Fua

Kiwi: aoga pe leaga? Faʻaaogā ma aʻafiaga i le tino

Kiwi - o se tasi o fualaau 'aina sili ona aoga, lea na faapena ona tofo i le toatele. E maualuga le taua o le paleni o mea taumafa, ma o lona tofo uiga ese ma le muamua na maua ai le lautele o le aoga i mea teuteu o gaosiga. Ae ui i lea, o le aoga autu o kiwi o ni mea aoga, lea tatou te faamatalaina i lenei tusiga. O le ae iloa foi pe mafai faapefea ona afaina lenei fualaau aina ma lona lautele.

Aganuʻu faʻamatalaga

Kiwi o se tasi o le ituaiga o Actinidia. O lenei mea totino o se vine vaʻaia. Delicious actinidia, po o le Chinese actinidiao lona atunuu o Saina. I nisi o itulagi, o le kiwi e iai le igoa "Kusi tipisi saina", "apple apple" poʻo "peach peach". O le igoa faʻaonaponei o le fale na mafua mai i le tagata faʻatoʻaga o Niu Sila o A. Ellison. Na ia manatu o le fualaau aina e matua lelei lava tutusa ma le manulele Niu Sila o le igoa lava e tasilea o se faailoga o le atunuʻu. O le igoa lenei o le tofo o le au gaosi o lenei atunuu, ona o le saofaga i le faateleina o maketi faatau. Kiwi manu O laulaau o lenei vine e foliga mai e mafai ona oʻo i le 17-25 cm le lautele. O laʻau matutua o loʻo i ai se paʻu manu: o le vaega pito i luga o le lau e lamolemole ma o le pito i lalo e ufiufi i se pulu paʻepaʻe faʻatasi ma faʻamaʻi manino. O le lawi o le kiwi e lanu uliuli, ae o laulaau fou ma laasaga e ufiufi i lauulu mumu.

E faʻaaoga foi i meaai o fua o le laau o le ituaiga Actinidia colomicta.

I le amataga o Me o fugalaau o lanu paʻepaʻe ma le kulimi e fuga mai i luga o galu o actinidia, lea e mafai ona oʻo atu i le 5 cm le lautele. O le taimi o le fuga e tumau mo 2-3 vaiaso. I nisi o itulagi, e mafai ona amata le vaitaimi o le fuga mai ia Iuni. Kiwi o le dioecious plants, o lona uiga, na o fuga fafine po o fugalaau e fuga mai i ai. O le mea lea, o se tulaga talafeagai mo le fausiaina o le tamaititi o le vavalalata lea o vaʻa eseese-feusuaiga. O fualaau o Kiwi e foliga tutusa i se fuamoa ma e mafai ona oʻo ile 5 cm le umi ma e le sili atu i le 3-4 cm le lautele. O vailaau faʻaonapo nei o le aganini Sininidia ei ai le mamafa o le mamafa e ese mai i le 75 i le 100 g, ma i nisi ituaiga e mafai ona oʻo atu i le 150 g (ao i ai i totonu o se vao vao le fua e le silia le 30 g). O la latou paʻu e lanu enaena lanu enaena lanu mumu, ma o lona fola e ufiufi i lauulu lauulu. O le tino ei ai se lanu lanumeamata lanumoana ma se laulu susulu. O laina lanumoana e ese mai le ogatotonu o le fua, i vavao i le va o fatu o loʻo tumu i le lanu violē. I le faagasologa o le 'aiina o fatu iwi e le o iloa. O le fua o le fua, po o le sua i fualaau o meaola, o loo i ai se tofo suamalie ma ata o le le fiafia. E foliga mai o se paluga o pineapa, strawberries ma melons. I totonu o la matou supamaketi Actinidia delicacy ua faʻatauina i se pepa e le o se mea e le masani ai, o lona uiga e mafai e le fua ona faʻasaoina femalagaiga. Ae seʻio tatou tilotilo totoa i le nofoaga o lenei vine ma pe faapefea ona tupu.

E te iloa? O fua e sili ona lapoʻa o kiwi, o loʻo i ai lanu lanumeamata. Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o "Kiwi Kiwi" (Auro Kiwi)o lona tupuaga ei ai se lanu samasama.

O fea ma pe faapefea ona ola Kiwi

O le faʻamalolo o le laufanua iloga o actinidia Saina, lea ua avea ma tasi o tagata sili ona tele o lenei aganuu. O iinei na maua ai e le laau le igoa "Yang Tao", lea na faaliliuina mai le faa-Saina o lona uiga o le "vine straw peach", ona e foliga tutusa ma le strawberries i lona tofo, ma foliga foliga mai e tutusa lelei ma le peach. O tagata Europa, o ē na fiafia i lenei mea, na taʻua o le fualaau "gogoberry Kina".

E leʻi leva talu ai, o le faigata i le faʻatupulaia o lenei laau, o lona faʻaaogaina lea o le vevela ma le tau. E tusa lava pe itiiti se suiga e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le gafa, faʻaumatia o fua poʻo le oti foi o le laau lava ia. O le vaega aupito sili ona taua o lenei laau o le vine, ona o le tele o taumafaiga e totoina lenei laau i vaega eseese o lo tatou lalolagi ua mou ese atu ma ua le afaina ai le faaleagaina o tagata. O le mea e lelei ai, ua suia le tulaga faafetai i le galue malosi a le au faifaatoaga oe na mafai ona aumaia ituaiga o le malulu. I Saina, ua faʻatupu le fatu mo le sili atu ma le tolu selau tausaga. E le o se taimi umi, e mafai ona ausia le actinidia i le vao. Na ola saoloto lana vine i totonu o laau. Ae ui i lea, e le salalau lautele le fua, talu ai o nofoaga mo lona totoina sa matua faatapulaaina. O le sili ona lauiloa o lenei laau na maua i totonu Niu Sila. O tulaga lelei mo le tuputupu aʻe o kiwi o loʻo maua i le Bay of Plenty, poʻo le Bay of Plenty, lea o loʻo i luga o le Motu i Matu. E silia ma le 2,700 faatoaga i lenei teritori, lea e faatau atu a latou oloa i le silia ma le 60 atunuu i le salafa o le lalolagi.

Siaki fautuaga aoga i le tuputupu ae o actinidia i le togalaau.

E ese mai i China ma Niu Sila, e tupu le Kiwi i atunuu e pei o Farani, Iran, Italia, Chile, Eleni, Korea i Saute ma Iapani. Peitai, i nei atunuu, o le gaosia o lenei laau ua gaosia atili mo le maketi i totonu o le atunuu nai lo le auina ese atu. Mo se faʻataʻitaʻiga, i Korea i Saute, e tusa ma le 30,000 tone o kiwi e tupu i tausaga taʻitasi mo le faʻaaogaina o fale. I totonu ISA O le taumafai e tupu "Gasegase Saina" i le tele o faatoaga e lei faapaleina i le manuia, ma o le toatele oi latou ua na o le gaumativa. O le laau na maua aʻa i Kalefonia ma Hawaii. I Iukureini, na totoina ai e se tagata faifaatoaga, Heinrich Straton, se eseesega o le kiwi, lea ua tupu lelei, ao tumau pea lona tofo ma elemene aoga.

E te iloa? Ua fatuina e le aufaipisinisi Amerika se ituaiga o gasegase omeinidia e mafai ona tetee atu i le vevela e pei o le -45 ° C.

O le masaniga masani o lenei togalaau o se vaomatua, aua o le vine e afifi i laau, o lona umi e mafai ona oʻo atu i le 7.5 mita, ma le lautele - 4.5 m. O lenei laau e tamoe atu i le susulu o le la ma faʻafefe uma ai laau o lo o tupu i lona tuputupu ae . I lenei tulaga, o le "kuki Gina" e le faʻafefe i le afu o le matagi, aua e mafai ona latou faʻaleagaina aʻa laiti.

I totonu o faatoaga, o le "apple green" ua tupu aʻe e faaaoga ai le lagolago ma polokalama e mafai ona suia ai laau. O le tele o taimi, o le faʻamalologa o le tino e faʻapipiʻiina i luga o pou. Eseese Hayward O lenei laau o se vine vine, ae mafai ona tetee i le vevela e oo i le -30 ° C (Hayward variety) poo le -18 ° C mo laau laiti ma togi. I lenei itu, e tele ituaiga eseese e mafai ona tupu i luga o le vaʻaia lelei. Mo le tuputupu ae o fua o le kiwi e manaʻomia ai se eleele eleelea oona i totonu o mea faʻalautele. E manaʻomia e Yang Tao le tele o le susu i le vaitau o le tuputupu ae, ae e le o faʻatagaina lona tulaga. I lenei itu, pe a tupu ae lenei ituaiga o vine i totonu o le fale poʻo le faʻatoʻaga, e tatau ona faʻamautinoa le lelei o le eleele. O le isi vaega o le faagasologa o le tuputupu ae o le kiwi o le masani ona inu i le vevela o le taumafanafana, aua e le mafai ona galo le palapala.

E taua! O le mafuaaga sili ona taatele e mafua ai le mate o le kiwi o le fausiaina o faafitauli. Ona o le le lava o le susu, o laʻau ua amata ona pala, ma o latou pito ua liu uliuli.

I le afa muamua o le vaitau tuputupu aʻe, e manaomia e le fale le tele o le suauu. Afai e te faʻaaogaina nei laei i le taimi atoa o le fuaina, ona fua tele lea o fua, ae o le totogiina o le lapoa tele o le ai ai le saogalemu sili ona leaga. O le eleele i lalo o le laau e mafai ona mulimulitaʻi i vaovao po o manua, o le a tumau ai le susu i le palapala. Pe a faʻaaogaina sea faʻavae, e tatau ona faʻamautinoa e le mafai ona faʻafefeteina aʻa o le vine i le mulch, aua e ono oʻo atu ai i le pala o le fana. Siʻitia le tele o le fausiaina o le Kiwi teuteuga o le taumalululea e faʻatagaina. O le mea e lelei ai, o lenei laau toto e puipuia lelei mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi o loʻo feagai ma tagata gaosi i le atunuʻu o lenei aganuu. Ae ui i lea, i nofoaga faʻaonapo nei o loʻo totoina ai kiwi, ua maua ai faʻafitauli faʻafuaseʻi e le masani ai. Mo se faataitaiga, o le ogalaau o le vine o le manogi o catnip. O se taunuuga E fiafia tele le aiga o le pusi e suʻe le fatu. O le alofa faapena e mafai ona oo atu ai i le oti o le laau. O le isi mea e lamatia ai lenei fale o togalaau.

Mo le faatauina atu ma le auina ese atu o le fualaau "lanumeamata lanumeamata" e seleseleina e le o mautinoa, e mafai ai ona e aveina atu i latou i soo se atunuu, ma faalautele ai foi le ola ola. I le averesi, o le kiwi e mafai ona teuina mo le 5 masina, i lalo ifo o se vevela tumau ile 0 ... +6 tikeri. Ae ui i lea, o le fetus o loʻo i lalo lava ia: Yang Tao, e leai se mea e tasi, e sili atu lona fiafia nai lo le matua. I lenei itu, o le galueaina o lenei fua mo le taumafa i totonu o aiga e mafai ai ona e fiafia i fua sili ona suamalie.

E te iloa? Ia Novema 2017, o se filifili o supermarkets i le taulaga o Manaseta na faʻasaina ai le faʻasaina o le faatauina atu o kiwi. Na faʻamatalaina lenei mea e tagata ulavavale faʻasalalau mama na tutupu i le koneseti a Harry Styles ao faia le pese "Kiwi" ma toetoe lava a afaina ai le tagata pese.

O aoga aoga o kiwi

I le olaga faʻaonapōnei, pe a feagai le tagata ma se faʻalavelave mamafa tele, e manaʻomia e lona tino nisi vitamini ma elemene aoga. O se puna sili atu o meaʻai nai lo le kiwi e faigata ona maua. E le na o tagata e faia meaʻai, ae faʻapea foʻi fomaʻi e uiga i ona mea aoga. Peitai, aʻo leʻi talanoa e uiga i aogā, mafaufau i le tuufaatasiga o kiwi. O le fua o le gaosi o le actinidia e masani ona aofia ai vai: 100 g o oloa e aofia ai 83 g vai. O le taua o le oloa o lenei oloa e 61 kcal mo le 100 g. O le gaosiga o le carbohydrate o le 10.2 g, ma o le protein o le 1 g.

O nei fualaau aina suamalie e tele i elemene micro ma macro, faʻapea foʻi ma vitamini. O loʻo i ai se aofaiga tele o le calcium, magnesium, iron, manganese, phosphorus, potassium, zinc. E le gata i lea, e aofia ai le tele o amino acids ma antioxidants, fiber, organic ma fualaau oona, pectin. O Yang Tao o se punaoa tele o vitamin A, C, E, K1, D, B ma le beta-carotene.

O se mea manaia le faitau e uiga i mea aoga ma le faaaogaina o isi fualaau aina: fuamoa, mango, aso, fig, papaya, rimoni, fagu, lychee, feijoa, medlar, longana, kivano, rambutan, guava, tatala i tua, annona.

O se aofaiga tele o antioxidants o maua i totonu o le pele o le fua. O le mea lea, e fautuaina e fomaʻi e faʻaaogaina le kiwi ma le paʻu, ae peitai, e tatau ona e faʻaeteete ma le faʻaeteeteina lauulu muamua. "Green Apple" fesoasoani e aveese le masima sili atu, o lea e tatau ona faʻaaogaina ai le au pele. O le enzyme actidine, o se vaega o le yang tao, e faʻamalosia ai le faʻaleagaina o le porotini, lea e mafai ai ona faʻaogaina lenei oloa i le suʻeina o aano o manufasi.

O le faʻaaogaina i aso taitasi o kiwi e mafai faʻamalositino le polokalama puipuia ona o mea o loʻo iai i aso taitasi o le vitamini C i se fualaau laʻitiiti e tasi. O le masnesium ma le potassium e iai se aafiaga lelei i le cardiovascular system. O lea magnesium i le faʻatasi ma le vaitamini C, faʻamalosia le muso o le fatu, ma paluka - faʻaitiitia lelei le faʻaitiitia o le toto. I le faaopoopo atu i ai, e fesoasoani e faamalosia ai capillaries ma toto toto, ma faʻapupulaina ai foi le malosi o latou puipui. O le mafuaʻaga lea ua fautuaina ai le faʻaaogaina o lenei fualaau mo tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi cardiovascular.

Faitau foi e uiga i mea aoga aoga ma le faaaogaina o fualaau: apu, pears, plums, pi, nectarine, apricot, cherry plum, quince, persimmon.

Vitamin B6, o se vaega o le "Kuki Guika", o se aafiaga lelei i le faʻaaliga. O lenei gaosiga e fesoasoani foi i le faiga o meaʻai, aemaise lava pe a uma se taumafataga tele. E fautuaina e le tagata taumafa meaai le kiwi i se vaega itiiti i tagata e mataituina o latou tino ma mananao e aveese nisi pauna, aua e faʻagaoioia ai le faagasologa o le faʻamamāina o le tino ma faʻateleina le metabolism.

E te iloa? Ua faʻamaonia le saienisi o le 1 kiwi o fualaau suamalie e mafai ona fesoasoani e faʻaumatia le manava ma le vaivai i totonu o le manava.

O le faʻaauau ona faʻaaogaina o fualaau aina suamalie e fesoasoani e le gata o le faʻaleleia o meaʻai ma fualaʻau i totonu o le tino, ae ia feagai foi ma le faʻavaivaia o le atuatuvale, faʻaitiitia ai aʻafiaga o le atuatuvale ma faʻafouina le faʻalavelave faʻalavelave. Kiwi o se mea taua i le taumafa a tagata taʻalo, aua e fesoasoani i le taimi pupuu e toe faʻafouina pe a maeʻa le malosi faaletino. O Yang Tao ei ai sona aafiaga lelei i le tino o le fafine ma le tino o le tamaloa. O le i ai o lenei oloa i le taumafa o le feusuaʻi malosi e fesoasoani e faateleina ai le malosi ma faateleina le libido. E fesoasoani i tamaitai e feagai ma aʻafiaga le lelei o le faia o misa ma fesoasoani e faatumauina le soifua malōlōina ma le lelei.

Ma o maitaga Kiwi e mafai ma e tatau ona faʻaumatia, ae aua le aafia tele. E fafagaina ai siaki uma i totonu o le tino o le tina ma le tama i le lumanai ma vitamini ma meaʻai. E le gata i lea, o le Chinese actinidia o se punavai lelei o le gaʻo siama, lea e matua tatau ai i le vave maʻitaga.

Aoao mea e aoga, o fea ma pe faapefea ona faʻaaoga fualaau suamalie: lemoni, moli, tangerine, pomelo, kumquat, limequat, bergamot, sweetener.

Mea leaga o le kiwi

Fualaau aina suamalie o fualaau oona, o le mea moni, faatasi ai ma le tele o mea aoga, e mafai ona i ai se aafiaga leaga i le tino o le tagata. I le tautalagia o fualaau mai fafo, tatou te le mafai ona fai atu afaina o le tinoO lona uiga o le dyspnea asthma, o le edema o le mucous membrane ma le laulaufaiva, faʻapea foʻi le dermatosis o le pharyngeal.

Aua le 'ai i le kiwi ma tagata e maua i le manava maʻi, aemaise lava pe a iai le maualuga o le eletise. Ona o le maualuga o le vai i le fua, o lona soona taumafa e mafai ona oo atu ai i le faaopoopoina o le popole i le faiga o le diuretic. I lenei itu, e sili atu le vavaeeseina o le "apple green" mai le taumafa a tagata ei ai fatuga o faamaʻi. Faʻaleagaina o fualaau o Kiwi e mafai ona taʻitaʻia ai le vailaʻau, vomiting ma le manava, ma i se mea e seasea tupu, e mafai ona mafua ai le manava ma le faʻavaivaia. E le gata i lea, aua nei 'ai i lenei oloa mo meaʻai oona, ona o loʻo i ai sona aafiaga tele. Ua teena le Kiwi tagata o loʻo tagofia fualaau faʻamalo, ona o loʻo i ai sona aʻafiaga i le faʻaaogaina o le antifungal. Mo lenei mafuaaga, e le fautuaina le tuufaatasia o Yang Tao ma le heparin ma le aspirin, faapea foi ma fualaau e leai ni steroidal ma anti-inflammatory, aua e mafai ona mafua ai le toto. E talafeagai le faʻamaopoopoina le ono mafai ona faʻaaogaina kiwi e faʻatasi ma isi meaʻai faʻalaʻau, fualaau poʻo vailaau faʻamalositino i le fomaʻi poʻo le tagata fai meaʻai.

E le fautuaina le faʻaaogaina o fualaau aina suamalie tamaiti ei lalo o le 5 tausaga, talu ai ona o le faateleina o le elemene o le fualaau aina e mafai ona mafua ai le oral dermatosis.

E taua! O le tuufaatasia o kiwi ma susu e le o fautuaina, aua o enzymes o lo o aofia ai i totonu e mafua ai le leaga ma le inu o le susu.

Kiwi talosaga

Yang Tao na faʻaaogaina i le kuka ma le cosmetology ona o le maualuga o meaʻai.

A faʻaaoga mo meaai

O le tele o taimi, e faʻaaoga ai Kiwi mo le kuka. meaʻaiPeitai, o le lautele o lenei oloa e le gata i lenei. E lelei tele le tele o iʻa eseese, aano o manu ma iʻa. Afai e te faʻaaogaina i le faagasologa o le kukaina o meaʻai i aano o manufasi, ona e fiafia ai lea i ē pele ia te oe i se mea e le masani ai. E le gata i lea, o sea meaʻai o le a aʻafia ai lou tino, aua o le avega i luga o le manava i le faagasologa o le taina o aano o manu e faaitiitia. I atunuu Asia o loʻo matua manaʻomia tele kiwi jam ma jam. E faʻaaogaina e tagata Italia lenei fua e fai ai pisa. E faʻaaogaina foi mo le faʻaogaina o sauga. E faʻaaogaina e tagata uaina vine le aganuu a Saina e gaosia ai le ava, ava malosi ma le uaina. I le gaosia o le uaina mai fualaau 'aina lanu meamata ua liu mūmū mū. Mo le tausaga, o lenei uaina e mafai ona tupu malosi e oʻo atu i le 15 tikeri. I fale talimalo i aso nei ma faleoloa e mafai ona e masani ai i faʻatoʻaga faʻatasi ma le faʻaopoopoga o kiwi, ae talu ai nei ua faʻalauteleina a latou lisi ma salata e faavae i luga. Afai e te manaʻo i se mea muamua, e mafai ona e faʻafiafiaina lou aiga i se salati tulaga ese.

O le faia o lenei mea o le a e manaʻomia:

  • 4 vaega Kiwi,
  • 1/2 kukama
  • 2 vaega avoka
  • 2 vaega selesele,
  • mala
  • pasili

Kiwi, kukama ma le avoka i totonu o vavao. Ina ia lelei le salati, e mafai ona e paʻu le paʻu o le kukama. Greens ma falesa ua matua suamalie. O mea uma e faʻafefiloi ma faʻafefiloi ma faʻaopoopo mea manogi e tofo (masima, suka ma le pepa). Fafasi i sina vaega o le vineta ma liligi le suāuu olive. O se salati faigofie ei ai se tele o meaʻai. Lelei mo tagata e popole i lo latou ola maloloina.

E te iloa? Для повышения иммунитета в зимний период можно использовать вкусную добавку, в которую входит 100 г киви, 100 г грецкого ореха и по 50 г меда и лимонной кожуры. Все ингредиенты тщательно перемешиваются и в течение 1 месяца употребляется по 3 ст. l 5 taimi i le aso.

При применении в косметологии

Используется этот экзотический фрукт и в косметологии. Например, кожуру от кивиlea o le toatele oi tatou e lafo ese e mafai ona faʻaaoga e fai foliga mata. Ae peitaʻi, afai e leai sou taimi poʻo se avanoa e faʻaaoga ai se masini, e mafai ona e fufuluina le paʻu ile mata, le ua ma le ua i se paʻu. Ua faamaonia le saienitisi o le kiwi o le sua e fesoasoani e faʻamalosi ai, faʻaalia ma toe faʻafouina ai le paʻu o foliga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se masikulu e faʻavae i luga o le "Kuki Gasegase" e mafai ai ona e faʻamaeʻaina le maunu, faʻapea foʻi le tuʻuina o le paʻu i foliga fou. Mo se mea manaia o le teuteuina o auala e le mafai ona taufetuli i totonu o se laufanua matagofie. O se masikasi faigofie e faigofie ona faia i le fale. Mo lenei mea e te manaʻomia kiwi pulp ma le meli. O mea nei o loʻo faʻafefiloi i tutusa tutusa ma faʻaaoga i foliga. A maeʻa le 10-20 minute e tatau ona fufuluina i le vai mafana, fufulu ma le faaeteete le paluga.

E taua! Faʻaoga masks e faʻavae i luga o kiwi ma le meli e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete, aemaise lava pe afai o loʻo e afaina i nei oloa.

Mo le paʻu masani, e sili atu le faʻaoga masks e faʻavae i luga o le yang tao ma sina yogurt poʻo se kirimulimi mumu, mo le paʻu o le paʻu, kiwi ma le meli, ma mo le paʻu e manaʻomia le faʻamamaina atili, e lelei tele le faʻaaogaina faatasi ma le siʻisiʻi. A maeʻa ona faʻaaoga lenei masini, e tatau ona e faʻaaogaina se suāsusu.

Afai e te tipiina le fua o le kiwi, o loʻo tumau pea lona aoga mo le 5-7 aso, aemaise lava, e aʻafia ai le vailaʻau C. O lenei vaega o lenei fua na mafai ai ona faʻaogaina le kiwi i le tele o mea teuteu, ona o le vitamin C e vave vave ona pala.

Vitio: mask mo foliga faafouina ma kiwi

Auala e filifilia ai le kiwi

A uma ona e suʻesuʻeina mea aoga o le gaioiga o le actinidia, atonu e te manaʻo e alu i le faleoloa ma faʻatau. Ae ae e te leʻi momoʻe i le supermarket aupito lata ane, e tatau ona e aʻoaʻo pe faapefea ona e filifilia le "apple green". Talu ai o fua o lenei vine matua ua aoina i se lanu meamata, masani lava i luga o fata i totonu o le faleoloa e mafai ona e maua ai lanu lanumeamata pe ua uma ona fufulu vine. I lenei itu, e sili ona lelei le filifilia o le kiwi i le fasipepa, ona mafai lea ona e iloiloina ma le saogalemu ia mea eseese. A e filifilia e tatau ona iloilo lona foliga mai. E sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona fiafia i fua matagofie, o le pele e le maanuminumi, ma le tino e le faigata tele pe vaivai. Aua le filifilia fualaau pala, e pei foi o laula po o nifo. Taofi lau filifiliga i lena kiwi, lea, pe a faʻamalosi, tuʻuina atu i sina mea, ae e le lagona le faʻavalea o le fua.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le tuufaatasiga, o meatotino ma le faaaogaina o strawberries, cherries, cherries, vine, fuga (black), gooseberries, black, red and white currants, yoshta, blueberries, cranberries, blueberries, cranberries, sea buckthorn, cloudberries, princesses, mulberries.

Afai e te le manuia i le filifilia o se "apple green", ona tuu ai lea i se nofoaga mafanafana mo ni nai aso. I le aluga o taimi, o le kiwi o le a tupu, ma e mafai ona e fiafia i le suamalie ma le tofo o le fua. Ae peitai, afai o le manao e tofo i le suamalie suamalie e le mafai ona taofia, ona mafai lea ona e tuu se faʻi poo se apu i totonu o se ato ma yang tao. O nei fua emiti le kesi, lea e saofaga i le vave tele o le kiwi.

Kiwi Lisi Vitio Vitio

Kiwi Cake

Salati ma kiwi "Malaka taulima"

Kiwi Sandwiches

Faʻamatalaga a Kiwi

Kiwi - o fualaau maloloina lelei, ae o maso, o le a ou faʻaeteete atili. I se isi itu, a uma ona faitau au aoga aoga i luga o le Initaneti, na ou filifili loa e fai se masini mo le laumata - nai lo masani masani o kukumba na ou aveina le kiwi. O le taunuuga o le a fulafula o laumata ma tiga i mata. Ae, o lenei fualaau aina ei ai sina gaʻo (e itiiti ifo nai lo lemoni, ae lava lava), ma i lona mamanu mamā mo faamoemoega faʻalelei e le fetaui ma tagata uma. Ae ou te fiafia lava e faaopoopo meaʻai i le kiwi i maso fale. Mo loʻu faʻafeiloaʻi paʻu, mo se faʻataʻitaʻiga, na sau se maso o kiwi ma le kusi. O le afa sipuni o le vaivai, ae le o le gaʻo gaʻo - o le tino o kiwi vaeluaina. O lenei masikoli e fafagaina lelei, paʻu ma paʻu le paʻu i se mea itiiti. Mo le paʻu vevela, o le a fetaui lelei le isi: o le afa iwi, afa o faʻi ma lua punetini o le kulimi suamalie.
Lucy
//make-ups.ru/forum/viewtopic.php?p=14102#p14102

Ua maeʻa le taumalulu, ae o loʻo faʻaaogaina faʻamaumauga o siama. Ae e oo lava i le lauti e te manao i se mea suamalie. I luga o le initaneti sa ou maua ai se fua mo lenei siama. O le sauniuni e faigofie ma faigofie. Ma mo le tau e le taugata. Fua: Kiwi 5 pcs; Faʻi 1 pc; Faʻi afa afa lemoni; Sugar-200 g (pe afai e te faaopoopo le jeli, ona suka 150 g); Gelatin -1 tbsp (Sa i ai aʻu jelini ma kiwi, sa ou faaopoopo i ai nai lo le gelatin). Tipi le kiwi, faʻi i fasi pepa, faaopoopo le sua o le lemon, sugar, jellies. Faʻafefiloi ma faʻafefiloi mai le taimi o le kuka mo le 10 minute, faʻaali i le taimi atoa. Sa i ai laʻu fagu 600 mg. Le fiafia tele
Arinushka
//gotovim-doma.ru/forum/viewtopic.php?p=583690&sid=dabb2930a3b654d7679e41dd96534a89#p583690

O faʻamanuiaga o le "Kuki Gigati" mo tamaitai, o tamaʻitaʻi o vaitausaga eseese e tutusa. Ae e le tatau ona e faʻagaloina o loʻo i ai se itu le lelei, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻasalaga tagata taitoatasi. O loʻo tuputupu aʻe le kiwi i le fale. Ona o le umi o galuega a le au faifaatoʻaga, o ituaiga e mafai ona faapaleni gutu e oʻo i le -45 tikeri na gaosia. O lenei mea ua mafai ai e le toatele o tagata matutua ona totoina se laau totino i lo latou eria. O le mea lea, pe a faʻatau fua o le kiwi, e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o mea e fiafia i ai fualaʻau ua tupu i lo tatou atunuu, aua o le a le faigata la latou faʻatoʻaga.