Vine

E faʻapefea ona fai se mea mai le vine i le fale

O le asō o le a tatou talanoa e uiga i auala e kuka ai le sili ona matagofie o le gaosiga a Georgian mai le vine vine Isabella. O lenei vaiinu o le a teuteu ai laulau taʻitasi. Faatasi ai ma le tausia o le tekonolosi sauniuni, ua maua ai se mea maualuga o le ava malosi, lea, e ui lava i lona maualuga malosi, e faigofie ona inu ma maua ai se tofo malie, manaia.

O le a le mea e leaga ai: faʻamatalaga o le vine vine

O Chacha ua taua o le vine vine Georgian, o lona uiga, o se ituaiga o ava malosi. Ua taʻua e tagata Chachya soʻo se oloa o le faʻasalaga o fua o saute: peaches, apricot, plums, tangerines, ae o le chacha moni i le Caucasus e na o Isabella ma Rkatsiteli vine e faia. O se vai inu anamua lea na saunia i Georgia mo le tele o seneturi, ma o ituaiga taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi e iai ana lava meaʻai ma kuka mea lilo na tuʻuina atu i le isi augatupulaga.

I le taimi nei o Georgia, ua saunia lenei oloa i le fale, auala tuai, ma i luga o se tulaga tau alamanuia. I tulaga uma e lua, o le fua, tekinolosi ma le tofo e ono eseese lava. Saunia o le oloa mai vine mamago po o keke vine vine e ala i le faʻaogaina o le faʻasolosolo toʻatasi pe faalua. Ona faʻamaligi ai lea o le vai i le vai ma sasaa atu i fagu. Ae ui i lea, o isi taimi e le faʻafefeina i le vai, tusa lava pe maualuga le malosi.

E te iloa? O loʻo i ai se auala manaia o le tofo i le laʻau - o se taster e sasaa se tamailima i totonu o se ava malosi ma aumai i le afi. Afai e maualuga le maualuga o le ava, o le a susunuina le vai, ma o le a le paʻi le afi i le tamailima. Afai e susunuina e le mumu se tamailima, o le chachu ua taʻua o le upu lea e valaau mai le pule mai le tiga.

E faʻapefea ona filifili vine

O le lelei ma le tofo o le oloa mulimuli o le a faalagolago i luga o le filifiliga o mea e masani ai. O le mea lea, e taua le iloa po o fea ituaiga e talafeagai mo le inu, ma pe faʻapefea foi tulaga e filifilia ai vine.

Eseesega mo le ava malosi

O ituaiga aganuu mo le faia o le lauiloa o "Kachich", "Isabella" (i le teritori o Abkhazia, Adjara). I le itu i sasae o le atunuu, o le ituaiga Rkatsiteli e faʻaaoga e saunia ai le ava. Ae peitai, afai e le mafai ona faʻaaogaina nei ituaiga, e mafai ona e filifilia se isi mea, o le aganuu masani o le tuputupu ae o Georgia poʻo le Crimea.

A faʻaaogaina togi paʻepaʻe o mea inu inu o le a sili atu ona manaia, faʻafouina, faʻaolaina. Ae o ituaiga pogisa o le a maua ai le mea mulimuli o se mea vaivai, mauoa, loloto. E sili atu le eseesega i le filifilia o sugary - O le maualuga o maualuga o le suka o le a mautinoa ai le faʻaleleia o faiga masani.

Faitau foi pe oa aoga aoga o le ituaiga vine vine Isabella e maua ma pe faapefea ona saunia lelei Isabella le uaina i le fale

Berry manaomia

Mo le sauniuniga o le vai e manaʻomia ai vine mama, i le faasologa, e aoina mai ai fua e manaʻomia seia oʻo i le taimi o le matua atoatoa. Afai e te faʻaaogaina le ituaiga "Isabella", lea e pau ai le taimi o le taumafa ia Setema-Oketopa, e tatau ona e piki fua i ni nai vaiaso muamua atu.

O le aoina mai e taua tele le filifilia o se aso vevela, susulu, ma le le matagi. E leai se tulaga e le mafai ona selesele i le timu poʻo le malulu o le tau, aua o le a fufuluina e le vai le faga o le fefete mai le peel.

E taua! O le tulafono autu i le sauniuniga o le faʻataʻitaʻiina i se tulaga e le fufuluina vine, ona o le fufuluina o le patina paʻepaʻe, lea e aofia ai le fefete o vine vine. A aunoa ma latou, o le a le mafai ona faʻaaogaina le faʻaogaina.

Laasaga ma lea laasaga ma ata

O le isi, o le a tatou mafaufau i lea laasaga ma lea laasaga i le faagasologa o le saunia o se oloa mai fua o le ituaiga Isabella.

Toa Braga

Mo le sauniuni o le aiga o le a manaʻomia mea nei:

  • 10 kilokalama o vine;
  • 15 lita o le tautotogo po o le vai ua faamamaina (ia faaopoopo i vaega eseese o sauniuniga);
  • 5 kilokalama o sugar granulated (e mafai ona ave e tofo ai).

E manaʻomia foi ona e saunia se pusa lapoa - e sili ona faʻaaoga se fagu tioata o le 20-30 l, o se paʻu mo vine ma se ogalaau laupapa umi mo le faʻaosooso.

  1. E le manaʻomia ona fufulu fasilaʻau, vavae ese mai le fusi. E taua le faʻaaogaina o vine faʻatasi ma tulimanu ma maʻa. Uu i se moli faapitoa pe faʻapipiʻi ma le faaeteete lima.
  2. Faʻaopopo le suka i le paluga, sasaa i le 5-7 lita o le vai, o le vevela e tatau ona i totonu + 25 ° C.
  3. Faʻaliliuina le paluga vine i se ipu ipu vai ma ufiufi i se faʻamau vai. E tatau ona aveese le fagu i se mea pogisa, mafanafana ma se vevela o + 22-28 ° C.
  4. I le averesi, mo le 3-4 aso fermentation amata. I lenei tulaga, o le pulp floats up. E manaʻomia le malemo i le tele o taimi i le aso ma se spatula laupapa. Muamua, o le auala lenei e masani ona masani ai i le manogi ma le tofo o le afu ma le pele, lona lua, o le pulupulu e le mafai ona vevesi ma vevesi le inu atoa.
  5. Tuu le paluga mo le 3-4 vaiaso.

E taua! E le mafai ona faatumuina le koneteina i le pito i luga, a leai o le a faʻapipiʻi le paluga i le taimi o le faʻamalosi: e tatau ona e tuua e tusa ma le 10-15 cm le avanoa i le pito.

A maeʻa le faʻaaogaina o le kesi, e mafai ona manatu le brag e sauni mo le toe gaosia. Afai e te faʻaaogaina le keke vine, e tatau ona faʻatumu i le vai i le fua faatatau o le 15-16 lita i le 10 kilokalama o meaola mata.

Vitio: Abkhaz e taʻavale i le fale

Vavaeese le sua

O lenei laasaga e matua faigofie lava ma e aofia ai le filigaina o le oloa. E fautuaina le faʻaaogaina o se sieve ma le gau e vavae ese ai ma le vaʻaia ia mea mausali, aua afai latou te ulu atu i totonu o le moonshine e mafai ona susunuina i latou ma faʻaleaga le tofo o le meainu mulimuli.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le auala e faia ai vine, fale uaina, vine vine ma vine mama mai vine.

Vaevae le mash

O le faʻagasologa o le faʻasalaga o le gaʻo e faʻateleina i le tele o itu ma lena i le faʻasalaga o le taeao. E lua auala e filifili ai:

  • faʻasologa faʻatasi - O le oloa mulimuli o le a sili atu ona tumu, ae o le a aofia ai le tele o vaega lona tolu, mea matautia i le soifua maloloina;
  • faalua faʻasalaga - o le gaioiga o le a faʻamaʻi faʻamaʻi ma se toʻasā lelei ma e aunoa ma le manava ma mea matautia, lea, faatasi ai ma isi mea, mafua ai se osofaʻiga matautia.

E taua! I le taimi o le faʻasalalauina, e tatau ona faʻaaoga se fua o le ava e fuafua ai pe o afea e tatau ai ona vaevaeina le vai i ni vaega.

Seʻio tatou tilotilo pe faʻapefea ona faia le faʻasalalauga:

  1. Tuu le laʻau i se filemu. Fai le faʻataʻitaʻiga e aunoa ma le vavaeina o le suavai i ni vaega.
  2. I le tele o le vai, faʻaopopo le 5-6 lita o le vai.
  3. I le faagasologa o le faʻasalaga lona lua, o le 10-12% o le vai muamua ma le aofaiga tutusa o le vai na maua i le faaiuga e tatau ona faʻaulu. O le vaega mulimuli e fusia pe a amata ona paʻu le malosi i le 45 °.
  4. O le taimi nei e mafai ona e faʻamamaina le vai i le gaʻo ma le gaʻo faʻamalosia. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona tuu se vaega o le kulimi ma ni nai papatusi o le gaioio galue i le pito i lalo o le suāinu, ona faʻafefe lea o le vai i totonu o se vaitafe lanu.
  5. I le mea mulimuli, e tatau ona e faʻaopoopo le aofaiga o totoe o le vai e aumai ai le oloa i le malosi e manaʻomia.

Vitio: Fale faʻafiafia mai vine. Muamua faʻamaʻi

E tusa ai ma lenei fua e tatau ona tusa ma le 5 lita o le gacha. Ae peitai, o le aofaiga o le oloa mulimuli o le a faalagolago i luga o le suka o le vine, o le maualuga o le suka na e faaopoopoina, o le sauniuniga faapitoa, o lea matou te faailoa ai na o le aofaiga talafeagai o le ava i fafo.

O le sili ona lauiloa i ituaiga eseese o le "Jupiter", "Kesha", "Tupu", "Amur", "Cabernet", "Moldova", "Cardinal". O fua o nei ituaiga e maua mai ai mea manogi lelei, inu lelei, aua o nei ituaiga vine e maualalo le maualalo.

Lasaina ma le teuina o 'au mai le "Isabella"

A maeʻa le faʻasalaga lona lua ma le faʻamamaina, e mafai ona sasaa le oloa i totonu o fagu tioata. E mafai ona faʻaaogaina le inu i se taimi saʻo pe a uma le sauniuniga, peitaʻi, mo se tofo sili atu ona lelei ma le manogi, e teuina mo le 30-45 aso i se nofoaga pogisa, ma e le tatau ona maualalo le vevela + 15-20 ° C. O le mea lea, o le laʻau e matua ma maua ai ni tulaga tulagaese o le manogi ma le tofo.

Ina ia maua se oloa muamua, pe a uma le faʻaluaina faʻalua, e mafai ona liligi le lauti i karuni paʻu. O le umi o le taimi e faʻaalia ai e mafai ona ese. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te alu ese mai le kesi i luga o se laupapa laupapa mo ni nai tausaga, o le a e maua se inu mamalu e le mafaatusalia ma se manogi matagofie. E matua faasaina le inu i mea inu pusa paopao, ona o le ava o le a suia le tofo ma le manogi ma o le a faaleagaina.

E te iloa? I le 1945, i le Fono a Yalta o le Allied States, na faʻatautaia ai le tauvaga mai Stalin o se meaalofa ia Churchill ma Roosevelt. I lena taimi, o lenei vaiinu e leʻi oʻo i le lalolagi atoa.

Vai vine: uiga ma tulafono faʻaaoga

Ina ia mafai ona e fiafia i lau inu ma e le taitai atu ai i ni tulaga le talafeagai, e tatau ona e mulimuli i fautuaga faigofie:

  • O le ava malosi e tautua i luga o le laulau i vitio masani vodka.
  • O le auauna atu i le vevela e faalagolago i le lelei o le inu. Afai o le chacha e mama lelei ma ua matua, e mafai ona tautua e aunoa ma le faʻamafanafana. O le 'auʻaunaga aupito maualuga o le lelei e sili atu ile malulu i le 10 ° C.
  • Taumafa i le ava malosi atonu e eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, i vaega eseese o Georgia o loʻo latou tautuaina ni ipu suamalie poo nifo. Ae o le tele lava o mea uma o loʻo i totonu o le fale ua tuʻuina i luga o le laulau. Faʻasalaga faigata, fuālaʻau masani a Georgian, o aano o manu, salati, ma fualaau aina ua maeʻa faʻatasi ma le inu.
  • Ina ia aloese ai mai le malosi o le inisua ma le taeao e le tatau ona fefiloi ma isi ava malosi.

O le uaina a le aiga e mafai ona faia mai le tele o fualaau aina ma vine: vine, plums, apples, yoshta, chokeberry, currant currant, rose petals, ma raspberries ma cranberries i le fale e faia ai se liqueur lelei.

E taua foi le manatuaina o le aofaʻi o meaʻai, aua o se mea inu ava malosi, ma o se faʻaosooso le pulea e mafai ona i ai ni taunuuga leaga. I le auala, o tagata Georgiana latou te faʻaaloalogia lenei oloa, latou te inu i totonu o se tamai ipu vai i le aso i le vaitau malulu. E pei lava o so o se meainu malosi, o le oloa ua i ai ni faʻasalaga mo le faʻaaogaina: o le taimi o le maitaga ma le susu, o maʻi uma o le fatu ma toto, vaʻaia ma le gastrointestinal tract (ulcer, gastritis, ma isi), tausaga o tamaiti.

O le tausia o tekonolosi o sauniuniga ma metotia i le faʻaaogaina o aʻafiaga leaga mai le faʻatauvaʻa o le a le tupu. O le ava malosi ei ai lona agamalu, sina laititi, loloto lona tofo ma se lagona mafanafana, i nai tootoo ei ai lona malosi, malosi e tetee ai ma e le mafai ona taʻe. Matou te mautinoa, talu ai ona ua uma ona e saunia se mea inu faapena, o le ae mautinoa e mafai ona faateʻia au malo!