Fualaau aina

Fuafuaina tomato "Rich Hata": faʻamatalaga o le ituaiga, fua, o mea faʻapitoa o le galueaiina ma le pulea o manu

Mo i latou uma e alolofa i tamato laiti ma i latou e mananao e maua ni taunuuga i se taimi vave e mafai ai, o loʻo i ai se ulugalii fou o le "Rich Hata".

E le faigata ona tupu, ma o lona faʻamaonia o le a mafai ai ona faʻaleleia i soo se mea, e oʻo lava ile tulaga o le fale. O le a matou faʻamatalaina le tele o tomato "Rich Hut" i auiliiliga atili i la matou tusiga. I mea na matou aoina mai ai faʻamatalaga e uiga i uiga, uiga o le galueaina, faʻamalosia ma le tetee atu i faʻamaʻi ma osofaʻiga o meaola faalafua.

Tomato "Rich Hata": faʻamatalaga o le ituaiga

Igoa tulagaRich hut
Faamatalaga lauteleOgatotonu o le vaitau fuafuaina
FaʻatonuIukureini
Toto90-105 aso
PepaFaʻamau
LanuRed
Faatatauga o fuamati amata50-90 kalama
TalosagaUma
Tuʻu atu ituaigae oʻo atu i le 1.5 kilokalama mai le vao
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiI le noatia ma le fai fuafua i fualaau oona

O le Tomato "Rich Hata" o se fuataga, ituaiga o tamato, o loo i ai le igoa lava e tasi F1. I le uiga o le matua e faatatau i le vave vave, o lona uiga, mai le toe totoina i fua muamua o fualaau 'aina, 90-105 aso le pasi. O le laau e puupuu, 30-50 cm. E i ai se faʻalavelave faigata i faʻamaʻi o tamato.

O lenei laʻau faʻapitoa e fautuaina mo le faʻatoʻaga i fale tifaga ma luga o le eleele. Ona o le tele o lona faʻatusatusaga, o tagata o loʻo nonofo i le taulaga na manuia i luga o balconies.

O fua na maua i le varietal matutua o le mumu o loʻo faʻapipiʻi foliga. O le tofo e susulu, uiga o tamato. Latou te mamafa 50-70 kalama, i le uluai seleselega latou te mafai ona oʻo atu i le 80-90 kalama. O le aofaʻi o potu 2-4, o le solids content of 4-6%. O fualaau mama e lelei ona teuina ma faʻafeiloaʻi femalagaiga.

Faatusatusa le mamafa o le fualaau aina ma isi ituaiga e mafai ona i totonu o le laulau:

Igoa tulagaFua o le fua
Rich hut50-90 kalama
Eupator130-170 fua
Gypsy100-180 kalama
Iapani a Iapani100-200 kalama
Grandee300-400 kalama
Cosmonaut Volkov550-800 kalama
Sukalati200-400 grams
Spasskaya Tower200-500 kalama
Newbie pink120-200 grams
Palenka110-135 kalama
Popo masei80-110 kalama

Uiga

O lenei meaola na maua mai e Ukrainian breeders i le 1997, na maua le resitalaina i Rusia o se ituaiga o laau toto mo eleele puipuia ma fale puipui i le 1999. Talu mai lena taimi, e lauiloa i latou e fiafia i tamato ma faifaatoaga laiti.

Toto Tomato "Rich Hut" o le a aumaia le iuga sili i le itu i saute i le malae vaalele. E ono lamatia le tupu aʻe i vaega o laʻau ogatotonu e aunoa ma ni fale tifaga, o lea e lelei ai le malupuipuia. I le tele o vaega i mātū o le atunuʻu, e mafai ona ola na o greenhouses.

O nei tamato ua faia mo le laulauina atoa ma le tila. O le fou e matua lelei lava ma o le a faʻaopoopoina soʻo se ipu. O vine, meaʻai ma mea mama e maloloina lelei ma lelei.

Afai e te tausia lelei le ituaiga "Rich Hut", ona fai lea mai se tasi togavao e mafai ona e aoina 1-1.5 kilokalama o fualaau aina. O le mea e fautuaina ai le totoina o laau e 5-6 laau i mita taʻitasi. m, o lea, e alu atu i le 9 kilokalama. Mo se ituaiga o laʻau vaivai, o se taunuuga sili lea ona lelei o le seleselega.

Igoa tulagaTuuina atu
Rich hute oʻo atu i le 1.5 kilokalama mai le vao
Bobcat4-6 kg mai se togavao
Rocket6.5 kilokalama i sikuea mita
Rusia tele7-8 kilokalama i sikuea mita
Palemia6-9 kg i sikuea mita
Tupu o tupu5 kilokalama mai se togavao
Stolypin8-9 kg i sikuea mita
Tausi umi4-6 kg mai se togavao
Lanu uliuli6 kg mai le vao
Tinamatua o le Meaalofa6 kilokalama i sikuea mita
Buina9 kg mai se togavao
Faitau atili e uiga i faʻamaʻi o tamato i greenhouses i tusiga o la tatou 'upega tafaʻilagi, faʻapea foʻi metotia ma metotia e faʻafefe ai.

E mafai foi ona e faamasani i faʻamatalaga e uiga i mea maualuga ma gasegase faʻamaʻi, e uiga i tamato e le faigofie i le phytophthora.

Ata

Malosiaga ma vaivaiga

Faatasi ai ma uiga taua lelei o ituaiga eseese o tomato "Rich Hata":

  • amataga vave;
  • le malosi e ola ai i luga o le faapaologa o taulaga;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • lelei fua.

Faatasi ai ma le toesea, e tatau ona faamanino atu o lenei ituaiga o meaola e matua matautia lava i le tulaga o le faʻamalosiina ma, ma le le talafeagai lelei, e le gata i le gaosia, ae i le tofo o fua.

Vaega o le tuputupu ae

Faatasi ai ma foliga o tamato "Rich Hut" o le fai mai lea e uiga i le tuufaatasiga o le pupuu ma le gaosia lelei. O lenei uiga e sili ona aoga pe a faʻatupulaia i luga o se faletusi. E tatau foi ona fai mai e uiga i teteʻe faʻamaʻi ma le teteʻe i le leai o le susu.

E ui lava e puupuu le laau, e manaʻomia le faamalosia o lana ogalaau e ala i le nonoa, ma lala faʻatasi. O le togavao ua faia i le 3-4 stalks, pe afai e ola i luga o se faapaologa, ona faia ai lea o laʻau e lua. I laʻasaga uma o le tuputupu aʻe o loʻo manaʻomia le faʻaogaina o ni laʻei faʻapitoa. E le gata i lea e le fiafia tele i eleele palapala.

Maʻi ma faʻamaʻi

"Rich Hut" atonu e aafia i le tosoina o le fua. E faigofie ona tau faasaga i lenei faʻamaʻi, o le a lava lea e fetuunai ai le manava o le siosiomaga. Faʻatasi ma se faʻamaʻi e pei o se mea mamago, TATTO poo Antracol e faʻaaoga lelei. Faʻatasi ma isi ituaiga o faʻamaʻi, na o le puipuia, faʻavaivai ma le moli, o le taimi e tatau ai ona faʻaaogaina faʻamalositino, o nei fuataga o le a faasaoina ai lau tamato mai maʻi uma.

O faʻamaʻi pipisi e masani ona osofaia e se tamaʻi. E tupu lenei mea i totonu o greenhouses, ma i le malae avanoa. E iai se vaifofo mautinoa e faasaga i ai: o le fualaau oona "Strela". Ina ia mafai ona taofia le pest o le tausaga a sau mai le avea ma se tagata e le o faʻasalalau, ina ia mafai ona faia lenei mea, e tatau ona tatou veleina le palapala i le tautoulu, aoina mai ni vaega o iniseti ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i se Fua.

O taligalu e masani ona masani ai i luga o lau o lenei ituaiga. E mafai ona faʻapotopotoina e le lima, ae o le a sili atu ona lelei le faʻatinoina o le suamalie o le eleele. I le itu i saute o Colorado potato beetle e mafai ona mafua ai ni faʻalavelave matuia, e faʻaaogaina le meafaigaluega "Prestige", e faasaga i lenei manufeʻai matautia. I mataupu o le galueaina i luga o le faapaologa, e leai ni faafitauli ogaoga ma faamai ma meaola faalafua.

Faaiuga

O se mea faigofie lava le faatumauina o ituaiga o tamato, e tatau lava ona e gauai atu i le faʻaofiina o fomaʻi, e oʻo lava i se fai togalaau e mafai ona taulimaina. Suiga ia te oe ma se seleselega mauoa.

Tuai amataTaeaga tuaiLaititi vave
Faatoaga PaluGoldfishUm Champion
AfaFaʻamanatu le fugalaauSultan
Red RedVavega o le maketiMiti lemu
Volgograd PinkDe barao blackNew Transnistria
ElenaDe Barao OrangeGiant Red
May RoseDe Barao RedTagata Rusia
Talofa siliMeli pelePullet