Faatoaga faatoaga

O se tasi o filifiliga sili mo faifaatoaga moa o le ituaiga o moa o le New Hampshire.

O le faʻatoagaina o faʻatoaga o se tasi lea o laupepa e sili ona aoga ma taugofie o mea taufaatoaga. Afai e te filifili e amata se pisinisi o le fafagaina o moa, pe na o le amataina o se tasi i totonu o lau koneteina, ona e maua ai lea o se faafitauli: o le a le ituaiga manu e filifili mo le fausiaina.

Masalo o lau filifiliga o le a paʻu i luga o le moa, aua o lea o le meaola masani ma le le lelei. Ae e le mafaitaulia ituaiga o moa, lea o loo taamilo ai le ulu.

Ma o le tasi mafuaaga o le tiga o le ulu e le maualalo, o le a matou auiliili atu i ai se ituaiga o moa, e taua o le "New Hampshire".

I le taimi muamua, o lenei ituaiga o moa na aliali mai i totonu o Amerika o Massachusetts ma Rhode Island o se ituaiga o ituaiga, "Red Rhode Island."

Talu mai le 1910, ua filifilia e le au faʻatoʻaga o manufeʻai i le New Hampshire Agricultural Experimental Station ia mea e faʻapitoa faʻaleleia o fualaau oona, vave faʻavavega o oloa ma vave faʻavavema luga foi o le tino o le tino ma le faataatiaina o fuamoa tetele. Ae o le lanu o moa na totogi toetoe lava a leai se gauai.

I le amataga o le 1930, ona o ona tulaga, o le fanau e tatau ona lauiloa i faatoaga moa i setete o New Hampshire, Delaver, Virginia ma Maryland. I le gasologa o taimi, o mea faapitoa o le ituaiga New Hampshire sa lauiloa lautele.

I le 1935, na resitalaina i le American Standard of Perfection, o se lomiga faapitoa e faʻamatala ai ituaiga uma o ituaiga o moa iloga i Amerika i Matu.

I le USSR, o lenei ituaiga o moa na faʻalauiloa mai i le 1940, lea na tufatufa atu ai. E lauiloa i Rusia i aso nei, aemaise i le itu i saute.

Faailoga o le ituaiga New Hampshire

Ulu ma le Kupa. O le ulu e laʻititi lona maualuga, e tutusa ma le tele o le tino. O le ua o le vaʻaiga lautele ma le uumi ma le maumea.

O le gutu e mumu-lanu enaena, malosi, tele i le lapopoa. O foliga e mumu, e ufiufi i paʻu maaleale, lamolemole. O mata e susulu moli pe mumu, lapoa, olaola.

E le talafeagai le laʻau, laʻau, mūmū, tua o le ulu, e iai le 4 po o le 5 ia nifo lelei. O lobes o almond-foliga, lamolemole, mumu. O tamaʻi manulele e lamolemole, e aunoa ma ni laupepa, foliga tutusa i le foliga, o le tele o laʻau.

Tino. O le tino e lautele, lapotopoto, ei ai lona tulaga faʻavave. O le pito i tua e lautele, umi le uumi, ei ai se laasaga faigofie e tulaʻi i le siʻusiʻu. O le siʻosiʻomaga o se taʻalo laʻitiiti ma ni faʻamalosi o le uumi o le umi, i le maualuga o le 45 tikeri i le laina o tua.

O le moa e lautele lava, e tu i le maualuga o le 35 tikeri i le laina o tua. Ua tumu le pusa, lautele, lapotopoto. Ua tumu le manava, lautele. O apaau e faʻafesoʻotaʻi le tino i se tulaga vavalalata.

Feu. Faʻamasala saʻo, vavalalata, samasama, ufiufi paʻu lanu uliuli, o le uumi o le umi. O le vavao e faʻamalosi, malosi, tu lelei, o le uumi o le uumi. Toa lapoa lapoa - 3, tolo - 2.

E toʻatele tagata latou te le iloa pe o le a le tele o sana e kukaina! Ae i totonu oi latou, e leai se tasi na faitauina a tatou tusiga.

Afai e te iloa auala e teuina ai kāloti i totonu o le pulou, e mafai ona faigofie lau faʻatoʻaga. Faitau atili iinei.

Fugalaau. Fulu e fusi i le tino, malosi, lautele.

Valivali. I totonu o le moa, o le ulu ma le ua i ai se lanu mumu-lanu-enaena, o le mane e mama ma se lanu uliuli lanu. O tua ma apaau e sili ona manaia le lanumumu-lanu enaena. E i ai le mumu-lanu enaena ma le mumu. O le manava ma le fatafata o le paʻu enaena. I luga o le siʻusiʻue o le uliuli, uliuli i le lanumeamata lanumoana, pogisa pouliuli ma le lanu enaena.

O fugalaau uma e tatau ona matua susulu. Pooh salmon. O le hen i lona atoaga e toe fai le lanu o le moa, ae o lona fulufulu o le manogi e mama ma sili atu le lanu. O moa ua leva i aso nei o lenei ituaiga e sili atu le lanu nai lo le ituaiga "Red Rhode Island", ae tutusa lava.

Faʻapitoa

E vave vave ona sola ese mai ia matua. Tulini uʻamea ma masani ai. Latou te toʻa ma faauo, o lea e faigofie tele ai.

E masani lava latou te savavali faʻataʻamilo i le fanua pe alu i se mea e lamatia ai pe sili atu le fiafia i se mea. Ae latou te felelei lelei, o lea e leai se manaʻoga e fausia se pa maualuga.

O le mea lautele, latou te le faʻaalia le ita i le tasi ma e onosaʻi i isi meaola. Latou te fiailoa, talitonuina ma matagofie. E i ai se faʻaititia o le malosi e faʻafefe ai moa, ae afai e tupu lenei mea, e avea i latou ma ni tina lelei.

Masalo o ni gaioiga o le felagolagomai, sui o le hen mo sina taimi. E masani lava o loʻo latou vaʻavaʻai mo nofoaga tuʻufua, e le manaʻo e ave i se nofoaga na saunia mo le faʻatauina o fuamoa.

New Hampshire Chicken Faʻamalie lelei i le taumalulu. E le leaga latou te tumau i le malulu, na o le pau lava le mea o la latou fulufulu pito sili ona faigata i le malulu, o lea ia e faʻaeteete ai.

O le taʻavale o lenei ituaiga e iloga e le "tamaʻitaʻi," latou te saili e suʻe moa ia latou lava, ae leai se mea e tuʻuina atu ma faʻatau, puipuia i latou ma vaʻaia ma le faaeteete le siosiomaga ina ia iloa ai le lamatiaga muamua.

Ata

Faʻafitauli le lelei

O sui o le ituaiga e teena pe afai ei ai a latou laasaga nei.

  1. O foliga tino e ese mai le tulaga masani.
  2. Faʻatasi pe itiiti ifo nai lo le masani.
  3. O lanu mata e eseese mai le masani.
  4. E i ai fugalaau papaʻe i luga o lobes.
  5. O le lanu o le fulufulu e sili ona pogisa pe mama foi, e le mafiafia le lanu o le vaega pito i luga o le tino o le manulele, e leai se faaseʻe i le fulufulu o le moa.
  6. Faʻaauau le tele o le uliuli i luga o le mane a se moa poʻo le leai o se moa.
  7. E i ai ni togitogi uliuli i luga o apaau.
  8. Pooh gray-black color.
  9. Paʻepaʻe paʻepaʻe, puʻu samasama ma vae, samame samasama malosi i luga o le fulufulu.
  10. Initaneti ma faʻatoʻaga

    Faʻafiafiaga o le matua o lenei ituaiga masani leai se mea sili ona faigata. Latou te faigata, faʻasaga i le vevela o le vevela, ua faʻafetaui i tulaga faigata o le tau.

    O lo latou toʻafilemu e mafai ai ona maua mea e maua i totonu o le masini. I lenei tulaga, e na o le pau lava le mea e te manaʻomia e sasaa ai le oneone i luga o le fola e faʻaitiitia ai le maualuga o le susu i totonu o le potu, faapea foi ma le faigofie o le faʻamamaina o le fale.

    Mo meaai, o nei moa faʻapitoa. I le taimi muamua, ua fafagaina moa fuamoa. Ona faaopoopo lea o pateta, kāloti, beets, lefete, greens, bran ma saito. I le lua o le lua masina ua amata ona latou tuʻuina sana.

    E tatau i tagata matutua ona 'ai greens, fualaau faisua, aʻa, lefete, ufiufi ma meaʻai iʻa, moa, fua o fatu, fuamoa (e puipuia ai le faʻamaʻiina o meaʻai ma totogi ai le leai o le paʻu).

    O fagu e fafaga ai mea taumafa i le faigofie o le polotini ma le vitamini, mo se faataitaiga, saito po o meaai saunia mo moa.

    O nisi faifaatoaga moa e faʻafefiloi le oneone i meaai, o aʻaʻaiga mataʻutia o loʻo i ai se aoga aoga i le faʻapalaina o moa.

    Uiga

    E tusa ai ma le matua, o le mamafa o le moa e tusa ma le 2.1 - 3 kg, o le moa - 3.25 - 3.75 kg. I le tausaga muamua o le gaosia, e mafai e le moa ona tolopo e tusa ma le 200 fuamoa. Ona faasolosolo malie lea o le faʻaititia o le gaosiga (e oʻo atu i le 140 fuamoa i le tolu tausaga).

    O fuamoa ei ai se lanu samasama-lanu enaena, e ui atonu e mafai e nisi tagata ona ave fua o se lanu uliuli enaena. Laʻau mamafa - 58-60 g. I le averesi, e tusa ma le 86% o talavou ma 92% o tagata matutua matutua e ola.

    Analogs

    Muamua, e tatau ona aofia ai le "matua" o le ituaiga "New Hampshire" - "mumu rhode motu". E na o ni nai feeseeseaiga i le va oi latou. O le pito i tua o loʻo i ai se lanu uliuli o le fulufulu.

    O pou o lenei ituaiga ua sili atu ona mamanuina mo le faʻatauina o fuamoa nai lo aano o manufasi. O latou tino e leai ni tafatafa tafatolu. Ma e latou te faʻagasolo foi i luga o fledge, tuputupu ae ma matutua.

    I le 1920s. Andrew Christie na ia tausia se fanau fou e faavae i le ituaiga o le ituaiga New Hampshire, na ia maua ai le igoa o le tagata sailiili - "Christie"E tele atu ma sili atu lo latou malamalama nai lo o latou" tuaa ", ma sa matua malolosi ma matagofie foi. Sa ia faaaogaina foi se isi upu e faailoa ai lo latou malosiaga - spizzerinktum (o lona uiga" o le malosiaga o loo i ai atoa ").

    O le isi faifaatoaga, Clarence Newcammer, i le vaitau o le 1940. fafaga suamalie ma se lanu paʻepaʻe, faigofie i le faateleina o le tuʻuina o fuamoa, lea sa taua foi i lona mamalu. Ae ui i lea, i lo tatou taimi e feiloai ai i nei ituaiga o manuia, o se manuia tele, ona o le numera o tagata taitoatasi e laiti, ma latou te lei mauaina le lauiloa tele ma latou le mauaina le lautele o tufatufaga.

    O lea, e mafai ona tatou fai atu o le ituaiga o moa "New Hampshire" o se tasi o filifiliga sili mo le faifaatoaga o manufeleleiaua e tuʻufaʻatasia le tele o meaʻai ma se tele o mea mamafa mamafa. O le maualalo o le soifua o tagata taʻitoʻatasi e maua ai le faʻatupulaia o le faitau aofai o tagata

    O uiga masani ma le le mautonu i meaʻai ma le tau e maua ai le leai o se faʻafitauli i le gasologa o le tausaga. Ma, ioe, aua nei galo e uiga i le mea matagofie. O le alofatunoa ma le matagofie o nei manulele o le a fiafia pea i le agaga.