Fale

Fausia se fale tafaoga o le taumalulu mai le polycarbonate faʻatasi ai ma le mafanafana ma ou lava lima: o faʻaaliga o le fausiaina ma le faʻamafanafana

O le fausiaina o se faleoloa o le taumalulu ma ou lava lima o se mea faigata, ae mo tagata uma.

O sea fale laufanua o le a fiafia i lē e ona ma oloa fou i le gasologa o le tausaga ma e tusa lava pe o le a le tau.

E le gata i lea i le tusiga o le a tatou talanoa e uiga i le vevela ma le vevela o se falemalati o le polycarbonate i le taumalulu, tautotogo ma le autumn, pe faapefea ona faia se falemalati e televave polycarbonate i le mafanafana, o le mafanafana e sili atu (ogaumu ma afi mumū) ma isi nuanua.

Polycarbonate tausaga taamilosaga taʻitasi

Polycarbonate panels - o se tasi o mea sili ona lelei i le fausiaina o greenhouses, e aofia ai le tausaga atoa. O lenei mea e matua umi lava ma e le o le a le aʻafiaga i aafiaga faʻaleagaina o le siosiomaga i fafo (mo se faʻataʻitaʻiga, pa'ū vevela, maualuga maualuga).

I le taimi lava e tasi, e matua faigofie lava ona galue ma mea faʻapitoa - o loʻo faʻapipiʻi i luga o le faʻavaa o le fale lauʻeleʻele faʻatasi ai ma le fesoasoani a sikulima, e pipiʻi lelei.

O le aoga sili ona taua o nei greenhouses - O se avanoa e faʻaaogaina ai i le tausaga atoa, i taimi uma e tupu ai laau ma maua fua. E mafai ona avea ma ituaiga laumei, ma isi fualaau faisua.

Faʻapipiʻi uma polokalama talafeagaiE mafai ona e fatuina i totonu ole tulaga ole vevela talafeagai. E le gata i lea, e le manaomia ona faʻamamaina se fale lauʻeleʻele pe a maeʻa vaitau taʻitasi.

O se fale e mafai ona faagaoioia mo le tele o tausaga ma le tausiga lelei.

O le a le mea e tatau ona avea ma fale koli?

O greenhouses uma ei ai se faʻavae tutusa o le taotoga. O greenhouses o le Taumalulu ei ai ni mea e tatau ona matauina i le taimi o le fausiaina.

Winterhouse polycarbonate greenhouse - nofoaga ma manaʻomia le faia o se faʻavae maualuga ma le faʻatulagaga umi.

O se mea e manaʻomia muamua mo le fausiaina o se falemalama e taʻamilosaga tausaga taʻitasi o se faʻavae faavae. O le a le aoga le faavae laupapa, aua e tatau ona suia taimi.

Le filifiliga sili - O le faavae lenei o le sima, piliki poʻo poloka. O le lapisi o le lipine na fausia i le mea e tasi o le fausaga, e faigofie lava ona faʻapipiʻi ma i le taimi e tasi e le taugata.

O le mea taua lona lua o le faʻavaa lea o le fale koli. Faʻaaoga i le taumalulu e aofia ai le kiona i taimi masani. O le faaputuputuina o le kiona i luga o le taualuga e oo atu ai i avega mamafa i luga o le faavaa, lea e mafai ona oo atu ai i le faatamaiaina o le fausaga atoa. E mafai ona faia le faʻavaa fafie po o se uamea.

O mea uma e lua o loʻo aʻafia i le faʻafanoga ma o le a manaʻomia ai le sauniuniga muamua, ma le isi - puipuiga ma le suia taimi ole elemene le talafeagai.

Sauniuniga mo le fausiaina

I le fesootaiga e mafai ona e maua le tele o fofo sauniuni mo le fausiaina o greenhouses ma fetuunai ia latou manaoga. E mafai foi ona e fatuina sau lava ata tusia e faavae i ou manaoga ma manaʻo.

E i ai polokalame faapitoa e fatu ai ata. Latou te faʻatagaina oe e vaʻaia le faʻatulagaga maeʻa o le fausaga i le lumanaʻi.

I soʻo se tulaga, pe a fatuina se fale mafiafia i ou lava lima, e tatau ona e gauai atu i ni mea taua.

Muamua e tatau ona e filifilia se nofoaga. mo le fausiaina atili. E tatau ona e filifilia e faavae i ni vaega autu se tolu:

  1. Malamalama. Greenhouse e tatau ona maua le maualuga o le malosi o le lā.
  2. Ina ia maua le maualuga o le susulu o le la, e mafai ona tuu le greenhouse i le umi mai sisifo i sisifo.

  3. Matagi malulu. Ole malosi ma le vevela o matagi e le na o le aʻafiaga o le fano o le faʻavae, ae o le tele foi o mea leaga o le vevela. O le mea lea, e manaʻomia se matagi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e tuʻuina se fale koli i tafatafa o le puipui o le fale pe totō ni laau taʻutaʻua i le mamao e 5-10 mita.
  4. Faʻafiafiaga. O le avanoa i le tamaʻi teine ​​e tatau ona lautele ma faigofie, lea o le a fesoasoani tele i le tausiga o le fale.

Ona manaʻomia lea filifili le foliga o le taualuga fale i le lumanaʻi. O le tele lava o taimi o se taualuga poʻo se taualuga.

O foliga o le taualuga e tatau ona faʻafefeina ai le faʻaleleia o le kiona i le taimi malulu. O le taualuga o le fale e sili ona faigofie ona faʻapipiʻi.

E taua foi mea fausaga. O le mea pito sili ona umi ma tumau o se mea uamea.

Ae e taua le manatuaina o le faia o se faʻala uʻamea e manaʻomia ai le uumi mo le fausiaina o le fausaga. I le isi itu, e le manaomia e le laau ni meafaigaluega faʻapitoa poʻo tomai, e faigofie ona maua.

Ma afai e te tatalaina faʻatasi ma nisi o paʻu o vali, o le a mafai ona tautua mo le tele o tausaga. O le toe faʻamalosia o le mamanu, e mafai ai ona e maua le malosi ma le mautu.

E tatau foi ona e fai atu le filifiliga o le polycarbonate. O le a le mafiafia e manaʻomia o le polycarbonate mo le faleoloa o le taumalulu? Afai o se laumei lamolemole masani (6-8 mm) e talafeagai mo se fale lanumeamata masani, ona tatau ai lea mo paluga greenhouses panels ma le itiiti ifo o le loloto o le 8-10 mm. A leai, o loʻo i ai se tulaga lamatia e le mafai e aloiafi ona tatalia le avega, ma o le a vevela le vevela ile fale.

O se tasi o vaega autu o greenhouses faʻamafanafanaga. O le a le ituaiga faʻavevela i le tau malulu o le polycarbonate greenhouses e filifili ai? E faʻapefea ona faʻavevelaina i totonu o se falemauaʻamea faʻamalama i le taumalulu ma ou lava lima? E faʻafefea ona vevela ma vaʻavaʻaina se fale koli tioata tele i lou lava lima mo le taumalulu e faʻaaogaina ai le ogaumu aasa?

O le mafanafana i mea eletise, e pei o le vevela infrared, ua amata ona lauiloa. E faʻapefea ona faʻatulagaina le faʻavevelaina o greenhouse greenhouses ma faʻamafanafana faʻala?

E faigofie lava ona faʻapipiʻiina sea ituaiga o mea - naʻo oe e manaʻomia le ave o le eletise i le kiona ma faʻafesoʻotaʻi le mea eletise. Manaomia le faʻaalu o tupe i luga o le mea vevela ma le eletise.

Faʻavela afi mo se lanu meamata e faia i le polycarbonate, ua faʻapipiʻi i le taualuga ma e mafai ona maua le malulu o le ea i totonu e oʻo i le 21 tikeri Celsius, ma le vevela o le palapala e oʻo i le 28 tikeri.

O le filifiliga e tuai ma masani. ogaumu faʻavela afi.

E sili atu le taugofie ma faigofie ona faʻaeʻeina. Ae ui i lea, o lona le lelei o le vevela malosi o puipui, o le a le mafai ona ola laau toto lata ane.

Ma le mea mulimuli, o le faavae o le fale atoa e tatau ona avea ma tupe faavae ma ia gafatia, aua o le malosi o le atoaga o le faavae e faalagolago i ai. O lona foafoaga e le manaomia ai ni mea faigata ma mafai ona faia e tagata uma.

O galuega faufale e tatau ona faia i le tau vevela ma se vevela lelei.

Faatonuga

E faʻapefea ona fausia se falemalama o le polycarbonate i le taumalulu ma ou lava lima?

  1. Foafoaga faavae.
  2. Mo greenhouses tumau o le a sili ona lelei aveese le faavae. Mo le faʻapipiʻiina, e tatau ona eli se lua e tusa ma le 30-40 cm le loloto i le nofoaga o se fale i le lumanaʻi. E sasaa ifo i le pito i lalo se maʻa laʻititi o maʻalaupapa ma le maʻa laʻititi (5-10 cm le loloto). Ona sasaa lea o le tafaʻi atoa i se apa o le sima.

    A fai se sima, o le a sili atu le lelei o le a tuʻuina atu e ala i le faʻafefiloi o le tasi vaega o le sima ma tolu vaega o le oneone.

    A maeʻa ona fofo le fofo faʻaauau le faʻapipiʻiina o le isi vaega. O loʻo faʻapipiʻi i luga o le faʻavae faavae se laulau vai (faʻapipiʻi mea e talafeagai). Ona faʻavae ai lea o le falemalama. O se puipui o le laʻititi laʻitiiti o loʻo tuʻuina mai i piliki. Lava le mamafa o puipui o se piliki e tasi. Mo le fausiaina o loʻo talafeagai e le gata fou, ae ua faʻaaogaina piliki.

    A maea le fatuina o le faavae ma le faʻamautuina atoatoa o le tali, e mafai ona e alu i le faʻatulagaina o le faʻavaa.

  3. Faʻasologa Faʻamau.
  4. O le sili ona faigofie ma taugofie le filifiliga faia o se faʻavaa o se faʻavaa e faia i laupapa. Mo lona faʻatulagaga e le manaʻomia ai se poto faʻapitoa poʻo tomai, faʻapea foi ma le faʻalelei. E taua le sauniuni muamua o elemene i luma o le faʻatulagaga.

    Muamua e tatau ona e faʻamamaina elemene mai le eleʻele ma faʻapipiʻi le palapala i se pulumu, ona togitogi ai lea i le nusipepa lelei. Ona fufulu lea i le vai tafe ma faʻamago atoa.

    A maeʻa lena, e mafai ona e alu i le talosaga o vali vali. Pepa talafeagai e sili ona talafeagai mo galuega i fafo, e faʻasaʻo i le maualuga ma le maualuga o tulaga vevela. A uma ona vali le vali, e mafai ona e faʻaaogaina ni nai varnish i luga.

    O se auala lelei e puipuia ai le fafie o le eleelea ma le uila ao leʻi faʻaaogaina vali ma varnish.

    O le taimi nei, o se laupapa e iai se vaega 100x100 mm ua faʻapipiʻiina i le nofoaga o le faavae. Mo le faia o se taualuga, e mafai ona e faʻaaogaina se laupapa ma se vaega o le crossx 50x50 mm. Pe a fausia le taualuga, e tatau ona puipuia nofoaga e leai se lagolago e sili atu ma le 1 mita. E faʻapea foi i luga o le tulimanu e te manaʻomia e faʻatulaga ai ni fesoasoani mo le faʻaleleia atili o le fausaga.

    Ina ia ausia le malosi maualuga, e mafai foi ona e fatuina se pa mai laupapa.

    O elemene o loʻo faʻapipiʻiina i sikilima ma se uamea.

    E mafai ona e faʻaopopo se tamai pulou i le ulufale atu i le fale koli. O lenei mea e faʻaitiitia ai le vevela o le vevela aʻo ulu atu ma alu i le fale koli.

  5. Tuuina atu o fesootaiga.
  6. O le isi laasaga e fesoʻotaʻi ma faʻaopoopoina o se masini faʻavevelaina, faʻamalamalamaga ma isi fesootaiga talafeagai.

    Lulu ua faʻapipiʻiina i luga o le tumutumu o le taualuga, e lava e faʻamalamalama ai le potu atoa. Mo le faigofie, o suiga uma lava e sili ona tuʻuina i tafatafa o le faitotoa.

    Aʻo faʻapipiʻi le vevela o ogaumu faimene o loʻo faia. E taua le manatuaina o le uila uila e vevela tele i le taimi o le ogaumu ma mafai ona liusuavai le paneta polycarbonate.

  7. Faʻatulagaina o paneta polycarbonate.
  8. O le faʻasalaga mulimuli o le faia o se fale tafaoga o le taumalulu - O le faʻapipiʻiina lea o laupepa polycarbonate. E fusifusia faʻamau faʻatasi faʻatasi ma le fesoasoani o se faʻataʻitaʻiga H. Mai le pito i luga o le laulau o loʻo faʻatūina ai le fausaga o U. O laupepa lava ia e faʻatutu i luga, ona susulu lelei ai lea o le suavai.

    Aua e te aʻe e matua faigata lava. Polycarbonate e faʻalauteleina pe a vevela, ma faʻapipiʻi faʻapipiʻi e mafai ona faʻalavelave.

    Polycarbonate faatulaga i siakiina e le tagata lava ia sikilima ma se paʻu. O le faamaufaailoga e puipuia ai le susu mai le ulu atu i pupu. Aʻo le i faʻatulagaga, o ni pupuʻu e iai le lapisi e sili atu le lapoa nai lo le faʻaogaina o le faʻaogaina o ia lava i luga ole laupepa. I le va o le faʻavaa ma faʻalapotopotoga e fetaui lelei ma se faʻamaumauga faapitoa mo le faamauga.

    A maeʻa lenei fale kuka sauni mo le taotoga.

    O le fausiaina o se faleoloa o le taumalulu e sili atu ona faigata nai lo le mea e masani ai, ae o totonu o mana uma o tagata ma e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa.

    E le gata i lea, o le fausiaina o sea fale laufanua e le manaʻomia ai ni tupe faʻafaigaluega tetele. Ma o le taunuuga i le ituaiga o meaʻai fou i le gasologa o le tausaga, e aoga tele le faʻaaogaina o le galuega.

    Fautuaga mo le fausiaina o se fale gaosi vevela polycarbonate faʻamafanafana i ou lava lima.