Fua o le gaosiga

Matou te fatuina se togalaau faʻapitoa i le vaomatua: pito i luga ma faʻataʻitaʻi pe faʻapefea ona totoina tamaiti

Orchid i luga o le windowsill - o se teuteuga moni o soo se fale. Ae o le matagofie e le tupu tele. Ma afai oi ai tamaiti i luga o le orchid - o se mea sili lea manuia mo le tagata fugalaau.

A maeʻa le 3 - 4 tausaga mai tamaiti ola aʻei se laau matua, lea o le a faʻaopoopoina ai se siosiomaga o le mafanafana i totonu o le fale. E faʻapefea ona ave se vaʻa ma pe faʻapefea ona ola ae o loʻo auiliiliina i lenei tusiga.

E faʻafefea ona fafagu mai paʻu momoe?

O tama pepe o ni laʻau fou fou ma o latou aʻa ma lau.. O le tele lava o taimi, o tamaiti laiti pe na o latou lava. I na tulaga pe a e manaʻo i ni fatu fou, ma e le tuʻuina atu e se tagata matua, e manaʻomia le faʻamalosi. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina le pati cytokinin hormone. E fesoasoani i le fafaguina o paʻu momoe o le orchid ma faia ai le fausiaina o laʻau.

E talafeagai le faʻatinoina o fuataga faʻavaomalo nei:

  • tatala lemu le pito i luga ma le pito i lalo ifo i luga o le pou, aveese le fua faʻatasi ma tuki (toothpick);
  • tuu se vaega itiiti o le faapipii i luga o le fatugaʻo ma se sipuni susu;
  • o le taualumaga e faia i le amataga o le tautotogo;
  • maua ai tulaga malulu mafanafana (+27 - 30 ° C);
  • Faʻapipiʻi vaega faʻapitoa e puipuia ai le paʻu mai le mago.
E taua: e mafai ona faʻagasolo i le cytokinin pasi ia sili atu nai lo le tolu o le oʻo mai. Faʻamataʻu le tuputupu ae o tamaiti e fautuaina i luga o se falemaʻi ola maloloina, e tolu tausaga pe sili atu.

E masani lava o pepe e aliali i totonu o le lua i le tolu vaiaso pe a maeʻa.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio i le auala e ala ai ni paʻu momoe i luga o se orchid:

Aafiaga leaga mo le fugalaau

O foliga mai o tamaiti i le orchid o se vaega taua o le ola o se fugalaau. O a latou foliga vaaia atonu e ese le tulaga:

  • tamaiti i aʻa;
  • tamaʻi pepe;
  • tamaiti i luga o le fugalaau.

Afai o le pepe o loʻo i luga o le ogalaau, e mafai ona oʻo atu i le maliu o se tagata matua.. I lenei tulaga, o le fausiaina o fanau e mafua ona o le vaevaega ma le fausia o sela fou, ma e le mai se fugalaau fugalaau moe. Mulimuli ane, o lenei mea e mafua ai le oti o le laau.

I le faʻaalia mai o tamaiti e le mafai ona faʻaosoosoina lona alualu i luma. O le gasegase o se orchid pe a mavae lona manua e le aʻafia. O lea ituaiga laau e tatau ona faʻamalosia ma tuʻuina atu le tausiga sili ona masani. I le lumanaʻi, atonu o le a totogo foi le laau ma fanau.

I isi tulaga, o le i ai o tamaiti i le orchid e saogalemu mo ia. Manaomia e manatua lena mea o le tulaʻi mai o fuʻa fou ua faʻaleagaina ai punaʻoa o le laau, o lea e tatau ai ona faʻamalosia le fugalaau.

E faʻapefea ona e sola ese ma tuputupu ae?

Ina ia maua se pepe i luga o le orchid, e tatau ona ia faia tulaga nei:

  • maua le tele o le la;
  • o le ao ma le ao e sili atu i luga o le 25 ° °;
  • 'otiʻoti le pou i le maualuga o le paʻu muamua.

A maeʻa ona tuʻuina atu e le orchid le pepe, o lona atinaʻe i luga o le tina e faʻaauau pea mo le afa tausaga. A o faagasolo lenei taimi, o le sikola e faʻapupulaina le 5-6 laupepa ma ona lava aʻa. A maeʻa le aʻa o aʻa e oʻo atu i le 5 cm pepe pepe e tuʻuina i totonu o se ipu.

Auala e ola ai i le fale: faatonuga i lea laasaga ma lea laasaga

Mo le ausia o le tochi ua tuʻuina atu se gaioiga, ona ave ai lea mo le totoina e faigofie lava, ae o le a le mea tonu e tatau ona faia ina ia le faʻamamatia ai fugalaau uma e lua? O loʻo i ai le tele o tuʻutuʻuga e tatau ona faʻamalieina mo se faʻamoemoega mautinoa.

Sauniuniga

Ina ia maua mai pepe pepe pe a uma ona fuga, e tatau ona faʻapuʻupuʻu le puipui i le pito i luga o le moe ile lua sikimita i luga.

Faʻasa

Orchid o se fale vevela. Mo lona masaniga galue, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le meaʻai ma faʻafeinu pe a manaʻomia. I le taumalulu ma le vaitau o le autumn, ua lava lea e faʻafefe ai le fugalaau i le vaiaso.. I le tau mafanafana ma le tautotogo, o le faʻafia ona faʻavaivai e faʻaopoopo i le 2 - 3 taimi i le vaiaso.

Mo le faʻavaivai faʻaaogaina le vavaeese o vai i le vevela o le potu. I le vevela vevela e taua tele le faʻatulagaina o se mafanafana. Ina ia faia lenei mea, tuu le ulo ma le laau i totonu o le faletaele ma sasaa i luga ma le vai mafanafana mai le taʻele mo 5-7 minute. O lenei faiga faigofie e fesoasoani i le faʻaalia o tamaiti.

O nisi taimi, e faaosofia ai le foliga mai o weni laiti, e lelei le faatulaga o se "lamala" - aua le fafaga le fugalaau mo le 1.5 - 2 vaiaso.

Fertilizer

Aʻo faʻaaogaina faʻamalositino le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina. I nei faʻalavelave o vitamini uma ma microelements e paleni tutusa.

Fertilizers e tatau ona faʻaaogaina e tusa ai ma le fautuaga ma le fuafuaga o loʻo faʻatonuina i faatonuga.. A uma ona fuga o le tele o pusa, e tatau ona e amata fafagaina le togi i le vaiaso. A maeʻa ona totoina, e fafagaina le fugalaau mo se isi vaiaso. Aua nei faalavelave ma aua nei fafagaina le laau mo le lua vaiaso.

Tulaga faʻatagaina

O le faagasologa o le faʻavaeina ma le tuputupu ae o pepe pepe, e faʻatino lelei i lalo o aiaiga nei.

Vaalele ma le vai vevela

O le vevela lelei mo le faʻatupulaia - + 27 - 30 ° C. Ae tele lava i tulaga lelei e le fuga mai le togi ma e le tuʻuina atu i tamaiti. I lenei tulaga, e tatau ona mautinoa le eseesega o le vevela: i le po + 15 ° С, i le ao + 30 ° С.

O le vai vevela mo le faʻavaivai e tatau ona maualuga atu nai lo le vevela o le ea. I tulaga faapena, o le maualuga aupito maualuga o le fafaguina o fugalaau momoe.

Totogi

Lava le susu o se mea e manaʻomia mo le faʻaalia o pepe.. E mafai ona maua iʻuga sili ona lelei e ala i le faʻalauteleina o le maualuga i le 70 - 80%.

E mafai ona fatuina sea ituaiga susu i totonu o se vatelaupapa faapitoa ua saunia faapitoa ma le malamalama.

I lenei tulaga, e taua tele le vaʻavaʻai i luga o le greenhouse, aua o le lamatiaga o siama ma fungalfections e faʻapupulaina i le ea malulu.

Pot

E tatau ona manino le taneta o le aschid, tele le lelei ma le faʻaaogaina o alavai.

O afea e faʻatali ai mo le iuga?

O le faʻavaeina o tamaiti e aʻafia i le tele o mea e taofia ai:

  • vevela vevela;
  • tausiga lelei;
  • foliga taʻitasi o le laau.

Ae e masani lava, afai e ausia tulaga uma ma gaoioiga talafeagai e faaosofia ai tamaiti, e sau tamaiti i le 3 - 4 vaiaso.

O afea e faʻavaivai ai?

O le taimi o le tuputupu ae ma le atiina ae o tamaiti i luga o le tina e afa tausaga.. A o faagasolo lenei vaitau, ua faia ai se solo, o lau ma aʻa e tutupu, ma e maua ai le malosi mo le ola tutoʻatasi.

O pepe e totoina i totonu o le eleele e mafai ona oʻo i le aʻa i le 5 - 6 cm.

O faafitauli ono ma fofo

  1. Lotu umi o pepe. Afai o se laau ola maloloina e leai sana fanau mo se vaitaimi uumi, e tatau ona toe iloilo le tulaga o le siosiomaga ma faamautinoa le tausiga lelei, pe, i se isi itu, taumafai e faatupu se tulaga faigata.
  2. O le laʻititi talavou e le faʻamaloloina aʻa mo se taimi umi.. E le masani ona maua aʻa e le sikiona. Mo o latou foliga vaaia faʻaalia mea nei:

    • ave suʻafu sphagnum, filo umi ma pipii ata;
    • moa ua gase i le vai mo le 30 minute mo le fulafula;
    • o se faamoega e fausia mai le galu, lea e faapipii i se limo ma se pepe ma le fesoasoani o se filo;
    • afifiina o le faamoega ma fusifusi ata e ausia ai le aafiaga o le greenhouse.
  3. O pepe e aliali i luga o se maʻi maʻi. Afai o se faafitauli i le mea muamua ona vavaeeseina lea o le ponuncle ma tuu i totonu o le vai i le carbon activated. A maeʻa ona mamae, e totoina laau laiti i le galu.

O nisi o le au faifaatoaga poto masani latou te le fautuaina le faateleina o aʻa i ni metotia faapitoa, ae fautuaina i latou e faatali mo o latou foliga masani.

Lue ma tausi

A o iai le pepe i luga o le tina, e i ai i lona tau ma maua uma mea e tatau ai ma le sili ona lelei o le susu. E le manaʻomia e tamaiti tausi pepe pepe i lenei taimi. O le tausiga lelei e faia mo le orchid-mama. A mavae le vavaeeseina o le gaioiga mai se tagata matua, e tatau ona mauaʻa. E lua auala e maua ai:

  1. E mafai ona e aʻafia le pepe ma se tamai fale tipi.

    • ave se ipu palasitika e pei o se pusa laititi;
    • o se vaega laitiiti ole alavai e tuu ile pito i lalo o le tane, i luga - paʻu o le paina uamea ma tipi;
    • tuu se pepe i se mea e fai ma ufiufi i se tapuni;
    • o mea o loʻo i totonu o le ipu ua susu i aso uma ma faʻaali e taofia ai le faʻatūina o le condensate;
  2. Le isi auala e maua ai - ea.

    • i totonu o se ipu palasipolo latou te faia ai ni alavai faʻavaivai ma faʻatumu i mea sauniuni;
    • vaʻa lelei le faʻapalaina o alavai faʻapala i le pito i lalo, ma luga o luga o le masi luga;
    • i le pito i luga o le tioata latou te faʻatūina se lagolago faʻapipii e tuʻuina ai le tamaititi ina ia tautau i le ea ma e le paʻi atu i le galu;
    • mai le pito i luga ua ufitia i se isi tioata o le lapoa lapoa, ma o le galu e masani ona susū ma faʻaleleia i aso uma;
    • pe a uma ona totoina, e tatau ona totoina le faagasologa i totonu o se ulo;
    • O se alavai e tuu i luga o lona pito i lalo (mo se faʻataʻitaʻiga, pebbles), i luga o le pito i luga o lea ua sasaa ai le paʻu manogi ma tuʻuina se pepe;
    • ona tumu ai lea i le paluga o koala, moa, paʻu ma paʻu;
    • fafagaina o se laau laitiiti e le mafai ona vave totoina, ae naʻo le 2 - 3 aso;
    • o le isi tausiga o lea mea e leai se eseesega mai le tausiga a se matua matua.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i le lagaina o pepe pepe:
E mafai ona tupu se tamaʻi tamaʻi meaola mai se tamaititi i le 3 - 4 tausaga pe'ā mulimulitaʻia tulafono ma fautuaga uma. Nai lo o se tasi o laau, e mafai ai ona e totoina se faatoaga atoa o le a fiafia ma musuia ai.