Fualaau aina

Lisi o ituaiga o melons

E ola lelei vine i luga o oneone oneone. Latou te fiafia i le tele o le la, ae ua matua le lelei i loma mamafa. O chernozems e talafeagai mo le totoina o falo, ae i tulaga faapena latou te manaomia ai se tausiga faʻapitoa. Vaʻai nei pe o le a le mea e faʻaaoga i fua o le meloni. O nei: oloni, meloni, zuciniini, squash ma le pauka.

Paloni (Citrullus lanatus)

Afai e te manaʻo e toto se silotilo i lau togafiti, e tatau ona e filifilia ma le totoʻa le ituaiga, ma na ona totoina fatu. O nisi o vailaʻau o le tilo e le mafai ona tupu atoatoa i le eleele lanu uliuli ma le maualuga. O le mea lea, o ituaiga sili ona lelei o le tilotilo o: "Astrakhan", "Kamyshinsky", "Monastery". Taligamu e tatau ona totōina e le muamua nai lo le ogatotonu o Meipe a lelei le tau. Gourds e matua le fiafia i le malulu, aemaise lava gutu o le po. E le gata i lea, mataʻituina le maualalo o le ea, e tatau ona tusa ma le 60-70%.

E te iloa? O le kalo tele i le talafaasolopito na mafai ona tupu i le Iunaite Setete, o lona mamafa e 122 kilokalama.

E sili ona lelei le totoina o fatu o mea lelei. Mo le faʻamalūina mai le malulu, e mafai ona totoina i ipu o peatati ma teuina i se nofoaga malulu mo le sili atu ma le aso. Ua uma ona toto fatu ua fautuaina ina ia toto i le palapala. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona taofiofi pe tusa ma le lua aso i se kulumu susu, ma na ona totoina i lalo o le lagi.

O le a lelei pe a fai o loʻo i ai i le eria e te totoina ai se silotilo, ua tupu muamua fualaau aina po o nisi o nei laau toto:

  • saito i le taumalulu;
  • sana;
  • mea totino;
  • pateta;
  • kapisi;
  • karuti.
E toʻatele e le iloa le mea e totō i tafatafa o fua o le melon. O tuaoi lelei o le a:

  • pateta;
  • sana;
  • talo;
  • beets;
  • mata matagi.
O le masilo e alu atu i le eleele e tusa ma le sefulu o aso talu ona totoina. Ona ia manaʻomia lea o se tausiga lelei. Mo le vaitau atoa o le tuputupu ae, e manaʻomia le veleina o le laau 4-5 taimi ma faʻafeinu i le 9-12 taimi e aunoa ma se vai malulu. E tatau ona maitauina afai e faʻafeinu i le tele o taimi, e mafai ona oʻo atu i faʻamaʻi faʻaleaga. Pe a le tele le faʻasusuina o lekuka (fualaau o le silo) e le toe maua lona tofo ma avea ma suavai. Fertilizers mo melonini e tatau ona filifilia ma le faʻaeteete. O le faʻateleina o le faʻaaogaina o fomaʻi faʻamalolo e ono aʻafia ai le soifua maloloina o tagata. E fautuaina e tagata tomai faapitoa le faaopoopoina o le inisalini pe a toto fatu, ma o le a lava lea.

E taua! Afai e te faʻaopoopoina le tele o fuālaʻau oona i le aʻa o le siloni, ona leai lea o lona tofo.

O fua o le silotilo e mafai ona taoto i le ogatotonu o Oketopa, i nisi o itulagi - i le ogatotonu o Setema. Afai ua fua le fua, ona e taia ai lea o le pama, o le ae faalogo ai leo le lelei. O fatu na aoina e mafai ona teuina i se nofoaga pogisa mo le tusa o le 4-5 tausaga ma tumau pea mo le totoina.

Meloni (Cucumis melo)

Ina ia totoina se meloni, o fatu o le tolu i le fa tausaga le matua e manaʻomia. Afai e te toto fatu o le tausaga ua teʻa, atonu e le fua mai le laau. Ma o le mea uma ona o fugalaau o le tane.

E te iloa? O le uluai taua o le melon na sau mai North India.

Melo laau e manaʻomia ao lei totoina faagasologa mo le 12 itula i le zinc sulphate. O le totōina o melonini ma le tausiga o latou mea e manaomia ai le tele o taumafaiga, aemaise lava e uiga i le melon, lea e matua faʻaleagaina. O le mea lea, o ia, e pei o le tilo, e manaʻomia le faʻamalosi. Muamua e te manaʻomia le vaʻaina o fualaau i totonu o ipu. A oʻo mai le tupu muamua, e tatau ona liliu i le la ma alu i lena tulaga mo le isi 10 aso. A maeʻa lena mea, e mafai ona totoina le laau ile eleele. Mo lenei mea e tatau ona e faia ni pu laiti i le 20-30 cm i le loloto. Totoina faatasi ma se tioata ina ia aloese mai le faaleagaina o le melon.

I le lumanaʻi, e tatau ona e faia mea uma lava i le auala lava e tasi e pei o le tilo. Faʻamama ma faʻainu faʻatulafonoina. O se taunuuga, e te maua se fualaau suamalie ma suamalie.

Squash (Cucurbita pepo var. Fastigata)

Squash o se isi sui o melons. E manaʻomia le itiiti o le la ma susulu lelei le vevela o le ea. E mafai ona toto laau toto e pei o le zucchini, mo le 10-20 aso aʻo leʻi oʻo i le tilo ma le meloni.

E taua! Zucchini o loʻo tumau pea lona aoga aoga mo le 9-10 masina.

A uma ona totō fatu e taʻe ma avea ma lua-tolu lobes, e mafai ona totoina i lalo o le lagi. A o leʻi faia lenei mea, e tatau ona matala ma faʻafefeteina le eleele ma fugalaau ma mea faʻafefiloi. E mafai ona e faʻaaoga le fusi o mullein. I le taimi o le tulaueleele i le palapala e faʻaopopo ai nisi vai ma faaopoopo i ai le pefu laupapa. O lenei mea o le a puipuia ai le laau mai maʻi eseese.

Zucchini e le mafai ona totō i le nofoaga lea e faʻaaoga ai le vine, squash po o le kukama. E fautuaina e suitulaga le nofoaga o le totoina o lenei melonini i tausaga taʻitasi ma aua le totoina iina mo le fa tausaga. I le vaitau o le tuputupu ae, e tatau ona sosolo le laau i ni vailaʻau eseese ina ia mafai ai ona puipuia meaola mai le faaleagaina o le zucini. E te manaʻomia foʻi le faʻaleleia e le aunoa o le vai ma vele le laau, ona fua tele lea o fua ma lelei pe a mafai ai. O le mea lautele, o le galueaina o se ituaiga o melonini e avea ma zucchini ua avea ma vaega taua o soo se fai togalaau i lo tatou eria. O le mea lea, e toatele tagata e iloa afai e tausia lelei le laau, ona oʻo lea i le 35-40 aso o le a fua mai ai fua muamua.

Ua e tofo i na meaʻai i le taumalulu, e pei o le melon compote poʻo le squash jam? O le mea moni, i lau umukuka o fualaʻau o le melonini e mafai ona e kukaina le tele o mea e le masani ai ma le manaia. E oʻo lava i le paʻu o le pumpkin.

Squash (Cucurbita pepo var. Patisson)

Gourd culture, lea ei ai le igoa i le Latina Patisson, tutusa lava ma le zucchini i tulaga o le alualu i luma. O nisi e totōina nei laau faʻatasi mo le palota faʻatasi. I nisi o punaoa e mafai ona e faitau ai o le tofo o le squash e foliga mai o se mushroom paʻepaʻe ma e sili atu ona suamalie nai lo le zucchini. O tofo taitasi e eseese, ae o laau toto e toetoe tutusa lava i le tofo.

E te iloa? O le elemene paʻu paʻepaʻe eseese na tupu muamua i Aferika i Saute.

E tutusa foi le totoina o lenei laau toto. Afai e te faia mea uma i le auala lava e tasi mo le zucchini, ona e le toe salamo ai lea. O iinei e na o le tasi lava le nuance: e fiafia tele sikellops laitiiti sili atu vevelaia totoina i latou i le vaiaso mulimuli ane zucchini. O fua o patisi e ese lanu: lanuʻe, samasama ma lanu meamata. Ma le isi, e filifili tagata uma i lona tofo. Faatasi ai ma tagata fai togalaau o loʻo i ai se manatu o le fua o le lanu samasama e sili ona lelei lona tofo.

O se tasi o ituaiga samasama samasama o loo i ai le igoa "Sun", ma o le fua o le mamafa o le fua e oo atu i le 300 g. O le green squash o le ituaiga "Bingo-Bongo" e fua mai i le 600 g

Paʻu (Cucurbita)

O le salu o se fua aoga ma fualaau aina. O loʻo aofia ai le tele o meaʻai e manaʻomia e le tino mo galuega masani.

O lenei fua aofia ai vitamini A, C ma le PP, o meaola faʻasaina, salts o le magnesium ma le calcium, faʻapea foi ma le tele o fuamini T. O nei vitamini, acids ma salts ei ai se aafiaga lelei i luga o fualaau oona ma fatuga. O le elelo ua tupu uma mo meaai ma fafaga. E faʻalagolago i le ituaiga o laau. E tusa ma le 27 ituaiga.

Faʻapolopolo fualaau 'elekene mo le taumalulu e mafai ona maua i le maalili.

O le totoina o le elekiniki o melons e tatau ona tutusa ma zucini. Toeitiiti o le faagasologa atoa o le alualu i luma e talitutusa lava ma le faagasologa o le zucchini. Naʻo fua o le popo e seleseleina mulimuli ane, e ui lava e faʻalagolago i le ituaiga togafitiga faʻapitoa. O se paʻu paʻu e mafai ona mamafa i le 5 kilokalama pe sili atu. O le seleselega e faia i le faaiuga o Setema. O nisi vailaʻau e mafai ona taoto umi.

E taua! Ina ia taofia fualaau mai le pala, o loʻo tuʻuina i lalo o ni ipu tioata poʻo ni plywood.

Paʻu e mafai ona aʻafia ai faʻamaʻi:

  • paʻu paʻu;
  • mosaic;
  • fualaau suamalie.
Mo se laau e le aʻafia i nei faʻafitauli, e tatau ona fafagaina i taimi uma ma faʻamalolo ma faʻafeinu i se taimi tatau. O tausiga lelei e faʻamaonia ai se oloa lelei. O le mea lea, o le lisi o melonini fualaau e aofia ai laau totō: tilo, meloni, zucini, squash ma le pauki. O laau muamua e lua e ola lelei i le itu i saute o lo tatou atunuu. O le tolu o mea mulimuli e itiiti le manaʻomia i tulaga o le vevela. E ui o le tausiga lelei, o le a ola uma se siloti ma se melonini i totonu o lou atunuʻu faʻapea foi i le itu i saute.