Fualaau aina

Laulelei Laura: uiga, faʻamatalaga o le ituaiga, ata

"Laura" - o se ituaiga pateta ma fatu matagofie o le lanu piniki uliuli. Na ia faamaonia o ia mai le itu lelei i nisi o mafuaaga taua i le teritori o le Rusia ma le tele o atunuu Europa. E sili ona lauiloa i atunuu Baltic.

E iloagofie ai e le gata i ona foliga vaaia lelei, ae e mafai foi ona taliaina le femalagaaiga, e maua mai ai fua faapitoa i eleele lafulemu, e faʻaaogaina i le sauniuni o le tele o ipu.

I totonu o lenei tusiga o le ae maua ai se auiliiliga auiliili o le ituaiga, ia faamasani i uiga autu ma mea tau eletise o le totoina o pateta, aoao e uiga i le gafatia i faamaʻi ma le gafatia ona osofaia e meaola faalafua.

Faamatalaga eseese Laura

Igoa tulagaLaura
Tulaga lautelevave laulau 'eseʻese ma lanu piniki matagofie
Gestation period70-80 aso
Manatua Pule15-17%
Masima o fai pisinisi90-150 gr
Le numera o fatu i totonu o le togavaoe oo i le 20
Tuuina atu332-520 c / ha
Quality Consumerlelei le tofo, talafeagai mo soʻo se ipu
Faanatinati90%
Lanu o le paʻule piniki
Pulp lanusamasama
Nofoaga sili ona fiafia i ai eriasoo se vaega o chernozem
Faʻafitauli faʻamaʻiavega faʻasaga i faʻamaʻi uma ma faʻamaʻi
Vaega o le tuputupu aevaiinu faaopoopo e manaomia
Faʻatonu"Europlant Pflanzenzucht GmbH" (Siamani)

Potato cultivar Laura o le vaitaimi ole-vaitaimi, o le vaitau mai paʻau autu i le matua matua (o le pateta o loʻo i ai se paʻu paʻu ma le tele o le manaʻo) e 80 aso.

E mafai ona faʻamaunuʻu le kuka i luma o lona matua matua, pe a oʻo i le tele o le tubers e maualuga lona taliaina, ma o le tino paʻu o loʻo i tua.

Toto ma le vaeluaga o laau toto e masani ona totōina mo le faʻaaogaina o pateta fou.

O aʻafiaga ma fualaau lanumeamata (faʻaalia pe afai e taoto le pateta i le la mo sina taimi) e le fetaui mo le taumafa a tagata ona e aofia ai le solanine - o se mea oona.

Laʻau fualaau o le:

  1. O le paʻu e lanu, lamolemole, piniki piniki.
  2. Mata - laʻasaga o le lau, faʻaopoopoina e aunoa ma le malolo.
  3. Folasaga - oʻo mai, toetoe lava saʻo saʻo.
  4. Pauna - mai le 90 g i le 150 g, fua - mai le 7 cm le umi.
  5. Le lanu ma le fausaga o le pulupulu e maua ai le samasama samasama.
  6. Manatu o le malo - 15-17%.
Fesoasoani O pateta e maua mai i le 14% i le 25% e taua o le "maualuga-starchy", ma o le mea lea e manaia ai. O fualaau toto e taua mo le masini masini.

Lalagaina o vao, uumi, lapoa, saʻo. Lafoaʻi nofoaga vaʻaia, masani i foliga o pateta, fausaga sulufaʻi, e aunoa ma le pubescence, laʻitiiti, lanu lanumeamata lanumoana. Inflorescences e tele. O le fesuisuiai o fugalaau e tele lava e paʻepaʻe, ae masani ona i ai foi le lanu violē.

Tau o le tau o le totoina

O nofoaga aupito sili ona faamanuiaina mo le galueaina o le Malo Rusia o Central ma North-Western, faʻatoʻaga manuia i atunuu Europa.

"Laura", pei o isi ituaiga o pateta ona o lona vave amata e matua vevela i soʻo se tulaga taumalulu. Ae ui i lea, e le fautuaina e tupu le "Laura" i nofoaga malolosi pe mau i le eleele matutu.

Uiga

Tuuina atu

O le fua o le ituaiga e maualuga - mai le 330 pasene i le 1 hectare, mai le tasi laau i lalo o tulaga lelei o le tau ma le faʻaaogaina lelei o mea tau alamanuia, e mafai ona e maua le sili atu ma le 20 tele pateta.

Fesoasoani E tatau ona totō le pateta i le vevela o le vevela, pe a oʻo i le ogatotonu - pito o Me, pe a maualuga le vevela o le eleele.

E mafai ona faʻatusatusa le fua o le pateta Laura ma isi ituaiga i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Laura330-520 c / ha
Matagofie400-450 c / ha
Veʻa670 c / ha
Tiana220-350 c / ha
Yankae oʻo atu i le 630 c / ha
Svitanok Kieve oo atu i le 460 c / ha
Santana160-380 c / ha
Nevsky300-500 c / ha
Taisiyae oo atu i le 460 c / ha
Colomba220-420 c / ha
Lapot400-500 c / ha

Metotia faʻaaoga ma tofo

"Laura" o laulau eseese (ituaiga taumafa "B"), talafeagai mo le taumafaina e tagata. Talu ai ona o le tele o le suka, e sili ona lelei mo le faia o pateta masima ma fuga falai.
O le lelei o le pateta ma lona sao saʻo e fuafua mo le tuputupu ae mo le faʻatau.

"Laura" ei ai lona tofo ma le manogi manogi. E le suia le lanu i taimi o togafitiga vevela. O pamu e maua ai le maualuga o le maso, faatasi ai ma le tofo lelei, ei ai lona aʻafiaga.

O fua o lanu mumu lanu samasama e sili atu ona maualalo ai le toto maualuga ma toto maualuga o suka. Laura o loʻo i ai le tele o meaʻai ma vitamini (potassium, calcium, phosphorus, vitamini C, ma isi).

E le fautuaina faʻamalosi aʻa e 'ai, e ui lava o le pele e tupuga mai e aoga tele mo masini eseese o le cosmetological.

E teu lelei pamu. Faitau atili e uiga i le fale ola, vevela ma faʻafitauli i luga o la matou upega tafaʻilagi. Ma le auala e teuina ai aʻa i le taumalulu, luga o le faletalimalo, i totonu o le pusaaisa, i totonu o le atigipusa ma toso.

Ata

I le ata e mafai ona e vaʻaia le ituaiga pateta Laura:

Malosiaga ma vaivaiga

"Laura" o loʻo i ai mea nei uiga lelei :

  • lapoa tele o tubers;
  • maualuga le fua o fatu toto;
  • vave vave;
  • tetee i nisi faamaʻi;
  • maualuga uiga lelei;
  • umi le teuina

E i ai nisi vaivaiga:

  • maualalo le tetee i le faaleagaina o masini;
  • o loʻo i ai se manaʻoga mo le ituaiga eleele - e te manaʻomia se aofaiga o le potassium;
  • Faʻaalia le le lelei i le metarinid Metribuzin.

Na faʻaaogaina e Metribuzin faʻatoʻaga vao tetele i vailaʻau vao. Afai e tatau ona aveese le mutia, e fautuaina e togafitia lenei mea i le amataga o le atinae o pateta, pe a mafai ona natia le totogo i lalo ole eleele.

"Laura" na atiina ae e saienitisi Siamani - faifaatoaga e sui ai le ituaiga lauiloa "Scarlett". I le taimi nei mafaufau i le tele o ituaiga o meaola suauu pateta. O le faʻatonu o le kamupani Siamani "EuroplantPflanzenzuchtGmbH".
E le o aofia i totonu o le Setete Setete o le Russian Federation i le taimi nei.

Agrotechnology

Fualaʻau laʻau Laura ao le i totōina e tatau ona saunia - alu ese mai le le lelei o le tubers (faʻamaʻi e rodents poʻo mimiti, laiti) pe a ma le 10 aso e tuʻu ai i le malamalama.

A maeʻa ona totoina lelei, e tatau ona e "Laura" faʻamaʻi pipisi mo puipuiga, e mafai ona mafai ona faia e le fomaʻi. Totoina "Laura" i le ogatotonu - o le faaiuga o Me.

TAITAI! E le fautuaina togatini mo le totōina i tafatafa o tamato, o loʻo i ai foʻi faʻamaʻi tutusa ma meaola faalafua.

O le vevela o le eleele i le loloto o le totoina (8 - 10 cm) e le tatau ona i lalo ifo o le 10 tikeri. I le vave po o le tuai ona tuai ona ono aʻafia ai aʻafiaga.

I le va o vaomatua e tatau ona le itiiti ifo ma le 20 cm, i le averesi - 5 i le 100 cm (42000 pateta i le 1 ha).

TAITAI! "Laura" e atiina ae le tele o fatu, e sili atu ona lelei le va i le va o laau.

O lenei ituaiga e tali lelei i le tausiga o le lelei - faʻaleleia pe a uma timuga, faaputuga, veleina, mulching, faʻamaʻiina ma faʻamalaʻau. Faitau atili pe faʻapefea ona fafaga faʻatoʻaga, pe afea ma pe faʻapefea ona faʻaaoga le fugalaau, pe faapefea ona fai pe a totoina.

I se taumafanafana vevela, e manaʻomia e le pateta le faʻafeinu lelei. I le fufuluina o pateta, e sili atu le aveesea o fugalaau, o lea o le a alu uma atinaʻe i fatu. E vave ona tulaʻi le pateta ma faʻateleina le atiaʻe o fatu, ona i ai lea i se tulaga toafilemu.

Auala e toto ai pateta e mafai ona ese.

Matou te gauai atu i mea e fiafia i ai e uiga i tekinolosi a Dutch, faʻapea foʻi ma le tuputupu ae i paʻu ma ato, i lalo o vaomago ma pusa.

Faitau foi e uiga i le auala e totoina ai ituaiga vave, pe faapefea ona faia mai fatu, e aunoa ma le veleina ma le tafe. Ma ia iloa foi po o fea le tele o pateta ua tele, pe faapefea ona liliu lenei faagasologa i se pisinisi.

Mea e teu ai

E le pei o ituaiga o pateta muamua e le o teuina mo se taimi umi, e sili atu le lelei o Laura i luga o se vaitaimi umi (e sili atu ma le 90% o tubers e puipuia) i lalo ole tulaga o le vevela - o lenei pateta e sili ona lelei ile teuina ile 1 i le 3 tikeri i se nofoaga malulu.

O le mafai ona tausia lelei o se uiga taua mo pateta. I le laulau o loʻo i lalo o le ae maua lenei uiga i ituaiga eseese:

Igoa tulagaLaʻau
Laura90%
Timo96%
Arosa95%
Tautotogo93%
Vineta87%
Impala95%
Zoraka96%
Kamensky97%
Latona90%
Lyubava98%
Le manuia88-97%

Maʻi ma faʻamaʻi

E i ai le pasene maualuga o le tetee atu i le siama o le Y, nematode, leaf curl, scab. E lelei le puipuia mai le paʻu o le fatu ma le toto.

Faitau foi e uiga i Alternaria, Fusarium, Verticilliasis, kanesa potato, faailoga o le phytophthora.

E talafeagai le faia o togafitiga puipuia mai faʻamaʻi ma meaola faalafua (Colorado potato beetle, wireworm, Medvedka) faʻatasi ai ma sauniuniga mole microbiological.

A oʻo ina totoina pateta, e masani ona manaʻomia le tele o pulumu, e masani lava mo le puleaina o manu.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae maua ai auiliiliga auiliili e uiga i aoga o le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi ma vaovao mo le totoina o pateta.

O le uiga Siamani ua toe faʻamautuina; Laura potato ei ai le tele o uiga e le mafai ona faʻafitia. O faʻamatalaga o pateta e naʻo le lelei.

Lalo o le laulau o le a e maua ai sootaga i tala e uiga i ituaiga o pateta e masani ona lelei i taimi eseese:

Taeaga tuaiLaititi vaveFaʻamaʻaʻa
AuroraBlack PrinceNikulinsky
SkarbNevskyAsterix
LototeleLotoCardinal
RyabinushkaLe Alii eKiwi
PalaʻeleRamosSlavyanka
ZhuravinkaTaisiyaRocco
LasockLapotIvan da Marya
MagicianCapricePicasso