Laʻau

Faʻasolo mai fatu - tuputupu aʻe, faʻataʻitaʻiga ma togafiti

O le tuputupu ae o fua mai fatu o se pisinisi faigata ma le le manuia i taimi uma. E tatau ona e galue malosi ina ia e maua le mea e manaʻomia. O fai togalaau atamai e pulea le totoina o fugalaau matagofie.

Le lelei ma le le lelei o le tuputupu ae o le fatu mai fatu

I faleoloa fugalaau i le tausaga atoa e mafai ona e faʻatau soʻo se ituaiga mea muamua. O le tele o fugalaau taʻitasi o loʻo faʻatau atu. Ina ia totoina se laau toto i luga o le saite, faaaoga le metotia o fatu. E umi ma tigaina. O le lelei o le maua lea o se malosi maloloina o fatu. Faʻafitauli:

  • fatu i lalo ifo o tulaga le lelei o le tausiga ua le toe mafai ona tupu e 45%;
  • e manaʻomia se auala faʻamalosi;
  • e umi se taimi seʻia oʻo ina tuputupu ae se tagata matua totō.

Tuputupu ae muamua i le fale

Auala e aoina ai ma filifili fatu

Zinnia - tupu mai fatu i le fale

O le mea aupito sili ona lelei o fatu laau o le ki lea i le manuia o le galueaina. A e faʻatau mai le teteʻe o le lanu. Faʻalogo lelei i le taimi faʻatino. E tuʻuina atu i ai kopi o le tausaga o loʻo iai nei. E manaʻomia le faʻamalosia o meafaitino faʻatau. E faʻapefea ona totoina se fualaau mai fatu faatoa filifilia:

  1. O le taimi lava e fuga ai laau, filifili se puipui malosi ma tuu seia maeʻa ona toto fatu.
  2. Faʻalagolago i le ituaiga o mea muamua, o fatu e fetaui lelei mo le totoina i le ogatotonu poʻo le tuai o le taumafanafana. E faʻamago i le fufuluina o se ie papaʻe poʻo se solo.
  3. O fatu na aoina ua vave totoina i le tau malulu i luga o le fugalaau.

Faʻalogo lelei! Ina ia faatumauina le siama, o fatu ua mamago e tuu i totonu o pusa, ipu, ma isi koneteina.

Teuina o fatu na aoina pe faatauina mai

O le faʻaaogaina o le fatu e faigata ona faʻatino. Aʻo leʻi oʻo i le tautotogo, e vaeluaina le germination e tusa lava pe faʻapipiʻi lelei lelei, ma faʻaleleia le taimi o le germination. O fatu e teuina i se nofoaga malulu. Vaiaso o le potu +20 ℃ - maualuga tele.

Faʻavae mai fatu, faʻatoʻaga, fautuaga a tagata fai togafiti poto e fautua mai le mauaina o mea fou. E manaomia le luluina o le taumalulu. Afai e misi le avanoa, o le fatu e salalau i luga o ato pepa, tuʻu i luga o le fata o le pusaaisa poʻo le pusaaisa.

O afea e totō ai fatu fatu muamua

Ulumatua-nifo - pe faapefea ona ola i le fale

O fatu e seasea tupu aʻe seia oʻo i le tautotogo. Mo lenei mafuaaga, ua totoina i le taumalulu, Fepuari po o le sefulu tausaga muamua o Mati. E faʻatagaina ona tupu totogo i le taufaʻaiuiuga o le autumn (Oketopa-Novema). I lenei tulaga, o le totogo e totogo muamua.

Totoina o Fatu o le Primrose

Muamua, tulaʻi i luga o se moega fugalaau e vave ona faia, i le taimi lava e paʻu ai le kiona. Muamua lūlūina i totonu o se fagu poʻo se atigipusa, lea ua sausau i le eleele. Ole tausiga faifaipea e manaʻomia, aʻo faʻamamaina le eleele e ono afaina ai fatu. O le a totogo totogo i le tautotogo e sosoo ai.

Vaega o le vevela vela

O le vevela o le taumafanafana e faʻatinoina vave lava pe a uma ona faʻatoʻa fatu. O le tele o taumafanafana e mafai ona talia lelei le taumalulu. A maeʻa le kiona, tupu mai ma le 2-3 laulaau e tupu mai, mai le malosi o laau toto.

O le vave totogo o le lulu i luga o se fugalaau e mafai ma le maluluina o le eleele. Fugalaau e faʻaogaina lenei metotia mo laau totō o latou fatu e manaʻomia ai le malulu malulu. O fatu o fatu o ituaiga eseese e totoina aʻo leʻi oʻo i le taumalulu:

  • leai se mea;
  • polyanthus;
  • maualuga hybrids hybrids.

Manatua! O le lūlūina o le taumalulu e faigofie pe a tele fatu ma e leai se lamatiaga o lo latou oti mai tulaga le maalofia.

Sauniuniga mo le faʻaleleia

Begonia mai fatu i le fale - toto ma ola

O le Primrose e taʻua o le primrose, talu ai o latou o se tasi o muamua e fuga i luga o le saite. Terry ma serratus primause petals e aliali mai ma le amataga o le tautotogo. O le sauniuni mo le tulaueleele e aofia ai:

  • Filifiliga talafeagai o fatu e fuafua i luga o tulaga o le tau i le lotoifale;
  • vave toto;
  • filifilia o pusa mo le lulu;
  • sauniuni palapala.

Ina ia totoina fatu malolosi, e tatau ona e faia ma le faaeteete ni fuafuaga sauniuni.

Filifiliga o le koniteina ma le faʻaleagaina

O ipu malulu e talafeagai mo le luluina:

  • pills
  • tioata palasitika;
  • pusa paʻu;
  • laupapa laupapa.

O le mea autu o le i ai o alavai faʻavaivai i totonu o koneteina ina ia aua nei paʻu le susu. E mafua ai le fesuiaʻiga o aʻa ma e fesoasoani i le atinaʻe o faʻamaʻi faʻaleagaina. A o leʻi lūlūina, o loʻo faʻapalaina ia pusa: ua fufuluina i le suasami o le rose ma le potassium i taimi taʻitasi poʻo se vaifofo malie.

O fualaau mama e faigofie ona e le manaʻomia ona totogo laau toto

Faʻaleleia eleele

E mafai ona e faʻatauina se fanua mo fualaau fugalaau poʻo le saunia o le faʻafefiloi o eleele. O le eleele na faatauina mai tagata lauiloa ua uma ona faʻamaʻi. A faʻaaogaina le eleele o togalaau, e manaʻomia se faʻasalaga. E faʻapefea ona tupu aʻe se mea muamua?

E manaʻomia e Primulas se masini malamalama, e aofia ai:

  • fanua faʻatoʻaga;
  • humus pe peat;
  • oneone lelei.

Faʻaleagaina le palapala ile:

  • fufulu i vai inu ma le palatini e masani poʻo le phytosporin;
  • tao i luga o se pepa tao;
  • togafitiga faʻamalolo;
  • i le malulu mo le vaiaso.

Manatua! E le manaʻomia le faʻamalositino e puipuia ai vae uliuli ma faʻamaʻi pipisi.

Fatuina o fatu

O toga e togafitia ao lei luluina. Faʻaauau i se 3% faʻafofo o le hydrogen peroxyide mo le silia ma le 3 minute, aʻo afifi muamua i se ie. Le faʻamalositino e faia ina ia puipuia ai fatu mai faʻamaʻi ma faateleina le puipuiga.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga o le lūlūina o fatu muamua mo fatu i le fale

A o le lūlūina, faitau ia faatonuga i luga o le afifi. I luga, e pei o se tulafono, ua faailoa mai le auala e totoina ai se mea muamua i fatu:

  1. O le eleele sauniuni ua faʻamaligiina tele i le vai ina ia sili atu le tele o le vai inu vai i totonu o le alavai.
  2. Ua sasaa le fatu i luga o se solo solo. Faʻasusu i le afa ma fufulu luga o le palapala.
  3. Latou te faʻamalūlūina fatu i se moli faʻatasi ma le faʻaopoopoga o faʻamaʻi faʻamalosi: Vitaros poʻo Max. O fualaau faasaina e fesoasoani i le laau o le mold spores.
  4. Ufiufi mea totő i cellophane poo tioata.

E faʻapefea ona totoina meaʻai i totonu o fualaau mama? Latou te le faʻamaʻi. Lasaina fatu i totonu o se pusa papaʻu ma vai. O le a susu susu, ma o le a sauni mo le luluina.

Laʻau muamua o ona fatu e laʻititi tele

Faʻalogo lelei!Po o le a lava le tatau poʻo le leai foi, e tausia le mamanu o le tulaʻi mo ituaiga uma o primroses.

Faʻavae muamua fatu

Fai mai Florists o le tele o fatu e manaʻomia le faʻamalosi (faʻamalosi malulu). O tuusaunoaga e lelei-toothed ma faʻateleina muamua, faʻapea foʻi ituaiga eseese.

Faʻasalaga faʻafefe

E faʻamautu fatu i le malulu o le malulu:

  1. I lenei tulaga, o fatu e naʻo le eleele vevela e taoto i luga o le pito i luga, e aunoa ma le moe i soo se mea, e oo lava i le oneone mama. E faʻamaʻa lemu i totonu o le eleele ma se tootoo poʻo ni tweezers.
  2. E le totoina fatu, ufiufi le fagu i le cellophane poʻo le ipuinu ma alu ese i le malulu. E fautuaina e lafi i se kiona.
  3. Afai e le mafai, tuu i totonu o le pusaaisa mo le masina (itiiti ifo i le 2 vaiaso).

Faʻasusu malosi i le ma e aunoa ma se uluai amataga o fatu

O lenei metotia o le faʻamaina o fatu e vave tutupu aʻe i le germination, ae o avanoa o le manuia e maualalo ifo nai lo le faʻamaʻi. E lua auala:

  • fatu muamua e fuga mai le eleele;
  • lūlū saʻo i le eleele; muamua ona mafanafana, ma mulimuli ane liliu atu i le malulu.

Faatasi ai ma le galo

O le muamua o le fatu e faʻafefe i le vai i luga o se omomi masani mo le fufuluina o ipu:

  1. O le omomi e tuʻu ifo i totonu o le vai, faʻapipiʻi lemu, e salalau le fatu, ufiufi i ai le omomi i le pito i luga.
  2. Latou te afifi i le cellophane, lafo i le fata o le pusaaisa ma tausia ai iina mo le 7 aso.
  3. A o lei auina atu i le malulu, tuu se sipuni i fatu i se nofoaga mafanafana mo aso e tolu ma na o le taimi lava lena i le malulu.

Lafoaʻi fatu ile fatu ile susu e aunoa ma le lolomi i lalo. Ufiufi faʻamalamalama manino.

A aunoa ma le soona fai

O le mea e faʻapipiʻi ai le fatu o loʻo faʻapipiʻi i luga o se mea faʻafeʻega susu, e ufiufi i se ata tifaga, e faʻafefiloi mafanafana mo le 5 aso seʻia oʻo ina fuga fatu. E aunoa ma le faatalitali mo le totogo, e tuʻuina i totonu o le pusaaisa ma teuina seia oʻo i le fuʻa muamua. Mulimuli ane tuʻuina atu i tulaga o potu.

Faʻalogo lelei! Afai e leai se avanoa mo pusa o loʻo i ai fualaʻau i totonu o le pusaaisa, o fatu i taga pepa o loʻo teuina i totonu o le pusaisaisa mo le 12 itula seia oʻo i le totoina.

Sulu e aunoa ma le soona fai

Totoina o togalaau

O le vevela talafeagai o le germination e 16-18 i luga aʻe o zero. O le malamalama e tatau ona filifilia e faavae i ituaiga o primroses. I le malamalama ua totogo:

  • pulupulu;
  • masani masani, Iapani;
  • lanu piniki, florinda;
  • falemaʻi.

Faʻasalalau le susulu o le la i se aafiaga leaga. O Siebold, o le ulu ma le umi, e tupu mai i le pogisa. Ua ufiufiina i latou i se ata uliuli. Lanu samasamanoa i le 18-20 aso. I le taimi lava e tasi, latou te mataituina lelei le tulaga o le palapala:

  • O le fagogo, faapea foi ma le suavai, e afaina.
  • O le tioata poʻo le ata e tatalaina sina pisi ina ia faʻaaogaina ai pine muamua i le ea. Pusa tatala i le mavae ai o le 2 vaiaso.
  • O fualaau toto e tupu malie. Pe a oso aʻe aʻa malolosi, o le a e manaʻomia le tele o le malamalama, malamalama. I lalo o le susulu o le la, o le a mate ai fua.

Fuafuaga ma tuutuuga o le aoina o fualaau aina

O se tasi o tulaga e sili ona taua mo le tuputupu ae o fualaau maloloina o le totoina. Talu ai ona o le aʻa o le mea e afaina ai, e aoga mo le fesuiaiga o le ea, lea e maua mai aʻa i le taimi o le suavai. Fugalaau e faigofie ona faʻafeiloaʻi le suia. I le laasaga o le faʻaalia mai o le lautusi muamua, o le ola malosi o laau toto mo le taimi muamua. O toto laau e totoina ma le totoa i totonu o ni koneteina laiti, e lelei lava kaseti.

Faʻasolo faalua le lua

A maeʻa se paluga, o le a toto vave vave laau. O le totoina o laau e umi le umi e oʻo i le taimi o le lua lona lua i luga o le auala, e tumau ai le mafanafana o le tau, e aunoa ma se eseesega ile vevela i le ao ma le ao. O fualaʻau e ave i totonu o le auala. I se nofoaga tumau, e totoina fugalaau i le tausaga lona lua.

Faʻalogo lelei! Afai e le faatagaina e le tau le tulaʻi mai o tamaʻi primroses i luga o le 'upega tafaʻilagi, o loʻo aʻafia i totonu o koneteina lapopoa poʻo tipu. O le va o le totoina o pu e 15 cm.

Suʻeina o fualaau aina i luga o le eleele

O laau laiti e toto i luga o le 'upega tafaʻilagi e itiiti le lamatia o le malulu o le po. O le vevela o le aso e le tatau ona pa'ū ifo i lalo +10 ℃. E faʻapefea ona totoina se mea muamua?

Afai e tausia laau laiti i luga o le auala, latou te le tau manaʻomia le faʻamaʻalosi, e le pei o laau totō e ola i le fale. O laau laiti e masani ona masani i tulaga o le auala, ave i luga i le ea i le vaiaso ao lei totoina i luga o le saite. Laʻau e manaʻomia le oneone ma le malu.

Latou teli se lua, faatasi ai ma se eleʻele eleʻele, latou te tosoina se laau mai se atigipusa ma le gafa

<

Fautuaga ma togafiti mo le tuputupu ae o le fatu mai fatu

O le tuputupu aʻe muamua o fatu mai fatu i le fale e mafai ai faʻatauvaga faʻatauga talafeagai. A lūlū, e fautuaina e faʻaaoga le eleele faʻatau mo tipu. O loʻo i ai uma elemene talafeagai.

Mo fatu e ola, o aʻa e manaʻomia se tele o le ea. O se siosiomaga e sili ona taua i totonu o fugalaʻau faʻasaina o le a faʻaumatia aʻa aʻa:

  • Ina ia taofia lenei mea, o le au faifaatoʻaga e faaopoopo le perlite, vermiculite i le fanua ua faatauina. Faatasi ai ma le agroperlite, e faigofie ona manava aʻa. O le Vermiculite e taofia ai le fausia o se pulu i luga o le eleele, faafaigofie ai le maua o le ea i aʻa.
  • A lūlūina fatuga muamua mo fatuga, e faʻaaogaina se togafiti: o le eleele e lilofia i le kiona, o le fatu ua tuʻuina i luga. Faatasi ai ma le vai mai le kiona mimi, o fatu e ulu i totonu o le eleele.
  • Pe a fafagaina fualaau laiti, e faigata ona aua nei talepeina i latou i le vai, e oʻo lava i se fagu moli. E fautuaina e faʻafefe le totogo mai se sisiua e aunoa ma se nila.

O le tausisia o tekinolosi taufaatoaga e fesoasoani e ola ai muamua mai fatu i le taimi aupito puupuu. O le aganuu o loʻo atinaʻe faʻafuaseʻi ma e tu i fafo ona o lona totoga vave. Mo le mauaina o se laau ola maloloina, matau le faigamalo o le fafagaina ma le faia o meaʻai.