Fualaau aina

E faʻapefea ona tupu fua o le chrysanthemums i totonu o le lauʻeleʻele: metotia o le toe gaosia ma mea faʻapitoa o le tausiga

"Fugalaau - o le la". O le mea lea na faaliliuina mai le Eleni o le igoa o le vao o le aiga o Astrov.

Chrysanthemum e maualuga lona manaʻo. Laʻau faʻapitoa ma tausaga taʻusalaina ola lelei i nofoaga avanoa.

I tausaga talu ai nei, e sili atu ai i le fai togalaau le tuʻuina o moega mo le gaogao mo chrysanthemums.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi e mafai ai ona e iloa faʻamatalaga e uiga i foliga o le tuputupu aʻe o rosa ma tulip i totonu o le kiona.

Aisea i totonu o le fale kati?

  1. E naʻo totonu o puipui puipui e mafai ausia le toeitiiti atoa le taʻi tausaga.
  2. I totonu o le greenhouse chrysanthemums e puipuia mai fili masani: gata, anufe. I totonu o se togalaau fugalaau, e tasi le anufe e mafai ona faʻaumatia uma mai mai se togavao i le po.
  3. Mai le umi o le ao e faalagolago i le lelei ma le umi o fuga o chrysanthemums. I totonu o le moliuila e faigofie ona faʻafetaui.
  4. O ituaiga laʻau tele e seleseleina mo le seleseleina e mataʻutia i le faʻaitiitia o le vevela ma le faʻamafanafana. I totonu o le greenhouse e ono mafai ona maua ni ituaiga eseese.

E faʻapefea ona faʻapalapala se falemalama?

Afai e te fuafua e ola i le taimi mafanafana (tautotogo - tautotogo), soʻo se fale kati e iai se pusa ata e faia. Lava tausi lelei le faʻaleleia o le ea ma faʻateleina le suāsusu. Mo le faʻaleʻaina o le taʻi tausaga, e te manaʻomia se fale gaogao faʻasao ma se tino malosi ma se mea maualuga e mafai ona ufiufi ai mea (faʻataʻitaʻiga, mai le polycarbonate). E tatau ona tatou fetuutuunai le faʻaogaina o le afi ma moli faaopoopo.

Filifiliga eseese

E sili atu ma le tasi le selau ma le limasefulu ituaiga o chrysanthemum ua lauiloa, o galuega filifilia e faʻaauau pea. E sili atu le filifilia o ituaiga talo, faʻasaga i le vevela vevela ma faʻamaʻi, i se vaitaimi poʻo le vaitau o le fugalaau.

I totonu o greenhouses, chrysanthemums Indian (o se ituaiga lapoa tele ma fugalaau lapopoa) ma Korea (ma fugalaau laiti eseese o lanu ma lanu) e totogo lelei. Tele-faʻafefe chrysanthemums ei ai se maualuga malosi malosi, o mea e teuteu ai eletise e oo i le 18 cm le lautele. Aapa maualuga i le 80 cm.

Iloaina vailaʻau 'aina:

  • Luyone;
  • Indianapolis;
  • "Lalagaina";
  • "Princess Anne";
  • "Tausamiga";
  • "Tipiloma".
Laʻau laiti-faʻafefeteina e ola ma se laau e oʻo i le 40 - 70 cm. Fuga umi.

Mo le totoina i totonu o eleele puipui Eseese o le a faia:

  • Talaxi;
  • Nimbo;
  • "Sudis";
  • "Faigofie";
  • "Alenushka";
  • "Saba".

Faʻatonuina filifiliga

E faʻapupulaina siama i fatu, tipi ma vaeluaina le vao.

Tuputupuina chrysanthemums mai fatu.

Auala faʻaleleia ma e le o taimi uma e tuʻuina mai ai le faʻamoemoega ua faʻamoemoe.

E lua auala e maua ai se laau totō:

  1. Toto fatu i luga o le lauʻeleʻele i le tautotogo, pe a oʻo i le taufaamatau o gutu malulu.
  2. I totonu o le togalaau i se mamao e 20 cm mai le tasi i le isi na totō, sasaa i latou i le vai mafanafana. O le mea e mafua ai ona susulu i lalo 2-3 fatu, ma sausau i le eleele.

    Mai luga aʻe o le ufitia ma se ata tifaga aʻo leʻi amataina. O fuālaau muamua e tatau ona faʻafeinu i soʻo se faʻamago vai ma vaʻaia lelei le palapala.

    Aua le ufiufi i ata. A oʻo ina ola le laʻau i le 10 cm, tuʻu le tasi malosi malosi, o le isi mea e aveesea.

    Faatasi ai ma lenei metotia o le ola ae o fugalaau, o le a le amataina muamua i le autumn.

  3. Tuputupu vine mai fatu.
  4. O lenei mea o le a manaʻomia ai pusa papaʻu ma se faʻaaogaina o alavai (tuʻu le ele i le pito i lalo pe ave ni atigipusa ma se pito i lalo). Liligi i lalo se palapala laitiiti (e mafai ona e faʻatau le palapala), salalau fatu ile pito i luga, faʻasalaga faʻamalamalama i le eleele (ituaiga faʻalauiloa) pe faʻasaina foi i se mea laititi (annuals).

    Salu i le vai mafanafana ufiufi i se ata tifaga aʻo leʻi tupu. Ia mautinoa o le lalolagi e le mago. O le vevela i totonu o le potu e le tatau ona i lalo ifo o le 23 tikeri. E foliga mai e lua i le lua ma le afa vaiaso. I le taimi lava e le mafai ona e aveesea le ata. Tatala lemu meaʻai. Muamua, ia tuʻuina atu le "manava i le ea" ia le sili atu ma le itula, aso taitasi e faʻateleina ai le taimi o le ea.

    I faʻamatalaga o le vitio e uiga i le tuputupu aʻe o chrysanthemums mai fatu:

    O fualaau e tatau ona faʻatalanoaina i le laasaga o 3-4 laʻau moni. Faʻasalaga faʻaloloa poʻo vaivai laau e aveese. E fautuaina le faʻaitiitia o le vevela i totonu o le potu i le 16 - 18 tikeri ma tuʻuina atu faʻamalamalamaga i se moli uila. Laʻei talafeagai minerale maniua.

Pe a tupu aʻe mai le fatu, o le mea e tupu ai le chrysanthemum atonu e ese le ese mai le uluaʻi matua.

Faʻaleleia e tipi

O le auala sili e ola ai i tekinolosi chrysanthemum "na totoina le ola." Faʻatagaina oe e fuafua le taimi o le totoina faʻatatau i le taimi manaʻomia o le mauaina o fugalaau. Mo otaota e ave ai vine mai le aʻa autu (ava malosi). Filifili se laulaʻau ma se fatugaʻo ma tipi i luga ae. E seleseleina le tipi i le umi o le fitu senitimita, e faʻamaluluina le pito i luga i le tuputupu aʻe biostimulator ("Kornevin", "Etamon").

Faamatalaga faaopoopo i totonu o le video breeding o le chrysanthemum e ala i le tipiina:

E mafai ona e faʻamamaina le tipi i se vaifofo o le vai mafanafana ma le meli mo le fa itula (afa-teaspoonfuli o le 0.5 lita o povi). O se vaega o eleele faʻamamaina o loʻo tuʻuina i totonu o se atigipusa, e lua i le tolu senetimita o le oneone o loʻo tafe i luga. Manaomia ia iloa! Lafoaʻi muamua le la ina ia mafai ai ona faʻaumatia pathogens.

Laʻau na pipii i le oneone i le maualuga o le 45º. E le tatau ona vevela le potu, tausia le eleele ia susu pea. Toe totō i totonu o se fale lauʻeleʻele pe a aʻafia aʻa. O le a tupu i le tolu vaiaso.

Le auala o le faapipiiina o fualaau mai fualaau aina.

  1. Aveese laulaʻau ma tumutumu mai le laau.
  2. Oti ese le pito i luga, ma tuu le 8-10 cm o le laau. Tuu le tipi i le vai.
  3. Faatali mo aʻa e sau i totonu o le fale koli.

Toe faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao.

E faigofie ae e leai se aoga. Faaaoga i le amataga o le tautotogo, aʻo lei tupu le vaitau. O le togavao ua eli ese, e leai se mea mai le eleele. O se naifi e vaevaeina i ni vaega e aunoa ma le faaleagaina o aʻa. I totonu taʻitasi tuu tolu sosola ese. Numb, pala le mama. Ina ua uma ona tufatufa ia vao i le eleele ma faasusuina le vai.

Fautuaga aoga i le vitio i le toe gaosia o chrysanthemums e ala i le vaevaeina o le vao:

Vaega o le tuputupu ae

E faʻapefea ona tupu fualaau i totonu o se lauʻeleʻele? Chrysanthemums e le lelei, ua sauni e faʻamagaloina le au faifaatoaga i le tele o mea sese. O tulafono faigofie o le a mafai ai ona e maua se ola maloloina, malosi, faʻapupulaina faʻapena.

Faʻaleleia eleele.

Chrysanthemums le manaʻomia o le eleʻele palapala. O le faailo e tatau ona 6.5 - 7 pH (faʻaituau) poʻo sina alkaline (7.5 - 8 pH). I lalo o le eleele vevela, e saunia se moega mo chrysanthemums mai le togalaau aina ma le suauu, faatasi ai ma le faaopoopoina o le vaitafe oneone ma le humus (se pakete i le 1 sikuea mita).

O le faateleina o le eletise e malelemo ai le paʻu, lime, falaoamata i le falelotu. Fautuaina le faʻamalosi faʻamalosi. Ia mautinoa e togafitia le eleele mai meaola faalafua: faʻamaligiina ile vai inu poʻo le copper sulfate solution.

Totoina laau.

E mafai ona faʻatino i totonu o le fale koli i soo se taimi o le tausaga. Faʻavae i luga o le fuataga mai le taimi o le totoina o seleselega ina ia maua ai se fugalaau soʻo e le itiiti ifo ma le fa masina.

Afai e manaʻomia se fuga o chrysanthemums mo aso malolo o le Tausaga Fou, e totoina le seleselega i aso mulimuli o Aokuso. O le seleselega na totoina i le Oketopa 10-15 o le a liua i le fugalaau chrysanthemums e le aso 8 Mati.

O le taimi faʻalelei mo le tulaʻiina o le vave po po o le afiafi. E seleseleina vine i se mamao e 40 cm mai le tasi. I le va o ituaiga paʻu e tasi e ese le umi e tuua ai le 20 cm. E le o tanumia tele aʻalatou te ola e tutusa ma le eleele.

Faʻatau inu.

  • Chrysanthemum fualaau o le suamalie. E tatau ona tele ni faʻatau. E sili atu le mama o fugalaau. Lelei - timu poʻo le talatala. Ina ia faamalulu, e mafai ona e faaopoopo i le 1 lita o le 3 kalama o le apa;
  • Aua nei faatagaina le vai e ulu i laulaau. O le susu masani i aʻa o chrysanthemums o le a saunia faiga faʻavaivai;
  • faʻagesegese le faʻagasologa o le faʻamalūina o le palapala;
  • o le maualuga o le vevela i totonu o le greenhouse i le taimi o le tuputupu ae o laau e tatau ona i totonu o le 75%. A oʻo mai foliga, o le a faʻaitiitia le susu i le 65%. O le faʻaleleia o le umi o le faʻaleleia o le suavai faʻaititia i lalo ifo.

Luga ma le malamalama.

Chrysanthemum fiafia i le tele o le malamalama ma le lelei o le vevela. O le a vave ona tupu faʻasolosolo i le vevela e le itiiti ifo i le 18 tikeri. I le taimi o le amataina o le pulupulu, o le vevela i le greenhouse e faaitiitia i le 12 tikeri. O se tagata matua e mafai ona tatalia le malulu o le malulu e oo atu i - 3 tikeri, ae o le a mate le tumutumu.

Malamalama le mode e fetuunai e fuafua i luga Chrysanthemum faʻalauteleina atinae:

  1. E manaʻomia se aso umi umi (e oʻo atu ile 18 itula) i le tuputupu ae. Mo le faʻamalosia o le chrysanthemum i le taumalulu, o faʻamaoniga taua o le malamalama ma le faʻaaloalo. Saunia se siosiomaga lelei. fesoasoani i le lanu poʻo masini sima.
  2. A oʻo mai uluaʻi osofaʻiga, e faʻapuupuuina le aso i le 10 itula. I le taumafanafana, mo lenei faamoemoe, faaaoga se ata uliuli.
  3. O le tele o chrysanthemums e manaʻomia le pouliuli atoa i le po, a leai o le a latou le fuga.
  4. Mo le faʻaauau masani o vine e faʻamautinoa ai le vevela o le po i le 16 - 20 tikeri.
E taua aloese mai le mutia i laulaau. E taʻitaʻia ai le faʻamaʻi.

Fafaga fautuaga

Chrysanthemums e manaʻomia ni faʻamalaʻau. I le taimi muamua o loʻo faʻaaogaina le faʻamalolo. Latou te saofagā i le tuputupu aʻe o le laumei lanumeamata ma faʻamalosia le aʻa. I le taimi o le atinaʻeina o fugalaau fugalaau ma le faʻaleleia o fatu mea e manaʻomia i le kapeta. Mo se lush umi faʻaleleia fuālaʻau phosphate o loʻo faʻaaogaina.

E fitu i le sefulu aso fafagaina faʻafefete o mullein poʻo moa moa (1 lita mo laau taʻitasi). Saunia e pei o lenei: sasaa se pakete o le otaota (poʻo lua pakete o mullein) i le vai, tuʻu mo aso e tolu. Lisi o le faʻafefe faʻafefe lita e sefulu o vai.

E faʻaaogaina faʻamalosi i lalo o le aʻa i totonu o se palapala susu. Faʻafesoʻotaʻi laʻau ma fugalaau o le a mafua ai le mu. O le faʻateleina o le suauu e sili atu ona matautia nai lo le le lava. O le faʻateleina o faʻamaʻi faʻatoʻa mafua ai le atuatuvale o le chrysanthemum.

Faamai: puipuiga ma togafitiga

Chrysanthemum malosi laaufaʻasaʻo i faʻamaʻi. O faʻamaʻi o le iuga o le le tausia lelei.

Faʻailoga masani.

  • vevela maualuga. Suafa laulaau. Chrysanthemums fiafia i le la, ae aua le taliaina le vevela i luga atu o le 25 tikeri;
  • solia o le faasusu. O le tele o le susu e tau atu i le pala o aʻa. Afai e le lava le vai, o lau e lanu samasama, e totogo le laau;
  • meaola faalafua;
  • vaʻavave mite;
  • aphid

Le mea e fai

Fufulu se fasi fasimoli i le 10 lita o le vai mafanafana. Lafo tasi i aso uma e sefulu. Sue le ulu uluulu i se mea e fai ai meaʻai, tuu mo le tolusefulu minute i totonu o se pakete vai (10 l), faʻamago. Faʻafefeteina vai faʻafefete. E mafai ona e fufulu laulaʻau, ae sili atu taimi e faʻaaoga ai.

E tatau ona togafitia togalaau faʻamaʻi ma mea maloloina.

O le fili autu o chrysanthemums - nematode. Laititi laititi lau laititi e talanoa i faʻamaʻi pipisi. Taua e le aoga. O laau mamaʻi e tatau ona susunuina. I luga o la matou 'upega tafaʻilagi, e mafai foʻi ona e faamasani i ituaiga o mea e le masani ai ma auala e tau ai.

O le tuputupu ae i totonu o se koli tioata chrysanthemum, e mafai ona aumaia se tupe maua lelei i lē e ona. I soo se tulaga lava, o nei lanu lanu eseese, eseese ma lanu, laau toto o le a avea ma teuteuga o le togalaau.

Fautuaga lautele mo le tuputupu ae o le chrysanthemums i le vitio: