Laʻau

E faapefea ona toto apricot i tuafanua

E toʻatele fai togalaau e iloa i totonu o laufanua faʻatoʻaga e mafai ona e ola i le itu i saute - apricot. Ae le o tagata uma e iloa le auala e faia saʻo ai, oa faigata e mafai ona maua. O le apricot e mafai ona faateleina le maua i fale o le tau mafanafana ma fanua e latalata i Moscow. E le manuia i taimi uma, ae o le toʻatele e ausia le manuia lelei. Mo i latou o loʻo nonofo i Moscow Region o loʻo mananao e ola i lenei aganuu, o le a aoga le iloa o foliga o lenei faiga.

O le taimi e totō ai apricot i tuafanua i le tautotogo

I soo se itulagi, o le tautotogo o le taimi sili ona fiafia mo le totoina o laau. Mo le itulagi Tutotonu, e aofia ai le itumalo o Moscou, o le filifiliga lenei e tasi. I tulaga o le malulu ma le vave taumalulu, o le vao apricot totōina i le autumn o le a leai se taimi e aʻafia ai ma ola malolosi, ma o le mea lea o le a le ola.

O lea la, e tatau ona e totoina i le tautotogo, sili atu saʻo, ao le i amata le tafe o le sua. O le taimi sili lea ona totōina, talu ai o se fatu laau e totō ma faʻamafanafanaina le eleele o le a vave ona ala mai i le moe moe ma o le a tuputupu ae, aʻa ma maua ai le malosi. I le autumn, o sea ituaiga laau o le a maloloina, malosi ma saunia mo le malulu taumalulu latalata i Moscow.

Auala e totoina ai le apricot i le tautotogo i le tuafanua

O le totoina o apricot i le tuafanua e iai ona lava uiga e faʻatusatusa i le itu i saute. Pe a fuafua e totoina se laau i luga o lana togalaau, e manaʻomia e le fai togalaau ona iloa tulafono ma faʻavaega o lenei gaioiga.

Filifilia se nofoaga tulaʻi

O le taimi taua lea e amata ai le totoina o apricot. O se laau e manaia i le natura e manaomia se nofoaga lanu, puipuia mai matagi malulu malulu. E masani lava, afai ei ai se avanoa faapena, latou te tuʻuina se laau i autafa o le pa, o puipui o le fale poʻo laau mafiafia. O lenei filifiliga e talia pe a tulaʻi ia pa puipui i le itu i mātū poʻo matu sasaʻe o le nofoaga e tulaʻi mai ai. Afai e leai ni aiaiga, e tatau ona e faia ni laupapa faapitoa e paʻepaʻe paʻepaʻe (e mafai ona e faia lenei mea i se paluga o le lime), lea o le a atagia mai ai le susulu o le la, ma faʻamalamalama ma faʻamafanafana ai laau talavou.

Laiti laiti i saute ma saute sisifo (e oo i le 15 °) e fetaui lelei mo le ola aʻe o apricot.

O le tulaga lona lua o le nofoaga lea e tatau ona matutu, faatasi ai ma le oʻo mai o le suavai. Apricot o le a le tupu i luga o se susū, eleele laufanua.

O le tuufaatasiga o le eleele e le o se mea taua tele mo le apricot. E tupu le apricot i luga (sei vagana ai peat) eleele ma le eletise latalata i le le mautonu. E na o le taua lava latou e le mafai ona vaʻaia, faʻafefe, ma faʻafefe i le ea ma le susu.

Afai e le o ausia tulaga o loʻo i luga, o le totoina o se apricot e tatau ona lafoaʻi.

Faatauina mai o fualaau aina

O fai togalaau poto e maua mai fatu i le tautoulu ma le faleoloa seia oʻo i le tautotogo.

Filifilia tulaga

Ae e te leʻi faʻatauina se fatuga, e tatau ona e filifili po o le a le vasega (po o ituaiga, pe afai e tele), e tatau ona sili atu. Mo le Moscow Region, latou te filifilia muamua le taumalulu-ituaiga faigata e mafai ona faapalepale e le gata i malulu malulu, ae ia tetee foi i gutu o le punavai. Lona lua, e tatau ona e gauai atu i le malosi o le apricot i le tagata-pollinate. Afai o le ituaiga ua filifilia e le maua ai le faʻaleleia o le tagata lava ia, ona tatau loa lea ona tausia e le au palota.

Mai le mea na tupu i le au faifaatoaga, o le mea aupito sili mo le eria a Moscou o ituaiga nei o apricot:

  • Leli
  • Royal
  • Tamaitai
  • Alyosha,
  • Lanu uliuli
  • Varangian
  • Alyosha,
  • Aquarius
  • Iceberg
  • Manumalo o le itu i matu
  • Fiafia
  • Winter-hardy Susova.

O le tausaga o le fatuina e le tatau ona matua atu i le 1-2 tausaga. O laau matutua atu, i nofoaga malulu, e sili atu ona leaga, e maʻi ma e masani ona oti i le taumalulu muamua.

A filifilia se fatuga, e tatau ona e faʻamautinoa ua lelei le atinaʻeina o aʻa, o aʻa e fibrous ma e leai se mea e faaleagaina, e le tatau ona i ai ni tuputupu aʻe ma ni faʻasologa i luga o latou. O le paʻu e tatau ona lamolemole, ola maloloina, e aunoa ma ni pusi ma se pulu.

I le taimi nei, o laau totō faʻatasi ma se aʻa aʻapa, o lona uiga, o le ola i totonu o ato poʻo pusa o loʻo i ai le paluga o le 10-30 lita, o loʻo faʻateleina le faʻatau atu. E 100% o latou ola, e aunoa ma le faʻaaogaina e le taimi na tulaʻi mai ai. E mafai ona e totoina i soo se taimi mai ia Aperila ia Oketopa. E na o le tasi le toe foʻi - maualuga le tau.

O le maua o le apricot seedlings e le fetaui lelei mo le totoina i tuafanua. E tatau ona faapipii i luga, puipuia i le malulu ma le vevela, mea mafanafana. Ole maualuga o tui e le o lalo ifo o le mita e tasi. O fualaau faasaina malolosi e faʻaaogaina e avea ma faʻatau:

  • Tula lanu
  • Eurasia 43,
  • I le amataga,
  • ma isi ituaiga faʻalapotopotoga poʻo le taʻaloga.

Fafagaina o fatu

E lua filifiliga mo le faʻamautuina o le faʻatauina o fatuga seia oʻo i le tautotogo:

  • I le pito i lalo. Matou te manaʻomia se fogalalo e le pa'ū ai le malulu o le ea i le taumalulu i lalo 0 ° C ma e le sili atu i le +5 ° C. O le faʻatinoga mo le faʻatauina o laau mo le teuina o mea nei:
    1. O se atigipusa laupapa o se laʻau talafeagai e tuʻu i luga o le fola i le fogafale lalo, e sasaa ifo i luga le vaega o le oneone poʻo le vao.
    2. O aʻa o laau totō e muamua tuʻu ifo i totonu o le masa o le omea ma mullein, ona tuʻu lea i totonu o se pusa.
    3. Faatumu aʻa i se vaega o le oneone poo le solo ma susu.
    4. Ufiufi ma se ata tifaga, ma mulimuli ane ia mautinoa o le oneone e le mago. Nai lo pusa, e mafai ona e faʻaaoga taga.
  • Tanu i le eleele. Le faia o lenei mea:
    1. Tili se pu i le togalaau 40 cm le lautele, 100 cm le umi, 50 cm loloto (tusa ma le lapoa, e tatau ona e suʻe le tele o lau fatu).
    2. O se vaega o le oneone poʻo le vao e sasaa i le pito i lalo o le lua.
    3. Fai se fatu laau ma aʻa i luga o le oneone, pale i luga o le pito o le lua.
    4. Faatumu aʻa i se vaega o le oneone po o le solo ma fufulu lelei.
    5. O le fatuina e ufiufi i le eleele mataga, na o le na o le pito o lala.
    6. I le amataga o le taumalulu, o le nofoaga o le malutaga e ufitia i le kiona e oo i le 60 cm le maualuga.

      O le fatuina o le apricot eliina e teuina seia oʻo i le tautotogo

E taua. O fualaau e aveeseina mai le nofoaga e teu ai na o le totoina muamua. E le tatau ona latou ala aʻe i le taimi muamua, o le a atili ai ona ola.

Faʻaleleia o sauniuniga

E tusa ai ma tulafono o le totōina o laau toto, e lua 20-25 aso e saunia ai se lua ina ia mafai ai e le palapala ile taimi ona faʻavae ma faʻatusatusa. E manino lava, i le amataga o le tautotogo o le tau atonu o le a le faatagaina lenei mea e fai muamua. O le mea lea, e tatau ona saunia le lua i le tautoulu.

Latou te faia faapenei:

  1. Latou te faʻamamāina le nofoaga filifilia, o vao ma otaota ua aveesea.
  2. Faʻailoga le nofoaga o le lumanaʻi. E mafai ona soʻo poʻo le sikuea - pe a faigofie. O le tele e filifilia e faʻavae i luga o le faʻaleleia o le eleele - o le tagata sili ona mativa e tele le lua. O le lautele o le 70-80 cm ma le loloto e tasi e masani lava ona lava.

    Lua mo le totoina o apricot e tatau ona le itiiti ifo i le 70 cm le lautele ma le loloto e tasi

  3. Faʻaauau e eli se lua. Aveese le mea laugatasi pito i luga ma piʻese ese. O le vaega o totoe o le eleele ua aveeseina ma faaputu i se isi faaputuga.
  4. O le 10 cm o le faʻaleleia o le alavai e sasaa ifo i le pito i lalo. O le maa faʻamaʻapeʻa, faalauteleina o le kele poʻo isi mea tutusa e faʻaaogaina.
  5. O le kulimi faʻafefiloi e sasaaina i totonu o le lua: faʻasūlaʻau faʻapitoa (humus, compost), eleele laulelei, peʻa, oneone i tutusa tutusa. O meaʻai faʻamalosi (300 g superphosphate ma le 1.5 kilokalama o le ash ash) e faʻapipiʻi ma fefiloi ma se suo.

    E faʻafefiloi le paluga kulimi lelei i se suo

  6. Ufiufi i mea e fau ai le fale, se ata tifaga po o isi mea talafeagai, ma i le amataga o le tautotogo ma le amataga o le susu, e le faʻamamaina meaʻai.

Tekinolosi ma laasaga taʻitasi taʻitasi

I le tautotogo, o le taimi lava e taunuu ai tulaga talafeagai, latou te amata ona lauʻeleʻele.

Laasaga i lea laasaga taʻitasi

O le pito mulimuli, mulimuli, le tulaga o le totoina o se apricot e aofia ai nai laasaga faigofie.

  1. E aveeseina se fatu mai le nofoaga e teu ai ma asiasia. Afai e lelei lona malosi, e tatau ona foliga tutusa ma le taimi e fai ai - se lamolemole, e aunoa ma se vaʻa, paʻu, o loʻo i ai se lanu lanu meamata i luga o le tipi, laupapa papaʻe, susu, ma aʻafia ona aʻa.
  2. O se faaputuga puʻu o le faʻafefiloi o le paluga o loʻo faʻaogaina i totonu o le lua.
  3. I le mamao o le 10-15 cm mai le ogatotonu o le lua, ua lafoina ai se pine laau i totonu.
  4. Ua tuu le totoa i le ua i le pito i luga o le faaputuga, o le aʻa ua faaeteete lelei ma tuu i luga o itu.
  5. Latou te faʻatumu le pu i ni laasaga, faʻatusatusaina taʻitasi taʻitasi o le lalolagi. O le aʻa o loʻo maua i lalo o le eleele, i le loloto o le 3-5 cm.

    Latou te faʻatumu le pu i ni laasaga, faʻatusatusaina taʻitasi taʻitasi o le lalolagi

  6. Tui se laau i se pine ma se maea, taumafai e aua le pasi le ogalaau.
  7. O se lio faataamilosaga e faia i se taʻavale i luga o le pito i luga o le lua ma se komi i tafatafa o le alalaʻau.
  8. Vai le laau i le vai ina ia lelei tele le palapala ile lua. E talafeagai lenei mea mo le faʻafesoʻotaʻi lelei o aʻa ma le eleele ma le faʻaaogaina o mea e mafai ona tupu i le toe faʻaleleia.

    I le moe, faia se liʻo latalata ma le susu

  9. O le taitai tutotonu ma lala e vaeluaina i le 30-40%.

O le totoina o se fatuga ua maeʻa, ae i tulaga o le Moscow Region le siosiomaga o le toe foi mai o pulu, lea e mafai ona faaleagaina, pe faʻaumatia ai foi se laau leaga, e le faʻatea. O le puipuia o se mea leaga, saunia se fale le tumau mo le fatuina. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e fausia se fausaga mama o fafie laupapa po o paipa vai paipa ma ufiufi i afifi afifi pe vaeluaina. I le tulaga o le kiona, e faigofie lava ona ufiufi se laau e iai se fale ma faʻafefe mai le malulu. O lenei mamanu o le a oʻo mai i le tau o le taumalulu e sosoo ai, o lea aua nei faanatinati e faʻasese.

Faʻamatalaga ono tutupu

O le itumalo o Moscou o se itu faigata mo le totoina o le apricot, ma o le tagata fai togalaau ua feagai ma nisi o faafitauli, lea e sili atu ona sauniuni muamua.

Apricot e le fua mai

E tupu mai le taimi e tatau ai ona aumai muamua le apricot i fua muamua, ae e le tupu lenei mea. E tele mafuaʻaga e mafai.

E le fuga le apricot

Afai e le fuga le apricot, atonu atonu e leʻi oo mai le taimi. E le masani ona amataina fua i taimi e faʻaalia i le faʻamatalaga o le ituaiga. Atonu ei ai le tuai ona o nisi mafuaaga, mo se faataitaiga, o le fatuga e le o se ituaiga o mea na faʻaalia i le faʻatau. E tatau ona e faʻatali se isi 1-2 tausaga ma, atonu, o le a aoga mea uma.

Ae o le tele o taimi i tuafanua e mafai ona tupu lenei tulaga pe afai, i taimi o vevela vevela, ua afaina ai fugalaau i le malulu. E tupu lenei taimi ma e leai se mea e mafai ona faia e uiga i ai.

O le apricot fuga, ae le o faia ni ovaries

E tupu lenei mea pe afai o le ituaiga apricot e le o le tagata lava ia ma e leai se palota talafeagai e lata ane. E i ai se mea fai togafiti. A o totoina, e tatau ona filifili se ituaiga o le tagata lava ia pe i le taimi foi e totoina ai se laau talafeagai mo le palotaina.

O le mafuaaga lona lua atonu o le toilalo o fugalaau i se faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, moniliosis.

Ovaries foliga ae paʻu i lalo

O se mafuaʻaga talafeagai o le le lava o meaai ma (poʻo) faʻamalosi.

Apricot e fua mai, ae o fua e leai se taimi e fua ai

O se tulaga masani mo ituaiga eseese ma le tuai (mo se faataitaiga, Alofagia). I le malulu ma le vevela o le taumafanafana, o le a le maua e le fua le taimi e faʻamalo ai ma tumau ai pea i luga o lala. E leai se mea e faia. E tatau ona faʻatali mo le isi vaitau, masalo o le a sili atu le manuia.

Aʻa ma le paʻu

O se mea sese i le lauʻeleʻele po o le taumalulu na tele ai le kiona. Na faasolosolo ina tele, o le mimilo na faʻagesegese lemu, ma o se siosiomaga e sili ona manava na fausia i luga o le apricot trunk, e faʻaleleia ai le faʻafefe. O le faafitauli e faigofie ona foia e ala i le tosoina o le kiona mai le laau i le amataga o le tautotogo ma le faapipiiina o togalaau mo le aveeseina o vai suasusu.

Vitio: tuputupu aʻe apricot i le vaeluagalemu

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

O loʻu tuagane ei ai lona fale mafanafana i le tuaʻoi ma o loʻo ia ola aʻei apricot mo le lima tausaga. O le tau o loʻo i ai iina, o loʻo i ai le malulu, ma le malulu tele, o lea e tatau ai ona e faʻaaogaina na o taumalulu. E mafai ona latou tetee atu i le itiiti ifo i le 30, ma e mafai ona gafatia e gaʻo ia uumi umi ma le malulu. O le mea lea e le faʻavaivaia ai laau toto, e pei ona masani ai le tulaga i lenei tau, faʻapipiʻi i luga o pulu-taumalulu-paʻu oneone e tatau ona ave. E tatau foi ona e suʻeina ituaiga o mea e ola ai, ma i le leaga o le tau e aunoa ma isi laau elemene o le a latou maua mai se fua. O le ituaiga sili ona lelei mo togalaau latalata i Moscow o Lel; o lona uso ei ai ni laau e fua mai ai ni fua lelei. O le malulu ma le malulu ma le faʻaleleia o ia lava, lauulu, compact, e oʻo i le tolu mita le maualuga. Mo le faʻataʻaga na toe faʻafefeteina i tua i le 86 mita ma talu mai lena taimi na ola manuia ai i togalaau tele ma fale mafanafana.

Alla Ivanovna

//vse.vsesorta.ru/vsevsad/group/1/forum/765/

O ituaiga eseese o fualaau e pei o le malulu o Snegirek, Russian, Northern triumph e lelei foi. O nei ituaiga eseese e mafai ona ola aʻe i vaega o le mafanafana, e le gata i le tuaʻoi. O le manumalo mai le itu i Matu mai le Voronezh i le lautele lautele na salalau solo i nofoaga i saute i saute. Umi, fua tele, puipuia i faʻamaʻi apricot uma. Ae o Snegirek e na o le tasi ma le afa mita, ae o le fua, o le tagata lava ia e eleelea, ua teuina mo se taimi umi, ua i ai le tetee atu i faamaʻi uma sei vagana ai ni moniliosis, ma le fiphylaxis fungicide e manaomia. O fualaau mo le totoina e tatau ona faatauina na o le fugalaau ua totoina i fale tausimai, aua o meatotino o le ituaiga e le o faasalalauina e ala i le toso. I le tulaga sili ona lelei, mai se fagu poo le faapipii i luga o aʻa vaivai o se fatuga, o le ae maua se togavao vao vao pe leai foi se seleselega, o le a malolo.

Igor Andreevich Linev

//vse.vsesorta.ru/vsevsad/group/1/forum/765/

Ou te iloa patino lava se tagata e ola ona apricots ma fua mai mo le silia ma le 10 tausaga. Na te le iloa le ituaiga, na aumai ia te ia mai le Siberia i le taimi atofaina! Ou te manaʻo foi e toto. O lenei tausaga na ou tilotilo ai i fualaau, ae e le fiafia i fualaau aina, na i ai nisi o gaioiga. Na ou faitau i lena taumalulu Irkutsk-malosi, Aquarius, Lel, Monastyrsky e talafeagai mo le Moscow Region. Eseese Akarari ma Monastic i OBI, ae, e foliga mai, o le sili ua filifilia!

Faalilolilo

//eva.ru/forum/topic/messages/3353565.htm?print=true

I le tausaga ua teʻa, sa i ai laʻu fugalaau apricot, o se tolu tausaga le matua. I lenei mea ou te faamoemoe o le fugalaau e lua. Ua vave tele ona fai atu. Ae na fulafula fatugao i luga uma o le lua, o lea latou te mautinoa lava e leʻi malolo. Cottage, pe afai o le itumalo i Ramnyky 50 kilomita mai le taimi o Moscou - sautesasae. O le mea sili lava o le totoina lea i latou i se mea e mu. Ou te le manatua ituaiga eseese i le taimi nei, ae na ou faatauina foi se vasega pepe mai le tulaga faatina i le faatauina mai - o se vasega pepe i se nekrasovka. 04/21/2016 10:00:21, lapolka +1 -1

iinei ou te manao foi e toto i le itu o Ramensky ... ma i totonu o le kuzminki i tafatafa o le tuaoi lata ane na faatoa totoina le apricot i tafatafa o le fale i le itu i saute .... o le la e vevela ... 04/21/2016 10:55:01, kese +1 -1

Tuu atu i ai se taumafaiga. E mafai ona e saogalemu i Nekrasovka (Sadko) ma le fai togalaau. Vaavaai i la latou upega tafaʻilagi. Sa ou faatauina ituaiga uma o vao iina. O le saofaga o le ola e 100%. Ae mai Timiryazevka e leai se togavao e tasi na aʻafia ma aʻu. 04/21/2016 11:12:34, lapolka +1 -1

Latou te ola lelei ma fua mai, o tuaoi e tele a latou laau i luga o le saite. Ae ou te manatuaina e leai se aoga o le tausaga, e foliga mai o le tau na aafia ai 04/21/2016 07:43:10, KlaraSS

lapolka

//conf.7ya.ru/fulltext-thread.aspx?cnf=Dacha&trd=8285

O le tuputupu ae o apricot i tuafanua e le faigofie. O faigata ma faafitauli o loʻo faatalitali i le fai togalaau i lenei auala. O ituaiga fou e tutupu mai i luga o ni mea e puipuia ai le malulu e fesoasoani e foia nei faafitauli. O le usitai ma le faʻaeteete i tulafono o le totoina ma le tausiga, o le a matua faamanuiaina lava le fai togalaau.