Lafumanu

E faʻafefea ona togafitia puaa mai le parakerase

O le alualu i luma o puaa i le fale e le gata e aoga, ae e manaia foi. Ae, e pei lava o soʻo se pisinisi, e tatau ona e faamasani muamua i le faʻaogaina ma faʻaaliga o le gaioiga. I le tele o taimi, o loʻo feagai le faifaatoʻaga ma faʻamaʻi eseese o le faitau aofaʻi, o le tasi oi latou o le parakeratosis o puaa.

Faamatalaga ma pathogen

Parakerotosis - pe o le a lea ma pe faʻapefea ona tupu le faʻamaʻi, tatou te iloa nei ma maua.

O le faamai e tupu tele lava i manu laiti, ma ua mafua ona o le le lava o vitamini ma minerale i totonu o tino o puaa, aemaise lava le zinc. O lenei faʻamaʻi e faʻaleagaina, o lona uiga, o se uiga o se nofoaga patino ma o loʻo aʻafia ai ma se faʻaletonu poʻo le sili atu foi o punaoa.

Matou te fautuaina oe e aʻoaʻo e uiga i ituaiga puaa e pei o: Vietnamese vislobryukhie, aano o manu ma gaʻo, Duroc, fusi mumu.

Mafuaʻaga o faʻaaliga

O le suʻesuʻega o le parakeratosis i puaʻa e faʻalavelave ma e aofia ai:

  • matitiva po o le le paleni o mea taumafa i le maualalo pe leai foi, faapea foi ma le le lelei o le inu;
  • sili atu le calcium;
  • leai se vaitamini A, lea e nafa ma le faʻaaogaina o meaʻai.
Ae o le sili ona taua ma le mamafa o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi e taoto saʻo lava i le le lava o le zinc. O lenei microelement e taua tele mo tagata talavou: i le faʻaaluina o le meaola e ola ma ola lelei le manu. O faʻamaʻi pipisi e fesoʻotaʻi ma le zinc, sili atu, lona le atoatoa, lea e mulimuli ane oʻo atu ai i le parakeratosis.
E te iloa? O le Zinc e nafa ma ia mea taua i le meaola e pei o le faʻamalosia o le puipuiga, manogi, tofo, talafeagai ma taimi tatau.

Faailoga ma auala eseese

E 3 ituaiga eseese o lenei faʻamaʻi.: gasegase, suʻapala ma tumau. E ui lava o le mea moni e tutusa uma lava ia faailoga, o le maʻi e ese lona faalagolago i luga o le siama. Mafaufau i nisi auiliiliga o foliga o le parakelase.

E tatau foi ona e aoao e uiga i le fiva Fea aferika.

Faasoa

I lenei tulaga, o le faʻamaʻi e afaina ai se aofaiga tele o puaʻa: tatou te talanoa e uiga i puaa e sili atu i le 1-2 masina. I manu, manaʻoga faʻaitiitia, faʻalavelave, faʻalavelave ma manava manava.

O le paʻu o le manu e ufiufi i lanu piniki - masani lava i luga o le manava, ogavae, tua o taliga, ae mafai ona i ai i isi vaega o le tino. I le gasegase o le faamaʻi, o le a faʻapouliuligia ai le mafiafia o le paʻu, ona oʻo ai lea o le dermatitis e sui ai meaʻai, lea e aʻafia ai le tino atoa o le puaa, e ufiufi ai i paʻu enaena, e masani ona pagatia ai vae, e faʻapipiʻiina ai le malosi o faailoga ma le gatete.

I le averesi, o le maʻi e tumau mo le 2 vaiaso, o nisi taimi e mafai ona oʻo atu i le 20 aso.

E taua! E tatau i le puaa ona maua i aso uma le taumafataga 100-300 mg o le zinc, ma le gilt - 100-500 mg.

Subacute

O le sucacute form of parakeratosis in pigs e itiiti le faʻailoaina, o faʻamaoniga e le o faʻalauiloaina e pei o le tele. O le tele o taimi, o manu e afaina i le maʻi i le matua o le 2-3 masina. O le faamai e tumau mo le masina, o nisi taimi e oo lava i le 40 aso.

Taimi

O faʻamaoniga o le foliga masani e fetaui lelei ma faʻamaoniga o le tino o le faʻamaʻi, ae le o manino le manino: o le vevela o le tino o manu e le tulaʻi, ma, mo se faataitaiga, o le maualuga o le porotini i le toto e faʻaititia. O aʻa ma le gaogao e foliga mai pe afai o loʻo maʻi le maʻi. Ina ia iloa ai o loʻo maʻi le manu, i lenei tulaga, e mafai ona faʻaalia le le galala ma le le fiafia o le puaa.

Le faʻamatalaga

Muamua lava, e le aofia i le fomaʻi isi faʻamaʻi e maua mai i le dermatitis o le paʻu. O le faʻamaoniga o le "parakeratosis" ua faia i luga o le faavae o le suʻesuʻeina o meaʻai, lea na faʻaumatia le meaola, suʻesuʻeina vailaʻau o le toto mo le zinc, calcium, protein ma le vailaʻau A. E faʻapea foi i luga o le faʻavae o faʻaaliga iloga - o mea e iloagofie ai poʻo ni faʻaoga i luga o le tino o le manu.

E taua! O le fua o le calcium e sosoʻo i totonu o le tino o se puaa ola maloloina e le tatau ona sili atu nai lo le 1: 100.

Togafitiga

O le puaa na ufiufi i lanu mumu, ma o le fomai manu i le gasologa o suʻesuʻega loloto na maua ai o le parakeratosis - sili atu e tatau ona vave amata togafitiga. O le iniseti o le iniseti o le 5% o le fofo ole sulfate ma le vaitamini A i le fua faatatau o le 1 mg o le fualaau faasaina i le kilokalama o le mamafa o le tino o manu ua sili ona aoga. Faatasi ai ma lenei togafitiga togafitiga, o le a mou atu faailoga pe a mavae le 4-5 aso, ma toe maua mai le puaa. E mafai foi ona iai vailaau e togafitia - ole togafitiga e sili atu le umi. Ona o le mea moni, o fualaau oona e gauai mo se taimi uumi i le inumaga, ma o taunuuga o togafitiga e naʻo le 10-15 aso e vaaia ai.

Siaki le lisi o fualaau mo manu: Enroxil, Biovit-80, Tylosin, Tetravit, Tetramizol, Fosprenil, Baycox, Nitrox Forte, Baytril.
O le a le auala e togafitiga ai togafitiga e faʻaaogaina i se mataupu faapitoa e naʻo le fomaʻi e mafai ona faia e le fomaʻi e faavae ile suʻesuʻega ole falemaʻi.

Puipuiga o le parakerase

Ina ia aloese mai lenei faʻamaʻi, e tatau ona tuʻuina atu se paleni taumafa mo lafumanu. E tatau ona e siakiina e le aunoa le fafaga mo le zinc, meaʻai calcium ma vitamini A, ia amanaʻia mea e sili ona taua i le eria o loʻo ola ai manu.

E te iloa? Afai e faʻamaʻaina e puaʻa le lanu, ma isi mea e maua mai i le maualuga o le zinc - tupuga o le pata, lefete ma le lalala, o le a fesoasoani e aloese mai le le lava o lenei minerale ma o le a avea ma se puipuiga lelei o le maʻi.
Aloese mai le faʻamaʻi e le faigata tele. E ala i le tuʻuina atu o meaʻai eseese ma fualaʻau-meaʻai mo manu, e mafai ona aloese mai faafitauli.

Afai e maʻi pea puaa, ia faʻafesoʻotaʻi vave tagata atamamai. Ole taimi ole suʻesuʻeina ma togafiti togafitiga lelei ole a fesoasoani e vave faʻaleagaina ai le palakela.