Fualaau aina

O le fualaau aina e malolo: pe faapefea ona fai saʻo, ma o a auala o le seleselega e sili atu ona talafeagai mo le teuina o le taumalulu?

O le filifiliga sili mo le teu i le fale i le taumalulu o le meaʻai - faʻamaisa. O le oloa e maua i lea gaioiga e le aveesea ai vitamini ma mea aoga.

Soo se tasi o metotia e le o galue malosi-ma o le a maua se manuia manuia e oʻo lava i ni kuka kuka.

I le taimi lava e tasi, o le a le mafai ona toesea o latou tofo ma o le a taofiofi ai mea aoga, faʻapea foʻi ma vitamini. Aoao i mea uma e uiga i auala mimiti ma mea lilo o lenei faagasologa mai la tatou tusiga.

Galuega muamua

Mo le maalili, e sili ona lelei le filifilia o laulaau lau o le seleselega muamua lava, o loʻo i ai la latou fualaʻau faʻapitoa ma latou te le oona tele, e le pei o laulaau, na aoina ina ua uma ona fausia fugalaau fugalaau.

E le afaina po o le a le auala e faʻaaogaina ai le malulu - e tatau ona fufulu mama mai le eleele ma le oneone. E mafai ona faia lenei mea e ala i le tuʻuina o fusi o greens i totonu o se atigi pusa loloto i le vai malulu, ona tosoina lea ma fufulu ma le faaeteete laulaau taʻitasi i lalo o le vai tafe.

O laulaau samasama ma paʻu uma e tatau ona aveeseina. Afai e faʻaaogaina le faʻaaogaina o le malulu, e aunoa ma le avanoa, e tatau ona faʻamago le gusi ina ia oʻo i le maualalo o le vevela, o le masamu sili atu e le soona mamafa, e le manaomia le aisa.

Lafoaia o laʻau uma i le fale

  1. O aʻa ma aʻa o laau e manaʻomia ona vavae.
  2. Faʻasolo lau lau, filifili e leʻi faʻaleagaina ma pe tutusa foi i le foliga ma le lapoa.
  3. Gagau i latou i poloka laiti mo le faʻaaogaina o le sefulu i sefululima fasi.
  4. Faʻasaga lau, taumafai e aua nei faʻaleagaina lo latou amiosaʻo ma faʻaleleia ata tifaga.
  5. Tuu avanoa i totonu o le pusaaisa i sina mamao mai le tasi. A maeʻa maeʻa, e mafai ona e fesuisuiaʻi faʻamau, pe a taumafai e faʻamaua i latou i se mea e sili atu.

I lenei fomu, e mafai ona teuina ai le sipuni i le taumalulu uma.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i se isi metotia o le faʻaaogaina o le meaʻai mimiti:

I luga o poloka vaʻa

A aunoa ma se vai inu

  1. O le 'aina e faʻamautuina i se mea faʻaofuofu poʻo se lauulu lanumeamata.
  2. O mea e maua mai ai meaola matala o loʻo tuʻuina atu i siama.
  3. Liligi le vai malulu ma fufulu i totonu o le pusaaisa.
  4. A maeʻa maeʻa, ona tuʻuina atu lea o cubes i se mea e teu ai i totonu o se ato poʻo se fagu.

Faatasi ai ma le kukaina o vai

  1. Tuu fasi laʻau muni muamua i le sieve.
  2. Fufulu i vai inu.
  3. Nofoaga mo ni nai minute i totonu o se fafie faʻatau.
  4. Faʻasalalau le oloa i le aisa ma sasaa i le vai aisa, ona tuʻuina lea e faʻamago.

E mafai ona teuina sauniuniga e maua i auala e lua seia oʻo i le tautotogo.

Faʻasusu Greens

I lona tulaga masani, e mafai ona galo le gata uma laʻau, ae paʻu. Greens e tatau ona tipi i vaega e ala i le afa senitimita pe laiti. Faʻatulaga i ni pusa poʻo ni koneteina ma lafo i le pusaaisa. O nei sauniuniga e mafai ona teuina mo le sefulu i le sefulu lua masina.

E faapefea ona saunia palu pateta?

  1. Laʻau lanu i totonu o le vai inu mo le luafulu i le tolu sekone, ona liligi lea i luga o le vai aisa.
  2. Faʻaaogāina o se mea e faʻafeiloaʻi ai le lau e faʻaaogaina ai laulaʻau i totonu o se masini pateta. Afai e leai se mea faʻafefeteina, solo i totonu o se sieve.
  3. Faʻalautele i totonu o fausaga ma tuʻu i totonu o le pusaaisa.

O le pepa e fuafuaina mo le teuina mo se taimi umi, o lea la e mafai ona faʻaaogaina le sipuni o loʻo faʻaaogaina i lenei auala i taumalulu uma.

Afai o laʻau ua kuka

E mafai ona galo e le gata naʻo, ae o laulaau na muaʻi paʻeina? Ioe e mafai. O le metotia e aofia ai mea nei:

  1. tuu le meaʻai i le vai inu mo le luafulu i le tolu sefulu sekone;
  2. ona ave lea i totonu o vai aisa;
  3. aveese, faʻamago le vai, fai ni polo mai laulaau;
  4. solo i totonu o pusa poʻo ni koneteina ma tuʻu i totonu o le pusaaisa.

O le metotia ua mamanuina e teuina ai meaʻai i le gasologa o le tausaga.. Ae ui i lea, o le a le faaleagaina ma o le a taofia uma ona manuia.

Ata

I le ata e mafai ona e vaʻavaʻai i le foliga e pei o le siisa.

Taumafa o mea taumafa vao

E le mafai ona matua faʻamalosia le aoga o le meaʻai mo le tino. Ona o le tuufaatasiga o siama o laʻau, o lona faʻaaogaina e i ai sona aoga aoga i le tino o le tagata, e faʻaitiitia ai le ono aʻafia o fasipolo ma le faʻamalosia o le mamafa.

O le 'ailaina e alu i le faʻavaeina o le toto, e taofia ai le faʻatinoga o gaioiga o potu o le kanesa. O le tele o vitamini C o loʻo teuina i totonu o le pusa tioata, lea e fesoasoani e puipuia ai le faʻaleagaina o le vaaia o le tausaga ma le uʻamea, ma faʻamaua ai le oloa mo i latou e mafatia i le anemia uamea. E le gata i lea, o le suauʻu e lagolagoina lelei le puipuiga, o lona faʻaaogaina i le taumalulu e taua tele.

Fugalaau tipi - o se faleteuoloa o vitamini ma elemene o loʻo maua i tausaga taʻitasi. Afai o metotia e aofia ai le lafoaʻiina o loʻo faʻaaogaina mo le faʻamaisa, o nisi o meaʻai e leiloa. Ina ia sili atu le puipuia o mea uma o le meaʻai e tulaga ese i le tino, e fautuaina e filifili le maalili o laulaau atoa pe paʻu, e aunoa ma le faʻaogaina.

E suia le kalori?

Mo i latou o loʻo faʻaaogaina le kalori, e taua le amanaʻia o le kalori o meaʻai i le meaʻai i le pito i luga - 22 kcal mo le 100 karamu o le lauina fou e tusa ma le 34 kcal mo le 100 gram o le tioisa.

Faʻafefea ona faʻaaoga?

E faʻapefea ona 'ai meaʻai tioisa? I soupisi, faʻapipiʻi tioʻi i soo se auala e mafai ona faʻaopopo e aunoa ma le faʻamaʻi. Mo le sauniuniga o mea inu ma vasega lona lua, e tatau ona faʻamalo le avanoa. O le fasi falalala e salalau i luga o se mea e teu i le tioata uma o le suavai, ona togi ai lea.

Afai e malulu uma laulaʻau ma e le o togafitiga muamua, pe a maeʻa, ona faia lea o manua tutusa e pei o se laulaau lanumeamata fou.

O a ipu e mafai ona ou faaopoopo?

O avanoa o le faʻaaogaina o meaʻai i le kuka i le kuka e matua lautele lava. E mafai ona faʻaaoga e fai ai ni sauga, fuga mo pies, ma, salty ma suamalie, paluga, soupese, meainu vailaʻau, ituaiga uma o marinades, faʻaopopo i le moa, faʻafefiloi ma isi fualaau faisua.

O le fea metotia e sili ona talafeagai mo le teuina o le taumalulu?

Pe a faʻapipiʻi le asu, e tatau ona e mafaufau i le mea o le a faʻaaogaina, ae o le mea moni e faigata ona taofi i luga o soʻo se metotia. Soo se tasi o metotia o loʻo lisiina i totonu o le tusiga e mafai ai ona e teu lautini aoga i le gasologa o le tausaga, o le mea sili e fofo ai, o le faʻaaogaina lea o le tele o fuataisa i le taimi e tasi, ma faʻaogaina le faʻaaogaina o meaʻai i au mea taumafa.

MetotiaFaamanuiagaFaʻafitauli
Fugalaau FaʻatasiFaʻafaigofie ma faigofie ona faʻaaogainaO le avanoa e maua ai le tele o avanoa i le pusaaisa.
Paʻu tipiO mea laititi e le o vevela ma taofia uma meaʻaiE sili atu le leiloloa o le lanu o le natura
Laʻau tipi velaFaʻamatalaga avanoa e taofi ai le lanu masaniPe a kuka, o nisi o vitamini ua leiloloa.
Faʻamamago i poloka aisa ma togafitiga muamuaLe aoga, mo soupisi ma lamolemoleA fai o le kuka o se vaega ua leai sona aoga
Faʻafefe i kulimi poloka e aunoa ma le kukaLe faʻatusatusaina o avanoa, o le puipuiga aupito maualuga o meaʻaiE le faigofie ona faʻaoga mo le faia o pies ma ipu autu.
Fufulu mama le mamaO le oloa ua saunia atoatoa mo le faʻaogaina ma taofi lelei le lanu.Aʻo le faʻaaogaina se vaega o vitamini ma le tofo

O le fualaau aina e malolo e le gata ona o le naunau e fiafia i le manaia o ipu e faʻavae i luga o le taumalulu, ae ia tausia ai le soifua maloloina. O le 'ai o le meaʻai e fesoasoani e faʻaitiitia ai toxins ma toxins mai le tino. ma le mamafa o le mamafa ma faaleleia le soifua maloloina lautele.