Apple laau

Faatonuga i le ala e tupu ai se apu mai le fatu

Ua iloa e le au fai togalaau o le apu o laau toto e ola mai i se maa atonu e le maua ai le taunuuga faamoemoeina. Ae ui i lea, mulimuli ane mafai ona faʻaleleia, faʻaaoga e avea o se faʻatauga. I totonu o lenei tusiga o le a matou vaʻavaʻai pe faʻapefea ona totoina se fatu laau mai se fatu oe lava ma le auala e tausia ai.

Filifiliga o fatu

Mo le aʻafia, e fautuaina e pikiina fatu o ituaiga e le lelei i latou tausiga, faʻasaʻo i faʻamaʻi ma tulaga leaga o le tau. E le o le mea moni o le seedling e maua mai o latou uiga, ae o loʻo i ai se avanoa. O le totoina o mea e tatau ona i fafo e aunoa ma le faaleagaina, e pei lava ona valiina, e le paʻu, palu, tumu i le paʻi. O ponaivi e tatau ona ave mai i le matua, e tusa lava pe sili atu fualaau aina.

E te iloa? I Eleni anamua, na taʻua le apu o fua taua o Apollo, i le ala, le gagana Peretania o le upu "apu", na faia e fai ma sui o le atua o le la.

Fatuina sauniuniga

E tatau ona saunia lelei fatu, aua latou te le o latou gaogao. Sauniuniga e faia i nisi tulaga.

Fufuluina

O le mea o loʻo faʻafefiloi i le vai mafanafana ma faʻamalosi mo ni nai minute, ona faʻafefe lea o le vai e ala ile vevela.

E manaʻomia le faʻatinoga e aveese ai se ituaiga o faʻamaufaʻailoga puipui - o le inhibitor lea e puipuia le fatu mai le faʻasolosolo lelei.

Sook

O le faʻataʻitaʻiga lona lua e faʻamaluluina le fatu o le galo. Mo le tusa o le fa aso, o le i ai ivi i totonu o le vai, i se nofoaga mafanafana. I aso e gata ai o le faʻavaivai faʻaopoopo le tuputupu ae faʻaola.

Siaki i ituaiga e sili ona lauiloa o laau o le apu: Bellefle Saina, Veteran, Legend, Triumph, Cowberry, Gala, Florin, Meaalofa i Faatoaga, Anis, Golden Delicious , "Solusala", "Jonagold", "Arkadik", "Ofoofogia", "Jung", "Starkrimson", "Ola" ma le "Idared".

Stratification

O le laasaga mulimuli o sauniuniga o fatu mo le natura masani o le taumalulu o le fusi. E tuʻuina mea i totonu o se atigipusa, faʻafefete i le oneone, faʻamalosia le carbon powder, ma faʻaleleia lelei. Pusa mo se vaitaimi e tusa ma le tolu masina i luga o le faitotoa o le pusaaisa poʻo totonu o le pusa mo fualaau 'aina.

Vitio: pe faapefea ona tupu le fatu

Lauina

I le pito i lalo o le atigi pusa na faʻaaogaina ai le alavai (tamai laumei), o le eleele sili ona lelei mo le germination - o le pelenozemato. O ponaivi taʻitasi e loloto ma tasi le afa senitimita i le palapala, o le mamao i le va oi latou e oʻo ile lua ma le afa senitimita. Moisturize le palapala, e sili atu le fufulu, ina ia aua nei faʻapalapala le palapala.

I le i ai o ni laupepa se lua, o siaki e siaki ma aveese mea vaivai ma maua ni faailoga manino o le "vao": lanu susulu ma le i ai o vao tuitui.

Vitio: pe faʻafefea ona suia se fatu ile eleele

E taua! O le tausaga muamua o le olaga, o le tau muamua o le taumalulu, e tatau ona vaavaaia le gaʻo i totonu o le fale poʻo luga o le auala i le fale lauʻeleʻele. E tatau ona puipuia mai le malulu seia oʻo ina malosi.

Totoina o toga

I totonu o le eleele avanoa e totoina ai laau seia oo i le faaiuga o Me. Mo se nofoaga tumau e piki ai le eria, tatala i le la, ae tapunia i tusi. E le fautuaina e tuu i latou i lalo o le paolo o laau matutua. O le nofoaga o le eleele e tatau ona le itiiti ifo ma le lua mita mai luga.

O le lelei mo le totoina ua saunia mo le tele o vaiaso i le maualuga o le 50x5070 cm (o le tau mulimuli e loloto). Afai o le palapala i luga o le saite e mamafa, e tuʻuina i luga o le lua se papa lelei o alavai. O le lagolagosua i le laau talavou o le a manaʻomia se lagolago i foliga o se pine. O le tekinolosi o le totōina o fatu o le apu i le eleele. Ona faʻafefiloi ai lea o le fanua togalaau ma le fuga (peat 20 kg, 200 g o le fafie, sulfuric potassium ma le superphosphate) i totonu o le lua, fausia ai luga o le pito i luga, ave se pene ua saunia mo le lagolago.

I le taimi o le totoina, ua salalau le aʻa i luga o ona aʻa i luga o se mauga, ma sausau i palapala ma nonoa i se lagolago. E mulimuli mai le tele o pakete i luga o se laau, faʻafeinu.

E taua! Manatua, o le aʻa aʻa, pe a maeʻa ona faʻamalieina le eleele, e tatau ona i luga o le eleele.

O le faʻaleleia o le susu o le a tumau ai le mulch i le liʻo, ma i le vaiaso o le a faʻaaoga ai se isi vaiinu.

Tausiga

O le tausiga o fatu fatu e manaʻomia ai le gauai faʻapitoa, e tutusa uma lava auala mo tagata matutua.

Faʻasa

I le tausaga muamua, o le suavai e faia i aso uma e sefulu, e sasaa atu i le tolu pakete vai i lalo o le tasi laau. I le lona lua o tausaga talu ona totoina, o le suavai e faʻaitiitia i le tolu taimi, o le tele o le vai e faʻaopopoina i pakete e lima. O laau matutua atu e faalua pe faatolu ona faʻafeinu i le vaitau, e taulai atu i luga o le tau.

Laʻei pito sili

Na totoina fugalaau i le taimi o le totoina, o lea e le manaʻomia ai ona e fafagaina le apu i le tausaga muamua. O le mea e sili ona lelei, e pei o otaota, e le manaomia mo laau laiti, e mafai ona susunuina aʻa. Mo le fausia o kulupu lanumeamata i le popofou, e mafai ona e faʻaaoga le fua o le humus.

I le faaiuga o le taumafanafana taumafa o le fuālaʻau fertilizers e faʻaaogaina i ni vaega laiti.

E le gata i lea, a o latou tuputupu ae, latou te fafagaina faatolu pe fa taimi i le vaitau:

  • ina ua mavae le taumalulu mo greens (nitric);
  • i le taimi o le fuga (fugala-fulufulu),
  • i le taimi e gaosia ai (pusa-phosphorus).

Teuteu

A maeʻa ona totōina, e faʻapuupuu le vaeluaga ile lua i le tolu buds e faaosofia ai le tuputupu ae o lala lalata. E le gata i lea, o le lauulu e fai pe a manaʻomia.

Faitau atili e uiga i le tautoulu ma le teuteuga o le tautotogo, faitau foi i le auala e tatau ai ona totoina apu tuai.

Faʻaleagaina

O le faʻataʻitaʻiga e aofia ai le aveeseina o lālā matutu, afifi, faʻamaʻi, po o ni aisa i le taimi o le taumalulu.

Folasaga

O le faʻatonuga e tuʻuina atu ai i le laau le foliga saʻo, fai le puʻu ma o le ki i le atinaʻe manuia. O i latou nei o pupu vine o loo tauva ma le tutotonu tutotonu, o lala e tutupu aʻe i totonu o le palealii ma o lea ua vaeluaina ai ua aveesea.

Faʻafouina

Aveese le saʻo le tuputupu aʻe, faʻafesoʻotaʻi paranesi e amata ona faʻavaivai e tipi i le ogalaau. Latou te minoi le palealii ma aveese lala, lea e toalaiti ai le tele o taamilosaga. Aveese le tuai, leai ni taamilosaga mo le lelei o lala talavou.

E te iloa? O le laau tuai matua i le lalolagi sa totoina i le Iunaite Setete i le 1647, o le laau o loo aumaia pea le seleselega.

Pests ma faʻamaʻi

O fualaau fualaau aina o se meaʻai suamalie mo atiseti eseese, ma le gata i lea, e mafai ona aʻafia i latou i faʻamaʻi faʻamaʻi ma viral. O le mea e lelei ai, e mafai ona e puipuia le tulaʻi mai o na mea ma isi, e mafai ona e taulimaina le sasa ma le fesoasoani a fualaau faʻaonapo nei ma auala lauiloa.

Maʻi

Faatasi ai ma faamaʻi o apu o laau o loo i lalo:

  • mataʻu (e aafia toetoe lava o vaega uma o le laau, e foliga mai e foliga mai eleelea). Latou te tau ma le paʻu ma le fesoasoani a Zircon ma Spore;
  • eleʻele paʻu (e aafia ai le laau atoa, e fai ai se mea papaʻe paʻepaʻe i luga o ona vaega). Auala o tauiviga - fualaau faasaina "Skor", "Topaz";
  • fualaau suamalie (o fua e amata ona pala ma pala). O le fualaau faasaina "Hom" e afaina i le pala o fua;
  • apple crab masani (vavave ma paʻu, paʻu, oti le laau). Aʻo tau le kanesa, ia faʻaaoga uma vaega faʻataʻatia e le fuga, ma togafitia vaega o loʻo totoe i le copper sulphate.

E manaʻomia e faifaatoaga uma ona tuʻuina atu ia te ia ma le suamalie apu mo tausaga oi luma, o le mea lea e taua tele ai le tausiga o le apu i lona soifuaga atoa. Aoao: faʻapefea ona fai se fua o le apu, nai lo le fufuluina o le apu mai meaola faalafua, faapea foi ma le auala e teuina ai le apu mo le taumalulu mai le kiona ma puipuia ai mai mailei.

Puipuiga o le:

  • fufulu mama i le uili;
  • suāuʻu faʻafeololo e aunoa ma le tele o susu;
  • le le faatagaina o le mafiafia o le pale;
  • faʻatafunaga taimi o vailaʻau iniseti;
  • faʻasaina togafitiga faʻatasi ai ma sauniuniga apamemea ma fomaʻi.

Pests

O faʻamaʻi masani a le apple, o mea pito sili ona matautia:

  • aphid (suck juice from green mass);
  • anufe moth (faaleagaina o lau laau ma vine laiti, ovaries);
  • apple moth (faʻaumatia gaʻo);
  • laumei (fasioti tumutumu ma ovaries o tumutumu).

Matou te fautuaina e te faitau pe o le a le mea e matautia le aphid i laau fua ma mea e fai pe afai e aliali mai i luga o le apu, ma le auala e taulimaina ai le laʻau.

I le tautotogo, e avea o se mea e puipuia ai mo aphids, o le apu o le apu e togafitia i le 3% malathion ao le i fuga mai le pulupulu. Aktara, Fosfomid o le a fesoasoani e faatamaia povi. Laʻau o chlorophos poʻo faʻataʻitaʻiga e fesoasoani mai le moa.

E mafai ona faʻaumatia le fatuga o le moa ma le laupepa e ala i le fufuluina: aʻo leʻi faʻamaʻapeina le pepe i se vaifofo o le nitrafen 3%, pe a faʻaumatia le tumutumu - ma se vaifofo o solone 2%. Aotelega: e mafai ona tupu se laau mai se maʻa, e tatau lava ona e mulimuli i tulafono. Mai le faʻaleleia atili o fualaʻau totogo o le a faʻalagolago i lona atinaʻe ma le fuaina. O le tausiga ma le tausiga o le a vave ona fua mai i le uiga moni o le upu.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

E mafai ona e alu i le maketi ma filifili le Antonovka moni e ala i le manogi, o isi ituaiga uma e le manogi tele. Ou te le manatu o fatu i totonu o le apu na i ai le taimi e ola ai, o lea ia tuu le sulu i totonu o le pusaaisa i le taimi tatau mo le solo. Ona totōina lea o fatu toto i ipu, ola ae - i totonu o le afa-lita tioata po o totonu o se fagu. Taofi seia oo i le ogatotonu o Me i totonu o le kiona ma eleele i le eleele.
Fetu o North
//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?p=685977&sid=3b57606971afb13acb9034f5a49c1eb8#p685977