Laʻau

Tuputupuina lobelia mai fatu

Mai lenei tusiga o le ae iloa ai pe faapefea ona tupu lobelia mai fatu, pe a sili atu ona lelei le totoina i lenei tausaga e tusa ai ma le Calendar Calendar ma e le gata. Ae muamua, sei o tatou vaai po o le a le ituaiga o laau o - lobelia.

O Lobelia o se laʻau faʻaleleia o laau toto, laau totō poʻo le tolaiti. O le malo i Aferika i Saute na maua aʻa i Rusia. E fuga i le taumafanafana uma. Paʻepaʻe, lanu moana, lanu piniki, lanu viole, lanu lanumoana o fugalaau laiti e ufiufi ai laʻau o le laau. O le umi ma le maualuga o teuga e faalagolago i le tele o lobelia. O se tausaga taʻitasi i totonu o se ipu e aumai mo le taumalulu i le fale, lea o loʻo i ai le lobelia aʻo lei totoina i luga o le fugalaau i le tausaga a sau. Fugalaau e fiafia e teuteuina togalaau aina i lenei fugalaau. Mo le mauaina o le malosi ma le malosi o fatu o lobelia, e taua le iloa o ona foliga, tekinolosi, tulafono mo le luluina ma le tausiga.

Aso o le lūlū lobelia mo fatu

Lolaria e faʻasalalau e fatu (o latou germination ua faʻasaoina mo le 3 tausaga), o nisi taimi e ala i le tipi. E totogo le laau ma atiina ae lemu. E fautuaina e lulu ao iai pea le kiona i le auala. O lenei mea e mautinoa ai le fugalaau i le amataga o le taumafanafana. A uma le lūlūina, pe'ā maeʻa le 5-10 aso, o le a oʻo mai fua muamua, ma a maeʻa le 50-60 lobelia o le a fuga. I le totoina o fatu ia Aperila, o le a fiafia le laau toto i na o Iuni.

O le faigata e taoto i le mea moni o taimi o le ao e puupuu lava, ma o le laau lobelia e manaomia ai le 10 itula o le malamalama atoatoa. O le mea lea, o le totoina o mea i totonu o le fale e faʻamalamalamaina i ata pe tupu aʻe i totonu o greenhouses.

O loʻo talitonuina o taumafa o Mala i le Fepuari. E mafai ona faʻamaonia lenei mea e ala i le lūlūina o ni fasi laau se lua i taimi eseese ma filifili le taimi sili ona lelei mo lau eria.

Lobelia e toto i le itulagi

Filifili i le amataina o le luluina, i le amanaʻia o le tau o le itulagi. I le itu i saute o le atunuʻu, o fatu e totoina ia Fepuari, e oo lava ia Ianuari, e teuteuina fugalaau fugalaau, ma toso auala o le togalaau i luma o le vevela.

A lūlūina fatu o le lobelia, e le gata o le tau a le itulagi, ae faʻapea foʻi ma le tau.

ItumaloMatiAperilaMe
Faletua o Krasnodar+ 4 ... +9 ° C+ 9 ... +16 ° C+ 15 ... +22 ° C
Karelia-5 ... -2 ° C+ 1 ... +5 ° C+ 7 ... +13 ° C
Rusia Tutotonu-8 ... 0 ° C+ 1 ... +10 ° C+ 8 ... +19 ° C
Siberia-8 ... -3 ° C+ 2 ... + 8 ° C+ 7 ... +14 ° C
Yakutia-19 ... -14 ° C-6 ... -2 ° C+ 4 ... + 11 ° C
Far East-4 ... -9 ° C+ 1 ... +8 ° C+ 8 ... +16 ° C

I le itu i saute o Rusia, e amata ia Fepuari, e amata e le tasi ona toto fatu. Teritori i matu e tolopoina ia Mati. O tagata nofoia o Siberia ma Urals e amata galue i le faaiuga o Mati. A maeʻa le tau o le malulu, e mafai ona e faʻafeiloaʻi le lobelia totoga i kalapu, ma ave ni fugalaau fugalaau i le auala.

Polokalame masina e lulu ai aso mo le 2019

Mo i latou oe fuafua e galulue i le togalaau e tusa ai ma le kalena o le masina, ua fautuaina e filifili aso nei mo le luluina o le lobelia:

MasinaAso fiafia mo le totoina o le lobeliaAso leaga
Tasi le tausagaAvanoa
Ianuari17-19, 23-2714-19, 23-275, 6, 21
Fepuari6-8, 11-17, 21-2511-13, 20-254-6, 19,
Mati12-17, 19, 2012-17, 19, 20, 27-306, 7, 21
Aperila6-8, 11-13, 15-17, 29,306-8, 11-13, 15-17, 24-26, 29, 305, 19
Me8-17, 21-23, 26-286-8, 10-17, 21-23, 26-28, 315, 19
Iuni1, 2, 5, 6, 9-13, 16, 18-201, 2, 5, 6, 9-13, 16, 18-20, 27-303, 4, 17
Iulai8-10, 25-318-12, 25-312, 3, 17

Laʻau ma tane mo lobelia

O le palapala mo le laau e mama, faʻavavevave, ma le le paleni poʻo sina palu faitau faitau pH. E faigofie ona siakiina lenei mea e ala i le suʻeina o le suʻega poʻo le vinika. Ua tuu le eleele i luga o se ipu tioata ma faʻafeinu i se vaifofo. O le manaʻoga e manaʻomia o se mea itiiti.

Faʻaaogā le eleele paleni teuteu pe saunia le faʻafefiloi o eleele. O le aotelega o loʻo fautuaina (2: 2: 2: 1):

  • fanua faʻatoʻaga;
  • peat;
  • humus;
  • vaitafe o le vaitafe.

Faʻaaogā le tele o mea eseese o le faʻafefiloi: vermiculite, oneone lafulemu, laufanua togalaau poʻo humus.

Faʻaaogā se tuufaatasiga o ia vaega, ave le tasi vaega:

  • laʻau oneone;
  • eletise po o fanua laulauina;
  • eleele suamalie;
  • popo.

O le tele o mea faʻalaʻau i totonu o le eleele e faʻaolaina ai le tuputupu aʻe o lauusiusi ma le fuga o le lau. O le Vermiculite e faʻaitiitia ai le eleʻele o le palapala, faʻalauteleina le mafai ona maua ma faʻaputuina le vai. E i ai se aoga aoga i le atinaʻe o lobelia.

E faigofie le faʻaaoga o fualaau faʻataʻoto. O loʻo faʻatau atu i ni laulaʻese eseese ma i ni vailaau faʻamalosi faapitoa, 6, 50, 100 fasipepa taʻitasi. Laʻau e totoina, felafolafoaʻi ma faʻapipiʻiina i se nofoaga tumau faatasi ai ma le soʻo.

O le kulimi eleele aʻo leʻi fuuina o loʻo faʻamaʻi:

  • 'aiʻai i le ogaumu;
  • sasaa i vai inu;
  • togafitia i le 1% vai faʻafano;
  • mafanafana mo se ulugalii;
  • faʻaaoga le fungicides Previkur poʻo Max.

Mo le lūlūina o fatu o lobelia e faʻaaoga:

  • pusa o laupapa po o palasitika;
  • faʻaaoga ipu ma fagu mo oloa gaosi;
  • fuamoa ma afifi;
  • taga lauti; palasitika kaseti.

E tatau ona fufuluina le fagu i le suauʻu poʻo le gaosia i le paluga faʻasalalau. O le puipuia o aʻa, o le faʻavaivai o pulou e faia i le pito i lalo o pusa. E faigofie ona tu i luga o se fao poʻo se faʻafefe i luga o se afi.

Na fautuaina e Mr. Dachnik: auala eseese o le luluina o lobelia

45,000 fatu o loʻo i totonu o le tasi gram o mea totō totō. O loʻo afifiina i totonu o pepa e faʻapipiʻiina, ampoules, pepa paʻu paʻu pepa. Tuuina atu e faapea o fatu e laiti, filifili se metotia totoga.

I le masani ai, lobelia e totoina i totonu o se pusa. Fai le faasologa lenei o taga:

  • sasaa le 1 cm o le alavai i le pito i lalo o le tane;
  • tumu i le faʻafefiloi palapala ile tolu vaefa;
  • vai le palapala i vaifofo o le gasegase faamasani po o le sigicide;
  • maualuga le maualuga ma le faʻatusatusa;
  • vailaʻau lobelia fatu ma oneone i luga o se laupepa;
  • lūlū solo i luga o le vaega atoa o eleele;
  • ufiufi le atigipusa i ata tifaga poʻo tioata;
  • tuu i totonu o se nofoaga susulu ma le vevela o le ea + 23 ... +25 ° C.

Folatila o loo faataitai i auala fou o le lūlūina o fatu lobelia.

Toothpick

O le eleele i totonu o le pusa e ufiufi i se vaega o le kiona. O fua ua salalau e manino lava i luga o se papa paepae. Faatasi ai ma le fesoasoani a le nifo, ua salalau solo i luga o le palapala.

Ava o le peroxide

Lobelia fatu ua tuu i totonu o se ipu ma sasaa mo le 5-10 minute ma le hydrogen peroxyide. Ua faaopoopo le vai, fefiloi ma o se sipuniti na totoina le paluga i luga o le eleele ua saunia o le palapala.

Laa ato

◊Oti le mea o le uila ma le filo, faasaʻo le taga. Faʻaleleia o loʻo faʻaauau pea e pei o le faʻaleleia o alavai ma le faʻapala. I totonu o se afifi, luga luga o le eleele ma tuʻu i totonu o se pusa paʻu. E tasi le fatu ua salalau i luga o le suavai, faatusatusa le eleele i taga.

Pepa pepa

Toto 2-3 laulau o pepa fale i luga o se fasi pepa palasitika. Fufulu i le vai. O le fatu e tuʻuina atu i le tuniva pe a uma le 2-4 cm, 1.5 cm e alu ese mai le pito o le laupepa. O le salalau o fatu e ufiufi i se isi laupepa ma lalagaina. Faʻapipiʻi i se fusi faʻamau ma faapipii se igoa i le igoa o le ituaiga ma le aso. Tuu le tusi taʻavale i se ipu ma faaopoopo le 3-4 cm vai, faʻavaa. E totogo fatu ma totoina i ni pusa eseese ma pepa.

Pepa pills

Le auala aoga. E sasaa ipu i le vai inu mo le 10 minute ma pe a uma le fuga o le peat, e totoina le lobelia. O fualaʻau tupuga, faʻatasi ai ma peʻa, e tuʻuina atu i totonu o se fagu pe toto i luga o se moega fugalaau, o se tuaoi.

Lafoaʻi fola

O lenei metotia ua taua o le "selu". O fasi mita mita 10 cm le lautele e vavae ese mai le 2 mm mafiafia le meaʻai. I luga o le lau o le meafaitino, 20-30 cm ua faataatia mai le tasi itu o le palapala ma ua faʻaaogaina ma le faʻaeteete i se "mea e sili ona lelei". O le tusi taʻavale e faʻamautinoa i ni fusi uʻu, tuʻu saʻo ma faaopoopo i le eleele. O fatu o le 10 fasi vaega o loʻo tufatufa atu i le nifo nifo i le 5 cm i se lanu, faʻafefe. Latou te tuʻuina le tusi taʻavale i totonu o se pusa faʻamalama ma faʻafefiloi masani i le tioata poʻo le ata.

Lobelia tausiga fatu

E foliga mai le lanu pe a mavae le 5-10 aso. O aʻa o le laau e ola latalata i luga o le eleele, o le mea la pe a mu le palapala, o le totogo e mate i ni nai itula. Faʻasalalaʻau meaʻai i aso uma ma aveese le faʻasalaga i luga o le tapuni. O lenei mea e faʻaitiitia ai le aʻafia o le aʻa ma le tuputupu aʻe o vae. O aso muamua ia faia mo le 10 minute, ma le afa itula. Faʻasaga i le faʻaopoopo 20 i aso uma.

Malamalama

O fualaʻau e tuʻuina i lalo o le susulu moli po o le fausiaina o le la mo le 12-14 itula. Faʻaaogā ata i le leai o se malamalama masani. I le susulu o le la, o le totogo ua ufiufi i ni pepa po o atigipusa o tipu ua tuu i faamalama sisifo.

Fautuaina le vevela mo Lobelia e totogo + 13 ... +17 ° C.

Faʻasa

O le veleina o le eleele e tupu mai le lobelia e sili atu lona leaga nai lo le tele o le susu. Laʻau laʻau ma e mate le laau. O totogo muamua e faʻasūlūina faataamilo i le nofoaga o le tane, mulimuli ane i lalo o aʻa o laau totō. Ia mautinoa e leai se vai inu i paluga. E mafai ona taʻitaʻia ai faʻamaʻi. Mo le faʻavaivai faʻaaogaina le faʻaaogaina o vai i le vevela o le potu.

Laʻei pito sili

Faʻaaoga fomaʻi lautele. Mo masina taʻitasi, o le faʻaititia o le tali e faʻaititia e 2-3 taimi.

Filifili

Ole taimi faʻatulagaina e fuafua ile numera o laʻau - 2-3 ma le maualuga o le laau 4 cm. Faʻatau se vaega o laau totō 4-10 fasi pepa, fusi aʻa ma totoina i se faaputuga eleele i totonu ole atigi eletise e 8-9 cm. O fufuluina o laau e felafolafoaʻiina i le solution Epin mo suiga. 3 mataua o le vailaau faʻasaina ua solo i le 1 lita o le vai.

Pulu

O le pito i luga o le totogo ma le 5-6 laʻau, 5-7 cm le maualuga, ua aveeseina. O lenei mea e puipuia ai fualaau mai le togi. O le mea lea, ia faia se laʻau talatala ma saunia le alualu i luma i le lumanai. Ua amata ona fuga ae Lobelia ao lei totoina, ao iai i totonu o tamai fagu po o ni koneteina.

Faanoanoa

Faʻaaliga i luga o se alanu vevela e oʻo atu i le 10 ... +15 ° C - matou te saunia ni mea totō mo le totoina ile eleele. Pusa ma mea e toto ai meaʻai e ave i le auala poʻo le faletalimalo mo le 5-10 minute lua vaiaso aʻo lumanaʻi le faʻatulagaina. O le umi o le faʻamalosi ua faʻaopoopoina lemu. Ona latou o ese lea i le ea fou i le ao atoa, ona oʻo lea i le po.

Matamata i le tau o le tau e aloese ai mai le oti o fualaau aina ona o le po.

Suiga

Ua totoina Lobelia i le avanoa tatala i Me, amataga o Iuni. Lulu manogi po o laʻau oneone e filifilia. O le fugalaau e tatau ona susulu lelei. O le nofoaga o moega e tatau ona filifilia ina ia maua ai e le laau laau le susulu o le la i le taeao, ae i le aoauli o le aoauli sa i ai se paolo malu. O fatu laau e totoina i vaega o laau 5-10. O le mamao i le va o le vao e 10-15 cm. O le mea na faia e fausia ai ni fugalaau lanu lanu-lanu eseese ma fatuina se foliga maeʻa o moega fugalaau.