Potatoes

Meteor ituaiga pateta: uiga, togavao agrotechnology

O le totoina o pateta i luga o la tatou lava faufautua e faʻalavelave, ae tele le loto faafetai, talu ai o pateta o loʻo i ai pea i la tatou laulau. E sili atu le manaia o le faamasani i ituaiga fou e tuuina mai ia i tatou i tausaga taʻitasi. O se tasi o nei taunuʻuga ua maua le igoa taua "Meteor" ma e pei ona molimauina e ala i iloiloga o le aufaatoaga poto masani, e faʻamaonia ai.

Tofiga

"Meteor" na mauaina e saienitisi o le All-Russian Research Institute of Potato Farming. A.G. Lorkha (Moscou) e ala i le laasia o le fatu fatu fatu "Shurminsky 2" ma hybrid 84.19 / 44.

E ui i lea, o le Resitala a le Setete o Vaʻalele Ausia o le Rusia, e aofia ai le eseesega i le 2013 i lalo o le No. 9154500. E tatau ona taua, e ui i lea, o le uluai galuega i le fausiaina o loʻo faʻatino talu mai le 2008, faatasi ai ma le auai a itiiti mai o le luasefulu o aʻoga suʻesuʻega eseese.

Faamatalaga faʻamalosi

Uiga o soʻo se fualaau faisua e tatau ona amata i se faʻamatalaga o le laau. O pateta, ioe, tatou te matua fiafia lava i fatu.

Tubers

O vaʻaiga 'Meteora' e i ai foliga o le oval ma o lapoa tele (o le mamafa o le tasi pateta e mai le 100 i le 150 g). O le paʻu e lamolemole, manino, o le lanu e sau mai le samasama i le kulimi, o le tino e mama samasama, e le faʻapogisa pe a oti. O tamai mata lanu e le o loloto.

"Meteor" e faatatau i e maualalo i latouO le mea o loʻo iai i le maso o le 10 mai i le 12% (o nisi taimi mai le 12 i le 14.9 ma e oʻo lava i le 16% o nisi taimi e faailoaina, ae ui i lea, matou te tuʻuina atu faʻamatalaga na faʻamatalaina e le tusitala aloaia).

E taua! O le manatu o loʻo i ai le maualuga o le maso o le tino e iloa ai le maualuga o uiga lelei o pateta e sese. E le gata i lea, o le maualuga o le pateta potatoes (faatasi ai ma se masini malolo e sili atu ma le 25%) e masani lava ona avea o se meaʻai.

Uluai ituaiga pateta (ma le "Meteor" o le mea tonu lava lea) e maua i taimi uma le maso maso sili nai lo mulimuli ane. O nei ituaiga o tubers ei ai pulupulu eletise, ia lelei lelei o latou foliga ma aua nei paʻuʻese i le taimi o togafitiga vevela, ma, o le mea lea, sili atu ona lelei mo le kuka. Eseese mafaufauga lautele, e talafeagai mo le kuka i totonu o le pele ma aunoa ma lea mea, faʻavela salakeke, tao ma tao.

Na o le mea lava e faaopoopo i lenei mea talu ai ona e le faʻapogisaina le pulupulu o le "Meteor" pe a vavae, e mafai foi ona faʻaogaina lenei ituaiga mo le faʻatauina i le mamanu foliga, i le masini vailaʻau.

Busu

O fualaau mai "Meteor" e mafaufauina avega, ae o faifaatoʻaga, o loʻo ola i le ituaiga, latou te fai mai latou te iloa maualuga atu i luga atu o moega, pe a totoina isi ituaiga pateta. Mea totō - saʻo poʻo le totogia, amio faʻaogalua. E manaia tele, e ui lava e itiiti naua, ma o latou mafiafia ma le maualuga o le fuainumera. Laʻau ma corolla - lanu meamata, laulaau - vevela lanu meamata, laʻau tele ma le vaʻaia. O pati tafatafa e pupuu. Fugalaau - laiti, paʻepaʻe.

Eseese uiga

Faafetai i taumafaiga a le au faifaatoʻaga, i le "Meteor" na mafai ona ausia tulaga lelei tele o oloa, e maua mai i le faamanuiaina o tuufaatasiga o varietal ma palu pateta.

Faʻafitauli faʻamaʻi

O le na amataina se ituaiga e taʻutaʻu atu lona teteʻe atu i le tele o faʻamaʻi "pateta" tele, ae peitai, e le mafai e Meteor ona mitamita i nei faʻafitauli uma e tutusa le maualuga o le puipuiga. Lalo o faʻamatalaga auiliiliga e uiga i lenei:

Ituaiga faʻamaʻi

Televave o le mautu
auro elemene nematodemaualuga
patia o patetamaualuga
tuaimaualuga i fatu

avega i vaega terrestrial o le laau

mosaic mimitamaualuga tele
mosaic bandedmaualuga tele
mataʻumaualuga
rhizoctoniosismaualuga
vevelamaualuga
mama pimaualuga
alternariozavega

O le faʻafitauli o le faʻamaʻiina o soʻo se fualaau faisua i se faʻamaʻi faapitoa e faalagolago i itu e lua - o le gafatia o le ituaiga ma le tulaga lelei o tekinolosi tau faʻatoaga.

Faamasani oe lava i togafitiga o faamaʻi pipisi.

O le amataga o le "Meteor", o le mea lea, na maua ai le foafoaina o mea sili ona maualuga, ae o le afa lona lua o le manuia e faalagolago atoa i le tagata fai togalaau.

Vaitau o le matua

"Meteor" e le na o se amataga, ae o le vave vave o le pateta pateta. O le matua matuitui o fualaʻau e tupu i totonu o le 60-80 aso mai le taimi o le germination, ae ui i lea, o le uluai pateta e mafai ona faʻamaʻaina i le tasi ma le afa masina talu ona totoina.

O le amataga o le vaitau e masani ai ona o ituaiga "Rozara", "Gala", "Luck", "Queen Anne", "Bellaroza", "Veneta", "Zhukovsky Early", "Uladar", "Timo Hankian", "Impala", "Red Scarlett, Faifaatoʻaga.

Tuuina atu

O laau taitasi "Meteora" e maua mai i le 10 i le 12 ituaiga. O le mea lea, o le amanaia o le tele o pateta ma le togatogo fautuaina, mai le selau sikuea sikuea e mafai ona e tusa ma le 200 i le 400 kilokalama o fualaau aina, ae i tulaga sili ona lelei mo le fualaau aina, e mafai ona siitia i luga le 450 ma le 650 kilokalama. O le pasene o faʻatoʻaga faʻapisinisi (faʻaaogaina mo le taumafa tagata, ae le o le totoina) e maualuga tele: mai le 88 i le 98%. Afai e teliina ia pateta e aunoa ma le faatalitali mo le oʻo atu i le matua matua, o le fua faatatau o fuainumera o fuainumera e foliga laitiiti:

  • pe a eli mo le 45 aso talu ona tulaʻi mai le vaʻa - mai le 175 i le 210 kg i le selau;
  • pe a eli i luga o le 55 aso talu ona tulaʻi mai le vaʻa - mai le 230 i le 320 kg i le selau.

E te iloa? O le faamaumauga a le lalolagi mo le pateta o le pateta e 1,223 kilokalama i le selau sikuea mita.

Laʻau

O se vaega o le ituaiga o mea uma foi maualuga maualuga. E tele meaʻai mo le teuina o le tau malulu, o le pasene o le faʻaleagaina (i lalo o tulaga lelei) e le sili atu i le 5%. O le puipuiga lelei o tubers e maua ai foi lo latou tetee i le faaleagaina o masini.

Atinaʻe tuputupu aʻe

"Meteor" ua fautuaina mo le galueaina o le Central, Central Black Earth, Volga-Vyatka ma Sisifo Siberia o le Rusia, ae o tagata amateur amateur ua uma ona latou taulimaina ma le manuia le oloa fou toetoe lava o le teritori atoa o Rusia. I isi atunuu, o le ituaiga e leʻi mauaina tele le faʻaaogaina.

Tulafono faʻavae

O le lelei o le mea ua filifilia ma mea o le a amataina mo le tuusao e faalagolago i le maualuga o le laina ua taua i luga, laʻititi pe maualuga, o le aofaʻi o le seleselega mai le moega o le a faʻalatalata atu.

E te iloa? E toatele tagata e manatu o pateta e le o se aoga tele, ae o le tele o le vitamini C i totonu e le o lalo ifo i fua o fualaʻau. Ma, faʻaaogaina se ipu i se toniga tutusa i se pele, tatou te maua ai se aofaiga tele o peta-carotene ma sili atu le taua o meaola eletise. O le 200-300 g o le Puree e maua mai i aso taʻitasi o le potassium, phosphorus, magnesium ma le calcium.

Taimi sili ona lelei

Tomai fautuaina e amata ona totoina pateta i le amataga o Aperila-amataga o Me, ae o le taulai atu i aso faakalena i lenei mataupu, i se tulaga aoao, e sese. Muamua, e le oʻo mai le tautotogo i vaega uma e talafeagai mo le ola Meteor i le taimi e tasi, lona lua, o tulaga faʻaonapo nei e faʻaalia i le maualuga o le tau, ma o manatu tuai e uiga i le amataga o le totoina o galuega e le mafai ona toe malolo.

E lua auala e fuafua ai le taimi sili ona lelei mo le totoina o pateta - faasaienisi ma lauiloa. O le taʻitaʻia muamua, e tatau i se tagata ona alu ese mai le vevela o le vevela i luga o le palapala i le loloto o le faʻapipiʻiina o se pulou (10 cm): e tatau ona sili atu +10 ° C (e masani lava ona tupu pe a oʻo i le maualuga o le ea i aso uma o le 8 ° C). O le lona lua e sili atu ona faigofie. Fai mai tagata: pe a amata ona fuga mai le cherry bird - ua oʻo i le taimi e toto ai pateta. O le isi faʻamaoniga lelei o laʻau o birch: e tatau ona latou ola i le telē o se tupe siliva. Ma o le a lava le auala o le faatulagaina o le aso tulaʻi ua filifilia, o le tau mo le isi vaiaso e sosoo ai e aoga tele le fesili. Afai a oʻo i le amataga o le falemaʻi, e foliga mai o mafanafana aso, pogisa o le po ua toe faʻafuaseʻi toe foi mai, e mafai ona latou faʻaleagaina ai aʻa laiti.

O se isi metotia e fuafua ai le taimi o le totoina o pateta - faaaoga le kalena o le masina.

Filifilia se nofoaga

Potato - laau photophilouso le mea lea, mo le totoina, e sili ona lelei le filifilia o se nofoaga e susulu lelei i le susulu o le la ma e le pauu i totonu o ata o fale lata ane, pa puipui po o togalaau, ma fausia fanua o pateta mai le itu i matu i le itu i saute.

Lafotuʻulalo e mafai ona maua ai le vai, ma le maualuga o le vai e le talafeagai mo le aganuu. E le gata i lea, e fefefe le laau i matagi malosi, aemaise lava i matu ma matu sisifo, e fesoʻotaʻi ma le mea e manaʻomia e taumafai ai e filifili se nofoaga e puipuia ai nei vaega.

O se mea taua muamua mo se seleselega lelei o le pateta o le fuga o le palapala, ma mo ituaiga o ituaiga eseese o lenei faailoga e taua tele: o le vave o le fua o le seleselega o le a le mafai ai e le faifaatoaga ona "malolo" ma faia mo le le lava o le eleele paleni ona o ofu mulimuli ane.

E taua! O le i ai o se aofaʻiga o elemene mimiti i le palapala e le foia ai le faafitauli o le le atoatoa o le tino, e aunoa ma ni aʻafiaga o laau toto e le mafai ona aʻafia ai meaʻai ile eleele.

Ae o le tuufaatasiga o le palapala, ona avea lea o le "Meteor" sili ona fetaui lelei.

Lelei ma le leaga na muamua atu

Soʻo se fai togalaau e iloa lelei e maua se seleselega lelei, e tatau ona e mulimuli i tulafono o le seleselega. O aganuu taʻitasi e matuā manaʻomia lava mo ni meaʻai e sili ona mautinoa ma, e tusa ai ma lea mea, aveʻesea ma le eleele i le aofaʻiga maualuga. I le isi itu, o nisi o laau totino ei ai meatotino o le faʻamaoaigaina o le lalolagi ma nisi elemene e sili ona manaʻomia e isi.

E taua! E tasi le tausaga e le lava mo le togalaau e malolo ai mai se aganuu. O le taamilosaga maualalo e tatau ona lua tausaga ma o le umi o le a sili atu nai lo le lelei.

O le mea lea, ina ia mafai ai ona maua le maualuga o le gaosiga i le tau maualalo, e taua tele le totoina o pateta i se nofoaga na tupu ai fua o laau toto ma, i se isi itu, e le tupu le "afaina". O a mea e popole ai le tasi ma le isi o vaega o loʻo faʻaalia o loʻo faʻaalia i le laulau:

Faʻasolosolo lelei o le Potato Vaʻalele Faʻatonu Potato Poor Potato Precursors
rye

canola

leki

paka

meloni

sima

kukama

aufana

kaluka

karuti

uʻamea

kapisi

greens

pateta

tamato

pepa suamalie

mea suamalie

eggplants

mata matagi

sorghum

E le gata i lea, e le gata i lea, e le mafai e le au fai togalaau ona maua ni togafitiga, e fai ma faataitaiga, isi moega ma vaeluagalemu, faaaoga ituaiga eseese o laau totō, fualaʻau lanumeamata vave pe a uma le seleselega, ina ia tamaoaiga le lalolagi i le tausaga a sau.

Ava, masi, sinapi, buckwheat, clover suamalie, lupine, alfalfa, phacelia, ma oats o loo faasino i laau lalata ("fugalaau lanu meamata").

Faʻaleleia eleele

O le tapenaga o le eleele mo le totoina o pateta e aofia ai le fufulu maeʻaeʻa o le eleele mai vao leaga ma toega o fua o laau toto talu ai, faapea foi ma le faataatiaina o fesuisuisa, aemaise lava mea tau meaola. E sili ona lelei le faʻaaogaina o le paʻu (10 kilokalama i le sikuea mita) poʻo le humus (5 kg i le sikuea mita) mo lenei faʻamoemoe. E faʻaleleia le fugalaau i luga o le eleele i le tautoulu, ma i le tautotogo ua faʻataʻapeʻapeina le fasi fanua. Afai e le mafai ona fai muamua, e mafai ona e faʻaopoopo faʻasalalau mea saʻo i le faagasologa o le totoina o le tautotogo, ae le sili atu ma le lua vaiaso aʻo lei totoina.

E le tatau foi ona galo ia i tatou o meaola o le mineral, ma o le eleele e tatau ona faatamaoaigaina e le gata i le masani o le aseta, fuakalama ma le potassium, ae faapena foi i le uʻamea, magnesium, calcium ma le sulfur.

Sauniuniga o mea totō

O le saunia lelei o le totoina o laau e mafai ai e le gata ina faatelevaveina le fuaina o mulimuli ane, ma, o lona uiga, o le matua matua o le seleselega, ae sili atu ona lelei le faaaogaina o le eria ona o le afaina o fatu tiga ma vaivai.

A o le totoina fatu o loʻo faʻaalia faʻasalaga ma le tuputupu ae tuputupu ae. I le avea ai o se tagata fai togafitiga, e mafai ona e faʻaaogaina filifiliga o loʻo i lalo (faʻavae i se pakete vai):

  • bluestone (o se sipuni tele ma se slide) + meaʻai faʻasaina (tele granules);
  • laupapa fafie (1 kg).

Aua fafaga faaopoopo ma puipuiga mai meaola faalafua E mafai ona e faʻaopopo i le fofo sauniuni 40 g o urea, 60 g o le superphosphate ma le 10 g o le boric acid. O le isi filifiliga o le faʻaaogaina o le iniseti insecticofungicides mo le puipuia o mea gaosi, mo se faʻataʻitaʻiga, Matador, Masterpiece, Aktara, Maxim, Prestige, ma isi. I le mea na tupu ai, o le tubers e matutua mo le 20-30 minute.

Germinate tubers e amata i le masina ao lumanaʻi le fuafuaina. Muamua, e manaʻomia ona tausia mo le 2-3 aso i le vevela vevela (pe tusa ma le +30 ° C) e amata ai le germination, ona oʻo lea i le taimi e totoe e alu ai i se nofoaga e sili atu le malulu (pe tusa o +15 ° C).

E taua! E taua le totoina o fatu i le malamalama: Muamua, o le a mautinoa ai le fausia o fua e sili atu ona aoga, ma le lona lua, solanine, ua faia i lalo o le aafiaga o le malamalama, o le a puipuia ai mea toto mai meaola faalafua.

Afai e te manaʻomia ona totoina pateta i se taimi puupuu (15-20 aso), e sili atu le faʻaaogaina o le auala susu: o le tubers o loʻo tuʻuina i atigipusa ma faʻafefiloi i le paʻu, humus poʻo le vao, lea e tatau ona susu pea i taimi uma. O nisi e manaʻo e faʻavave le faagasologa ae le o le totoina muamua o tubers, ae faʻapipiʻiina i latou i aso nei. meaola e tuputupu ae (mo se faataitaiga, "Potytinom", "Micon" poʻo le "Appin"). I lenei tulaga, ua lava lea e faia ai le faʻatatauga tatau i se aso poʻo se lua ao le i taunuu.

Fuafuaga ma le loloto o le tulaʻi

Fautuaina mo le "Meteor" alavai tulaʻi: 35 cm i le va o vao ma 60 cm i le va o laina. O le faailoga tusi e tatau ona loloto, ia le itiiti ifo i le 8-10 cm. E lelei foi le tuʻuina o se meaʻai i le lua:

  • 0.5 ipu o le fala o le ponaivi po o se sipuni sipuni o le nitrophobia;
  • 700 g humus;
  • 5 sipuni tele o lefulefu laupapa.

O se auala manaia o le totoina o le totoina o pateta i ato. O lenei metotia e fesoasoani e faʻasaʻo avanoa i luga o le 'upega tafaʻilagi, ma e le manaʻomia ai foʻi le faupuega.

Faʻafefea ona tausi

Agrotechnics o loʻo ola "Meteor" e le ese tele mai le tulaga masani, lea e faʻaaoga mo ituaiga uma o pateta vave. O le vailaʻau o loʻo i ai se maualuga maualuga o le fetuunaiga i tulaga eseese o le tau, ae ui i lea, o nisi o mea mo lona tausiga e faʻalagolago lava i fesuiaiga o le tau, faʻaleleia eleele ma le totoina o le sone.

O le mea lautele, o le tulafono faʻavae lenei: i le vaiaso talu ona tuʻuina le fatu i le eleele, e amata e le fai togalaau ana popolega muamua.

Faʻasa

"Meteor" e faatatau i ituaiga vevela ma faʻafeiloaʻi lelei le lāmala. Ae ui i lea, ina ia maua se seleselega lelei, e manaʻomia le suʻaina i vaitau o le tusa ma le 10 aso (e moni, e te le manaʻomia se vai inu i le timu). Pe a faʻapipiʻi le pateta, e taua le tausia o le lalolagi e le na o le susu ile luga, ae faʻafefiloi foi ma le susu i se loloto loloto (pe tusa o le lima taimi le loloto o le paʻu toto).

Laʻei pito sili

O le tulaga faapitoa o le pateta vave o le meaai autu lea e manaomia e le laau e tatau ona i ai i le eleele i le taimi o le totoina. Ae afai e te vaʻaia o le vaomatua o loʻo manino le faʻalauteleina o le vavao nai lo le mea tatou te manaʻo ai, e mafai ona fofo le tulaga e ala i le faʻatinoina o laupepa 2-3 foliar poʻo aʻa faʻalavelave faʻapitoa o minerale.

E taua! O le manaomia mo meaʻai i le pateta e faateleina i le malulu o le eleele, o lea afai e timuga le timu, e ono manaʻomia foi le fafagaina faaopoopo.

O ituaiga uma o le vave pateta e tali lelei i le magnesium ma le calcium, o lenei uiga e tatau ona mafaufau i ai pe a filifilia le mea sili ona lelei o le falu. E fetaui lelei mo nei faamoemoega, mullein. O le lita o le mullein vai ua faʻafefeteina i totonu o se pakete vai ma sasaa atu i le 2 lita mo laau taʻitasi pe faʻamaʻaina ma faʻaaogaina mo le fafagaina o le foliar. E mafai foi ona e faʻaaoga le kapipuka e pei o se faʻamalo (o le sipuni i le pakete vai), ae i lenei tulaga, e tatau ona faaitiitia le tele o le fofo ile fafie e fa taimi. Mai le faʻamaʻaina o faʻamaʻi, na lelei lelei Kemira.

Toto ma vele le palapala

Aveesea vao ma le tatalaina o le palapala o auala ia e amata ai ona tausia se fale pateta. I le vaiaso talu ona totoina, o le taimi lava e amata mai ai le tupu muamua, e tatau ona faia nei gaoioiga ma faʻaauau pea ona fai soo, ia mautinoa o le tatalaina o le tino e le o loloto, ma faʻaitiitia ai lona eria e pei ona totoina e le vao.

Aoao pe faapefea ona aveese vao mai le togalaau, aemaise lava, togafitiga faa-tagata.

Hilling

Agrotechnics o loʻo tuputupu ae "Meteor" e aofia ai se atunuʻu loloto, o lea e le o se mea e tatau ai le faʻaputu. O le saogalēmū e manaʻomia mo le aganuʻu e faʻamautinoa e isi gaoioiga, e pei o le fafagaina ma le faʻamalosi. Ae mo nofoaga malulu malulu, aemaise lava i le vaitaimi o le faateleina o fulufulu, atonu o le maualuga o mauga e mafai ona taofia ai laau mai le malulu.

Togafitiga puipui

O le teteʻe maualuga o le eseesega i faamaʻi tele ma faʻamaʻi (e aofia ai le laʻau Colorado potato beetle ma le aphid) e masani lava ona manaʻomia na o ni nai togavao faʻasaina i togafiti faʻamaʻi ma iniseti mo sauniuniga faʻapitoa.

Faʻasaga i le Colorado potato beetle, o metotia masani uma (faʻataʻitaʻiga, sinapi ma le vineta) ma faʻapitoa sauniuniga e faʻaaogaina: Taboo, Regent, Confidor, Tanrek, Launch, Komandor, ma le uila.

Seleseleina ma teuina

E ui lava i le maualuga o le pala, "Meteor", e pei o ituaiga uma o pateta vave, e matua nofouta lava i le latalata mai o le tautotogo, lea o loo atagia mai i le malosi o le totoina o fatu na teuina i totonu o potu. O le faafitauli e mafai ona fofoina i se vaega e ala i le saunia lelei o fua mo le teuina i le lumanai.

E tatau ona vave siakiina ma suʻesuʻeina le fuʻa o le fugalaau, aveʻesea mea na faaleagaina, pala pe faʻalelei. O nisi e fautuaina foi le fufulu lelei o pateta, aveese le palapala ma meaola ninii i luga. Ona fautuaina ai lea o le suʻega e tuʻuina i fafo i totonu o se nofoaga faʻamalama ma puipuia lelei mo le lua vaiaso, a maeʻa ona toe asiasia ma filifilia. Seiloga e mafai ona tuʻuina pateta i se nofoaga e teu ai. O tulaga lelei mo lenei mea:

  • le leai o se malamalama;
  • le maualuga e le maualuga le maualuga i le 75-85%;
  • vevela mai le +1 i le +7 ° C.

E le afaina foi le filifilia o pateta i ni nai taimi i le taimi o le taumalulu, ma aveesea ai le pala o le pala.

E te iloa? O le potato sili ona tele, lea o loʻo lisiina i le Guinness Book of Records, e mamafa le 11.2 kilokalama. O lenei meaola na tausia e se tagata nofomau o Saudi Arabia, Khalil Semkhat.

Malosiaga ma vaivaiga

O nei mea uma e mafai ai ona tatou faʻamaonia mea nei faailoga e iloa lelei ai le "Meteor" mai isi ituaiga o pateta:

  • amataga vave;
  • maualuga maua, e oʻo lava i se taimi vave;
  • sili ona lelei;
  • faaaogaina masani;
  • maualuga tulaga lelei o oloa, laitiiti o otaota;
  • sili ona lelei;
  • afaina o le lamala;
  • vevela vevela;
  • malulu malulu;
  • fetaui lelei i suiga suiga o le tau, le avanoa e totoina ai i itulagi ma eseʻese eseese;
  • tetee atu i le tele o faamai ma meaola faalafua;
  • leai se tulaga manaomia faapitoa i le agrotechnology;
  • talafeagai mo ituaiga palapala eseese.

E oʻo lava ile suʻesuʻega pito sili ona faigata e le mafai ai ona iloa, peitaʻi e taua vaivaiga. Na pau lava le mea e mafai ona matauina o le faateleina o manaoga o le pateta mo le taua o le eleele, ae o lenei manaoga e tutusa lelei lava i soo se amataga o le togavao, aua o le i ai o se aofaiga o meaola ma meaola e mafai ai e le laau ona vave fausia se fua tele o fatu ma se tofo lelei.

Faʻamatalaga o le ituaiga pateta "Meteor"

ma o aʻu foi, o loo i ai se tasi o mea e sili ona fiafia i ai, o le Kolobok ituaiga, ma talu ai nei, o le Meteor ituaiga ma le Giant eseese na foliga mai foi na matua tele lava. O le Meteor ituaiga e masani ona vave mafaufau e ui lava e matua lelei tele pe afai e te tago i ituaiga muamua, ma e matua fua tele foi, ae atonu e le mafai e se tasi ona manumalo i le Giant variety i fuaitau o le gaosiga i le Moscow Region.
Aleksandr mit
//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?p=460671&sid=1d7557d7a6bc7e87e138adc969934e1c#p460671

Na ou alu i Meteor i se taimi vave lava. Sa latou aoina i le ogatotonu o Iulai ma e le lelei tele, e ui lava o le fanua sa matou maua i le nofoaga e tulaueleele ai sa lelei tele. O le mea lautele, ou te leʻi malamalama i le eseesega i le va o pateta vave ma le tele o vave. Ma o lea e leai ni faitioga i le totoina o mea totino, o se mea alofa e leai se lanu viole.
Irina Vasilyevna
//yarportal.ru/topic768092.html?view=findpost&p=25097197

Meteor na faatauina le 2 kilokalama ma le Giant 4 kg. Na totō 11.05 Meteor, Giant 14.05. Ina ua mavae le 2 masina, sa ia siaki le Meteor, e laitiiti, o lea na amata ai ona eli i le 18.07, pe a manaomia. O le kuka o le paluga e manaia, pala, tele le lapopoa, o le 2 kilokalama na aoina e tusa ma le 1.5 pakete i le 10 lita. Ua faaleagaina lelei le uaea.
Ro_mashka
//yarportal.ru/topic768092.html?view=findpost&p=25099336

O fua lelei e maua, tausia lelei seia oo i le faaiuga o Me, e aunoa ma le leiloa o foliga vaaia ma le tofo. Lotu sili ona maualuga i Rusia. Ou te fautuaina nai lo le vave o Zhukovsky. I le tofo ma le tausia lelei o le meteor grade o le a maua ai le 100 points i luma.
Andrey
//kartofan.org/xarakteristika-sorta-kartofelya-meteor.html#comment-485

O le mea lea, o loʻo i ai mafuaaga uma e talitonu ai i tausaga o le a oʻo mai, o le ituaiga o potato potato Meteor o le a maua ai le toatele o tagata e le gata i le teritori o le Rusia, ae faapena foi i isi atunuu.