Laʻau

O le paukiki saʻo: faʻapefea ona fuga ma fusi le 'au

O le suauʻu e afua mai i na laau totő e manaʻomia e faʻatulaga saʻo i le vaitaimi atoa o lo latou tuputupu aʻe. Ona e maua ai ni fua lapopoa pe laiti foi, o le ai ai le tele oi latou i luga o se tasi laau, pe, i se isi itu, o le a tuputupu ae se pauka pau.

Aisea e tatau ai ona ou togi se pauka

I lalo o tuutuuga o lo tatou vaitau puupuu, e sili atu ma le tolu pe fa fua i luga o se laau se tasi e ono le tupu. O se numera tele o ovaries e faʻagesegeseina le faʻavaeina o le seleselega ma taʻitaʻia ai le mea moni e le lava lona taimi e matua ai. O le mea lea, a oʻo ina totoina paluka, e pei o isi paukini, e fautuaina e tui.

O le faʻaaogaina o se auala faʻataunuʻu e faʻaaogaina ai le pito i luga o le tuputupu ae o se ata e faʻaleleia ai le tuputupu ae ma le atinaʻeina o itu i fafo o le laau.

O lenei metotia e mafai ai e le laau ona taitaia ona malosiaga uma i le fua o fua o loo i ai nei.

Mafai ona uuina se pine o le ukiniki:

  • Lavanoa e laveai, o le mea moni e moni mo fale o le tau vevela.
  • Faamautinoa le maua o le avanoa i le ea ma le malamalama.
  • Faʻaaogā tatau o le faʻamaʻiina: e le o luga o le faʻavaeina o le laumei lanumeamata, ae i luga o le meaʻai o le mea autu e aʻafia ai fua.
  • Siʻitia le faʻatupulaia.
  • O le mafai ona televave vave.
  • Faʻaleleia le tofo o le fua na maeʻa.

E le mafai ona e togi seia oʻo le umi o le tasi ma le afa i le lua mita.

Ua oo i le taimi e amata ai le faapipiiina o le uka

E faʻapefea ona faʻapipiʻiina se paluga maualuga

E sili ona aoga le totoina o le tele o vao i auala eseese: taitoatasi ma i vaega taitoalua, ma lua ovaries, ma le tasi. E faigofie ona fatuina se tasi o lapoa laʻau lelei ma totōina fatu pikiapu i totonu o le nofoaga: tasi i le taimi, pe a ma le 60-70 cm, ia maua ai ei latou le avanoa e "faasalalauina" i itu eseese i le taimi.

E tatau ona tuʻuina atu faʻamaʻi ina ia latou le faʻalavelave le tasi i le isi

O le pumpkin squash e tupu tele vave. Afai e lelei le palapala, ona mafai lea ona fai le tele o paʻu. Afai e leai se afaina ia te oe pe o le a le tele o fua o le a ola, ona mafai lea ona e faia e aunoa ma le pine. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻasalaina ia alo ina ia latou le faʻafefeteina le tasi ma le isi ma na ona toso ese le vao pe a manaʻomia.

Ua vave ona iloa o palukalo e ola lelei iinei

Afai e te malamalama o fualaau aina e leai se taimi e matua ai, e tele naua, pe e te manao e faʻatagaina fualaau tetele, e tatau ona e togiina. Pe a faʻatinoina, e mafai ona e fausia se laau i le tasi, lua pe tolu lashes.

I le tasi lash

Ina ia fausia se paukena i le tasi laʻau, pe a uma le lua poʻo le tolu fualaau aina e fusifusia i le mea autu, e 4-5 laulaau e faitauina mai le mulimuli ma faia se pine.

Tasi le laʻau eleka

I totonu o le lua fasi

Pe a fai le elekiniki i ni fasi laupepa se lua, e faaopoopo atu i le ogaoga autu, e tasi le isi fasi tipitaga e puipui, e sili ona malolosi ma sili ona mafai ona ola. I luga o le mea autu, e tasi pe lua ovaries o loʻo puipuia, e tasi le fua o loʻo totoe i le itu o le laʻau ma faʻapipiʻi le fua o le tuputupu ae pe a maeʻa le lima o laʻau.

Faʻailoga e lua-lash

I tolu fasi

I le faʻaopoopoga i le autū autu, e lua laulaʻau na totoe, ma e 1-2 ovaries ua faia. Faʻasolo le tulaga tuputupu aʻe e tusa foʻi ma le laʻau 5.

Faiga Faʻavae: Faʻasologa o Paʻu Tolu-Lash

Nuances o le fausiaina o le uu laau

Paʻu, ma le squash, e lua ituaiga o faʻavaeina o luga o le maualuga - maualuga aʻe ma vao.

O le uʻamea sima e le tuʻuina ai ni uumi umi

E le faʻasalalauina fasi uumi o pamu ituaiga o pamu. Latou te ola i totonu o se togavao, ae manaʻomia ai foi le pine. Ina ia aloese mai le mafiafia, latou te aveeseina le tele o fuālaʻau lanu, lea e le lelei. E sili le sili atu nai lo le 4 ovaries, a leai, o le a itiiti le fua o le seleselega.

Vitio: auala e faʻaoga lelei ai se pauka

Ou te fiafia i le pauka ma e tatau ona ou ola ae i loʻu lava eria. O se nofoaga e vaʻaia lelei, e faʻapitoa mo ia, o mea e mafai ona "faasalalauina" ai laau i itu uma i se liʻo. Ou te iloa mai le masaniga o le pine e matua taua lava le tuliloa. A le o lena, i lo matou itu i matu sisifo, ae maise lava le seleselega e le tatau ona faʻatali.

Fautuaga aoga

Ina ia togi ma o nisi galuega e na o le manuia e maua ai, e tatau ona e mafaufau:

  • E sili le lelei le uu ma aveese laasaga vave i le taeao, sili atu pe afai e timu le tau, ae leai se timu. Ona i ai lea i se aso o le a mafai e le laau ona toe faaleleia ma "faamalolo" manuʻa;
  • O le siakiina i vaiaso taitasi o laulaau, o sipuni ma fualaau aina o le a puipuia ai fualaau aina mai faʻamaʻi pipisi eseese;
  • A o faagasolo le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu aʻe, ua fautuaina e fufuluina le sasa i le palapala ina ia aua nei lavelavea le laau;
  • E le manaomia le totoina o se pikiakin i vavae: i le taimi o le atinaʻeina o le aʻa, e mafai e se fualaau aina ona tuua ona tuaoi i moega e aunoa ma ni meaʻai;
  • O ituaiga muscat o le ai ai le taimi e faʻamalolo ai i totonu o le itulagi i sina vaitau puupuu, pe afai o muamua a latou laau totō;
  • Pe a uma ona faia fua, e fautuaina e tuu se laupapa po o isi mea eleelea i lalo o latou ina ia leai se fua o le fua ile eleele. O lenei mea o le a puipuia ai fualaau faisua mai vave afaina.

Vitio: paukini i luga o se vaovao

Faʻamatalaga

E masani lava ona ou tuua le 3-5 laulaau pe a uma le fua ma le pine. Na ou tipiina le isi itu laau. Se isi faʻaaliga. Ou te tuua 2-3 fua i luga o se sasa (faʻaagaga), aua e mafai ona latou paʻu'ū pe pala. E mafai ona aveese mulimuli ane le sili atu.

lucienna

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=7313&start=105

Talosia ia siosiomia lau pauka i le tausiga

Aumai nisi pakaloni, lelei ma eseese, o le a matou fesoasoani i le uuina o le pine saʻo. Na toe faʻaali - o le isi mea o le a sili atu!