Fua o le gaosiga

Vaega o le tuputupu aʻe o beets i luga o le eleele

O laʻau i luga o le eleele avanoa ua ola i ni auala se lua: fatu po o vine. I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoaina le auala e totoina ai beets ma fatu, faʻapea foʻi ma auʻiliʻili mea e manaʻomia mo se seleselega lelei.

Vaaia o laulaau mo le ola i luga o eleele

O le filifiliga o ituaiga e faalagolago i le faʻamoemoe o le aʻa. E filifilia e tagata uma le ituaiga o loʻo ia manaʻomia. Mo le taumafataga o le kuka, o le laulau e sili atu ona matagofie. E mafai foi ona e totoina se kulimi mo le 'ai. Afai e totoina le aʻa laau mo le toe fafagaina o lafumanu, ona talafeagai ai lea o pusi fua mo lenei faamoemoe.

O vailaʻau ogatotonu o vaitau o loʻo i lalo o loʻo i ai le tele o meaʻai o le gaosiga:

  • "Bordeaux 237";
  • "Bordeaux odnosemyannaya";
  • "Monofilament";
  • Gribovskaya;
  • "A-46 e le mafaatusalia";
  • "Pablo";
  • "Podzimnyaya A-474";
  • "Renova".
O fua aupito maualuga o ituaiga eseese e pei o "Lola", "Modana", "Diy", "Mona".

E te iloa? A maeʻa tausaga o suʻesuʻega Ua maua e saienitisi se sailiga mataʻina: o fualaau sili ona leaga (maualuga) o fualaau faisua e maua mai i ituaiga o ituaiga pusi eseese o lo o tuputupu ae e itiiti ifo ma le 150 aso.

Taʻaloga o le tau

Pe a totoina ni beets i luga o le laufanua ma fatu, ta◊u le vevela palapala. O le vave totoina o fatu i le eleele malulu e afaina i le faʻavaeina o ponuncles i luga o se fualaʻau, lea e mafua ai le leaga tele o aʻa. O le malūlū o le eleele e manaʻomia mo le faʻatupulaia o lenei fua o le - o le 8-12 ° C. O fatu lago lelei e totogo i luga 4-5 ° C. O se aganuu le amataina o le luluina o galuega i le ogatotonu o Me.

Filifilia se nofoaga i le togalaau

A filifilia se nofoaga e lūlū ai, faʻafefea ese mai tulaga taua e lua: o le leai o se paolo ma le puipuiga mai faʻataʻitaʻiga. O le iai o nei mea le lelei e mafua ai le pala o aʻa.

Malamalama

O le mea sili ona taua mo le tupuina o le aʻa suamalie o le faʻamautinoa le maualuga o le faʻamalamalamaina. Tuu i lalo o le aʻa e tatau ona susulu lelei e le la. A leai, o le aʻa o le aʻa faamuta ona atiae. E le gata i lea, o le malamalama e fesoasoani i le malosi tele o le maua o le aʻa suamalie.

O le nofoaga sili e toto ai o se nofoaga avanoa e puipuia mai le matagi. Vagana nofoaga i lalo o laau, i lua po o luga o mauga.

E toʻaitiiti tagata latou te iloa e faaopoopo atu i mea aoga o le fualaau aina pusi lava ia, o pito i luga o le vao e taua tele.

O le a le ituaiga eleele e fiafia i beets

O otaota e manaʻomia ai le eleele lafulemu faʻamaoaigaina ma meaʻai poʻo meaʻai. O le eleele mo le suka suka e masani lava ona i ai le peleeno ma le peatlands.

O le elemene o le palapala e tatau ona le faaituau poo sina alkaline (pH 5-8). Afai o le maualuga o le acidity e le fetaui ma faʻamaoniga o loʻo i luga, o aʻa o le a faʻafitauli i faʻamaʻi eseese. Ina ia fesoasoani i se aʻa talavou e mauaa aʻa, o le eleele e tatau ona mama, matala ma loloto.

O le laulau o le pusi e tupu lelei i luga o moega lea na tupu muamua ai aniani, pateta, tamato ma kukama. Kapisi, kāloti, alalaʻau - fualaau faisua, mulimuli ane e matua le fautuaina e lulu beets.

E taua! O le faʻaaogaina o le sua fou e pei o se faʻamalaina mo beets e le taliaina.

Lauina o aʻa aʻa i fanua tatala

Sei o tatou agai saʻo atu i mea taua o le tuputupu ae o le tiʻetiʻi.

Faʻaleleia eleele

O le eleele mo le aʻa ua saunia i le tautotogo (amataga o Me). A o leʻi lūlūina, ua faʻamalūlūina le palapala, faʻamaʻonaina ma faʻamalaʻau ma mea faʻasaina (humus, compost). Ona matala lea o le eleele i le loloto o le 5 cm. I le aso o le lūlū i luga o moega, latou te faia ni mea malie 3-4 cm le loloto O le mamao i le va o le papa e tatau ona tusa ma le 20 cm, ma i le va o laina - 40 cm.

Fatuina sauniuniga

O fatu fatu e totoina ma faʻamago ma pe a maeʻa le faʻaaogaina. Faʻafetai i faʻaleleia o le toto e foliga mai vave tele. Mo le faʻaaogaina o vaifofo faʻaaoga o mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae.

O le taualumaga e le tatau ona sili atu nai lo le aso. Ona fufuluina lea o fatu i le vai mafanafana, faʻafeiloaʻi i se ie ma faʻagogogo mago. E faʻatagaina foʻi le faʻaaoga o le kiona masani.

Mataitu le vevela i totonu o le potu o loʻo i ai fatu. Lulu e le tatau ona maualalo telea leai o le a le tupu lau fatu.

Faʻamasinoga faʻalelei

O le polokalame o le totōina o aʻa e pei o se mea faapipii. O fatu e totoina i ni laina, sosoo ai ma aʻafiaga. O vaʻaia faʻamuamua e tumu i le vai. Faatali mo sina taimi seia oʻo ina ave le vai. O le totoina o fatu o fatu laau e faia taitoatasi. Ina ia faafaigofieina le faagasologa i le lumanaʻi, e fautuaina le totoina vave o fatu. A uma ona lūlūina, e faʻafefeteina fale ile eleele. Ona tatau lea ona matou vele le eleele ma tatala.

E te iloa? O le iloaina e le foliga mai o laau toto, e tele lava ina lafoina ni fatu i totonu o le tasi avanoa i le taimi e tasi. Ae ona o le tele o fatu o le pusi e lapoa tele, e sili atu ma le tasi le laau toto mai fatu e tasi. O le mafuaaga lena e fautuaina ai e le au fai togalaau le tuʻuina o fatu i totonu o le fale taʻavale na o tagata taitoatasi.

Tausi tausiga

Beetroot - faʻaleagaina le agavaʻa ma le faʻasao. O le tausiga o se laei talafeagai, faʻafeinu masani, faʻamalosolo lelei ma faʻamaeʻa.

Laʻei pito sili

O le eleele e amata ona fafagaina pe a oʻo mai pine muamua. E taua le aua le faʻaaogaina le tele o le faʻamaʻi.

O lenei aganuʻu fualaʻau e sili ona fiafia i totoga, ma mai minerale i le tino o fualaau faisua, vavave ma mea e mafai ona fai.

I luga o le laei pito i luga, faʻaaoga le fafie fafie, superphosphate, ufiufi ma mineral fertilizers, malala, uria, potassium chloride.
E tatau ona manatuaina o le faʻaaogaina o vailaʻau e afaina, muamua lava, i tagata. I se mamao 5 cm mai i totogo e fai ai togalaau ma faʻatumu i se vaifofo o le faʻamaʻi faʻamaʻi. Pe a faʻapotopotoina ia pito i luga i tulaga - o loʻo faʻaalia mai ai ua oʻo mai le taimi mea faʻapipiʻi.

Faʻasaʻo le suavai

Beetroot - aganuʻu agaalofa-alofa. I le averesi i le taʻitasi, o le fua o le faʻavaivai i le 1 mita e 15-20 lita (2-3 pakete). O le taimi e faʻasaga ai e oʻo mai i le taimi e mu ai le pito i luga o palapala. O le manaomia mo le susu e maualuga maualuga lava i totonu o se laau talavou, faapea foi i le vaitaimi o le faʻamaina o aʻa. O le auala e sili ona lelei e faʻaleleia ai faʻasusu. O lenei metotia e fesoasoani e fufuluina ma faafou ai lau o le laau. Galuega e manaʻomia e fai i le afiafi.

O le faʻafefe tele ma faʻafefe o le palapala e oʻo atu ai i faʻamaʻi faʻamaʻi, ma o le masina muamua aʻo leʻi seleselega e faʻaleagaina ai le tofoina o fualaʻau. 2-3 vaiaso aʻo lei seleseleina, e tatau ona tapunia uma le vai.

E taua! Aʻo leʻi faʻavaivai, faaopoopo le masima i le vai (1 le sipuni lita lita i le pakete vai). O lenei mea o le a faʻaleleia ai le suka o fualaau faisua ma puipui ai mai faʻamaʻi faʻaleaga.

Thinning

I le faagasologa o le tuputupu aʻe o beets o loʻo faʻaputuina ai fugalaau. O vaovao e masani lava ona tupu mai ni oaga, e tatau ona toso. E tatau ona vavae ia moega lua vaega:

  1. I le taimi o le fausiaina o lau laʻau e lua ma le aʻa o le 2-3 cm (mamao i le va o vaetogi e tatau ona 3-4 cm).
  2. I le laasaga o le fausiaina o le 4-5 laulaau ma le laʻau o le 3-5 cm (mamao i le va o laau toto - 7-8 cm).
O fua o fua na vaʻaia i le taimi o le lua faʻaititia o loʻo faʻaaoga mo meaai. E vave lava ona tulaʻi fanua uma. I le lumanai, o le a latou gauai atu foi.

Seleseleina

O le seleseleina o le gaosiga e faʻatinoina ao lei oʻo mai ni matagi malulu. O aʻa o le aʻa e faʻamamaina mai palapala ma faʻamalo mai laulaau.

Taumafai e aua nei faʻafefe fualaau faisua i le eleele, e pei o le pau i lalo o le kulimi o le kulimi o le a le lelei le teuina. Ina ia aua neʻi faamanualia le paʻu, faʻaaoga vaitusi. Pry pry fualaau mata ma se vaitusi ma toso luga. O le aʻa i lalo e le o teuteuina. E manaʻomia le vavae ese o luga, ma uʻati lima. Ona tatau lea ona faʻagogo le manua i le ea (saʻo i luga o moega).

O fualaau mamaʻi po o fualaʻau leaga na faʻavasegaina i lea tulaga. O se seleselega lelei e vave ona gaugau lelei i totonu o mea mama, pusa mama.

E taua! Ina ia puipuia le seleselega mai le afaina o meaola faalafua ma faamai eseese, o pusa o fualaau faisua e ufiufi lava i lalo o pefu laupapa po o penisina (paʻu).

O Beets ei ai le meatotino o le teuina mo se taimi umi e aunoa ma le suia oo latou uiga lelei ma e aunoa ma le ositaulagaina o uiga taua. O lenei mea e mafai ai ona fiafia i le tausaga atoa o fualaau faisua fou ma maloloina.

Matou te faʻamoemoe o a matou faʻamatalaga o le a fesoasoani ia te oe e totoina se seleselega lelei o nei fualaau suamalie ma suamalie i luga o lau fuafuaga.