Laʻau

Fugalaau alofatua: tausiga o aiga ma ituaiga eseese

O se laau laʻau mama ma le faʻaleleia o se fuga aloe. Na faalogo tagata uma e uiga ia te ia, ma toetoe o fale uma e mafai ona maua i luga o le windowsill. Ae pe faapefea ona tausia o ia ma le auala e ausia ai lenei fugalaau teuteu, o se tagata nofomau o Aferika, lagona lelei i le fale, e le o tagata uma e iloa.

Fugalaau faʻamatalaga

Faʻasoa i le fale e faigofie, sili atu i lalo, ma o se faʻamatalaga puupuu o lenei laau. Aloe, agave o le aiga Liliaceae. O le masani masani i totonu o le fale o se laau toto e pei o se laau.

O le laau lava ia ei ai se meaʻai ma laʻau o loʻo i ai i luga, e paʻu ma i luga o le pito. I lalo o aiaiga uma lava, tuʻituʻi se aū i fugalaau mumu. Ae o le tele o taimi o se laau teuteu teuteu lea e aoina ai laulaʻau i se basal rosette, lanumeamata lanumeamata, manu. Laʻau toto, faʻatuatua tele i luga o se meaola faapitoa.

Aloe o se laau anamua

Aloe o se fugalaau fugalaau, ua lauiloa talu mai aso anamua mo ona faʻamalologa, talu ai o loʻo i ai le tele o mea taua ma vitamini aoga. E faʻaaogaina i totonu o tagata faʻapitoa i fualaau faʻataʻitaʻi i le malulu ma mo togafitiga o manua ma mumu. O faʻamanuiaga e sili ona lelei mo le paʻu ma le lauulu i maso tagata. O se mea faʻapitoa e faʻasaina ai le antibacterial ma le antiviral, ma o laulaau e i ai se aafiaga matagofie ma le loloto.

Faʻalogo lelei! O togafitiga Aloe vera o se faʻamalositino lelei ma faʻamalositino e maua i windowsill uma ma fetaui lelei mo tamaiti.

Mea masani masani

Fugalaau Euphorbia: ituaiga masani ma tausiga i le fale

I le natura, e tusa ma le 400 ituaiga ma ituaiga o aloe. Ae o ituaiga sili ona taatele o le aloe e faapenei:

  • laau-e pei o laau-vao, i tulaga masani e oo atu i se maualuga e oo atu i le 3 m. E masani ona taua o le agave;
  • aloe spinous - itiiti lemu, ei ai le mataʻu o se laʻau na aoina i se rosette, o le fugalaau e lanu mumu ma lanu;
  • motii aloe e oʻo i se maualuga e le sili atu ma le 30 cm, ma o lona lanu e fetaui ma lona igoa. E mafai ona ufiufi laupepa lanu i speck ma 'aveʻese o lanu uliuli. E taua foi le aloe;
  • laver aloe - cockerbum, poʻo se vao gatete lea e tupu i le maualuga o le 9 m. O ia lea ua taʻua o le faailoga o le itu i saute o Namibia;

O le aloe laau e tele lava ina maua i totonu o fale mautotogi

  • gaugau - o se togavao po o se tamai laau, e le sili atu i le 3-5 mita ma se pupuʻu pupuu, sili ona maualuga;
  • Aloe vera e tupu i le tele o vaituloto o le Metitirani, ei ai le maualalo o le fana, ae o lau laʻau. E masani ona faʻaaogaina i agaifanua masani / vailaʻau;
  • o le mea itiiti, e le sili atu i le 10-12 cm aloe, e taʻua o le Descoingsi ituaiga eseese;
  • Aloe e mataʻutia - o se ogalaau maualuga e oʻo i le 2 m pe sili atu le maualuga, ma laʻau mafiafia ma laʻau e teuteuina i mumu lanu enaena i le pito.

O le aloe mataʻutia e tafe tele

O nei ituaiga o aloe, ma e le na o le pau lea.

Aiga Tausi

E faʻapefea ona tausia le aloe? O mea uma lava e faigofie tele iinei, ae faigata foi i le taimi e tasi, ona o lenei laau na sau i Rusia mai atunuu matutu ma vevela. Ae ma le tausiga lelei, o le a fiafia le tamaloa manulele mafiafia i lona lanu.

Faʻasa

Fugalaau Iresine: tausiga o fale ma ituaiga masani

Faʻafeiloaʻi le faʻafeiloaʻiga i le faʻamalosia lelei. Faʻaalu pe a maeʻa le palapala i totonu o le ulo, ae o le taumafanafana lenei. Afai o le kalena o le taumalulu, o le suavai e le taatele. E faʻafeinuina ina ia le mafai e le vai ona ulu atu i totonu o le pusa lava ia, ma pe a oʻo i totonu o le fagu, tuʻu le laau e pei o lenei mo le tusa o le 10 minute, mulimuli ane e tatau ona faʻauʻu le vaega o totoe.

Taua! O le mea autu e le o le lolovaia o le laau, talu ai o le tele o le susu e afaina ai le aloe.

O le lamala e le matautia mo le fugalaau, ona o le laʻau o le laau, o le aano o le tino e maua ai se aofaiga na lava, ma e tusa lava pe totoe mo se vaiaso e aunoa ma se vai, e mautinoa lava o le a le mafatia. E taua le aua nei alu mamao i le vai i le taumalulu.

Malamalama

Faʻatoʻaga faʻalevelaina e maua ai faʻamalamalamaga talafeagai. O lenei mea o se laau telefoni, o lea e fautuaina ai e tuu i le itu i saute o le fale poʻo le fale. O le mea autu o le aloese mai le susulu o le la ina ia aloese mai le susunuina o laʻau. Afai tatou te talanoa e uiga i le moli o le taumalulu, ona itiiti lea o le malamalama masani, e mafai ona faatagaina le moli uila e susulu ai moli po o moli susulu.

Faatasi ai ma se malamalama talafeagai, o le a fiafia le laau i lanu lanumumu.

Lafoga ma le susu

Toeitiiti lava o faʻamatalaga faʻapitoa o le aloe vera tausia i tusitusiga faʻapitoa foi e aofia ai mea taua e pei o le vevela ma le vevela. E tusa ai ma le vevela, o le fugalaau e le taua, e faʻafefe malie ai le malulu ma le malulu i le potu.

Pe a tupu se fugalaau, e sili atu le taua o le vevela. I masina o le tau malulu, o le laau e lagona le toʻa i le 12-14 ° C. O lenei mea e maua ai e ia se vaitaimi malolo.

Laʻau ma le faʻamaʻi

Ae o le tuufaatasiga o le eleele, e mafai ona e faʻatau le fanua ua uma ona saunia i totonu o le faleoloa ma faaopoopo ni malala ma faʻapalapala piliki i ai. Afai e te kukaina na o oe lava, faʻafefiloi laʻau, palapala laʻau, oneone ma humus i le fua o le 2: 1: 1: 1. O le koale e tatau foi ona faaopoopo i le paluga. O le pH o le lalolagi e fai si manogi.

E taua le fafagaina o le laau mai le ogatotonu o le tautotogo i le muamua fulufulu ma se vaitaimi o le 3-4 vaiaso pe a talafeagai ai. A maeʻa ona toto le fale i totonu o se malo, o le a le faʻaaogaina fomaʻi.

Faʻalogo lelei! Fafagaina e mafai ona avea ma vaifofo vaivai o mullein poo se vaifofo o le fale teu oloa mo le cacti, lea ua saunia e tusa ai ma faatonuga.

O se laau talavou e totoina i tausaga uma, ae mo se tagata matua, i le 2-4 tausaga, e fuafua i lona tele. E tatau ona sili atu ona loloto le filifilia o pulu, ma faʻapipiʻiina le pito i lalo ole alavai.

Mamanu Puipuia Mamoe

I le tautala e uiga i le auala e tausia ai le aloe i totonu o se ipu i le fale, o loʻo i ai le tele o faʻamatalaga. I le amataga o Me ma le faaiuga o Oketopa, ao lei oo i le muamua kiona, e mafai ona ave i luga o le auala, faʻataʻitaʻia e tusa ai ma tulafono o loʻo faʻamatalaina i luga. O le mea autu o le malamalama o le 80% o le fugalaau e aofia ai le vai, e oʻo lava i matagi muamua muamua o le a afaina ai.

E faʻafefea ona suia le aloe: filifiliga i totonu o se isi ipu ma faʻataʻitaʻiga i le fale

Tausiga i le taumalulu e maua ai se taimi e malolo ai: o le mea e maualalo ole fafagaina ma leai se fafaga. I lenei taimi, o loʻo i ai i se tulaga o moe, o lea e le toe aoga ai le faʻafefeina. O le fesili, pe aoga le siaki o le aloe, o loʻo i ai se tali faigofie: pe a faʻapea o le laau-pei, ituaiga eletise, ma ioe. O lenei mea o le a faʻaosofia ai le tuputupu ae o le itu o le itu ma toe faʻafouina ai le laau.

E taua le iloa poʻo fea faʻamaʻi ma iniseti e afaina ai le laau. O le tele o taimi, e aʻafia ai:

  • aʻa e pala. E afaina ai le aʻa, ma o le laau toto. O le mafuaʻaga o le tele o le susu. Afai e maua, e tatau ona faʻapipiʻiina le laau poʻo le totōina o ni taameni laiti;
  • o le pala mamago ua uma ona faʻafeagai ma togafitiga e tupu ona o le leai o le susu. I lenei tulaga, ua mamae le laau mai totonu ma faasaoina e toetoe lava a le mafai;
  • fua puipui. E le afaina uma vai mai le laau, ma e mafua ai ona vaivai ma paʻu. Ina ia faʻataʻitaʻia, e mafai ona e togafitia le fale ma se vaifofo o le vailaau poʻo le faleoloa sauniuniga, mulimuli i faatonuga;
  • spider mite o se laumei mumu lanu mumu lea e faʻamalosi ai le laau i ni pusa paʻu. Faʻasaga i ai, e aoga le togafitia o le laau ma le fusi o le tapaa ma le fasimoli, fufulu i lalo o le vai tafe. Afai e le mafai ona e faʻaaogaina i togafitiga e 2-3, e aoga le faʻaogaina o sauniuniga.

Faʻalogo lelei! Afai e te tausisia uma nei aiaiga o le taofia, o se fale lelei ma le faʻamaʻi togafitiga o le a tumau pea le soifua maloloina.

Aloe fuga

O le toatele o tagata e talitonu o le fuga o le aloe o se mea e seasea tutupu, ma o se fomaʻi fomaʻi e fuga mai i soo se 20-30 tausaga. Ae, afai ua ausia tulaga uma o le taofiga, o le a talia e le laau le maota e le masani ai ma o le a fuga tele ma tele. E masani lava, na o le tasi le aū e tuʻi i le pito i luga o lau. O fugalaau fugalaau e aofia ai le tele o nectar, o lona uiga o loʻo i ai se manogi susulu ma sili ona manogi. Mo le tele lava o vaega, e foliga mai i fugalaau fugalaau, ae faʻalaiti ma faʻaloloa.

Faʻafefea ona ausia le fuga o le aloe

Mafuaaga aisea e le fuga ai

Faʻasalala le alo i lalo o aiaiga uma o le taofiga, ae o loʻo i ai le tele o mafuaʻaga e ono le tupu ai se taimi umi:

  • o le laau e talavou lava;
  • leai se malamalama masani / faasee;
  • tele le suavai po o le sui filifilia le lelei;
  • e lei toe totoina o ia mo se taimi umi;
  • le maualuga o le vevela i le potu;
  • leai se vave ma atoatoa le taumalulu ma le taotoga;
  • faatoilaloina e se tasi poo le isi faamaʻi.

Faʻalogo lelei! O le mea lea, mo le tele o fugalaau, e matua taua tele le matauina o tulaga uma o le taofia ma faia i se tulaga e sili ona lata mai i le tuputupu ae o le siosiomaga. O le lelei lenei o le eleele, ae le o se mea e pipiʻi, ma le i ai o se alavai faʻavai, ma le faʻamautuina lelei, ma le tausisia o le taotoga.

Ma o le mea pito sili ona taua - ia lava aso o le ao.

O le aloe e matua matagofie lava

<

Faʻatauga auala

Aloe e mafai ona faʻalauteleina e ala i fatu ma i le oti. O le auala muamua e pei o lea e faʻalavelave, ae e oʻo lava ile amataga o le a feagai ma le lona lua.

Fatu

I le amataga lava, o se alavai faʻavaivai ua faia i le pito i lalo o le ulo, ona avea lea o se vaega o meaʻai ma le malamalama, lea e totoina ai fatu. Faʻasusu ile eleele e le aoga, na o le fufulu ese mai le fagu moli ma ufiufi i le tioata poʻo le ata, faʻalelei i le tasi i le vaiaso. E tatau ona puipuia le fugalaau mai le susulu o le la, e tatau ona faia le pulega o le vevela ile 20 ° C.

O fatu laau e totoina i totō taʻitasi i le masina pe a uma ona foliga mai e totogo. O loʻo faʻatulagaina mulimuli ane i le 3 masina. A uma ona tuʻuina atu le tausiga o se tagata matua.

Tamaiti

I le tautotogo, e vavae ese tamaiti mai le togavao tina, o pupu vine ma se vaega o le aʻa e totoina i ni atigi pusa eseese. A o aʻafia le laau, e puipuia mai le susulu o le la, ma a maeʻa ona aloaʻia le aloe ma tuputupu ae, latou te tausia le tausiga e pei o se tagata matua.

O le mea lea, aloe e le faigata tele ona tausia. E leai se mea latou te taofia ai o ia i isi fale uma. E le gata o foliga matagofie ma e le masani ai, ae e aumaia ai foi le tele o aoga i le togafitiga o faamaʻi eseese.