Vaʻaina o pato

Faʻafefea ona fuaina ponaivi i le fale: fautuaga aoga

E le mafai ona mafaufauina se meaola e na o se mea e fiafia i ai, aua e mafai ona avea ma pisinisi sili ona aoga.

O le mea pito sili ona taua i le fausiaina o soo se ituaiga o moa, o lo latou leai lea o se mea.

I le uma, e le naʻo aano o manu ma fuamoa e aoga, ae faʻapea foi a latou fesuisuiai, o le tele o tupe e mafai ona maua e ala i le faʻatau atu o tauleʻaleʻa talavou.

O aso nei matou te fia iloa nisi auiliiliga pe faigofie tele pe faigata foi ona fanauina pepe o fale, talu ai o lenei manulele e mafai ona e le gata o le tofo lelei, aano o manu, ae o le ate sili foi.

O le a tatou taulai atu i tulaga talafeagai mo le tausia o nei manulele, fafagaina i latou, tausia o fanau laiti, faalauteleina ma tausia lelei.

Laʻau o loʻo i totonu o le fale - o le a le aoga o lenei manulele? Malamalama lelei i mea lelei ma le lelei o le fausiaina

O le mea moni, tusa lava po o le a le faigofie o le fausiaina o moa, atonu o loʻo i ai pea le tele o tuutuuga ma matafaioi e tatau ona tausisia e le faifaatoʻaga.

Mo se amataga, seʻi o tatou tilotilo i mea lelei ma le le lelei o le faagasologa o le tuputupu aʻe o pato o fale. O le mea lea, seʻi o tatou liliu atu i le poto masani o faifaatoaga moa ua leva ona fafagaina pepe ma iloa le tele o mea e uiga i lenei pisinisi.

Le lelei o pato o fale ma le lelei o la latou fausiaina

Afai e muamua saunia uma tulaga talafeagai mo nei manulele - o le a latou avatu ia te oe se numera tele oa latou oloa. E toetoe lava o pepe uma e maua mai lelei le mauaina o le mamafa mamafae ui e le manaʻomia le tele o le fafagaina - o le tele oa latou meaʻai e mafai ona latou faʻavaeina tutoatasi (aemaise lava pe a iai se faatanoa i totonu ole nofoaga).

O le aano o Duck e tele taua:

  • o se maaleale faapelepele faʻapitoa, e le pei o se isi lava ituaiga, e sili lona lelei e oʻo lava i le ufiufi;
  • se fuainumera tele o elemene e faigofie ona ufiufiina e le tino o le tagata;
  • aano o manu o aso nei e aofia ai le maualalo o le pasene o le gaʻo, faʻaaogaina;
  • tasi ituaiga o aano o manu fasi e mafai ona gaosia e tusa ma le 2.5 kilokalama o se oloa lelei.

E le gata i lea, aua nei galo e uiga i le i ai o ituaiga faapitoa o pato, lea e tupu faapitoa mo le gaosia o le ate maualuga, na faʻaaogaina e saunia ai le lauiloa o le foie gras. I le taimi lava e tasi, o le mamafa o le ate o le pepe matua matua e mafai ona oʻo i le 0.5 kilokalama.

O faifaatoaga fagafao faifaatoaga e faia i totonu o fale talimalo lauiloa, maua tupe tetele. E mafai foi ona e faia ni fuamoa, ae o le aiga foi ei ai se taua taua: e tele, tino maualuga-kalori, ma se atigi maʻa. Ae peitai, e toatele e le fiafia ia latou manogi e le masani ai, e ui lava i le lautele e faigofie ona faʻaaogaina.

Faatasi ai ma isi taua Totoina o taifau i le fale e tatau ona taua:

  • E toetoe lava a leai ni meaʻai, e 'ai ma faʻatau meaai o mea totino ma meaola e aunoa ma ni faʻafitauli. Faʻatasi ai ma le suavai, o nei manu felelei foi latou te faia le vai o vai vai.
  • O i latou o se tasi o ituaiga o manulele e sili ona lelei ma vave fua.
  • O le taua tele e le gata o le faia tuusao i le ituaiga o aano o manu, fuamoa ma fuga, ae o paʻu foi o nei manulele. O se tasi lea o mea lelei sili ona lelei mo moega mo togalaau.
  • E mama mama, latou te le pisia o latou fulu ma lalo, lea e mafai ai ona iloa.
  • E mafai foi ona tupu tupu i luga o ogalaau, lea e faasaoina ai le avanoa, e faʻaleleia ai le faiga o le fafagaina o meaai ma vai, ma aoina ai fuamoa. I totonu o sel, e sili atu ona faigofie le faatumauina o le siosiomaga mama.

Faʻasagaga faʻatasi ai ma le faʻateleina o le pato

E ui o matou i luga ae taʻu mai o le telefoni feaveaʻi o le teuina o pato i faʻamanuiaga, ae e afaina ai le gaosia o le gaosiga. A uma mea uma, o le auala sili e fafaga ai nei manulele o le faia lea o se mea masani e savali ai i vaituloto.

A aunoa ma le tausisia o ia tulaga, o aano o aano o manufasi e mafai ona amata ona lafoaʻi le tele o gaʻo, lea e aʻafia ai foi le lelei o la latou fuamoa.

E talitonuina o loʻo aʻafia ai le telefoni feaveaʻi i le lelei o aano o manu. I tulaga o meaʻai, o le a tatau foi ona e usitaia atoatoa ia tulaga manaomia e pei o le lelei, meaai ma le fou.

Faatasi ai ma le tausiga o le tele o ao, o le ae faʻagaloina mea taua o lau vaʻa (aemaise lava pe a fai o se vaʻaiga laititi). O le a solia e manu felelei le matafaga atoa, e tele lava mea e mafai ona faaputuputu lata ane. Ma le isi, o le tele o lalo ma fulufulumanu o le a folau i luga o le vai.

O loʻo matou fausiaina se faleoloa manulele mo le teuina o pato

E le manaʻomia le fausiaina o le potu mo pato. Muamua, e le manaomia e manulele, ma lona lua - o le potu laitiiti, o le faigofie ona vevela pe mafanafana i le vaitau o le taumalulu.

O se vaega taua i lenei mea e faia e le mea moni e faapea o pato o se "auala i lalo" i le lalolagi, latou te le manaʻomia ni maualuga maualuga poʻo ni pou faʻaaʻei faapitoa, e pei o moa poʻo turuki.

I lenei tulaga, ua lava tele le fausiaina o se fale e iai le pito i luma o le 1.8 mita, ma le tua e tasi le mita. Ma o le maualuga o le tuʻuina o pato i le 1m2 e ono maualuga. I lenei vaega o le a lava le avanoa mo tagata e toʻatolu.

E taua tele i le taimi o le malulu e tele mea e faʻaaoga i totonu o le potu. E le gata ina mafai e ia ona faʻamafanafana le fale, ae fesoasoani i manu felelei e lafi ma mafanafana, e fausia ai se faamoega mo i latou lava. O se tasi o tamaʻi tamaʻi pato pepe e tatau ona tusa ma le 6 kilokalama.

E mafai ona e faʻaaoga vaomago po o vaomago. A maeʻa le mafanafana, e sili atu ona lelei le faamamaina o le otaota: o manufelelei o le a afu mai le vevela i le taumafanafana, o le mutia mago o le a faʻafefe ai le susu (susu), o le susu o le a tupu i totonu o le fale, ma pe a mavae atu faʻamaʻi eseese.

Vaega o le microclimate e tatau ai mo pato ma a latou fanau

  • Manaoga mo tulaga vevela. E mafai e toleni matutua ona toleni le malulu malulu nai lo le mausali, ae le o le malulu. O le mea lea, e le tatau ona faatagaina le vevela i le fale e paʻu ifo ile 0 ° C.

    I le taimi o le faataatiaina o pato, e lelei tele le faatumauina o le vevela i le 18-20 ° C, lea o le a sili ona aoga i luga o la latou gaoioiga faapena. A o tausia tamai pepeleʻa na o le fua mai i fuamoa, e tatau ona tausia le vevela ile va ole 29-32 º.

    O vaiaso uma lava o le a faasolosolo lava ina faʻaitiitia i le 20 º e taliaina e tagata matutua.

    O le manaʻoga e faʻaleleia le vevela e mafai ona faʻatonuina e amioga a manufelelei. Afai latou te amata faʻapipiʻi faatasi, 'ai sina mea itiiti, toesea le mamafa - o lona uiga o loʻo malulu. I lenei tulaga, ia mautinoa e vaʻaia le fale i soo se auala.

    I le vevela tele, o le a televave le manava o manu felelei, o le a latou savavali ma o latou apaau e salalau, o le a latou feinu tele. I lenei tulaga, o le ae manaomia le faʻaleleia o le lele.

  • Le maualuga o le tulaga manaomia o le susu ile fale. E le mafai e le suavai ona faʻalavelave tele, e ui lava o ni manu felelei. E sili atu le sili atu nai lo le numera o le 65-70%.

    O le maualuga o le maualuga o le suamalie o loʻo i ai se aafiaga leaga pe faapefea ona maua e manulele le mamafa, e mafai foi ona amata ona paʻu fulufulu. I le maualuga o le maualalo o le suavai, e matua faʻaitiitia ai le faʻamaʻi. E le tatau ona tatou tuʻuina ni mataʻu mataʻutia i le faʻamatalaga ua faʻamatalaina, o peleti e matua nofouta lava i lenei mea.

  • O le faʻamaʻapeina o se tasi lea o vaega taua o le fausiaina o pato. E taua tele le faia o le fale ina ia oʻo i le faaiuga o le tautotogo ma amataga o le tautotogo o le ea e mafai ona ulufale i totonu o le potu ma o le eleelea e alu i fafo.

    I le taumalulu, o le a faʻaogaina le faʻaleleia o faʻamaʻi ma vaʻavaʻai mafanafana. Ma i le vevela o le tau, o manu felelei o le a i ai pea i luga o vaalele po o avia, o lea o le a lava ai le ea fou.

  • Fale faʻamalamalamaina ma faʻaleleia. O le malamalama faalenatura e le tatau ona sili atu ona tele, aua o le a faia ai ni faamalama lapoa - o punavai tuusao o le malulu. Ae afai e te manaʻo i manulele e tuʻu fua o fuamoa ma sili atu - e taua tele le faʻatinoina o moli uila ile fale.

    Aemaise lava, faatasi ai ma le fesoasoani, o le a tatau ai ona faʻalautele le malamalama i le taumalulu, ma tuʻuina atu i le 12 itula (e aofia ai ma le taeao ma le afiafi). Amata ona faʻasaga le malamalama mai le faaiuga o Tesema-amataga o Ianuari, lea o le a faʻaleleia ai le leiloa o fulufulu i manulele ma faʻaleleia le faagasologa o le faʻapipiʻiina o le mamafa o le tino.

    I le taimi o le tautotogo, o le tele o faʻamalamalamaga faʻaleleia e faʻafefeteina ai le gaioiga o feusuaʻiga o drakes, o lea e faaumiumi ai le va o le la i le 2-3 itula.

Matou te faatulagaina le avanoa sili ona lelei mo savali savali: o le a le mea e fai pe afai e leai se vai?

O le filifiliga sili mo le tausia o pato, ma o le mea sili mo manu felelei uma lava ma i latou e ona saolotoga latalata i vai masani. Mo manulele, e lelei tele lenei mea e mafai ai ona latou latalata i nofoaga masani masani.

O le faatanoa o le a maua ai meaʻai e tatau ai - vevela, 'eseʻese' eseʻese ma iʻa laiti. E le gata i lea, i totonu o le vai, o nei manulele e fiafia e faʻaliliu i aso vevela. O le lelei o lenei ituaiga tausiga e matauina e le mea moni o ia aiaiga faʻaosofia ai le tupu vave o le olaola o manu laiti ma lo latou ulufale atu i le avea ma tagata matutua.

E maua foi e le au matutua le tele o le mamafa, ma e oo lava i pato e le mamafa, ao latou maua le avanoa e faimalaga ai.

Aisea e savali ai i tafatafa o vai vai e aoga mo faifaatoaga moa? Ioe, pe ana fai na o le taimi o le tau mafanafana e le tatau ona fausia ni peni faapitoa mo manulele ma faʻalavelave i le auala e tuʻuina atu ai ia i latou le tele o vai mama ma meaʻai.

I le auala, o le fafaga foi e fesuisuiaʻi lelei e toe faaola - toeitiiti 5 taimi. Faatasi ai ma le savali masani, o manu felelei latou te filifilia meaai e tatau ai, lea e sili ona atagia i le faagasologa o le faʻapalaina. E le gata i lea, i lenei tulaga, e le tatau i manu felelei ona fausia ni fale faʻapitoa, lea e mafai ona latou natia mai le vevela o le lā.

Pau lau galuega o le faʻasaʻolotoina lea i le taeao mai le fale ma tulia i latou i le vaituloto, ma o le afiafi ia aumai ni meaʻai ma toe tapuni i le fale.

Afai ei ai sau tamai fanua ma e leai ni vaituloto, ona tatau ai lea ona fausia uma tulaga talafeagai. O le mea pito sili ona taua o le fausia lea o se mea e pei o se vaitaele poʻo se vaituloto laitiiti e mafai ona faamamaina i taimi uma ma toe faʻaleleia i vai fou.

O le a manaʻomia moni lava e Duke le tele o meaai masani, ae maise lava o le otaota.

E tatau ona lapoa le peni ina ia mafai ai e manulele ona savavali saoloto e aunoa ma le faalavelaveina o le tasi. O le mea lelei lava, o le corral o le a tu i tafatafa o le ulu atu o lo latou fale.

Taumafa o Duck: o le a le meaai e sili ona lelei e maua ai le vave faʻaleleia o manufelelei?

Ducks e aupito sili ona fetaui ma ituaiga o taumafataga, pe a tuufaatasia e le na o le fafaga, ae o laulaʻau, masimusu susu, vaega o minerale. O le mea lea e faapaleniina ai meaʻai, ei ai le lelei o le faʻaogaina o le gaioiga o manufelelei.

I totonu o le fafaga e mafai ona e aofia ai:

  • Eseʻese fatuga - saito, sana poʻo karite (poʻo le itu uma).
  • Suauu mama.
  • Meal o soy poo le sau mai le sau.
  • Paʻu (falaoamata mai pi).
  • Paʻu, fulufulu, iʻa ma ponaivi ma le ivi o le ponaivi.
  • Tomai faʻapitoa.
  • Susu susu.
  • Seashells, masima masima ma vaʻavaʻa.

O a mea e tatau ona faʻaogaina mo manulele?

E mafai ona faʻapipiʻi faʻatoʻa faleʻai i luga o le fola, aua o ni ituaiga o manulele e maualalo lava vae. I lenei tulaga, o le a matua faigofie lava ona 'ai. Ae peitai, ina ia le faasalalau solo e le pato ia meaʻai, i le tasi taimi i totonu o le mea e faʻafefe ai e le moe i le tele o meaʻai, ma tutusa lava le tele e mafai ona 'ai faʻatasi i le taimi e tasi.

E le gata i lea, i totonu o manulele uma, e masani ona toʻatasi pe toʻalua tagata e fiafia e ulu atu i le fafagaina o latou vae, faʻatau meaai ma le le tuʻuina atu o meaai i isi tagata o aiga. O le mea lea, i luga ae o le fafaga, e taua le faia o se mea e talitutusa ma se peni o le a taofia ai pato mai le ulu i totonu.

Manaoga mo pusa ipu inu mo pato

O le matafaioi o le inu vai mo nei manulele e mafai foi ona faʻatino e le vaʻa, ae tatau foi ona faʻapipiʻi i totonu o fale mo fale.

E sili le filifilia o laupapa, ma puipui vaapiapi. O le mea lelei, pe a faʻapea o le a tafe le vai i totonu, o lona uiga, e faʻaauau pea. Mo tamaʻi pepe laiti e faigofie ona faʻapipiʻi vai inu vaiinu.

Tamaiti laiti o taifau na maua e ala mai i mea faʻavevela ma alamoa

Duo e aunoa ma ni faafitauli e mafai ona fafagaina ma e masani ona ala mai i le moa, ma le faʻaaogaina o le incubator.

O nei metotia uma e aoga tele, ae ui i lea, pe a faʻaaogaina le incubator, o le a leai se tina ma o le a tatau ona mulimulitaʻia lelei ma tulimataʻia.

Ae o le incubator e mafai ona e maua le numera tele o tamaiti.

A uma, pe a ulu le pato i fuamoa, o le gaogao o tamaʻi tamaʻi oloa e faalagolago i luga o le faʻaaliga o lona lava tina.

E le gata i lea, o le tele o tamaʻi pato o loʻo e manaʻo e maua, o le tele o le aofai o moa e tatau ona faʻatauina.

Auala e ola ai le tama pepe: fafaga ma tulaga i le masina muamua pe a uma le fanau mai

E naʻo tamaʻi pepe o loʻo fafagaina ma taofi fuamoa. I le aso lona tolu, ua faatagaina e faaopoopo i ai le sisi kulimi i le isi, mulimuli ane i le isi aso mulimuli ane o paluga kuka. Mai le aso lona fa ua mafai ona faʻaopopo fusi ma meaʻai gaʻo i le paluga.

I le lona lua o tausaga, e mafai ona tuʻuina atu ni pato pateta i pateta, ae o le a avea foi ma eleele. E sili ona lelei le tuʻuina atu o tileti i le masamu susu, lea o le a sili atu ona faigofie mo i latou e le na o le foloina, ae faʻapea foi le faʻamalo.

O pepe laiti laiti mai lava i le amataga e tatau ona aʻoaʻoina e 'ai meaai. O lenei faafitauli e matua taua lava pe a fanau fanau laiti e faʻaaogaina ai se mea faʻapipiʻi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona aumai tuusaʻo le meaai i le gutu ina ia maua ai e le tamaʻi tama se mea laitiiti ma lagona lona tofo.

E taua tele le avanoa mo le teuina o pato pepe e pei o le vateatea pe a mafai. A uma mea uma, afai e tele naua, o le a sili atu le malosi o le a fafaga meaʻai mai le vaivai, ma faʻaitiitia ai lo latou atinaʻe atili.

E mafai ona tuʻuina atu a latou taʻavale i le fa o aso o le olaga. Ae peitai, ia faaeteete e le o taofiofi ia pato pepe, e le o leiloa ma e le pa'ū atu i nifo o se taifau po o se pusi. Ia masani ona masani i latou i le vai.

Auala e tausi ai pato e puipuia ai le mea oona ma le tupu mai o faʻamaʻi

  • Ia faʻaeteete i meaʻai a au fagafao, ia taumafai e fai ma mea e ese ma lelei pe a mafai ai. Faʻaopopo faʻaopoopo i ai faʻaauau.
  • Tuuina atu manu felelei ma le avanoa sili mo le savali. E tatau foi ona mataʻituina lenei tulafono i le taumalulu, aua o le taimi nei o manulele e sili atu ona afaina i le tele o meaʻai.
  • O amioga a Duck o le mea sili lea ona taua o le amataina o faʻamaʻi. O le mea lea, afai e te maitauina le faimamago mo manulele, pe, i se isi itu, o se gaoioiga le mafaamatalaina, vave suʻesuʻe le tagata, puipuia i latou mai fegalegaleaiga talafeagai ma le lafu ma alu i togafitiga.
  • Ina ia fufuluina fuamoa, ia mautinoa e teu ni pato i le lafu o pato.
  • Ia faʻaeteete i uiga o le faʻatoʻaga e te fausiaina. A maeʻa, o na fautuaga e ono faʻamalosia mo nisi o pato atonu e matua le taliaina i isi.