Laʻau

Azarina - o se vine vine matagofie

Azarina o se aʻega mai le aiga o Norichen. I totonu o tusitusiga, e mafai foi ona maua le laau i lalo o le igoa "Maurandia". O le laufanua o lenei laʻau teuteu o North and Central America, faapea foi ma Europa i Saute-Western. E totō lelei ona totoina faʻamau i totonu o le togalaau, teuteu i papa papa, ma tupu aʻe i le ampel foliga mo le teuteuina o se faletalimalo, terrace poʻo se faʻatoʻaga. I le faʻaopoopoga i laʻau na vaneina, o fugalaau susulu e tosina mai ai le mafaufau Latou te aliali mai i le amataga o le taumafanafana ma faʻaauau pea seia oʻo i le muamua fulufulu.

Faamatalaga faʻatau

O Azarina o se vine sili ona lelei, o le vine. O ona laumei manifinifi, malani ua tupu i le 3-5 mita le umi. I le natura natura, e mafai ona totoina vaovao fesuisuiai i se umi o le 7 m. I le totonugalemu o Rusia, o le fugalaau ua tupu e pei o se tausaga, talu ai e le masani ona le taliaina ni gutu. O laʻau e ufiufi i laʻau o petiolate masani o foliga o le fatu. O lapisi lapotopoto e tolu lanu lanu moana e matagofie ona vaneina itu. O laupepa ma weni laʻititi e masani ona ufiufi i se pulou vaʻaiga. O Azarina e leai sona mafaufau; e pipii atu i le lagolago ma ni laʻau felafolafoaʻi umi. O le mea lea, i le faagasologa o le tuputupu aʻe, e tatau ona faʻatonu le laau.








I le ogatotonu o Iuni, e fuga mai fugalaau tetele i totonu o laʻau. E tuʻuina toatasi pe aoina i nai taʻaloga laiti racemose. O petals e mafai ona valiina i paʻepaʻe, piniki, lanumoana poʻo le lanu viole. O le umi o le corolla e 3-6 cm, o le umi o le pipili e 5-7 cm. I totonu, o le vaiti vaiti ua valiina i lanu paʻepaʻe (paʻepaʻe, kulimi). Ae o pamu malosi o loʻo i fafo e iloagofie i lanu paʻepaʻe susulu.

Mai ia Setema, o fua o le a amata ona vevela - faʻamago fatulaʻau o se foliga lapotopoto. O loʻo i ai ni fatu laiti, pefu. E fufulu fualaau aina ma o le matagi e totoina fatu ile mamao mamao.

Ituaiga ma ituaiga o azarin

Faatasi ai ma le eseesega i Rusia, ua na o ni nai ituaiga o ituaiga ma ituaiga o meaola teuteu o le azarin e sili ona faaaogaina.

Aseta e alu aʻe matua lauiloa. O ona laʻau felafolafoaʻi, faʻapipiʻi fua e ola i le 2-3.5 mita i le taʻitasi. O laʻau lanu moana lanu moana e pei o laʻau ovy. Ole fua ole fugalaau fugalaau e 3 cm. O fugalaau e fuga mai i le 4 masina talu ona totoina ma faaauau pea ona fiafia i le vevesi o lanu seia oo i le tautoulu. Fiafia ituaiga:

  • Rose Rose - fugalaau susulu fugalaau piniki;
  • Laei papae - e tosina mai ai le tele o lauulu-paʻepaʻe papaʻe;
  • Blue blue - i le vaitau o le vavao o loʻo faʻaaogaina i ni lanu lanumoana laiti-lanu;
  • Joan Loraine - Ufiufi i le tele o lanu uliuli lanu uliuli;
  • Red dragon - eseese lanu mumu po o le lanu mumu toto.

Azarina anti-rhino-fuga. O le laau e maualuga ona aʻafia pine 1.5 m le umi. O loʻo faʻapipiʻiina i le laulau tafatafa taʻetolu. O fugalaau e pei o le logo-logo e 3 cm. E aliali mai ia Iuni mai aʻa o laulaau ma e aoina i le gasologa o gaioiga. O laʻau mumu, lanumoana, piniki ma le lanu violē e ufiufi ai le paleni lanumeamata lanumoana seia oʻo i le ogatotonu o Oketopa.

Azarina Barclay. O le ituaiga o loʻo faʻaalia i le maualuga o le tuputupu ae o le lanu meamata. O lala ua totoina e tusa ma le 3.5 mita le umi e ufiufi i laʻau e leai ni fatu. I Iuni, e aliali mai fugalaau lapoa (e oo i le 7 cm). O pito o petals e valiina i le lanu violē, ulaula po o le lanu viole. O le pharynx e paʻepaʻe.

Tofiga

Azarin e faʻaleleia e ala i le lūlūina o fatu ma tipi. Ina ia mafai ona toto laau totō i le amataga o le taumafanafana, e tatau ona totō fatu ia Fepuari. O le tausaga aupito sili ona lelei o fualaau mo le totoina i eleele tatala o le 10-12 vaiaso. Latou te totōina pe a oʻo loa le lamatiaga o le toe faʻafoʻiina o gutu. Faʻavae i luga o nei laina ma fuafua le aso o le lūlūina o fatu. Faʻaaogā pusa e iai le eleele lafulemu mataga. E mafai ona e ave laufanua togalaau, humus ma oneone. O le faʻafefiloi e faʻamaluina ma faʻamamaina. E le manaʻomia togafitiga muamua aʻo lei totoina. E tufatufaina i luga ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete i totonu o se fata. O pusa e ufiufi i ata tifaga poʻo tioata ma tuʻu i totonu o le potu. E foliga mai e foliga mai i le 1-3 vaiaso. O aʻafiaga tuputupu aʻe ua aʻoaʻoina ina ia ola e aunoa ma se fale mo se vaiaso. Faatasi ai ma foliga vaaia o laʻau moni e lua, totogo laau ma lafo atu i se potu malulu (+ 16 ... + 17 ° C). E tatau ona tapulaa le tau.

Afai e ola aʻe azarin i totonu o se fagu, ona oʻo lea i le taimi o le taumalulu o ona tupua e lautele ma faʻaalia. Latou te manaʻomia le teuteuina. O aʻa e mafai ona mauaa ina ia maua ni laau fou. O le taina o loʻo faia i le oneone malulu oneone. E vave lava ona maua vave aʻa talavou. A maeʻa le 2-3 vaiaso, e mafai ona faʻatupulaia vao e avea o ni tagata totō matutua.

Totoina ma le tausiga

Ua totoina Azarina i se nofoaga matala, filemu. E lelei pe a oʻo i le aoauli o laʻau e paolo. E tatau foi ona e tausia lelei le lagolago mo le tagata fetolofi muamua. O le laau e sili ona fiafia i ai, laufanua lafulemu. O le eleele lelei mo lea mea o le a faʻafefiloi vaega nei:

  • pepa palapala;
  • turf land;
  • laʻau humus;
  • peat;
  • oneone lapoʻa.

E manaʻomia lou totoina o laau i le mamao o le 30-50 cm, talu ai latou te fiafia i avanoa. I le tele o mea totō, o le lanu uliuli (siama faʻamaʻi poʻo le faʻamaina) e vave ona atiaʻe. O le palapala o le eleele pe a uma ona totōina e mulimulita ma peat pe mutia vao.

O le tausiga o le azarina e faigofie, e sau i lalo e fausia ai se pale ma fafaga soo. A o tupu mai fatuga, e tatau ona faatonu ma fetaui ma le lagolago. Ina ia maua se foliga manaia lelei, e tatau ona e totoina muamua le vine i le maualuga o le 60 cm, ona aveese lea o le lagolago ma salalau solo i luga o itu o le ulo. Ole loloto o le atigi pusa e tatau ona le itiiti ifo ma le 20 cm.

O le faʻasalaina o le azarin e manaʻomia faʻalelei. E talia lelei le lamala, ae vave ona afaina i aʻa. I le va o le suālaʻau, e tatau ona faʻamamago le eleele i le 5-7 cm. I aso malogo, fugalaau e masani ona faasūsūina, ma e le afaina ai le palu uma o le pale i le vai.

Ina ia mafai ona ola vave le laumei lanumeamata ma totogo ma ia tele, e tatau ona masani ai le fafaga. E faʻaaogaina fualaau i vaiaso uma. E fautuaina i le suia o meaʻai paleni ma meaʻai. Mai i organics e faʻaaogaina se fofo o paʻu moa. E faʻaaogaina e le faʻamalaina o minerale:

  • gaʻo - i le vaitau o le tuputupu ae;
  • phosphoric - i le taimi o le fausiaina o pulupulu ma fuga.

O le taʻavale i nofoaga tatala e mafai naʻo totonu o le itu i saute. I le ogatotonu tutotonu o Rusia mo le tau malulu, ua aumaia le liana i totonu o le potu. O laufanua malulu ma tau e talafeagai. E taua le tuʻuina atu o faʻamalamalamaga lelei. O Asaina e mafai ona tetee i le maualalo o le vevela: + 10 ... + 15 ° C. Ae o le vavalalata o mea masini eletise e leaga mo ia ona o le maualalo o le susu. Ina ia faʻamamaina le ea, e fautuaina le faʻaaogaina o se fata ma le susu susu poʻo le maama.

O le masani ona masani mo le azarin o le vae uliuli ma isi maʻi faʻaleaga. E mafai ona latou aʻafia e tusa lava pe laiti. I le avea ai ma se puipuiga, o le palapala ma le vaʻaia e togafitia i le masini paluga o le potassium poʻo se vaifofo o le "Copper sulfate".

I se vevela vevela, o aphids e nofo i luga o se pale pupula. E mafai ona e tauva ma iniseti i teuteuga o le meaʻai ma le sipisi. O vailaʻau faʻamaʻi pipisi e faʻatagaina foi.

Le faʻaaogaina o le azarin

O lenei aulelei matagofie e lelei i totonu o le togalaau mo le teuteuina o gasebos, fences, rabatok ma isi fausaga o togalaau. E totoina foi i fugalaau i luga o falesa ma terraces. E televave le pale o le laau ma tumau ai fugalaau susulu mo se taimi umi. E talafeagai mo le masimomoina o faʻalapotopotoga eseese. O tuaoi pito sili ona lelei mo le taumafa o le a avea ma lavender, sage, cereals, faapea foi ma laau afu i lau lanu uliuli.

O fugalaau Azarina e umi se taimi umi, o tupu taitasi e sili atu i le vaiaso. Ae ui i lea, e mafai ona e faamemelo i le totoina na o laau ola. Azarin e le fetaui mo le tipi.