Fualaau aina

Tulafono ma aiaiga o le totoina o le Bulgarian pepa: o le a le totoina o laau totō, aemaise lava le lūlūina o fatu i luga o le kalena o le masina, tausia, toe totoina ma fafagaina

Bulgarian pepa e manaia ma maloloina, e iloa e tagata uma.

E totoina e tagata taʻutaʻua taʻitasi ia fualaau aina i totonu o greenhouses.

E le manaʻomia e ia se tausiga faʻapitoa i se nofoaga tumau, o le mea autu o le totoina o le Bulgarian pepa mo fualaau i le taimi.

O le autu o le tusiga o aso nei o le Bulgarian pepa: pe a toto i luga o fatu laau, pe faapefea ona toto le pepa suamalie i luga o laau.

O le a le taimi e totō ai le pepa manaia mo fatu?

I totonu o le eleele vevela, e totoina i le amataga o Mei, pe a pasi le taimi o malulu ma timuga malulu. I le taimi nei, o laau e tatau ona matua, fuga. E tatau ona sili atu i le 2 masina le tausaga ole fatuga, o lea e tatau ai ona e faʻaalu totoina fualaau suamalie i Fepuari. I se taimi mulimuli ane totoina, o fua e leai lava se taimi e ola ai ma fua.

Faʻalogo! Afai o le a totoina se fatu mulimuli, e tatau ona susulu ia laau toto i lamepa susulu e tusa ma le 12 itula i le aso.

E taua! E le tatau ona toto vave, a leai o le a leai se seleselega lelei. O le filifiliga sili lava o le afa lona lua o Fepuari..

Afai, pe a uma, o le faʻatoʻaga ua maeʻa ona faia - sauniuni ni fale laufanua lanu lelei mo le totoina o le pepa i le eleele ia Aperila.

I le itu i mātū, i matu mātotonu ma le ogatotonu o le Rusia, o nei fualaau faisua ua totoina na o toto. E masani ona faʻaaoga vave fua o fua.

I Iukureini ma le itu i saute o le Rusia, o fatu mo laau toto e totoina i le faaiuga o Ianuari pe vave foi ona ulu atu i totonu o le fale kiona i le amataga o Aperila.

Matalena masina

O le tele o fai togalaau e faʻavae i luga o le kalena o le masina i le totoina o togalaau.

O le taimi sili e faʻaleleia ai i le masina tuputupu aʻe. E toʻatele e faʻaaogaina le faʻaleleia - o le masina faʻaola e tatau ona i ai i le faailoga o Scorpio, Aries ma Sagittarius.

Aso fiafia mo le totoina o pepa mai le 15 i le 20 Ianuari, mai le 11 i le 16 Fepuari ma le 9 i le 17 Mati.

O isi tausiga e tutusa lava ma le kalena o le masina - fafagaina, totoina, totoina i totonu o le kiona.

Lauina o pepa suamalie i luga o laau

O iinei o le a tatou talanoa ai pe faʻapefea ona toto fatu fatu Bulgarian?

Lauina o fatu o le pepa suamalie mo fatu. E tatau ona saunia fatu mo le tulaueleele. O nisi e toto fatu i mea susu, ae e mafai ona e faia e aunoa ma lena. Faitau atili e uiga i le saunia o fatu mo le luluina.

Fanua mo le totoina e sili atu ona faʻatau i faleoloa faapitoa, o loʻo i ai faʻamaumauga uma mea talafeagai ile vaega tatau.

Afai e te faʻaaogaina le eleele mai le saite, e tatau ona faʻamaʻi (vaifofo o le pati) ma fufulu i totonu ole ogaumu. Ona tatau lea ona faʻamalolo le eleele (salu, potassium sulfate ma le sodium humate).

E faʻapefea ona totoina le logo i luga o laau? Sili atu ona lelei le tuʻuina o pepa i ni pusa eseese i le taimi lava lena. ma e tusa ma le 5-6 cm le umi pe tusa ma le 5-6 cm. O lea e te aloese mai ai ma teu faʻamalosia le aʻa o laau.

Fesoasoani! E lelei le faʻaaogaina o koneteina e paʻu i totonu o le palapala (pepa ma peʻa ipu) mo le tulaʻi lelei ile eleele tumau. O le tuʻuina i totonu o ipu e tatau ona tele ni fatu i le taimi e tasi, o le pepa e tupu faigata.

E i ai le manatu e faʻapea, pe a paʻu, e leai ni lauulu faʻapitoa e faʻafefe ai meaʻai.

Afai e totōina i se pusa masani, ona mamao i le va o vaetolo e tatau ona sili atu i le 2 cm.

Le loloto o le tulaueleele - e tusa ma le 3-4 cm. E sili atu le sasaaina o le pito i luga o le eleele i le vai mafanafana, lūlū fatu ma fufulu i luga o le eleele ma se laulau 3-4 cm. O le a sili atu ona malulu le palapala.

Ona tatau ai lea ona ufiufi mea totō ma le polyethylene mo le faʻatūina o le susu na manaʻomia, i le taimi o le germination - tatala.

E sili le lelei o le tuʻuina o laau i le itu i saute, i se nofoaga susulu, o le vevela lelei mo le fana e tatau ona tusa ma le 25 tikeri. ona mafai lea ona faaitiitia i le 20. Faatasi ai ma sina siʻitia o le vevela e tatau ona toe faʻafou.

E taua! O laau toto e toso i le la, e mimilo. E talafeagai le liliu o fualaau e faʻasaʻo ai siama. O fualaau e fefefe i tupe!

Suavai aʻo solo le palapala. I le amataga - tasi i le vaiaso, a le o lea o foliga mai o faʻamaʻi e ono ("lanu uliuli"), ona faʻafeinu lea e masani ona faʻaaogaina.

O taʻaloga e faia pe a oʻo mai ni laupepa se lua e atiaʻe. O ni nai itula ao lei totoina laau toto e manaʻomia ona faʻafeinu lelei.

Ona mafai ai lea ona e fafaga tasi ile 5 aso. Mo lenei faʻaoga o se faʻafefiloi o urea ma le nitrate (1 tbsp) sipuni) luga o se pakete vai. E toʻatele e faʻaaoga se ipu alumila i luga o se pakete.

O le masina ao le i totoina i totonu o le fale lauʻeleʻele, o le faʻamaina o laau - tatala le faamalama pe ave i luga o le televise poʻo le faletalimalo.

A maeʻa le vaitau o le 60 i le 80 aso ma faʻaleleia lelei laau totō e tatau ona totoina i totonu o se fale koli. E tatau ona fausia ni laau se 10.

O le palapala i totonu o le fale lauʻeleʻele e tatau foi ona faʻamamaina ma vevela.

Laʻau tupuga lelei - o le ki i se seleselega lelei. O taumafaiga uma o le a le aoga. Na matou taʻu atu pe faapefea ona toto le suamalie suamalie i luga o laau, ma taitaia tulafono mo le lūlūina o le Bulgarian pepa e totō ai, aso e toto ai.

FESOASOANI! Aoao e uiga i metotia eseese o le totoina o pepa: i totonu o pusa lapisi po o ni meaʻai, i luga o le eleele ma e aunoa ma le faapipiiina, ma e oʻo lava i luga o pepa fale. Aoao le togafiti togafiti o le totoina i le galu, faapea foi ma mea e ono afaina ai au laau i faamaʻi ma meaola faalafua?

Mea aoga

Faitau isi tala e uiga i le totoina o pepa:

  • Tatau lelei le gaosia o fatu ma pe tatau ona salu i latou ao leʻi luluina?
  • E faʻapefea ona tuputupu aʻe pe pe aisa, peli, oona pe suamalie i le fale?
  • O le a le faʻatupulaia o le faʻaleleia ma le faʻaaogaina?
  • O mafuaaga autu e feteenai ai laulaau i laʻau, e paʻu i lalo laau pe toso ese i fafo, ma pe aisea foi e mate ai pupu?
  • Tuutuuga o totoga i itulagi o Rusia aemaise lava le galueaiina o le Urals, i Siberia ma le eria Moscow.
  • Aoao le fefete e faʻavae fomu kulimi.
  • Aoao tulafono mo le totoina o vevela pepa.