Laʻau

Fale o Calla: faʻamatalaga, ituaiga, tulafono o tausiga

Laʻau faʻamaina o le aiga alofa. Igoa Analog ua maua - Callas, Aronnik, Zantedia. Faaliliu mai le Eleni o lona uiga "matagofie."

O Calla o le fale i le konetineta o Aferika, o lea ua taʻua ai foi o Etiopia. Faateleina tufatufaina i Amerika i Saute. I le vaomatua, e ola i luga o eleele palapala, e oʻo i le maualuga o le 2.5 mita. Faʻasalaga mo se taimi umi, o le totonugalemu o le calla o loʻo i ai ona lava faʻalauteleina uiga o le tuputupu ae.

Faʻamatalaga o le faʻaoga o le potu

O lau e lapopoa, e manaia, mai le malamalama i le lanumeamata lanumeamata i le lanu, e na o luga lava o maila umi, o foliga e pei o se fatu po o se laulaau o le masima vai. O le lautele e oʻo atu i le 25 cm, umi e oo i le 40 cm.

Fuga, lafoaʻi se uʻamea uʻamea umi. O fugalaau e laiti, e aoina i se mea e le talafeagai - o se taliga i le foliga o se paʻu, afifi i se veli-veli, o lona uiga, o se gaioiga e pei o se fao. O lenei laupepa e masani ona sese mo se fugalaau laʻau. E umi se taimi umi - e oo i le 4 vaiaso.

Vaʻaia faʻaleaganuʻu e iai se laʻau papae paʻepaʻe. I le fesuisuiai i aso nei, e tele ituaiga o lanu eseese e lanu. O se ata o fuʻa lalata e faamaonia ai lo latou eseesega ma le matagofie o lanu.

Paʻu paepae ei ai rhizomes mamana, aʻo lanu laititi o pulu lapopoa. Faʻalagolago i lenei mea, o le tausiga o laau e fesuisuiai sina.

Ituaiga ituaiga callas

Se pusa eseese o fugalaau calla. Mai le kiona-papaʻe ma lemoni samasama, i le piniki ma le lanu violē.

Ae ui i lea, e iloa e tagata o loʻo ola i le vao ni meaola se valu, ma e na o le tolu na maua i totonu o le vaomatua i totonu:

  • Vasega - Calla Etiopia, paepae. O le laau e telē tele, peduncles ma aʻa e tutupu e oʻo i le 1 mita. O lālā e taofi pea se lanu paʻepaʻe ma e le oti e oʻo lava i le taimi o taotoga. Nai lo o se pulufana, o se mamana mamana.
  • O le Calla remana o se laau e leai se maualuga e sili atu nai lo le 70 cm. E faigofie ona iloagofie e uiga i le lanu mumu, lanu piniki ma le lanu violē o le lautele.
  • Callu elliott e faʻaalia i le lapopoa tele o laulaau, e foliga mai e lanu. O le lanu o le afaina tele e eseese i fafo ma tua. I luga, o fugalaau e masani lava ona susulu samasama, i lalo - lanumeamata.

Tuputupu ae ma le tausia o pala i le fale

O le tausia o le pala i le fale e foliga mai e faigata. O le mea moni, ua lava le fatuina o tulaga e latalata i le natura masani, ma usitai i lenei faigamalo.

O le laau e fefe i le tata, o le mea e pala. Paʻu laulaʻau ma mea leaga e tatau ona aveʻesea i luga o le taimi, ia tipi i se naifi malosi e faʻaleagaina ai e pei o se mea itiiti e faaleagaina ai le aʻa.

Afai e te tuua se taliga vaivai, fatu - o vine o le a amata ona fausia i luga. Ae e le o fautuaina lenei mea, e pei o le faʻatoaga o fatu e tele le malosi. Ma o lo latou toe gaosia o se faʻalavelave tele ma umi.

O le sua o le laau o le mea oona, o le mea lea o le gaioiga, aveese le pupuʻu ma laʻau paʻu e manaʻomia totigilima. Maitau puipuiga pe afai oi ai tamaiti i totonu o le fale.

Faitau foi se tusiga e uiga i le tausia o pala i le avanoa.

Malamalama

O le fale o Calla e matua faigata lava ile malamalama ile fale. I le ao e tatau ona faataapeapeina, ma i le afiafi - saʻo. Ina ia fuga, e manaʻomia itula o le 12 itula pe sili atu.

I le taimi o le malolo, e 10 itula lama i aso taitasi e lava, ae le itiiti ifo ma le 8.

Faʻasa

O fugalaau e manaomia le tele o le inu ma le maualuga o le susu, lea e mafai ona maua pe afai o le laau e masani ona salalau. E taua le mautinoa o le susu e le maua i luga o le vevela. E mafai ona pisipisia ma aveesea ai ona foliga matagofie.

E mafai ona e faʻalauteleina le faʻamamafana e ala i le tuʻuina o le fagu i luga o se paʻetaʻu ma moa susu sphagnum poʻo le lanu faʻalautele. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o laulaau e fufulu taimi e fufulu ma se susu susu susu poʻo se omomi.

Aua nei faatagaina le palapala e vevela i totonu o se ulo. I le taimi o le fuga, faʻaleleia le suavai, ma i le taimi o le taotoga, faʻaitiitia i se mea maualalo.

E taua le amanaia o le eseesega i le tausiga o ituaiga meaʻai ma le popo. Paʻu paepae ma rhizomes e manaʻomia le tele o le faʻaauau o le suavai. E oʻo lava i le taimi o le taotoga, latou te le lafoaia atoa laulaau. O palasiti vali e itiiti le mamafa i le pulega o le vai.

O le laau o se fausaga masani. E matua fetaui ma suiga i le malulu o le ea, ma o le timu o le sau e aliali mai i luga o le pito i luma o le timu.

Feavega o le ea

O le Calla e faʻapitoa. O le maualuga o le taumafanafana mo lea mea e + 20 ... +25 ° C. I le taumafanafana, e mafai ona ave le fugalaau i le faapaologa, ae e tatau ona e manatua o le ea malulu i lalo ifo o le 8.8 ° mafai ona faʻaumatia.

Afai o se fugalaau ua leiloloa ona lau uma, e le o lona uiga ua maliu. Ua na o le taimi lava o le malologa ua oʻo mai, e tatau ona ave le paluga i se mea malulu malulu, e tatau ona taofi le vai seia oʻo i le umi o le ao ma iloa ai pine muamua.

Suiga ma le filifilia o eleele

Kalam, pei o le tele o aniani, e manaʻomia se atigi pusa. O le a latou le fuga i totonu o se fagu.

Vavaeese eseese ina ia mafai ai ona fuga, e tatau ona e totoina i totonu o se ipu e tasi. Filifili se atigipusa e faia i mea papaʻu ina ia mafai e le aʻa ona manava. O le lapoa o le ulo mo le ono-centimeter tubers e 20 cm le itiiti, o le voluma aupito sili ona lelei o le 3 lita.

I le pito i lalo o le tane vai e tatau ona e sasaaina ai se alavai tetele, e tusa ma le 5 cm le maualuga, ina ia leai se vai o vai.

E tatau ona faʻatulagaina i le masina o Aperila ao faasolosolo le toto. A maeʻa taimi i le tausaga, sui le pito i luga o le ulo.

E sili atu le faʻafefiloi o eleele mo le totoina o callas i le fale: humus, oneone, peʻa ma togalaau aina i vaega tutusa. Tausiga e tatau ona manatu o le palapala e le o faʻamaʻapeina, lea e mafai ona faʻalavelave ai i le taamilosaga masani o le susu.

Tofiga

Pe a oʻo atu le popo i le vegetative tausaga, o le a totogo. E mafai ona vavaeese ma le faaeteete mai le tagata matutua ma totoina i se pusa eseese, ia faʻaeteete ia aua le faʻaleagaina aʻa aʻa.

E taua le aua le faʻalolotoina fatuga matutua matutua nai lo le 5 cm ina ia latou le pala.

Afai e le mafai ona vavaeese, o lona uiga latou te le o matutua lava;

Laʻei pito sili

Fafagaina o le pala i le fale e manaʻomia ai le tausiga lelei. Ua lava lea e faʻafefeteina ai mo le masina i luma tonu o le faʻamaʻi ma ao fufulu.

A o faagasolo le taimi umi, o meaʻai faaopoopo e mafai ona mafua ai le 'fua' o le laau, o lona uiga, o le a maua ai le tele o lau, ae o le a le toto.

E sili ona lelei le faʻaaogaina o le laʻei tele ma faʻaopopo i le vai pe a fafagu i le vaiaso. I le taimi o le fuga o le fugalaau, e tatau ona aofia ai i totonu o meaola e ola ai le vevela. A oʻo mai foliga, latou te fesuiaʻi i fugalaau faʻasusu.

Faʻafitauli i le potu calla ma a latou fofo

Le faafitauliMafuaʻagaFofo
Ua tosoina fatu.Le lava le malamalama, matua mafanafana.Suʻe le nofoaga, faʻapipiʻi faʻamalamalamaga faaopoopo, faʻaititia le vevela o le potu.
E le fuga le laau.O le taimi o totoe e le lagolagoina.I le taimi o le taumalulu, taofi le faʻafeinu, faʻaitiitia le moli. A o leʻi fuga, fufusi. Faatasi ai ma se tuputupu ae tele o le rhizome, vaeluaina po o fua o fatu.
Faʻaleagaina o petioles.Le lava o meaʻai.O vaiaso uma, faʻamafanafana faʻatasi ai ma fomaʻi o loʻo i ai le vailaʻau ma le superphosphate.
Paʻu i luga o lau.Fungal malala paʻu paʻu po o le palasi pala.Le faʻagasolo laʻau faʻatasi ai ma se vaifofo o le paluga palatini poʻo le paluga suauʻu ma fasimoli. Lafoaia ma tapenaga sauniuni: Fundazol, Vekta, Topaz, ma isi.
E leai se laʻau o lau lauʻeleʻele.Laʻu aʻa.Faʻaitiitia vai inu, sui le palapala.

Lulu lili i fugalaau faila ma faailoga o tagata

E tele ituaiga o ituaiga o laʻau o le lafoaʻiina o le laʻau, e tuʻuina atu ai avanoa e le faʻaumatia mo le faʻaaogaina i mono-bouquets ma faʻasologa faʻasolo.

O pupula lapopoa lapopoa, e pei o laulaau pe vaneina mai nifo elefane, e tu mo se taimi umi i se tipi. O le mea lea, o loʻo faʻaaogaina i le sauniuniga o fasi siliva taugofie ma le matagofie.

E leai ni suiga i le faʻaaogaina o pusa ma faʻatalanoaga taualoa a le malo. E talitonuina latou te maua le manuia i le faaiuga o feuiaiga tau tupe.

O nisi o faʻailoga ma talitonuga taufaasese e fesoʻotaʻi ma lenei mea totino. Callas ua manatu o lanu o le oti. E tele mafuaʻaga mo le faʻavaeina o se faʻamatalaga io tatou mafaufau. E leai se tasi o faʻaliliuga e le mafai ona faʻamaonia, e le faʻamaonia.

  • Faʻaaliga O le paʻepaʻe paʻepaʻe e foliga e pei o se paʻu, ma o fugalaau i luga o le pulu e foliga mai o se moligao falelauasiga.
  • Tu ma aga a Europa. Talu mai le Vaitausaga Tutotonu, ua totoina laau toto i fanuatanu lata ane i tuugamau oe ua oti.
  • Vaitaimi. O le fugalaau, e pei o se tulafono, e fuga i le po pe a faʻaaogaina isi malosiaga faʻalotu. Vaiaso e ola ae i le malae vaʻavaʻai, aʻo faʻaauau pea ona maua se manogi suamalie suamalie-fugalaau.
  • Faailoga a le Atunuu. E susulu atu Calla i le tagata ua maliu i totonu o le fale.
  • Laʻau oona. O lona sua lea na faʻaaogaina i le sauniuni o pototisi eseese, e avea o se vaifofo i le togafitiina o gata oona.

E leai se mea e foliga mai e foliga mai o le fugalaau lenei e maua ai se malamalama o le natura paia. Ua taʻua o ia i le Tusi Paia - le Tusi Paia. Na fuga mai se fugalaau i lalo o le satauro lea na faasatauroina ai Iesu Keriso.

Faatasi ai ma lona mama atoatoa, matagofie ma le atoatoa o laina, o lona uiga o le mamā ma le mamā o le Virgin Mary. I ata, e mafai ona vaaia i lima o agelu oe aumaia le tala lelei.

I nisi o itulagi o le atunuʻu, o le fuga o le calla o loʻo faʻamaonia ai le mama, mai lea mea o le fuga o le faato'āfaiavā. I lenei tulaga, latou te avea o se talisman, puipuia le tagata mai mea leaga ma le mataʻutia.