • vai le fugalaau i 2-3 2-3 aso, e puipuia ai le mapu o le suavai.

Faʻalogo lelei! Suavai mo le faʻavaivai e tatau ona fofo mo le itiiti ifo i le 6 itula ma maua ai le vevela.

E mafai ona e mauaina se kopi matagofie o Crassula i le fale na o le faafetai i le faasolosolo saʻo o le teuteuina o le suʻega. O se togalaau e sili atu ona lalagaina o le a foliga matagofie ma o le a avea ma se faaopoopoga sili i le mamanu o le potu.