Faatoaga faatoaga

Milifleur moa: uiga o le fausiaina i le fale

Aemaise lava le taua o le fausiaina o moa teuteu ua faapipii i Saina anamua ma Iapani. O ia manulele na manatu o le fiafia i atua, e tatau ona tapuai. O lea ua latou matutua e auai i faaaliga ma na o le fiafia fiafia. Ole tau o moa ma manulele matutua e seasea ona maua, e matua maualuga lava, o lea o la latou gafa o se pisinisi sili ona aoga. Milfleur - o se tasi o ituaiga e sili ona matagofie, fafagaina i Peleseuma i le XIX senituri, faapea foi ma se tasi o mea sili ona galueaiina i aso nei.

Tala faasolopito

Milfleur breed o se tasi o ituaiga o le Belgian Ukkel Bentamki. O le fatuga o le ituaiga o Michel Van Gelder, o le sa nofo i le faaiuga o le 19 seneturi i se tasi o malo o Brussels - Ukkele. Milfleur, Porcelain ma White na avea ma ituaiga muamua o Ukkelian Bentamka.

Ae o le milfleur o le muamua lea na faʻaofiina i totonu o le Perfection Standards o le American Bird Association i le 1914. O le mea na manatu ai, na faʻaaoga e Van Gelder le Dutch Saber Bentamka ma le Antwerp Bearded Bentamka e fai ai.

Talu ai na malaga tele Michel ma aumai ituaiga o moa mai lana malaga, o nisi o tagata tomai faapitoa i le militeri e maua mai le uunaiga a le Iapani Bantamok. O le faʻamoemoega o le filifiliga o le fausiaina o se ituaiga o meaʻai teuteu ma le matagofie o fugalaau.

Faamatalaga ma uiga

O le igoa "Milfleur" ua faaliliuina o le "afe fugalaau" (de Mille Fleures). I totonu o le US, o le ituaiga e taʻua - Belgian bearded Ukkel. O igoa uma e lua e atagia ai uiga masani o moa - o fulufulu enaena enaena e faamutaina i se siliva siliva ma le lanu uli ma le i ai o tane.

E ese le eseesega:

  • maualuga uiga lelei teuteu;
  • faʻamafanafanaina;
  • agamalu, agamalu;
  • le manaʻomia o meaai lelei.

O fafo

O le lanu masani o le milfleur o loʻo faʻatusalia e lini ma le kulimi sukalanu lanu moana. O sui o lenei lanu e faʻavasegaina i le 1914. Faailoga o le matagofie o nei matagofie-o paʻu, e pipii i le umi atoa. O se ituaiga e le masani ai le lanumoana lanumoana i le fulufulu lanumoana uliuli.

Faitau le faʻamatalaga ma le faʻaleleia o foliga o ituaiga ituaiga o moa e pei o le "Russian Black Bearded", "Shabo", "Paduan", "Betnamka", "Brama", "Gudan", "Minorca", "Araucana", "Cochinhin" "Phoenix", "Pavlovsk auro ma siliva."

I le taimi nei e tusa ma le 20 ituaiga ituaiga lanu milfluparov. E leai se tulaga masani mo manu felelei i le lalolagi. O le tele o atunuu e faʻaaoga a latou lava faʻamatalaga o foliga i fafo.

O le mea lea, o le tulaga masani a tagata Siamani (Bund Deutscher Rasse Geflügel Zucht) na faʻaaogaina le vaevaega o moa o le ostrich i ni vaega se 4:

  • o manu muamua - manulele o lanu paʻu, o nei mea e aofia ai le laumei laumei;
  • o le lona lua - e foliga matagofie, o loʻo faʻatusalia i le papa lanumoana, lanumuli ma paʻepaʻe;
  • le tolu - manulele o se lanu moli: o le lanumoana lanumoana ma se ua auro po o le siliva;
  • o le fa - manu felelei manu: blue, white, yellow.

O le uiga iloga o vaega o lalo o vae o le i ai lea o le fulufulu vae. Talu ai O le umi o le fulufulu i se manu maualuga e mafai ona momotu, ona mamafa lea o le eletise.

Isi vaega:

  1. O le tino e lapotopotoina ma se laʻei matagofie.
  2. O le manulele lush mauoa i luga o le ua e pa'ū e pei o se ie puipui i lona tua. O lenei mea e sili ona mataʻituina i ni pulu.
  3. Le tele o le tele o le ulu.
  4. Lanu mata e faalagolago i lanu.
  5. O le suiga i le siʻusiʻu e tatau ona lamolemole. Mo pulu uma, sei vagana ai papaʻe, e teuteuina le siʻu i le kositsyami manulele uliuli ma le lanu lanumeamata.
  6. Pusa atoa, agai i luma, i alii ma fafine.
  7. Faʻasaga sao, foliga masani, logo. Lanu paʻu ma tautaliga - lanu mumu.

Uiga

O se uiga sili ona faapaleniina e faia ai nei moa e talafeagai mo le tausia o ni mea fou. Milfleur - alofa tele, o lea e mafai ai ona avea i latou ma fagafao, ae le na o sui o manulele faatoaga. Malamalama ma tele telefoni feaveaʻi - latou te filemu i taimi uma i isi tagata.

E maualuga tagata, faʻaauau pea ona taloina moa i le pito i tua ma faʻaauau le tausiga o latou falemaʻi. E ui lava i le agalelei, e puipuia lelei e alii le coop mai le afaina o tagata faomea. E tasi le taʻusiʻolo e mafai ona tausia le fafagaina o hens 7-8.

E taua! Ina ia faʻamausalīina uiga tauleleia, e taua tele le i ai o le uʻu mai se laʻau e le fesoʻotaʻi ma le hens. Auā e masani lava ona fanauina e puller se moa i le tausaga e matua nai lo ana tamaʻitaʻi.

Hatching lagona

Chickens o ni tina sili ona lelei ma se atinaʻeina o le atinaʻe. E toetoe lava a le mafai e le moa ona alu ese mai le pipii e tusa lava pe inu ma 'ai. O le tele o laumei teuteu e mafai ai ona latou faʻafefiloi le faapipii e le silia ma le 10 fuamoa. O le mea lea, afai e te manaʻomia nisi moa - faʻaaoga se afi e fesoasoani i le moa.

Ona lelei ai lea o ia e tulia uma lana moa ma le moa. E faʻaaogaina e le au faʻatoʻa ia moa o lenei ituaiga e fafaga ai pheasants, salu ma isi manu feʻai. Aʻo nonofo le moa i luga o fuamoa, e manaʻomia ai meaʻai e sili atu nai lo mea masani, ma e tatau ona maua le vai mama.

I le tuʻuina o moa, taumafai e nofo i le tautotogo ma le taumafanafana. O se laau laititi e le mafai ona alu ese mai le faamoega mo se taimi umi ma o le a taumafai e faʻaosoina se fuamoa e tasi. O se mea iloga o le milfleur o le mafai lea ona nofo i luga o se faamoega e oo atu i le 3 taimi i le taimi.

Faailoga o Galuega

Milfleros o ni sui o ituaiga o meaola matagofie, e ui lava i le lelei o le mamafa, ae latou te le mamafa lava pe sili atu i le 800 g. O le fuamoa o le hens e le sili atu i le 110 fuamoa i le tausaga ma le mamafa o le 30 g.

E taua! O le gaioiga o loʻo aʻafia i le faafitauli ole gaʻo. Afai e te faʻafefeina ia hens, o le a latou faaopoopoina le mamafa, ae o le a le mafai ona aveina.

Ola ola mamafa ma moa

O le mamafa o le mamafa o se moa e 700-800 g, o le moa - 500-700 g. I le lima masina ma le lelei o taumafa, o manu laiti e maua le 80% o le mamafa o le mamafa. O meaʻai a le Milfleura e lelei lona tofo ma o meaai, aua o loʻo iai sina gaʻo.

Faʻaauau, gaosia o fuamoa ma fuamoa fuamoa

O le gaosia o le hens i le tausaga o le 100-110 fuamoa o le paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le kulimi e tusa ma le 30 g. O le hens e amata ona tuʻu fua i fua 5-6 masina. O fua o le tausaga muamua e laiti, ae sili atu ona manaia. I le tausaga lona lua o le olaga, o fuamoa e sili atu ma oʻo atu 35-37 g.

O le a le mea e fafaga

I le fafagaina o meaʻai e faʻaaoga ai le susu, susu ma faʻafefiloi. E tatau ona i ai i le ituaiga o sana, karite, saito, lei. Faʻasaina meaai (masa) i le gaʻo po o meaʻai susu. O le fausaga e aofia ai: fatu sapalai, aano o manu ma le ponaivi, suauu, bran, iʻa. I se eseesega, faʻafeiloaʻi fualaʻau, lala ma le lanu i totonu o le taumafataga.

Matou te fautua e faitau e uiga i auala e avatu ai aano o manufasi ma ponaivi ma moa.

Poula

O moa i aso uma e fafagaina i le suka mafolafola ma fuamoa lelei. I totonu o le lapisi mo chamomile decoction. I le vaiaso muamua o le tuputupu ae, lanu (tumutumu o vao, plantain), kāloti kuka, cheese cheese, ma yogurt ua faaopoopo i le moa.

Laʻau fafagaina o pou:

  • 1 vaiaso - 8 taimi;
  • 2 vaiaso - 7 taimi;
  • 3-4 vaiaso - 5 taimi;
  • 5-6 vaiaso - 4 taimi.
Ma le isi, o loʻo i ai se taimi faʻatulagaina e tolu-taimi.
Faitau atili e uiga i auala e saunia ai fafaga mo moa ma mo manulele matutua ma ou lava lima.

Ina ia tuʻuina atu i tamaiti laiti meaʻai, malosi ma elemene, o le taumafataga e aofia ai:

  • 70% o fua o le saito;
  • 30% - masimusu susu, e aofia ai le pala, lefete, aano o manufasi ma ponaivi, fualaau 'aina, greens.
I le taimi o le tuputupu aʻe, e taua tele mo tamaʻi moa le i ai o se paleni paleni taumafa faatasi ai ma se tulaga masani o vitamini ma minerale.

Afai e le lava se taimi e saunia ai lau lava fafaga, e mafai ona e faʻaaogaina fafaga fafaga fafagaina:

  • mo moa - "Amata";
  • mo manu laiti - "fattening";
  • mo manulele matutua - "Faauma".
E te iloa? E leʻi masani ona faʻaleleia e le tagata ia moa e maua ai fuamoa ma aano o manufasi. O mea filifilia o Indian Brahmins na faʻavae i luga o vaega taua o vao moa vao a Banya. Ma le saina anamua o Saina i le faʻaleleia o uiga teuteu teuteu, talu ai o le amio o moa teuteu na faamatalaina o ni feau masani i tagata e ala ile natura po o atua.

Palu matutua

E taua le fafagaina o moa 3 taimi i le aso: i le taeao ma le afiafi ma saito, ma i le aoauli ma le mash. Le fua faatatau o le saito i le aso - 50-60 g i le 1 moa, e aofia ai fatu saito.

Meaʻai e tufatufa atu e pei ona taua i lalo:

  • muamua fafaga - 30%;
  • fafaga lua - 30%;
  • lona tolu fafaga - 40%.

O le tuufaatasiga o le saito e salu:

  • sana - 40%;
  • saito - 25%;
  • isi fatu - 35%.
Aoao pe faapefea ona toto le saito.

E mafai ona suia meaʻai i le 20% o le paluga o masini. O ituaiga o mea taua e matua faigata tele i le anotusi o vitamini B ma palatini. O le aofaʻi o aofaʻi o meaola o manu i totonu o le tino. I le faʻaopoopoga i aʻafiaga, o le uro e mauʻoa i vitamini o le vaega B, o le acoric acid, o elemene elemene - potassium, magnesium, phosphorus, uʻamea. E le gata o se meaola olaola, ae o se auala foi e faʻaleleia ai le atinaʻeina o le intestinal microflora, faapea foi ma le manaia tele e faʻamautuina ai le galuega a le inumaga ma aveese ai toxins mai le tino o le manulele.

Vitamini o le kulupu B e ulu atu i le tino o fola ma pala, legumes, cheese cheese and fish meal. O lenei kulupu o vitamini e aʻafia i le faʻamautuina o le faʻaogaina ma le faʻaleleia o tino.

O fuafuaga i aso taitasi e tatau ona aofia ai:

  • Kalaku i le foliga o le penisina, atigi gutu, kusi cheese;
  • vitamini ma minerale - i le ituaiga o fualaau faisua ma gutu matala;
  • lapisi vavae vaevaega - faʻaleleia le faʻapalapalaina o meaai.
O meaai taumafa o le tau e tatau ona sili atu ona maualuga le kalori, lea e mafai ona fofoina e le fefete fefete ma faateleina le siitaga o le fafaga e 30%.

Faiga Faʻapitoa

E le pei o isi aiga o Bantamock, o le milfaila ua suia i le malulu ma lagona lelei i latitu latū.

Faatasi ai ma vaega o le tausiga o faifaatoaga moa:

  • le manaomia mo taumafa lelei;
  • le mafai ona tausia se vaega laitiiti;
  • le manaʻomia mo le faʻavaitaimi o le faʻaogaina o manulele ma manu felelei mai faʻamaʻi.
E taua! Mo le togafitiga o manulele mai lice, fleas ma isi parasite o loʻo faʻaaogaina aerosol o lona uiga. Manuaina o moa, e le mafai ona e lafoina le pala i luga o le ulu o se manulele. Ma afai e gaosia se pou moa, e tatau ona aveese ia manulele mai ia le itiiti ifo ma le 8-10 itula.

Manaoga mo le fale

Mo le lafu o 10 moa ma le moa, e lava le vaega e 1 sq. M. Le laʻau aupito sili ona lelei - moa moa 1.5 x 2 m. O le vevela i totonu o le moa moa e tatau ona i totonu + 15-24 ° C. O le faateleina o le vevela o le ea i totonu o le fale i le taumafanafana e mafua ai le aveeseina malosi o le vai mai le tino, ona o nei manulele e masani ona le masani ai nai lo le masani ai.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le auala e filifili ai le moa saʻo moa pe a faʻatau, auala e fai ai se moa moa mai se lauʻeleʻele, auala e fausia ai se moa moa mo le taumalulu, auala e faʻaauupegaina ai, auala e sili ona vevela ai le moa moa i le taumalulu, ma faʻafefea foi ona faʻamafanafana ma moli i le moa.

O le vevela i lalo ifo o le +15 ° C i le moa moa i le taumalulu e mafua ai ona faʻaalu e manufeʻa le malosi na maua mai le fafaga e tausia ai le vevela o le tino. I lenei tulaga, o moa foi e vave lemu, aua o le fuaina o figota e manaomia ai le 40% o le malosi na maua mai le fafaga.

Fale faʻaleleia fale:

  • Faʻasili Talu ai e fiafia le 'au milipolo ma iloa le lele, latou te faia ni papa mo i latou i ni vaega se tolu (laasaga), ina ia mafai ai e manulele taʻitasi ona filifilia mo ia lava le maualuga maualuga. Ua maeʻa le faiga o sauaga ma se apefai.
  • Paulo O paolo matagofie i luga o vae e manaʻomia ai se fola mama. Mo le faia o lenei mea, o le fola o le fale o loʻo faia i le tulaga o se masini e faʻaalu ai le fale, pe a tuʻuina le faʻamafola i lalo o le fale, ona faʻapipiʻi ai lea o le fola.
  • Mama O le i ai o vaovao, vaovao, lau lau vevela ua faatagaina i le fola. O lenei palapala e le tatau ona susu pe pala.
  • O le vevela, faʻamaʻi. O le fale e faʻapalapalaina, ua faʻapipiʻiina le faʻaogaina o le faʻaleleia o le ea ma le faʻamalama. Mo moli, e faʻaaogaina moli susulu. E mafai ona tuʻuina atu ma faʻapalapala le faʻaaogaina o masini ma ia faʻapipiʻiina i se tagata e faʻalelei. O le mafanafana e mafai ona faia i le tulaga o se faʻavela vevela, mea faʻapipiʻi poʻo isi mea faʻavevela.
  • Mea tau fale. I totonu o le fale e faʻasaina ai vai ma fafaga. O le ituaiga ua faʻateleina manaoga o le tumama - e tatau ona mamā ma inu faʻamaʻi uma tagata inu ma fafaga. Mo meaai susu ma le susu, e manaʻomia uma fafaga.
    Atonu o le ae fiafia i le faitau e uiga i le auala e fai ai se solo, se fale, se aviary, se faamoega, se fafaga faʻanatura ma se meainu mo moa.

  • Ash taʻele. O le tau ma le lice ma isi parasite, o le paluga o le paluga o loʻo i totonu o le falemoa, ae faʻaopopo i lenei mea, o le lefulefu e sasaa ifo i luga o le mea e faʻaaogaina - o lenei mea e aoga mo paʻu.

Savalivali laufanua

Mo le 10 moa, o le savali savali e tusa ma le 2-4 square mita le lava. O le fanua e tatau ona ufiufi i se upega e taofia ai moa mai le faataapeapeina. O le a sili atu pe a fai o le savali e feaveaʻi. Ina ia mafai ona minoi moa, o le eleele e tatau ona tuʻu i luga o le mutia, maʻa ma luga o fasi iliili. O isi ituaiga palapala e ono afaina ai vae vae.

Faʻafefea ona tumau le malulu malulu

Mai ituaiga uma, o le milfleur e sili atu le lelei o le mafanafana nai lo isi ma e faasino i papa mausali. Ae e le tatau ona latou savavali i le kiona - o le fulufulu mafiafia o vae e mafai ona susu ma malolo. E felelei manufelelei i le vevela e tusa ma le 0 tikeri e leai ni palapala, puddles, kiona.

Ina ia faatumauina le fuaina o fuamoa i le taumalulu, latou te manaʻomia se mafanafana moa. O puipui o le fale o loʻo faʻafefiloi ma fulufulu 'oti, o le fulufulu mamoe poʻo se isi faʻamafola. O meafaitino e tatau ona faʻasaʻoina i meaola ma meaola faalafua, ia iai mea faʻasamaʻi maualuga ma faʻaitiitia le susu. Afai o le vevela i totonu o le moa moa e paʻu i lalo +17 ° C, ona mafai ai lea e moa ona taofi le taavalevale.

E te iloa? O le numera o faatusa o le tapuaiga, o moa o ni faʻaupuga tutotonu i totonu o manulele. O ata o sui o ituaiga eseese o moa na totoina i tupe siliva a le 16 atunuu o le lalolagi.

Malosiaga ma vaivaiga

O uiga lelei o le milfleur:

  • maualuga uiga lelei teuteu;
  • ituaiga lanu eseese;
  • sosolo ma le faʻafeiloaʻi i le ola i atunuu i mātū;
  • faigofie o mataupu;
  • e mafai ona fetaui i totonu o se tamai coop;
  • atiina ae le atinaʻe pepe;
  • puipuiga puipuia.

E te iloa? E talitonuina e sili atu i le 700 ituaiga o moa i le lalolagi, ae na o le 180 o latou e faʻamatalaina e tulaga faʻatautaia o le gaosiga o meaola. O se tasi o vaega sili ona lauiloa o le vavaeeseina o maa e ala ile matafaga.
Faʻasologa o agavaʻa:
  • teuteu milflorki o le a le aumaia ia te oe tupe maua i le ituaiga o aano po o se fuainumera tele o fuamoa;
  • o le i ai o paʻu paʻu e manaʻomia ai le tele o le gauai i le fola o le moa moa ma le nofoaga savali;
  • E manaʻomia e chickini ni meaʻai lelei.
O le matagofie o le milfleur e faia ai le ituaiga matua lauiloa i le au faifaatoʻaga. Ma o le natura o nei moa e pei o lo latou atunuu e tausia ai o ni meaola.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

Milfleur e masani ona teuteuina ituaiga. O moli ma moa felafoaʻi. O le manulele e mitamita tele. E laʻititi le ulu. Felafolafoaʻi vae. Tagata e uiga i le natura o le amio e matua popole lava. O tamaʻi manulele ma tamaiti laiti latou te vaavaaia o latou nameri. O le manulele e le lelei i tulaga o le fafagaina ma le fale. Ola ola mamafa, kilomu kalama 0.6-0.7 Meaʻai 0.7-0.8 Fua o le gaosia, pcs 110-120
Andreik
//www.pticevody.ru/t4468-topic#423297

E iai foʻi aʻu moa (isabella). E matua sili ona manaia ma matagofie, pei o tamaʻi tama. E le mafai ona e alofa ia i latou. E le pei o moa moa, na ou faʻafilemuina i latou i totonu o le togalaau, latou te le eli ma latou te le faʻaleagaina se mea, ma o le afiafi latou te potopoto ai i totonu o le falemoa i tafatafa o le faapaologa. E te sau, fusi i latou i se lima ma i totonu o se fale. Latou te 'aina sina mea itiiti, latou te faʻaalu foi sina avanoa ma latou faanatinati lelei. O loʻu alofa lenei
Liudmila
//www.china-chickens.club/index.php/forum1/import-hens/226-milfler#14372