Vaega o kukama Parthenocarpic

E faʻapefea ona totoina ma totoina se ituaiga kukama "Aperila"

O kalaku o loʻo i totonu o fualaau 'aina sili ona faʻaaogaina i le lalolagi. Latou te faʻaaogaina fou pe piʻoina. E tele vailaʻau ma hybrids o lenei fualaau faisua ua atiaʻe, faʻafaigofie ona tupu le kukama i le tele o vaʻalele. O le asō o le a tatou vaʻavaʻai atu i le ituaiga o kukumba Aperila F1, ma le ono mafai ona totoina lenei fatu i le fale.

Eseesega faʻamatalaga

"Aperila F1" o se tagata e faʻafeiloaʻi ia te ia lava, e malulu, vave ma tupu. Faʻaaogaina mo le totōina ile laufanua lauʻeleʻele, fale lauʻeleʻele ma e mafai ona tupu aʻe ile fale. O se laau e faʻatapulaʻaina faʻalauteleina, umi-uumi, e faʻaalia e le fuga o le ituaiga-fugalaau. E ui o le kulupu o le parthenocarpic (e mafai ona fua mai e aunoa ma le faʻafefeteina o fugalaau e pi), ae o le numera maualuga o fualaau aina e mafai ona aoina pe a uma ona auai i le palotaina o iniseti. "Aperila F1" na fafagaina i le 1977, ae o loo manatu pea o se tasi o togalaau sili ona lelei ma poto masani e masani ona filifilia fatu o lenei laau toto mo le luluina.

O vailaʻau nei o loʻo faʻapipiʻiina nei o cucumbers maoaʻe: Hector F1, Crispina F1, Liga mo tagata uma f1, Springtime, Herman F1, Kibriya f1, Amur f1, Spino.

O faʻamanuiaga o se kulupu o:

  • mafai gafatia e le tagata lava ia;
  • o le avanoa e totoina i le amataga o le tautotogo i totonu o le greenhouse, ola i totonu;
  • tetee i tulaga leaga o le tau;
  • faauoga faauo;
  • maualuga maualuga o le lanu meamata;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • leai se tausiga i le faagasologa o le tuputupu ae;
  • faʻateleina fua, tusa lava pe leai se masani masani.
O le mea le lelei tele lea e ono mafua ai le filifilia o isi laau toto mo le totoina o le uiga o le faʻamaʻi ma le paʻepaʻe paʻepaʻe.

E le pei o isi kukoma hybrids, o le umi o le fuaina mai o "Aperila" e na o le tasi le masina. I le taimi lea, o greenhouses uma lava e tupu lelei. O lenei kulupu e le talafeagai mo le mauaina o fua o le gaʻo i le taimi o le taumafanafana, o le mea lea, o isi ituaiga poʻo hybrids o loʻo totoina i luga o le site.

E te iloa? I le 1977, na tuuina atu ai ia Aperila F1 i le Siamani International Exhibition se pine auro, e pei o se kukama ma le tofo sili.

Fua o fua ma fua

O fua o le "Aperila" e vave lava ona vave - mai le germination i le matua o Zelentsah muamua e le silia ma le 50 aso. O le vevesi o loʻo faʻaalia e se lanu lanumeamata lanumoana, e le faigofie i le samasama, e le pei o isi vailaʻau. Latou te ola mai i le 15 i le 25 cm le uumi, ia i ai se foliga paʻu, latou te le o ni meaʻai, o le pito o le peʻa e ufiufi i ni paʻepaʻe paʻepaʻe. O le mamafa o kukama o le 250 g (e le faigofie i le tuputupu aʻe). O le aofaiga autu o le seleselega e maua mai i le tolu vaiaso muamua o le fualaau aina, lea o le a sili atu nai lo le 15 kilokalama o le oloa e mafai ona selesele i sikuea mita Mo le taimi atoa o le fuaina mai, i le noatia i tulafono faavae mo le tuputupu ae, e mafai ona e aoina pe a ma le 20-25 kilokalama i le sikuea 1. m

Filifiliga o fatu

O le ki i se seleselega tele o le filifiliga sao lea o le totoina o mea, o lea pe ae faʻatau au fatu e tatau ona e faʻaeteete lelei.

E fautuaina e faʻatau ni fatu i faleoloa faapitoa, aloese mai maketi ma isi faʻailoga tifaga. Faʻalogo i le amio saʻo o le afifiina, ola ola, uiga autu o greenhouses ma fautuaga mo le lulu.

Aua le faʻatau mea totō, lea o loʻo latalata atu ai le ola i lona pito, pe a oʻo i le taimi o le a leiloa ai e le fatu lo latou gafatia e tupu. Fesili atu i le tagata faʻatau mo se tusi faamaonia o le lelei mo le oloa o loʻo faʻatau po o isi pepa faʻamaonia e faʻamaonia ai o loʻo faʻaalia moni le paluga i totonu o se ofisa faʻapitoa e tusa ai ma tulafono uma.

VITIO: FAAPEFEA ONA FAAALIA LE FILIFILIA O LE FESOOTAIGA O TAMAITI Afai e mafai, suʻesuʻe le foliga mai o le fatu; e tatau ona tuʻu faʻatasi, mausali, ma se lamolemole lanu, lanu lanu. Aua le faʻatau mea totō e fai ma mea leaga i foliga vaaia, o le i ai o manatu, tootoo, vavave, auala o siaki.

E te iloa? I le fale, e mafai ona e siakiina fatu e ala i le faatofuina i vai suamalie (0.5 lita o le vai, 2 tsp. O le masima). Afai latou te le felelei, o le fatu ei ai le maualuga maualuga o le germination. Ua lafo ese fatu ua totogo, aua e mautinoa o le a le tupu.

Sola ma le faʻapala

Kukama "Aperila F1" e fiafia e ola i luga o oneone lafulemu ma eleele lafulemu. Ua saunia le eleele talu mai le autumn. I luga o le 'upega tafaʻilagi e faʻafefete ai manu, superphosphates ma fomaʻi o loʻo iai pailani. E tatau ona eli i luga le meaʻai ma faʻamaʻi. E sili ona lelei le totoina kukama i le eleele le paleni, pe a fai o se mea manogi, ona i ai lea o le lefulefu o le pala, o le lime poʻo le falaoamata o le dolomite ua faaopoopo i le eleele. I le tautotogo, o le palapala e faʻamaʻaina i luga o laʻei ma se mea maualuga maualuga o le kuluka, ma ao le i luluina, latou te sasaa se palapala laitiiti po o le humus i totonu o le lua. O le totoina o kukama i tausaga taʻitasi i le nofoaga lava e tasi e le faatagaina, e fautuaina ina ia suia e le aunoa le nofoaga mo le totoina.

Komepiiti e sili ona totoina i le mea na tupu muamua ai fualaʻau: peʻa, pateta, pi, garlic, beets.

E le fautuaina le totoina o kukama i le mea na faʻaaogaina ai le kāpeti ma kāloti.

Tulaga tuputupu ae

Kukamupa o se laau toto-alofa, o lea e tatau ai ona totoina i le itu i saute o le saite. E le fautuaina le totoina o kukama i totonu o se potu malulu, i se nofoaga o le a tutupu lemu ai laau, fua mai fua, e masani lava ona maʻi. O le vevela sili ona lelei mo le atinaʻe masani o kukama o le +22 ... +26 tikeri i le aso ma le 17 ... +18 i le po.

Afai o le ea vevela i lalo ifo o le +14 pe sili atu i luga +37 tikeri - o le tuputupu ae o le laau e taofi, i le vevela o +12 tikeri o aʻa e le toe faʻafefeina le susu mai le palapala. E tusa lava pe itiiti ni pulu tioata e mafai ona faʻaumatia atoa le laau. Faʻafuaseʻi le vevela o le vevela i totonu o se potu poʻo se lauʻeleʻele e mafai ona leaga mo kukama. Ina ia mafai ona mafanafana le ea, e tatau ona tatala pupuni ma faitotoʻa, ae ia vavalalata le umi.

Matou te fautuaina e aoao e uiga i foliga o le ola o kukama i totonu o le fale lauʻeleʻele: fagu, laei, garter.

O le tuputupu ae vave o laau ma le tele o le fausia o le ovary ua ausia ma le maualuga o le maualuga (75-90%). O le maualuga o le manogi (e sili atu ma le 95%) e mafua ai le atinaʻeina o askohitosis, ma le maualalo o le toʻimama (lalo ifo o le 50%) e ono mafua ai le manava. Faʻamamaga greenhouses

E te iloa? O le laufanua o kukama o le vae o le Himalaya. O iina e mafai ai ona e faʻafeiloaʻi faʻatoʻaga o sui sui o lenei aganuu.

Tuputupu ae mai fatu e totō i le fale

Ina ia mafai ona ola malolosi laau toto o le a maua ai se seleselega lelei, e tatau ona le gata ina filifili fatu lelei, ae ia faia foi tulaga talafeagai mo le totoina.

Fatuina sauniuniga

A o le lūlūina fatu, ua muai faʻasagaina ina ia faʻaleleia ai le germination ma vave faʻavaveina le faʻaogaina o le germination. I le taimi muamua, e tatau ona faia le togafitiga ma mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe, lea e faʻaleleia ai le germination ma faʻamalosia atili ai le faʻamalosi o laau i faʻamaʻi eseese. O ia uiga e aofia ai "Kornevin", "Heteroauxin", "Novosil", "Immunocytophit", "Zircon". E tatau ona faʻaaoga fualaau faʻamalosi, e tusa ai ma le faʻatonuga i luga o le afifi. I le tulaga o le le tausisia o le faʻaogaina o le sooupu poʻo le taimi e teuina ai fatu i le vaifofo, e mafai ona e maua le faʻafeagai i le tulaga o le taofiofia o le tuputupu ae o le laau poʻo le maliu o le mea toto toto.

Siaki le lisi o ituaiga sili ona le masani ai o kukama.

O le isi laasaga o togafitiga o le faʻapalapalaina o fatu aʻo leʻi luluina. I le taimi muamua, o se mea lauiloa mo le le faʻaaogaina o le mea e faʻamalolo ai le gaʻo poʻo le suauu sima. Ae o le atinaʻeina o saienisi na amata ona foliga mai o meafaigaluega sili atu ona lelei i luga o le faavae o meaola. E aofia ai "Fitosporin-M", "Baktofit", "Albit." O fualaau taʻitasi e iai ona lava uiga faʻaaoga, o lea e tatau ona faʻaaogaina e tusa ai ma faatonuga, aʻo faʻaaloalo i le faʻatupulaʻia ma le taimi o fatu i le fofo.

Initaneti ma nofoaga

I totonu o eleele puipuia, e mafai foi ona totoina kukama i le fale: i luga o le faapale tioata, vevela loggia, poo luga o se lautele, malamalama-window. E tatau ona lūlū fatu i le ogatotonu o Aperila ina ia mafai ai ona maua ni fatu sauni mo le gafa i le masina. O ipu tiunu ua filifilia e fai ma pusa, e mafai ona faʻatauina i soo se faleoloa faapitoa.

O se laau i lenei tulaga, pe a liua i totonu o le eleele avanoa, e le manaomia le sasaa mai o le atigipusa, ua totōina i le ipu o le peat. E tumu le ipu peʻa i le faʻafefiloi o eleʻele, peat, vermiculite (poʻo le vao), ma le oneone. O meaʻai e fefiloi i le tutusa tutusa.

Fatuina o togalaau

O fatu e totoina i totonu o se vaega ua saunia, sina susu, 2-3 fatu i ipu taʻitasi. I le ogatotonu o le tioata i le meaʻai latou te elia se pu, 1.5 cm loloto, tuʻu fatu ma fufulu i le palapala. Malosiaga e tatau ona afifiina i ata ma tuu i se nofoaga mafanafana. O le aveeseina o le ata tifaga e talafeagai pe a uma ona aliali mai le vaʻa muamua. Afai o le fatu e maualuga lona lelei ma ua togafitia i se mea e faʻaleleia ai, ua aliali mai i luga o le lima o aso talu ona toto.

Totoina o togalaau

O le tausiga o fualaau totoma, muamua lava, e aofia ai le matauina o le malamalama mama. O fualaau e manaʻomia ai le faʻasalaga umi mai le 10 i le 12 itula i le aso, o le mea lea, i le afiafi, e tatau ona faʻamalamalamaina fualaʻau ma moli susulu.

Faamasani oe lava i auala sili ona le masani ai o le totoina o kukama: i taga, taga palasitika, paʻu, faʻaaogaina o hydroponics.

E taua foi le faamautinoa o le masani ona faʻaaogaina o vai inu mafanafana. Faʻasagaina o fualaau e tatau ona taʻitasi i aso uma 2 aso, ma pe a tupu aʻe laau, e tatau ona tuʻuina i vai inu. A maeʻa ona faʻamalosi, e tatau ona tatalaina le palapala ina ia mafai ona aveese le palu ma tuʻuina aʻa i le lava o le okesene. Faia le mea lenei ma le faʻaeteete, pe a le faʻaleagaina aʻa.

2 vaiaso aʻo leʻi totoina fatu i luga o le eleele, e maua ai le faʻamalosi o fatu. Fualaau o loʻo faia i luga o le fogafale matala poʻo luga o le auala i le ao i aso uma. I le taimi muamua, o laau toto e leoleoina i le ea mo le sili atu ma le 30 minute, ma faasolosolo malie le faateleina o le taimi e oo atu i le 8 itula i le aso, aumai ai fatu i totonu o le potu i le afiafi.

E te iloa? E i ai le tele o kukama ma fua faito, lea na gaosia i le UAE.

Suʻeina o laau i le eleele

Suʻeina o laau i luga o eleele tatala pe a mavae le 20-30 aso talu ona lūlū fatu. I le taimi nei, mai le 3 i le 5 lau laʻau moni e tatau ona i luga o laau taʻitasi. Afai e le toe totoina fualaau i eleele matala i le taimi, o le a amata ona liu samasama. O fatu e tanumia i totonu o vaʻa na saunia muamua, o lea e tumu ai le paluga i totonu o le palapala. I le va o laau e tatau ona matauina se mamao e 30 cm, o le mamao i le va o laina e tatau ona itiiti ifo i le 50 cm.

Pe a toto fatu i totonu o le kiona, o le vaitau sili ona lelei - mai le aso 15 o Aperila i le aso 20 Aperila, ma pe a tulaʻi mai i le nofoaga tatala - mai le 2 i le 10 Iuni.

Agrotechnics o loo totoina fatu i luga o le eleele

A oʻo ina totoina kukama i luga o le eleele, e tatau ona e tausisi i tulafono patino o le totoina ma le tausiga.

Tulaga i fafo

O kukama tuputupu ae i luga o le eleele avanoa e tatau ona faia ai ni tulaga sili ona lelei lea o le a aʻafia ai le tuputupu ae o le laau, le lelei o fualaau aina ma le tele o le fua. O le nofoaga mo le totoina o kukama e tatau ona susulu lelei, puipuia mai le matagi, ma oneone lafulemu po o eleele leaga. Faʻalogo lelei i laau totō na tupu i le teritori na e filifilia i le taimi muamua (o se lisi o vailaau fautuaina ma le le manaomia e tuʻuina atu i luga).

Le faagasologa o le totoina o fatu ile eleele

Tui fatu ile fanua tatala i le faaiuga o Me. E tatau ona mafanafana le eleele i +15 tikeri i le aso ma +8 tikeri i le po. I totonu o le eleele latou te eli ai ni pupuʻu po o ni lua, ia e tumu i paluga faʻafefiloi o peat, humus, oneone, ma fugalaʻau. Luga o le vai paleni e faʻafeinu i le vai ma tuʻu fatu o fasi vaega e 3 i totonu o le pu. E talafeagai le fufuluina o fatu i le palapala i se ala e le sili atu i le 2 cm le palapala palapala. E fautuaina e sosolo le mulch i le foliga o le peat poo le fufulu fasi manua ma ufiufi i se ata tifaga aʻo lei oʻo i le fuʻa muamua.

VITIO: FAʻAMANUINA O TAMAITI I LE FAʻAMATALAGA FUAFUA

Faʻasa

Komepiuta e matua nofouta lava i le susu o le palapala, talu ai ona o le aʻa o laau toto e latalata i le eleele.

E aoga le aʻoga pe faʻapefea ona faʻapipiʻi le faʻavaivai o laau i le dacha mai mea faʻapipiʻi.

I lenei tulaga, o le eria pe a uma ona lūlūina fatu ua faʻasusu i mulch, lea e mafai ona maileia ai le susu ma fatu ai tulaga lelei mo le atinaʻe o kukama.

Suavai e totoina, fuafua i tulaga o le tau:

  • afai e timu e le aunoa, ona le faasusu ai lea;
  • afai e itiiti se timu, faʻafefe i ai i le aso;
  • pe afai e leai se timu - vai faʻatasi i le aso;
  • afai o le ea vevela e sili atu i le +30 tikeri ma e leai se timu, ona faʻasaina lea o laau i le 2 taimi i le aso.

E taua! Mo le faʻaleleia o vai e tatau ai ona faʻaaoga le maualuga ma lelei le vai. O le vevela o le vai e le tatau ona i lalo ifo o le 23 tikeri e puipuia ai le siʻitia o le aʻa o kukama.

Lafoaia eleele ma veleina

O le faʻamalo le eleele e tatau ona masani pe a uma ona faʻafefeteina e aloese mai le faʻavaeina o se mea pala i luga o le eleele ma mulimuli ane le tosoina o le eleele, lea o le a aʻafia ai le aʻa o laau. I le faagasologa o le veleina o le eria mai vao leaga, o le eleele ua matala, o lea e masani ona tuufaatasia nei faiga e lua. O le manaomia mo le tatalaina o le eleele e mou ese pe a fuga le kukama (i le taimi nei e naʻo le tatau ona aveese vao). O le veleina e tatau ona faia i se taimi vave e mafai ai ina ia aua le paʻi atu i aʻa o kukama, lea e latalata i le eleele.

Masking

O le vaivai o le natura vaivai o le "Aperila" e mafai ai ona e totoina se laau lelei e aunoa ma le faia o se togavao. O nisi o fai togalaau e masani ona latou malaga i pasynkovanyu e faateleina le fua. Afai o loʻo faʻapipiʻi i luga o le moega le lagolago i luga o le laina po o le alalaupapa, ona faʻaaoga uma ai lea o pupuvaʻa e ese mai le pusa autu.

O sea ituaiga o mea o le a avea ai le togalaau ma mea sao e mafai ai, fesoasoani i le seleseleina ma le tausiga o laau toto. Afai o le totoina e tupu i le auala masani ma kukama o le a ola i luga o se vaalele vaʻavaʻaleʻaleʻa, ona tosoina ai lea o le itu itu i 4-6 lau muamua. Faʻapipiʻi foʻi le pito i luga o le pusa lua 2 cm e faʻaosofia ai le tupu aʻe o taamilo i luga. Ina ia aua le afaina ai le laau laitiiti, na faia le pasynkovan ina ua taunuu le itu laau i le 6 cm le umi. O tamaiti laiti e matua vaivai lava, o lea e mafai ai ona e aveesea le sili atu e aunoa ma le faʻaaogaina o meafaigaluega. Afai na misia le vaitaimi o le pine fautuaina, ona aveese lea o le malosi ma le malosi o vaovao e tatau ona faʻaaogaina ai fafie vao.

Aoao atili e uiga i le tosoina o kukama i totonu o le greenhouse ma luga o le avanoa.

Garter belt

O le fusiina o fugalaau o kukama e manaʻomia ina ia faafaigofie ai le tausiga o le laau, ia faamautinoa le maualuga o le susulu o le la. O le faʻapipiʻiina o laʻau i luga o le lagolago e faʻaolaina ai le faʻaaogaina o laʻau vaivai, lea e mafai ona faʻaleleia atili ai le fua.

E tele auala e teu ai kukama:

  1. Faʻaaliga Mo le fausiaina o le faʻaaogaina o paʻu laupapa poʻo uamea, o loʻo faʻapipiʻi i pito o laina taʻitasi. E tele ni laina o ni manoa malolosi poʻo se maea (i tulaga eseese) e fesoʻotaʻi ma lagolago. Ua uma ona ola mama laau mama i le pito i lalo o le manoa faatasi ai ma le fesoasoani o le ie mama. O le le lelei o lenei auala o le paʻu o pupu mai le pito i luga o le lagolago, pe afai e le maualuga tele. O le mea lea, o le o le a tupu mai ai le tilotilo o le vaega o totoe o le laau, lea o le a aʻafia ai le fua.
  2. Vertical. Mo le fausiaina, i luga o pito o le laina, e pei ona i ai i le auala e faʻaali ai, e faʻapipiʻi lagolago. I le va o lagolago, i le tumutumu pito i luga, latou te tosoina le maea, lea e nonoa ai maea uumi i se mamao tutusa ina ia latou paʻi atu i le eleele. O vine tetele e nonoa i nei maea, ma faia ai se lagolago mo lo latou tuputupu ae i luga.
  3. Mesh. Mo le fausiaina o le faʻatauina o se faʻapitoa faʻapitoa mo le salalau o laau toto, lea o loʻo faʻapipiʻiina i lagolago o loʻo faʻapipiʻi i le pito o laina. O pupuuga o kukama na o le lafoina i le faasologa ma latou lava ua lalagaina i totonu o sela. O lenei metotia e sili ona taugata i tupe, ae sili ona lauiloa i le au fai togalaau ona o le faigofie ma le saoasaoa o le fausiaina.
Afai e le faʻamapulaʻaina oe i mea tautupe, e fautuaina e tuʻuina atu le mea e sili ona lelei i le faʻaoga i le upega tafailagi, ae e tatau ona e iloa o auala taʻitasi e lelei ma aoga i lana lava auala.

Matou te fautuaina e aoao e uiga i aoga ma tulafono o le faapipiiina o upega tuai mo kukama.

Laʻei pito sili

A maeʻa ona faʻafefeteina vaieli, e tatau ona tuua na o kukama mo sina taimi. E mafai ona fufulu le kukama i le na o le 2 vaiaso talu ona toto. O le laei muamua e tatau ona aofia ai le ammonium nitrate (15 g i le 1 sq. M). Afai o le ai ai se gaioiga malosi o le tipi, fai le suauu palu (20 g o le potassium pati ma le 25 g o le superphosphate i le 1 sq. M.).

O le laei tutusa e faia i le amataga o le fuaina. O le fafagaina o le fagaina e mafai ona suia i le meaʻai (mullein, faʻafefete o moa). O le vaifofo ua saunia mo le 3 aso, ona faʻaumatia lea o le tasi vaega o lenei vai i vai (i le fua o le 1:10). I lalo ifo o togalaau taʻitasi toto le 1 lita o fofo.

E taua! E tatau ona faʻaaogaina fugalaau ia sili atu ma le tasi i le 10 aso ma le 2 itula pe a uma ona faʻamamaina le palapala.

Pests, faʻamaʻi ma puipuiga

Kukama "Aperila" e tetee i le tele o faamai, lea e masani ona afaina ai isi ituaiga. O nei faʻamaʻi e aofia ai:

  • olive vao;
  • kuluma mosaic virus;
  • perinospora;
  • aʻa e pala.

Pau le faʻamaʻi lea e le teteʻe ai le kulupu o le paʻepaʻe paʻepaʻe. O le maʻi e amataina i lalo o le aafiaga o le fungi sclerotia, lea e tufatufa atu ma le malosi i le pito i luga o le meaʻai ma le paʻu o le vevela. Paʻu paʻekeke i kukama O le mafuaʻaga mo le faʻafuaseʻi ma le vave faʻalauteleina o le faʻamaʻi o loʻo mamafa i le totoina o le ea (i totonu o le greenhouse), o le mea lea o le puipuia o nei mea e taua o le puipuiga tele. Ina ia foia le faafitauli, e tatau ona taofi le fafagaina ma le fafagaina o le laau mo le 7 aso, faʻamalolo i le Topaz poo le Oxyhoma solution, e tusa ai ma faatonuga i le afifi.

Faatasi ai ma meaola faalavela, o le mea taatele o le aphid. O le togavao e taofi le tuputupu ae, laʻau lau, e leai se fua. Ina ia aloese mai faʻamatalaga o laau ma aphids, o le saite e faʻamamaina i taimi uma vao leaga. Insecticides ("Decis", "Arrivo") e faʻaaogaina e tau ai ma aphids. E faʻapipiʻi sauniuniga i le vai, e tusa ai ma faatonuga ma faʻalalauina e tusa ai ma fautuaga i luga ole afifi.

Seleseleina ma teuina

E mafai ona e seleselega pe a uma le 50 aso talu ona toto. O lau muamua greenhouses ua aliali mai i le 40 aso talu ona toto. Talu ai ona o le vave o le fua o le laau e tupu vave ma i le taimi e tasi, ona asiasi lea i le togalaau i taimi uma (ia le itiiti ifo ma le tasi i aso uma e lua). Talu ai ona o le "Aperila" e le o se mea e fesuisuiai lauulu, e mafai ona latou faatali mo se taimi umi pe a veleina, e aunoa ma le suia o le lanu ma le maualuga o le paʻu. O le seleselega e fautuaina i le vaveao po o le leva o le afiafi, pe a sili atu ona malosi le greens. Aua le faʻamalosi, vaʻese pe toso kukama. E aoina, selesele ma le selesele ma seleulu poʻo se naifi, ma tuʻu ai le aʻa i luga o le fana. O fua e vave tuʻuina i se nofoaga malulu mo le teuina, tuʻuina i totonu o se taga palasiti (e le o nonoa) ma ufiufi i se laumei faalenatura manaia. O le kukama sili ona umi e mafai ona teuina i le vevela e le sili atu i le +8 tikeri ma le maualuga o le ea o le 85-95%.

E taua! E le mafai ona fufulu kukama aʻo le i teuina, aua o se papa faapitoa puipui e faia i luga o le paʻu i le taimi o le gaosiga o le gaioiga, lea e puipuia ai le fesuiaʻiina o lau.
O fua na aoina, i lalo o tulaga talafeagai mo le teuina, e mafai ona taoto i lalo mo le 2 vaiaso, i le vevela vevela o kukama o le a faʻamaluluina i le aso lona tolu pe a uma le seleselega.

Faʻamatalaga ono ma fautuaga

O nisi taimi pe a tutupu ae kukama e mafai ona e feagai ma faafitauli nei:

  1. Pa'ū le ovary. Fualaau aina, le leai o se taimi e ola ai, liliu lanu samasama ma sasaa, atonu e mafua ona o le maualalo o le vevela o le ea, maualuga le maualuga o le suavai poʻo le leai o ni ofu. Fetuunai nei faailoga ma o mea uma o le a lelei.
  2. Lanu samasama ma le faʻagogoina o laulaʻau i le faagasologa o le tuputupu ae o laau. O le faafitauli e fesootaʻi ma le le lava o le nitrogen, lea e mafai ona faasaʻoina e ala i le fafagaina o soʻo se fualaʻau oona.
  3. O fualaau aina ma lala o le laau. E mafai ona avea lenei ma faailoga o le faaleagaina o le aʻa o le laau, lea e le mafai ona faʻamalolo - o le a mate le laau.
  4. Le toesea o le ovary i luga o fugalaau e tele. Le mafuaʻaga - vevela vevela, vevela tele. Fetuunai le faiga o laei e aloese ai mai lenei faafitauli.
O le mea lea, o le tupu o se kukama "Aperila F1" i le fale o le a le faigata. O le mea autu o le mulimuli i tulafono faavae o le lūlūina o fatu ma tausia lelei laau totō. Ona e mauaina lea o se fualaau aina lelei i ni aofaiga tetele.