Laʻau

O le fafaga lelei o aniani o le ki lea i fua maualuga

O vaetogo o loʻo i ai i totonu o togalaau e sili ona matagofie. Ae ui i lea, ina ia maua ni gaioiga lelei, e tatau ona fafagaina moega o le sipuni i meaʻai ma minerale.

Onion tali atu i le faʻaogaina

Oona pe a vave ona tali mai le faʻamaʻiina ma faʻaleleia atili le tuputupu ae. O le mea sili lava na te "fiafia" i minerale ei ai aafiaga eseese i le atinaʻe o aniani. O le Nitrogen e fesoasoani i le tuputupu ae o lanu ma le faateleina o le tele o pulu. O faʻalavelave vavave e faʻamalosia ai faiga faʻasolosolo, tuʻuina atu le teteʻe i suiga o le vevela ma faʻaleleia le foliga mai o pulufana ma lo latou gafatia. O faʻaleleia o fuālaʻau e faʻateleina ai le siʻusiʻu i faʻamaʻi ma faʻateleina lona tuputupu aʻe.

O le kalena lalaga

Fafagaina o aniani e tatau ona fetaui ma laasaga o lona atinaʻe. E le faigofie le vaʻai i aso ma masina o le fafagaina, talu ai o le sipuni e mafai ona faʻatinoina i taimi eseese: i le amataga o le tautotogo (Mati), faʻamafanafana le palapala e oo i le 10-12 e uiga iC (mo le sone lelei - o le afa lona lua o Aperila) ma pe a vevela le eleele e oo i le 15 e uiga iMai (amataga o Me).

  • O le uluai laʻei pito i luga e faia i le 14-16 aso talu ona totoina, pe a tupu aʻe pupufana ma o le fulufulu e oʻo atu i le maualuga o le 4-5 cm.
  • O le fafagaina faalua o loʻo faia i le 20-22 aso i le maeʻa ai o le muamua - faʻaaogaina le fuluʻi phosphorus-potassium.
  • O le laei pito tolu pito i luga e faia i le taumafanafana, pe a oʻo le pulou i le 5 cm. Faʻaaoga le palu, superphosphate poʻo Effekton.

Fafagaina o aniani ma minerale

O le faʻapalaina o le mineral e fesoasoani tele vave e sima ai le aniani ma mea e manaʻomia

Laulau: o le faʻaaogaina o laei

Leai i luga o laeiItuaiga o le faʻamaloloTupe faʻaaluTalosaga Faaaogaina
1Amene eletini2 tbsp. sipuni i le 10 lLe folasaga o se fofo i lalo o le aʻa
Nitrophoska2 tbsp. sipuni i le 10 l
Lelei ma Uro2 tbsp. sipuni i le 10 l
Vegeta ma Urea2 + 1 tbsp. sipuni i le 10 l
Carbamide4 tbsp. sipuni i le 10 l
2Nitrofoska po o azofoska2 tbsp. sipuni i le 10 l
  1. Lafoaia i lalo o le aʻa poʻo le faʻasalalau o le faʻaaogaina o le faʻalaʻau maso (nitrofoska 40 g / m2, azofoska 5-10 g / m2) luga o le eleele faatasi ai ma le tuufaatasia mulimuli ane.
  2. Foliar top dressing (nitrophosic only) pe a uma le goto.
Superphosphate ma Potassium Sulphate2 + 1 tbsp. sipuni i le 10 l
Agricola2 teasusu i le 10 l
3Potassium masima ma superphosphate1 teaspoon + 1/2 tbsp. sipuni i le 10 lLaʻei pito i luga.
Agricola
  1. 1 sipuni i le 10 l
  2. 1 sipuni 5 l
  1. Le folasaga o se fofo i le aʻa, 50 ml m2
  2. Foliar top dressing i le tulaga o le "turnip" faʻasologa.
Gasolini chloride ma superphosphate5 + 8 teaspoons mo le 10 lFafaga vai.

O faʻalauiloa elemene o loʻo faʻalauiloaina i foliga o ni mea na saunia, e fai ma faʻataʻitaʻiga, Nano-Mineralis (e aofia ai le 10 elemene). E faʻaaogaina mo laei pito i luga pe a 2-3 aliali mai i le fua faatatau o le 30-50 ml / ha (faʻamaʻi muamua 100 g i le pakete vai).

O le sipuni gaosi

O fugalaau faʻasusu o se vaega talafeagai foi o meaʻai taumafa.

I le faaopoopo atu i mea tau meaola, o ash e iai le calcium, phosphorus, magnesium, ma le potassium. Fai muamua aʻo leʻi totoina aniani (0.5 kg i le 1 m2) Ina ia fafaga ma puipuia mai meaola faalafua, o le moega e paʻu i le tautotogo ile 100 g / m2 pe faʻafeinuina ma le afuafu (0.25 kilokalama o le pefu o loʻo sasaa i se pakete vai vevela ma faʻamalosi mo le 3 aso).

Fafagaina mai le efuefu - vitio

Mai loʻu iloa o le totoina o aniani, e mafai ona ou maitauina o le pefu e fesoasoani e faateleina ai le siʻosiʻaiga o le sipisi i suiga o le tau ma faaosofia ai le tuputupu aʻe o fulufulu ma malolosi tetele. E aoga tele le faʻatamaoaigaina o le efuefu i fualaʻau-calendula infusion (Ou te faʻatumu le pakete ma tolu-kuata o laau afu aina ma faʻatumu i le vai, tumau i le 3-5 aso). I le maea o le afaina, ou te tatalaina le 100 g o le efuefu ma le 10-15 g o le soap. Ou te lūlūina le faʻafefiloi o laau totō i le ao pogisa pe a uma le la. I le faʻaopopo i le tuʻuina o moega ile microelements ma le faʻaleleia o le fausaga o le palapala, o togafitiga e fesoasoani e taofia ai le sukati ma le nematode, faʻapea foi ma le puipuia o le paʻu palapala.

Fusi falaoa kuka - vitio

E sili ona aoga mo gutu o manulele a le aniani (faʻafefe i le vai 1:20), fai pe a oʻo le umi o le aniani i le 10 cm, ona toe fai lea pe a uma le 2 vaiaso. E mafai ona e faʻaaogaina le muti vao (1 kg o loʻo sasaa atu i le 10 lita o le vai ma faʻaauau pea mo le vaiaso, ona faʻamaʻuina lea i le vai 1:10 ma faʻaaluina 10 l / m2).

O le fafagaina o aniani mai le vao, e tatau ona e saunia se vaifofo

Le faʻaogaina o togafitiga faʻatoʻaga mo le fafagaina o aniani

O togafitiga faʻapitoa e masani lava ona le sili atu le leaga nai lo fomaʻi masani.

O se tasi o togafitiga lelei a tagata o le areto o le fai meaʻai. O le fefete e mafai ona faʻaaoga uma ma fou. I luga o se pakete vai tuʻu le 1 kilokalama o le fou poʻo le 10 g o le fefete faʻamago ma le 40 g suka, ma a maeʻa le amataina o le faʻamalosi, faʻafefe i le vai mafanafana i le fua faatatau o le 1: 5.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, faʻafefeteina le fefete le fefete i le vai

E fautuaina e faʻapipiʻi le pefu i le faʻafefete o le fefete poʻo le faʻafeiloaʻi o le fefete pe'ā uma ona faʻapalaina le eleele ma le pefu (200 g i le 1 m2) Tuʻu atu i laina i le masina e tasi talu ona toto, ona faalua lea pe a uma le 2 vaiaso.

Yeva e pei o le faʻamaʻi - vitio

Mo le totoina o le sipuni o le sipuni, e mafai ona e faʻaaogaina le amonia, lea e fesoasoani i:

  • fulufulu fulu (faataape 1 sipuni i le 1 lita o vai);
  • vailaau e faʻasamaʻi (3 punetini i le 10 lita o le vai);
  • ulu faʻateleina (1 sipuni i le 10 lita o le vai).

E sili atu i le tasi le taimi i le 14-15 aso e faia ai le laei.

Faaaogaina o le amonia e fafaga - vitio

O le hydrogen peroxyide e sili ona aoga, o se faalauiloa o le tuputupu ae: 3% peroxide (2 sipuni) ua solo i le 1 lita o le vai ma faasusu ia moega i le vaiaso.

O le suavai o le hydrogen Peroxide Kiliki Pathogenic Pacteria i le palapala

Ina ia faateleina le gaosi o aniani, fuamoa fuamoa e aofia ai le 95% o le kesi e mafai ona faʻaaogaina. E faʻapipiʻi 'apa o le eleele i le palapala pe a totoina le aniani (30 g / m2) I le taimi o le faʻavaeina o ulu, ua saunia le lalaga o le vai (5 suamalie o le eleele e sasaa atu i le 3 lita o le vai vevela ma faʻamalosi mo le vaiaso), faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le 1: 3 ao le i faaaogaina.

O le fafagaina o aniani, e tatau ona tipi le fuamoa

Tausaga o le faʻaleleia o le tautotogo o aniani aniani

O aniani o le taumalulu e fafagaina e tusa ai ma se mamanu eseese. O le pito pito i luga luga (faatasi ai ma le gaʻo) e faʻatinoina vave pe a oʻo mai le afifi o le tautotogo. Sauniuniga saunia (Vegeta) poʻo se faʻafefiloi o le superphosphate ma le urea ma le potassium chloride (vaega 3: 2: 1), fua ole 5 mg / m2.

A maeʻa le 2-3 vaiaso, ona toe fai lea o laei, o le taimi lenei ma le nitrophos (40 g i le pakete vai) poʻo le Agricola-2. O le tafe o le fofo o le 5 l / m2.

O le laei pito tolu pito i luga e faia pe a oʻo atu i afu o le 3-3.5 cm. Faʻasaga i se pakete vai superphosphate (40-45 g) vai vai (10 l / m)2).

O le tele o filifiliga mo le fafagaina o aniani e mafai ai e oe ona filifili le filifiliga sili. Faatasi ai ma le filifilia lelei ma le faʻaaogaina o vailaʻau faʻalaʻau ma meaola eseese, e mafai ona e mauaina se seleselega lelei.