Maota, fale mautotogi

O loʻo tatou sailia ni mafuaaga: aisea e le fuga mai ai le faʻalauiloa? E faʻapefea ona fesoasoani i le laau?

O Clivia o se togalaau faʻamalosi o le aiga Amaryllis. O le mea na fanau mai ai le fugalaau o le 'aufailagi o Aferika i Saute. O le fugalaau e lagona le manaia i totonu ole siosiomaga i totonu, e le o manatu e tausi ma e seasea aafia i meaola faalafua ma faamaʻi.

E faʻaleleia e le faifaatoaga fugalaau le laau mo ona lauolaola lauolaola ma manava pupula lea e le gata ina liua ai mea uma, ae ia maua ai foi se manogi manaia. E leai se faigata i le tuputupu ae: na o le leai o se malamalamaaga masani o uiga o mea totino o le laau ma le solia o tulaga faʻavae o le tausiga e mafai ona faʻaosoina ai faʻamaʻi ma le oti o se fugalaau.

Faamatalaga faʻamalosi

O le igoa o le aiga o Clivia na tuuina atu e le fai togafiti o John Lindley, o le na faaigoa ia te ia e faamamalu ai le Duchess Charlotte Clive (le pule a Queen Victoria). Sa taʻutaʻua o ia mo lona naunau mo le faʻatoʻaga.

Fesoasoani Mai tagata eseese o le aiga o Amaryllis, o le faʻalapotopotoga o le lalolagi e iloga i le leai o se pulu. Nai lo lena, o le fugalaau ei ai ni laʻau mamana ma laʻau i le faʻavae, lea e tupu e pei o pigtails ma fai ai se vaʻa malosi.

I lalo o le eleele, o le atinaʻe e atiina ae se paʻepaʻe papaʻe ma le mafiafia, o le meaʻai, o loʻo faʻapipiʻiina ai laupepa laulaʻau. O fugalaau matagofie e foliga mai o manulele ma o loʻo faʻapotopotoina i totonu o se faamalu 20 i le 60 fasi vaega i luga o le puipui. O le fugalaau e amata ia Fepuari - Mati ma tumau ai mo le masina. Pe a o sauni pea le natura mo le faagasologa o le fafaguina, e fuga mai le mau ma fiafia i tagata e ona.

E uiga i ituaiga sili ona matagofie o fagaga: Cinnabar, Nobilis, Gardena, faitau ia tatou mea.

O faʻamaʻi ma ata ma metotia o togafitiga

Aisea e le totogo ai i le fale?

Suu i totonu o se ulo e tele tele

I le taimi lava e tasi, o Clivia ua amata ona faateleina le tele o vegetative, ma faʻatumu ai avanoa i le eleele ma aʻa. O loʻo faʻaauau foi ona atiaʻe faʻamalosi aʻa.

Faʻalogo! E na o le pau le ulu o Clivia pe a tumu le ipu atoa i aʻa.

Tali: a oʻo i le totoina o laau toto, filifili se poti 3 cm lautele nai lo le muamua.

E tatau i tagata tafafao taitasi ona manatua lena mea laau e sili atu i le 10 tausaga e le mafai ona toe totoina (o afea e tatau ai ona faʻavasega le pipisi ma faʻafia?).

Laʻu Meaʻai

E tali lelei Kusila i le faʻamalosi. O le le lava o meaʻai e afaina ai le tupu aʻe.

Tali: E tatau ona e amata fafagaina le fugalaau i le taumafanafana i le tausaga muamua o le olaga. Fafaga le fugalaau e tatau ona tasi i le lua vaiaso, ma le fesuisuiaʻi i le va o mea faʻapitoa ma mea faʻalanu.

O fuālaau faʻatoʻa e taua tele e filifili e faʻavae i le biohumus.ao latou tuuina atu le pito i maualuga.

E mafai ona lelei, Giant, Breadwinner. Mo le suimui e ave le 1 sipuni tele o le faʻamalolo ma faʻafefe i le 2 lita o le vai.

O faʻalavelave o minerale e pei o Ammophos, Kemira, Nitrophoska e faʻafefeteina i le vai mafanafana i le fua o le 2 g o le tonisi i le 1 lita. Talu mai Setema, o le fugalaau ua le toe faʻamaʻaina. O le laei e mulimuli mai e mafai ona faʻataʻavaleina pe a uma ona tuʻuina atu le uʻamea o le pulou ma se fugalaau pipili.

Telefoni faʻamalosi oona

Pe a filifilia fomaʻi, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete le fatuga. E mafai ona faʻatuai e fomisini e maua i le Nitrogen-faʻatuai le amataina ma le tulaʻi mai o le paʻu.

Fofo: Afai e te manaʻo tele i lau fugalaau, ona tatau lea ona e tuʻuina atu se mea e sili atu i faʻalavelave e maua ai le maualuga o le potassium.

Lavelelei le malulu o le ea

O le malulu o le ea e maualuga tele pe maualalo foi.

Fofo: O le vevela sili ona lelei mo le atinaʻe o + 20 tikeri. Winters i +18 tikeri.

Mafuaʻaga o le Faʻamamaina o Leaf

Televave o le susu, suavai vai

Fofo: Mulimuli i le faiga faʻainu. I le tele o le susu e te manaʻomia e siaki ai aʻa o le fugalaau. Ua aveese mai ni maʻi mama. Togafitiga vaega ma le malala muʻa mo le faʻapalapalaina. O le laau ua totoina i totonu o se ulo ma se eleele fou ma laitiiti i le lapoa nai lo le muamua. Tausia le faʻafeinu faʻafefe.

Aisea e lanu samasama ai le laau?

Tutu faanatura

O le fofo: o le matua o le olaola o nisi lau ma le fanau mai o isi laulaau o se gaioiga masani o le natura. I ia tulaga, aua nei faia se mea.

Taofi le susulu o le la

Afai o le fugalaau ua i luga o le windowsill i le susulu o le la, o le a tumau pea mumu i luga o le lau.

Fofo: manaʻomia le tuʻuina atu o le malamalama faʻasalalau i le fugalaau.

Fatu ua matua

I le taimi o le palotaina ma le matua o fatu o se laau, o le toe tufatufaina atu o meaʻai mai laulaau i fua o le fugalaau e tupu (mo faamatalaga i le auala e faalauiloaina ai le fugalaau i fatu, lala ma vaega o le rhizome, faitau a tatou mea). Laʻau lanu samasama.

Fofo: aveese le fugalaau pe a maeʻa ona toto.

Le lava le faʻamalo

Gaoioiga: faʻasaʻu 1 le taimi i le 2 vaiaso.

O le a le mea e fai pe afai e le tupu le gaʻo?

Faʻapogai:

  • mea malulu i le taimi o le paʻu;
  • mataupu e aunoa ma se taimi malolo;
  • leaga le suavai i le amataga o le tuputupu ae malosi;
  • O le taumalulu e matua mafanafana lava.

Fofo:

  1. A maeʻa le afifi, ona ave lea o le fagu i le faamalama i sasaʻe ma faʻamalieina le vevela o le ea mai le 20 ° C i le 25 ° C.
  2. Lafoaina o le laau i le vai mafanafana, o le vevela e le sili atu i le 40 ° C.
  3. Tuʻu le malologa i le taumalulu-tau malulu (a itiiti ifo ma le 2 masina) aʻo lumanaʻi le faʻaaliga o le pou.

    E taua! O le tagata matua, o le tele o taimi e tatau ona e malolo ai.
  4. I le taimi o le faʻapipiʻiina o le faʻalauteleina o le faʻavaivai.
  5. O le vevela i le taimi malolo e mai le 12 ° C i le 15 ° C.

Faʻapefea ona fatuina tulaga lelei?

Ina ia aloese mai faʻamaʻi ma ausia fugalaau masani fugalaau, o tulaga nei e ao ona matauina:

  1. Taimi e malolo ai.

    O laau talavou e malolo mo le lua masina mai Oketopa ia Novema. O tagata matutua ma faʻataʻitaʻiga tetele e manaʻomia ai le umi o le malologa. Ia Setema, faʻaitiitia le faʻasaina ile 1 taimi i le masina. Tuu i se nofoaga malulu ma se vevela o le 14 tikeri. A maeʻa le fuga o le fuga ma ola e oo i le 10-15 cm, ona tuu lea o le laau i se nofoaga mafanafana. O le tau e avea ma masani. E faʻaaogaina fualaʻau pe a manaʻomia.

  2. E le mafai ona e faʻalavelaveina le laau.

    I le vaitau o le nonoa o pupuʻu ma le fuga o ia lava e le mafai ona gaoioi le fugalaau mai lea nofoaga i lea nofoaga. Afai e tulaʻi mai le manaʻoga, ona e manaʻomia lea ona faʻaauau pea le faʻatonuga o le tuputupu ae o le fugalaau, a leai o le laau e mafai ona lafoaia lau. O Fusi e fuga mai ia Fepuari. O le vaitau o le vavave 3-4 vaiaso.

Faʻasalaga meaola faalafua

Shchitovka poʻo le talipupuni apipi

Iniseti o le anufe o anufe, e ufitia i le talita. O aʻaʻo o le scytology e telefoni. Tagata matutua tagata taitoatasi e pipii i le laau ma tumau ai le leai o se mea. O lenei mea e faigofie ai ona iloa. I fafo atu, latou te foliga tutusa o laʻau o le suka poʻo le tuputupu ae.

Faʻalogo! O fuʻa e suamalie le suamalie o le laau ma faʻasaʻo ai se vai inu suamalie e afaina ai pusi, o lea e faigata ai i le laau ona manava. Tuʻu oti.

Gaoioiga:

  1. O le malulu o le ea ma le leai o se malamalama o se mea e faʻaosofia ai, o le mea lea e tatau ai ona tuʻuina atu se malamalama faʻaopoopo ma faʻaleleia.
  2. Aveese vaega o laau mate.
  3. Faʻamasani ola ma se pulumu vaivai ma se vaifofo o le fasimoli tagamea e fufuluina ai meaola o totoe.

Ina ia faʻaumatia ia talipupuni, lea o loʻo natia i totonu o laʻau laʻau, e tatau ona togafitia le laau faʻatasi ai ma iniseti. Mo se faʻataʻitaʻiga: Aktara, Aktellik, Fitoverm, Arrivo.

Spider mite

Ua faʻaaogaina i le taumalulu ma le tautotogo. I tulaga o le vevela ma le mafanafana, e lagona e ia le faigofie ma faʻalauteleina. O se iniseti mumu e tu i puipui o le lamina ma ave meaʻai e manaomia e le laau. O se fasi lanu samasama e tumau i le nofoaga o le puncture. Lafoaʻi le faʻaaogaina o le tauvaga, tupu lemu. Togi lau laupepa e mafai ona iloa i le lumen.

Gaoioiga: ia faʻaleleia le maualuga o le suamalie e faʻamalolo ai le laau, e faʻaumatia le iniseti e togafitia i se vaifofo o le fasimoli.

Faatasi ai ma le malosi o le faasalalauina o moli vavave, ua togafitia i latou i acaricides - fualaau faasaina e faasaga i pepa. Mo se faʻataʻitaʻiga: Akarin, Agrovertin, Intera-vir, Vertimek.

Mealybug

E taua! Mealybug - suʻe pepe. O lala laau ola o se laau e sili ona fiafia i ai.

O mealybug kolone i luga o laʻau e pei o le pulupuluina o falaoamata po o ni fasi fulufulu mamoe. O le mafuaʻaga o le faʻaalia o mealybugs i luga o le laau e mafai ona le lelei le tausiga. (Faʻapefea ona faʻapipiʻi le tausiga mo le pipisi i le fale?).

Gaoioiga: a oʻo ina e mauaina muamua se mealybug, e mafai lava ona e ave faʻatasi ma se mea susu susu. Ae afai ua uma ona faatoateleina ma fausia ni kolone, ona tatau ai lea ona pamu le faʻalauiloa i le iniseti i vaiaso taitasi seia maeʻa. Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi pipisi e lelei tele le suia o le eleele i totonu o le ulo.

Aphid

E pei o se tamai mole. E mafai ona e siakiina i le taumafanafana i le pito i lalo o leaflets. E aʻafia ai aʻa laiti ma e sili atu ona faigofie ona tuʻia. E fafaga i luga o le laau toto. E sili atu le suamalie o le sua, faia o se "honeydew." O se taunuuga o le olaga o aphids, o laulaau o le laau e mimilo ma pala.

Faatinoga:

  1. Faʻasolo pito sili ona aʻafia lau o le faʻalauiloaina.
  2. Tausia le fugalaau i se sauniuniga inisetiids.
  3. Ua tuu ese le laau mai isi fugalaau i totonu o le puipuiga mai le puipuia mai isi fugalaau.

O le mataʻituina o tulafono faigofie o le tausiga mo Klivia e mautinoa ai o taimi e talafeagai ai ma tele fua. Ole suʻesuʻega masani o le fugalaau o le a fesoasoani i le taimi e iloa ai ma faʻaaogaina le mafuaʻaga o siama. Tausia ma le tausiga e masani lava ona maua ai se taunuuga lelei.